[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Се мислев за 100 точки или цели кој би ги остварувал во 2012 ама на крај доволни се две

На FortuneTeller.xD, Theodora, Trendafilka и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.817
    Влатко Стефановски еднаш рече, дека урбаноста на еден град се мери со чистите чевли. Ако врне и вашите чевли се сеуште чисти - тој град има право да биде наречен вистинска метропола.
    И вистина е така.
    Вчера истури. Ден тмурен, дождлив. Таман да ти помогне во мамурлакот и да не ти дозволи да живнеш ама ич. Отидовме да акаме по улиците и кога се вративме, моите чизми повторно беа чисти.
    Ги обожавам Турците, тазе леб и тазе тулумби, во секое време.

Толку луѓе на едно место немам видено. Метрото преполно со секакви фаци. Ја сакам разноликоста на народот. Се чуствувам, светски.
    Наводно имало 800 илјади луѓе, неверојатно!
    Вчера на концертот лажеа. Покажаа сончево време во дворот на Белведере - мижи Јохан да ти баам е работава, истури! :D

И токму кога се наоѓаш во една средина, во една престолнина на културата и уметноста, отменоста и елеганцијата, влагаш кај другарка ти во стан и слушаш од комшилук како ечи - водка и џин! :headbang:
    И се чуствуваш ко - дома. Си велам, џабе е. Мајмунот извади го од џунглата, ама џунглата од мајмунот не ја вадиш нипошто!
    На момент ми дојде целата „ово је Балкан“ ситуација комична, но всушност ми се плачеше од очај. Како бе може шундот и невкусот да се шират ко чума, како?!

Нејсе. Уживав во разноликоста и во случајните средби. Ме запреа Италијанки. Им требаше помош. После 10 минути се откажаа и ми свикаа - ту компликејтед. Хепи њу јир! И добив гушка од една 60годишна жена која ме гледа прв пат во животот а и јас неа. И сите женчиња на куп, заедно ми посакаа се најубаво. Нели е убаво, да си меѓу луѓе?! :)

Уште поубаво е да сфатиш кои вистински те сакаат а кои само ти го трошат скапоценото време. Не за друго, ти паѓа, криво бе. Оној онаму се потепал да те види, и ја пали инстантно колата и нема проблем да помине километри и километри само за да те види и да биде со тебе. А ти му велиш - ај малку подоцна затоа што сега ќе пијам кафе со оној онаму. И после кафето гледаш дека тој таму ти р’кнал на глава. Само не си забележал. И дека си го направил всушност, погрешниот избор.

И Пирамид во новава реши да е за чекор посебична, да мисли за степен повеќе на себе и најблиските а помалку на другите, и да го извади метрото. Два пати мери - еднаш сечи.
    Ми рекоа, биди искрена кон себеси и сфати конечно дека вредиш. Доста се самокамшикуваш.

Не знам дали ќе сфатам, но ќе научам да се ценам себеси малку повеќе. Ќе сакам и ќе се трудам вистински, да ми клиза животов ко низ тобоган. Дојде време да простам, но нема да заборавам.
    Една работа е да си глуп, но полошо е кога се правиш дека си глуп. А тек ако дозволиш да те прават уште поглуп, е тогаш стави си ја круната и биди за пример.

Јоктурн бурда! Не знам дали ќе ослабнам, не знам дали ќе го набилдам повторно стомакот со плочкици како што планирам, не знам дали ќе сменам боја на коса. Но знам едно, дека е време на големи промени. Порано или подоцна требаше да сфатам дека некаде веројатно грешам. Дај да откријам каде. А со една ластовичка ништо не правиме.

Ниту пролет, а уште помалку преселба. Кон потоплите краишта. Хоуг!

На sanjalica, girl.23, PrinceOfPersia и 14 други им се допаѓа ова.
  3. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.326
    По два дена се опраив.
    Два дена, спијам, се валкам по креветон, те на една, те на друга страна.
    Ја амбициозна, полна планови, неисполнети желби као демек ке земам замаф од први.
    Аха да [not].

Ајде одам да се спремам, да прошетам низ Центар :hai:

4. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284
    Сакам да кажам...

На TeddyGrey, AnaKarenina, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    чим секој ден со сексови се зареди, мора да е добра годинава. :)

На Magnolija, AnaKarenina, anuskaNESTLE и 2 други им се допаѓа ова.
  6. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Секој ден станувам во 10 ипол и неможам за жива глава да се навикнам дека немам обврски за факултет и можам да си поспијам барем саат два повеке. И на сред чилкање пред компјутер ке се стресам и ке ми поминат некои флешови дека треба да учам дека треба нешто важно да направам. Аман више аман, не зна како да си го исполнам времето, никаде не ми се оди на ова ладно време :@

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Човек не може да биде романтичен на вакво време...
    Светкаат сијалички, а ние се грееме со љубов и вино.
    И како сега да ми ја пее Baby it's cold outside, кога уствари не е?

Ама затоа јас си имам plan b, па пуштам плоча од Mama Cass Elliot и почнувам...

Stars shining bright above you,
    Night breezes seem to whisper, "I love you"
    Birds singin' in the sycamore tree
    Dream a little dream of me...

Say "nighty-night" and kiss me,
    Just hold me tight and tell me you'll miss me
    While I'm alone and blue as can be,
    Dream a little dream of me...

http://www.youtube.com/watch?v=MWZfKcYlefE

На zhap4e, Strumfeta93, Hopeful и 12 други им се допаѓа ова.
  8. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191
    Си ветив пред први дека оваа година ќе ги исполнам сите желби, но и дека ќе бидам страшно безобразна со оние кои ме нервираат.
    Деновиве дома е топло, претопло. Се подготвуваше се, се денсаше што на фолк, што на турбофолк, та метал, транс и што ти не.
    Годинава ја дочекав малку ќоричка, ми се скршија очилата, па прст пред око не гледав, после тоа се ми стана кристално јасно. Бре човек и слеп можел поубаво да види некои нешта.
    Ми се смејат три дена, не гледав каде да се симнам во саботата, па фала и на девојката до мене што ми кажа каде сме :lol: Ако читаш вечно ќе ти бидам благодарна :$

Имајте убави денови.

П.С. добив пакетче :party:

На Serafima, eli25, macysh и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Massimo

Massimo Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    11
    Сдк од денес и јас сум ваш член :) Прекрасни сте.
    А да не заборавам Среќна нека е новата година и среќни празници
    Поздравииии
    http://www.youtube.com/watch?v=jMh6ixF_qfE

На zhap4e, Strumfeta93, CIA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    СДК-Сеуште неможам да ја почувствувам празничната еуфорија.Ни знам кој датум сме,ни знам кои празници следуваат неделава,ни пак ме интересира.Порано едвај ги чекав празниците да дојдат,се чувствував преубаво,а сега далеку од тоа.Се што посакувам е да сум сама една недела,да бидам изолирана од луѓето,само да си имам музика со мене и интернет за да ве читам постојано.Ах,да,може и едно телевизорче за постојано да си гледам филмчиња.

СДК2-Веќе почнуваат да ми здосадуваат честитките за Нова Година,кои покрај останатото,скоро секогаш го содржат и следново : „...и да си фанеш еден убав дечко“.Аман бе веќе ми ја пукнавте главава со тој е**н дечко :swear: .За шо да си го фанам,за да се расправам ли,за постојано на некој да му давам извештај кај ќе одам,што ќе правам.Не,не можам јас така,да се чувствувам врзано,ќе спобудалам.

И СДК3-Сакам снеггг :(

На TeddyGrey и Massimo им се допаѓа ова.
  11. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Уф ...

Имав некој таков немир во душата. Некоја нервоза, лошо расположение, некоја непотребна болка, првично зошто со него цела година сме скарани(новава)...
    Многу лошо почна годинава.

Ама ги собрав децава, ги однесов на благо, па бевме во парк, се лулав на лулашка, ооо да знаете колку силно летав ... детето во мене беше пресреќно.

Бев до црква, си купив нова бројаница и нова молитва за во новчаник ... си ја смирив некако душата...

Дојдов, влегов кај баба и дедо во соба, дедо спиеше ... си легнав до него и си гледав во ѕидот додека баба ми шепотеше од нејзините лекции а го слушав на дедо дишењето. Кога стана со едната рака ја фати мојата рака а со другата ме галеше по образот и си играше со мојата коса ... Ме обли прекрасна топлина, ми се врати срцето на место ...

И додека тие стари раце ја држеа мојава рака во нив ... сфатив ... СЕ ЌЕ БИДЕ ВО РЕД.
    Впрочем како и секогаш ...
    :)

На calliope, JuLleE, la-chicka и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Како сите, така и јас со нови сили во новава година. Колку ќе биде подобро-не знам, но надежта ќе не крепи нели, подобро да се надеваш дека се ќе биде добро отколку да мрчиш и да труеш се околу себе.
    Прекрасно си поминав, не пиев алкохол ќе бидам искрена, и да ви кажам, новата година може еднакво лудо и забавно да се дочека и со густо сокче ;) :)
    Е па, ајде да ве видам сега, оваа година што ќе имате да кажете. Сакам многу нови добри постови и уште по добри искуства и денови за паметење. Ете тоа го сакам од сите и за сите вас. (покрај здравјето и љубовта нели, тоа мислам не треба да се споменува :) ) :*

На Divinebutterfly, zhap4e, TeddyGrey и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Колку само не е важен овој материјален свет.
    Цел живот ќе си верувам во Љубов и цел живот ќе се чудам.

Таква сум и ќе си останам. И убаво ќе ми е во мојот свет.

На Shelea, ViktorijaMari, eli25 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Почна секојдневието да ме гуши. Или тоа или ПМС, а дубоко се надам да је ПМС, јер ова феминка не жели бити мајкаааа :rofl:
    Многу сум во тесно, се чуствувам ко да не можам да се доискажам.

Убаво ќе беше да не бев во толку глуп однос со него и да имав повеќе храброст да му кажам некои работи. Од една страна е се што сум посакувала од друга страна сакам да претерувам со не знаење што точно сакам, добро е што ме трпи. Се наоѓам во ситуација one man's thrash is another man's treasure.

Ах да и едвај чекам да видам колку нови луѓе има во новава година, некои толку и се надеваа што си мислат дека на новогодишната вечер магично ќе се променат и утрото веќе ќе бидат нови луѓе.
    А и преку кур од луѓе што и на вечер која треба да се помине во забава (според договорот нели) едноставно мораат да се истакнат со делење од толпата, криење во соби и коментирање за работи кои не се компетентни да ги коментираат.
    И после се изненадени како толку работи се скриени од нив, или како и најблискиот до нив не може да ги трпи. Ама тоа е, секогаш некој друг е крив, секој освен самиот ти.
    Можам да пишувам со денови на тема „Глупача“.

На zhap4e, Strumfeta93, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Нека ми прости некој одозгора,нека ми прости малата кумица што и ги изедов смоките од пакетчето што и го направи мајка ми за неа :$ ама кога ги видов така вкусни од пица не можев да им одолеам :D Стрвна сум јеботе не можам ништо да направам :sweat: А ако не дојде да си го земе за пола час ништо нема да остане.

На lovelife му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    СДК
    на нова година бев преубава...штета што сликите не се согласуваат со моето мислење хахаха алии како велат добар провод-лоши слики :D
    Новава година не ја осеќам како нова ...само се надевам дека се ќе биде добро и дека ме очекува преубава година и секако дека распустов ќе биде одличен :)

17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Колку љубов всушност добивам, ми треба еден шамар за комплетно да се освестам...
    Дури и сама себе се љубам...
    Иако делумно, новата фризура е заслужна за самољубиево... Сепак, храброста што ја покажав деновиве ме направи посилна...
    Си докажав сама на себе многу работи, а воедно и поради контролата што си ја имам, можам слободно да кажам дека убаво ми почна годината. Што би рекла мајка ми, со памет во глава.
    Јас ќе додадам и храброст.

Не беше лесно изминативе денови. Ама успеав. И среќна сум. Посакувам цела година да ми биде како овие 2 дена, мирна, паметна, убава :) , со главата горе, со вратена гордост, со прекрасни пријатели, со чашки вино и искрени разговори, искрени солзи и најискрени насмевки.

Искреност, тоа е мојата желба.
    И да ми се живи мама и тато.

п.с. И хороскоп за Јануари сакам :)

На Peperutka90, AnaKarenina и Miss.Ricci им се допаѓа ова.
  18. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Kрекеров не, ама руската што ја втерав овие денови гарант |( :rofl:

На Adi888, firequeenn, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Сакам да кажам...

Оваа година помалку зборови - повеќе дела! :)

НЕКА Е СРЕЌНА НОВАТА ГОДИНА!!!

На Serafima, Divinebutterfly, kate21 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека не знам дали е само до мене, меѓутоа прославата за Нова Година ме асоцира на ужасен кичерај. Кратки фустани, длабоко деколте, еден тон шминка, високи потпетици и многу светки. Додека пак кај момчињата имаме свиленкасти кошули, лаковани кондурчиња и златни ланци, сето тоа зачинето со бугарски парфем од чиј мирис паѓаат трепки. Пијанчење до бескрај, без разлика дали се работи за машки или женски. Повраќаници, скршени чаши, турбо фолк и дим од цигари.
    Балкан, шта чеш.

На eli25, crazylady, CIA и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.