[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Страшна работа се професориве , идеш кај него и наместо да ти врши притисок и да те испрашува за семинарската , не ја ни погледна ми стави потпис , камо бе да провериш дали воопшто сум редовен или пак имам нешто донесено , да знаев вака немаше ни да се мачам да пишувам , страшна работа ....

Сега што ќе биде новогодишна резолуција , ќе бидеме поредовни следната година на часовите , ќе ги положиме сите испити , ќе учиме јако и ќе предадеме сите работи и семинарски на време , да немора све у последен ден. Знаеш како викаат , ако првите 7 семестри не успеало сигурно во 8миот ќе успее :D

Нема да пиеме кока-кола ... лесковачки , добитно ливче? .... пффффффф страшна работа резолуцијава , дај нешто лесно да ставиме ... Некој да не има некоја идеја или предлог ... ај размислете и пишете лп

На teddybear, Someonespecial и MandyLane им се допаѓа ова.
  2. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    36.134
    Умешноста да чуваш тајни може да ти донесе голем успех.

На srcekrsacka и Antoninaaa им се допаѓа ова.
  3. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    I feel free. Преубаво ми е без школо, а знам дека не е добро. Барем не би требало вака да размислувам... некои велат дека ова е најдобриот период од животот, но не и за мене. А таму сите ме иритираат, иронични професори, цинични деца кои меѓу себе се убиваат за оцена повеќе, намрштени и лицемерни лица те следат насекаде.
    Сега кога знам дека имам 3 недели одмор, некако ме обзема ослободувачко чувство. А помислата на тргнување на школо, после 3те недели ме убива и гуши ;(

На Dennings му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.945
    Допаѓања:
    164.099
    Ај ве молам колнете ме да не ми испадне шеќерната паста како и секогаш кога најмногу ми треба да е совршена.
    На одмор веќе традиционално за никаде ми излегува, а секој нормален месец пффффф... совршена.

Марфи е едно зезнато типче...

На Hipster, Annath и Neytiri им се допаѓа ова.
  5. Femina555

Femina555 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    26
    Станав со цел да го испратам последниот понеделник од 2013 и да се фрлам во акција за поактивно размислување што да се прави утре,мразам кога идеите ми се намалени но денес сум цврсто решена да се поправам и да се ангажирам како сите останати

6. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    Знам дека сум оф-топик, ама итно ми е.
    Може да ми кажете некоја страна каде што можам да направам видео (гратис и без да симнувам нешто), ама да не е Windows movie maker??
    Благодарам многу однапред и се надевам на брз одговор!! :)

7. summer-lover

summer-lover Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    1.265
    Денес официјално е распусттт !!!Имајте убав зимски распуст и уживајте по Новогодишните и Божиќните празници!!

На QueenElena му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.945
    Допаѓања:
    164.099
    Прекрасни родители од типот - одат на новогодишни патувања без своите деца, затоа што новогодишни спомени полни со безгрижност и содржина,а најмногу љубов и топлина од најблиските се градат ете баш така... по баби и дедовци.
    Мали се, не разбираат, што знаат, нема да се сеќаваат. Аха, мислете си, тоа само во вашиот ум за ваша намирена (заспана) совест...

На QueenElena, Hipster, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Значи не можам да сфатам колку може да е мал умот на некој кој се издерава околу студентски дом во ниедно време и им пцуе на ˝провинцијалците˝. Е затоа оваа држава нема никаде да мрдне, затоа што луѓето како прво сами не се сакаат, а не пак да сакаат некој друг. Ако господата мислат дека нешто им земаме нека превземат нешто и нека бидат подобри, а и голем дел од нив имаат потекло од провинцијата така да срам да им е. :!:

На midnight.flower му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.851
    Допаѓања:
    142.475
    Ке одат за Нова година во Мароко. Вие карајте се за глупости и седете на ФБ. Правете колачиња и потресујте се дали ке се погодат.

11. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Школо-done!
    Поправање-done!

Ајт со среќа!

На Dog-lover, LittlePinky, fatamorgana123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Се слушаат насмевки, тропање на чинии, шеги.
    Се осеќа мирисот на печено месо, салати, чоколади, колачи..

Сите го одбележуваат предпоследниот ден од оваа година.
    А јас ги одбележувам 40 дена по смртта на мојот најсакан.

Чудно овие 40 дена како да беа 40 години, а кога ќе се завртам, сепак како вчера да ја дознав таа ужасна вест. Ова беа најтешките 40 дена во мојот живот, а 2014 ќе биде најтешката година во мојот живот. Како ќе ја преживеам е прашање на кое тешко може да му се даде одговор.
    А и, ме зачудија луѓето овој период. Сите со кои се карав, кои ме мразеа, ме озборуваа, наеднаш почнаа да се многу фини кон мене, одбираат зборои кои ќе ми ги кажат, мислејќи дека ако бидат толку нежни болката одма ќе си оди. Ама тоа уште повеќе ме боли... Луѓето ме третираат како гревче, жал им' е за мене.
    Немам зборови :x

Се само едно :
    Со тек на време ќе заборавиш.

Ќе заборави само оној кој нема срце, или има склероза недај боже.
    Си викам дека со тек на време се ќе се среди, а уствари кога ќе погледнам назад, не ни посакувам нешто да се среди. Немам воља за живот.
    Од страна се изгледа лесно.
    Лесно е да кажеш „Не се секирај, ќе бидеш среќна, блаблабла
    Ела биди среќна ако можеш.

На Dust, Mama25, Ketrin.Moon и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.399
    Допаѓања:
    17.625
    Таа Доне опасна женска значи.
    Ај ако се поправила сега за празници, ќе пости за Велигден па ќе ослабне малку. :lol:

После одам да се омрсам малку , хммм немојте веднаш со прљави мисли, одам на скара со поубавата половина, па треба ли ова мешенце да рипка и да се тресе :rofl:

На kravce, ilipili, Dog-lover и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.064
    Денес како што е редот си прославивме во школо :D
    Од клас се договоривме да го глумиме филмот Патот до кенгурите :lol:
    Јас бев Садетка, според коментарите од гледачите најдобра бев јас :$ 8) Плукната Садетка од филмот :angel: Сите ми се изнасмеаа за мојата глума :P
    Глумевме од филмот само 15-20 минутки :!:

На Dog-lover, Kaylie, LittlePinky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.086
    Сонцево ми се смее од прозорец, и јас му возвраќам со насмевка... Убав, добар ден е денес.

16. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987

Мислев на поправање оцени,али види,и второво поправање не и бега изгледа.
    Ќе видиме :?: :wasntme:

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Милион интервјуа од градоначалници, министри и сл...како тие се ептен добродушни па за нова година се расфрлаат со подароци на социјално загрозените луѓе.. Подадена рака може многу да значи за некој, биди хуманитарен ама зошто толку снимања и интервјуа како си му помогнал на тие луѓе.. Зошто ги брукате и ги снимате за неколку дадени пакетчиња... Само еднаш ги гледаат во годината и тие се ептен загрижени за нивната состојба.. каде сте во останатите денови каде тие едвај крпат крај со крај...

На midnight.flower и Glasna им се допаѓа ова.
  18. Femina777

Femina777 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    236
    Конечно дојде и овој ден и утре нова година леле времето колку брзо лета

19. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    Немав време да се вклучам овие денови уживам во љубовта
    само сакам да ви посакам

НАЈУБАВО ДА СИ ЈА ДОЧЕКАТЕ НОВАТА ГОДИНА , СО СТАРАТА НЕКА ВИ ЗАМИНАТ СИТЕ МАКИ,, БОЛКИ, СТРАДАЊА И ЛОШИ МОМЕНТИ...

НОВАТА НЕКА ВИ ДОНЕСЕ НЕИЗМЕРНА СРЕЌА, РАДОСТИ, УБАВИНИ , ЗДРАВЈЕ ЉУБОВ И СЕ НАЈУБАВО

СРЕЌНА НОВА ГОДИНА НА СИТЕ ДРАГИ МОИ И НАЈУБАВО ДА СИ ПОМИНЕТЕ СИТЕ.

20. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Од аспект на Новата година јас се чувствувам баш вака

Кај ќе се слави решено, не од мерак туку ете да бидне. Со кого исто, ама ќе идеме на enjoy the moment филозофијата. Пари за поклони немам, нели бидејќи никој нема, па на брат ми и мајка ми им купив грепки и се надевам дека ќе им се падне нешто. На другачките и другачковците ако научам да плетам за два дена ќе им сплетеме по еден cup holder ако не, ќе ги подмитиме со благо.

Во 2013 нема веќе полагања, за во 2014 ми е страв да размислам. Мрачните мисли за високата образовна инситуција ќе ги пренасочиме за после Божиќ, заедно со мислите за финанскискиот (дис)баланс.

Денес мислам иронијата и сарказамот ми достигнуваат нови размери ама до маглата е. 100% до маглата е.

И кој уште не го виде да се оправи: твитер календарот за 2014. Големо браво за сите момци и девојки!
    http://kalendar.ot.mk/2014/

На Hipster, Annath, kravce и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.