[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.437
    Бидете најсреќни, сакајте се и ценете се себе! Имајте чиста совест пред себе, имајте чисто срце и давајте искрена и чиста љубов.
    Ви посакувам од убавини да не куртулите. Ви благодарам за секој совет, зошто ете ме трпите со моите негативни постови, зошто знам дека на некои сум им здосадена и скролаат кога ќе ми го видат името, но помеѓу вас има толку прекрасни личности кои ја заслужуваат мојата благодарност и почит пред се` и едноставно осетив потреба да ви посветам еден пост.

Останете секогаш така добри, полни со разбирање и надеж за подобро утре која несебично ја раздавате наоколу.

Ве гушкам сите, имајте убави празници поминати со луѓето што ги сакате.

:hug:

На Hipster, iloveyou29, richgirl998 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Она што жена може да го направи со смеење, маж не може да го направи ни со плачење.
    Многу работи направиле и да верувам во ова иако сум женско.

За се во животов сакам само да сум искрена, но факт е дека никој не ја цени искреноста.
    Не знаеме да се помириме со вистината, реалноста, ако треба ќе живеат некои и во имагинарен свет, битно да е убаво само за пред народот. Ете тоа ме нервира.

Едно знам, тоа што го имам јас со него не може да се купи со пари, се стекнува еднаш засекогаш, посебно е, единствено, непроценливо и искрено... Ете тоа не може да се купи со пари, ни пак ги сакам!
    Треба да сум среќна што некогаш сум направила правилна одлука за која не се каам.
    Треба да сум среќна што јас сум го изиграла животот, наместо тој мене.

Треба уште многу работи да ги направам, да проживеам и да учам. Ете тоа треба! И спремна сум на се', да ги совладам сите предизвици.
    Сите сакаме убав живот, но колку навистина го имаме? Ако сме со вистинската личност и во вистинско време, е тогаш е се возможно.
    Јас со него би преминала и реки и планини, се би поминале заедно.
    Е тој е, едноставно знам и ретки се таквите како него.

Јас се извинувам што од едно нешто се префрлам на друго, но едноставно морав да си се искажам сама на себе, барем она малку што ми лежи на срце.

На vinozito1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Среќна нека ви е на сите новата!
    Само здравје, љубов, среќа и благосостојба да ве пратат низ неа !

:inlove: :* :* :*

На QueenElena му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Среќна Нова Година на сите!Ви посакувам љубов,среќа, здравје и сите желби да ви се остварат! :*

На Hipster, Someonespecial, Mahidevranfan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    Сношти сите имаа новогодишен бакнеж или се гушкаа со некој, само јас го бакнував шишето водка и го гушкав подот...

На iloveyou29, Dog-lover и richgirl998 им се допаѓа ова.
  6. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Среќна нова година женскиии! да сте живи и здрави,многу љубов и среќа да ве прати,другото само ќе си дојде. :)

На QueenElena и feminium им се допаѓа ова.
  7. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    36.134
    Среќна 2014 год.на сите членови на Фемина
    Здравје,среќа,љубов и успех во Новата :)

8. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Може да се каже дека ја имав најлошата нова година во животот... |(
    Благодарение на НЕКОГО, кој не сака да мрдне од столот и би ја прославил новата година со цигара во раката, гледајќи History... |(
    Па дури прашува што направил...
    Прашај што НЕ направи!
    Следната година нема шанси да славам во старскот дом „Дома со родителите“...Подобро ќе славам на улицата со кучињата иако имам фобија!
    Ако вие сте старци, јас не сум! Ако за вас тоа не претставува ништо, за мене не е така!
    Баба ми е поинтересна од вас! Морав да одам кај неа бидејќи ми беше досадно! Па, поубаво си поминав!

9. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Најсреќна да ви е на сите што сте на форумов, многу здравје, среќа, љубов, успех, пари, нови почетоци, Дечковци, Мажи :D
    Јас си поминав супер! Малце нозеве ме болат ама ок е, ќе се издржи, Нова Година ја почнав со нов почеток, Се смирив со бившиот :inlove: :P
    Ви посакувам на сите се најдобро во Новава ! :party: :party: :dance: :dance:

На iloveyou29, Lella и QueenElena им се допаѓа ова.
  10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    СДК ... И годинава тргна ... :angel: .... Ви посакувам на сите старт како мојот! :wasntme: :D

За убав почеток на денов и освежување ...

На bittersweet, Hipster, Izaabella и 5 други им се допаѓа ова.
  11. chips.for.free

chips.for.free Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    37
    Среќна Нова на ситеее :party: многу здравје, среќа, љубов.. :)

На QueenElena и Papillon.Papi им се допаѓа ова.
  12. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Среќна Нова феминки-ци, здравје, љубов, пари :lol:
    btw...никииии ја боли главата :tmi:

13. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Ајде да го ставам првиот пост во оваа година :lol:
    Нека ви е среќна и најубава 2014 на сите!
    :party: :party: :party:

14. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Ај среќна новаа на сите феминки!
    Да ве прати,среќа,љубов,здравје па и парите ко споулавени по вас да трчаат! :)
    Од оваа година попаметни,подружељубиви(кон новите како мене)и многу совети да се изнаделите! :*

15. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    644
    Ај и од мене среќна нова и се најубаво во неа драги феминки :*

16. Lemonade

Lemonade Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    222
    Среќна Нова 2014, само убавини на сите! :)

На QueenElena и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  17. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.220
    Допаѓања:
    9.078
    Среќна Нова година, многу здравје, љубов, успех, пари...

На QueenElena и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  18. clock.pot

clock.pot Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    335
    Денешниве деца пропаднаа! Да ти се стемни пред очи: гледаш девојче на 12 годишна возраст, дотерано и убаво - со чаша пиво во рака! До неа дете на истата возраст - пие алкохол од шише. Друго девојче жали што не ја чека Новата година со пијаните средношколци кои се на 500 метри од нас. Како нема да се изнервираш, кога само ти и уште едно-две деца пиете сок и не излегувата од локалот. Се покајав што чекав Нова година со друштво. И настинка закачив и чад се изнадишав. КАТАСТРОФА!

КАКО И ДА Е, НЕКА ВИ Е СРЕЌНА 2014. СИТЕ ЖЕЛБИ ДА ВИ СТАНАТ РЕАЛНОСТ, ДА СТЕ ЗДРАВИ И СРЕЌНИ ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛАТА ГОДИНА! :*

На guitar97, Kaylie, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Вчера и завчера... како и деновите пред тоа, секој пат кога ќе се логирав на форумов, сакав да кажам нешто за 2013та.
    За тоа, каква беше, или, каква уствари не беше, а сакав да биде. За тоа, какви беа „не“годињето пред неа, ама, еве... денеска и не помнам што всушност сакав да кажам.
    Што мислев, чувствував... под кои тоа импресии бев. Всушност, ко мисла без смисла ми се видоа.
    „Заборавив“ што било и што не било.
    СДК, ама, ич не си го берам гајлето за тоа. Изживеав цели три декади живот. Најбитното.
    Се изнадишав, се издишав и пак дишев, макар грото време на шкрги ама, мирисав, намирисував.
    Му верував на истиов нос, на истиве уши, очи,мада..се менував и пак сум далеку од тоа што можеби треба да бидам. Можеби.
    Годинава што мина, многумина заклучија дека станале подобри од тоа што биле. Јас пак, заклучив дека никогаш не сум ни била добра уствари.
    Си го живеев денот. Со гумичка си ги избришав амбциите, си прифатив да небидам. Можеби затоа што видов колку е само лесно да бидеш во овој свет... во овој нов свет.
    Ко татко ми на мене, ко таткото на татко ми на него, ко таткото на таткото на татко ми на него... и јас сега велам и мислам овој свет и си го разграничувам од мојот, моето време. Еее, тогаш...
    Само една работа во животот може да ми биде поважна од се’ друго. Само за неа би си го дигнала тешкиов задник (богами веќе е тежок! :D ) и би си го збрала гајлето, макар да ко роб памук треба да го збирам...трошка по трошка.
    Љубовите доаѓаат и заминуваат... како возови, бродови, некогаш побрзо и од авиони. Да никогаш не си бил сакан, можеби е потешко од тоа дека те оставиле или си оставил пак, потем не си нашол.
    И оставените и самите си имаат најубави љубовни приказни и од некои сакани сега, веднаш и одма. И болните си имаат поголеми вреќи живот и среќа и здравје одошто некои здрави. И тие без пари отсекогаш биле побогати од најбогатите.
    Да немаш ми се чини најбитно. Само тогаш се гледа колку можеш да пораснеш... колку длабока и подлабока може да ти стане душата.
    И така, уште една десетка од животот раскусурена... четвртата раситнета.
    Ќе си се возиме со една мисла(!) овој пат.
    Среќна нека ви е, луди жени форумски. И вие што останавте и тие што не останаа, а, недостигаат. Богами. Секое утро од 9, 9 и половина. Кај и да сте најубаво да ви е.

На bittersweet, Hipster, lunicka и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517

На guitar97, Kaylie, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.