[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. guitar97

guitar97 Нов член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    11
    Нека Ви е најсреќна 2014та! :party:

2. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Кога некои стихови од песна
    која ви се чини и не ја разбирате,а болат
    Кога некои луѓе се дојдени да заминат.
    Кога некои градови постојат
    за да ви чуваат спомени,
    никогаш да не се враќате
    а секогаш да се сеќавате.
    Кога некој си оди а вие останувате.Кога вие си одите а тој останува.
    Денес сум малку уморна,почнувам да ја трошам залихата надеж за оваа година.Така оди минатото.
    Истурам дел од моите желби на ова бело платно.Безброј бои ќе го обојат.
    Некогаш ми е страв да заминам,некогаш да останам.

Влегувам во кола,на задните седишта гледам назад погледот ми е вперен во таа силуета,минато или сеќавање...мораш да си одиш.
    Таа не запира.
    Различни насоки.

Среќна нова година.

На kala21, hermosa, SparkyAngel и 13 други им се допаѓа ова.
  3. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    *˛°.˛*.˛°˛.*★*СРЕЌНА *★* 。*
    ˛. _██_*.。*./ \ .˛* .˛。.˛.*.★*НОВА *★ 。*
    ˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.* ˛_Π_____. 2014.ГОДИНА ˛* ˛*
    .°( . • . ) ˛°./• ‘♫ ‘ •\.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛. *。
    .*(…’•’.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬╬*˚

На LittlePinky, Dog-lover, QueenElena и 2 други им се допаѓа ова.
  4. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Можеби и Господ навистина ми праѓа сигнали за новава 2014 година... - искрена среќа и насмевка, искрен збор без резерва, искрена прегратка..топла, долгоочекувана и посакувана, тело на жена кое трага и плаче по вистински раце кои со сите коски во нив ќе посакуваат да ја галат и разнежнуваа до бесконечноста, ехххх.... Збор од неговата уста кој ќе ми шепоти на увце со нежен тон и тој негов единствен здив, тој поглед кој ќе ве заведува дури и кога нема да ме гледа, одново и одново... Тело до кое со мерак ќе спијам ами не да бегам и да немам желба да го припијам до мене и да го испотам со зборови најдлабоки....
    И покрај сите огномети, да тој ме баци и да сум прва на листа, да ми шепоти и да ме разгалува, да сум му единствена...не во живот, туку на ум и душа... Мислите разлетани, чувствата гнасни и помешани, работите збркани и стуткани... Солзи жешки во ладното вц.

Прстите кои се тресат не умеат ништо повеќе да куцат, осеќам со сила ги влечам по тастатура, не можам а да не напишам, и да не се сетам, каде се моите постови пред година кога бев среќна и ме правеа среќна, кога бев важна и една, една на ум...
    Неверството боле најмногу?! О не драги мои, не верувам најискрено, колку гадно сум се лажела кога го мислев тоа, боле најмногу кога со некој го делиш животот и најубавите години, и наеднаш.. фреквенцијата се менува, до тој страшен степен, и се запрашуваш, од кога искрено не сум била среќна, мирна и спокојна со мислите, легната во топол кревет, љубена, пазена и мазена како што заслужувам...од кога немам пишано за него со искри во очи и длабоки чувства кои секој еден тука искрено се насмевнувал на тоа...од кога јас прекинав да се грижам и играм според проклетата рутината со замаглени очи....

Додека ги кршев лампионите бесот излеваше од мене, и сега сакам да додека пишам, да се смирувам и ладно размислам.
    Сакам дома....само тоа сакам, се гушам и ќе си пукнам, сакам дома.

На 1209, lunicka, kate21 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.056
    Феминки, во Новата 2014 година собирајте енергија, одземајте тага, множете љубов и делете среќа... СРЕЌНА НОВА 2014 ГОДИНА!!!

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    СДК Браучед ми е спремен за да работи во токсикологија...Минатата ноќ му помагал на некој пијан идиот. |( :lol:
    Ќе го биде за медицински брат (болничар, но мене ми е поинтересно медицински брат) во токсикологија. :D
    Ме интересира како не му е гадно. :puke:

7. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    578
    Вчера околу 3саат по полноќ си дадовме збор со дечко ми. :inlove:

Би напишала уште нешто ама некако не ми идат зборови од вчера.. збунета и пресреќна сум истовремено, не пеперутки.. ајкули имавме во стомакот пред да се сретнеме со татко ми. :D А тој кутриот од возбуда цело сабајле повраќаше.. :lol: Никогаш не сум го видела така усрамен и возбуден.

..ајт одам јас кај него, имал нешто да ми даде. :wasntme: :$

И ви посакувам многу среќа и здравје во Новава Година, и да ви донесе некој како тој што го имам до себе, зашто ваквите личности се премногу ретки и вистинско богатство е да ги имаш до себе. Нема пари коишто би можеле да го заменат неговото присуство.

На Kaylie, xsweetx, iloveyou29 и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
    Честитки Ханна :* :*

На Decapitated.Hanna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    преубаво си поминав синоќа :) најубаво беше :inlove:

10. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    "It's actually a nebula wrapped around a dying star. That's what makes it look gold."

Гледајте филмови од кои ќе научите нешто фино, слушајте музика која ќе ве наежува, танцувајте многу, потсетете се на Петре Прличко и Григор Прличев.

Патувајте, јавајте :$, смејте се од убаво и за убаво!

Љубете се, сексајте се (и тоа гледајте да биде од и за љубов). Бидете со тој кој ве носи на ушка од љубов.
    Нешто што пред малку го прочитав и ми остана во паметот е:
    Секогаш кога ќе налетате на луѓе кои се надвикуваат и сакаат да навредуваат, слободно одминете ги.

Прикачени фајлови:

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  11. summer-lover

summer-lover Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    1.265
    Само што си го прочитав хороскопот..интересно ке ми биде годинава :D

12. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Не верувам дека нешто друго плитко вака ќе ме израдува,како тоа што успеав совршено да нанесам туш на двете очи и плус сенка и да изгледа убаво. :D :D

Татко ми се чуди и не ја разбира оваа радост. :D

На Mishela, sparklie, iloveyou29 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    36.134
    Прв ден од новата 2014,а јас цел ден сум видно вознемирена и тажна.
    Сега ли требаше моето домашно милениче да се разболе.Па ни рибите кои ги купувам за него не му се на менито омилена храна.Во очите се забележува болка,а нозете одвај ги влечка.Погледот ми упатува порака за помош.Зошто нему му се случува тоа и зошто баш денес :devil: Го гледам моето мачорче и се воздржувам да не пуштам солза.Дали е ова некој лош предзнак во новата или добар знак :?: Не знам што да мислам.Ама од искуство знам дека на добрите им се случуваат лоши работи,а на лошите им намигнува среќата ;)
    Па,нели,јас сум оптимист.Но и кај оптимистот не е се така бело.Има и црни моменти.
    Ама се трудиме да ги обоиме во бел колорит колку што можеме повеќе,секако во нашата имагинација :)

14. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Не бев возбудена за новата година,не ни се чувствував како што треба.Сепак отидов да го прославам дочекот на новата година благодарение на дечко ми,кој секогаш се труди околу мене,прави да се чувствувам сигурно и убаво.Домашна атмосфера,неколку парови,интимно,убаво,прекрасно си поминав.
    Мило ми е што годинава среќно ми почна,чувствувам дека оваа година цела ќе ми биде таква,а обично кога чувствувам нешто така е :D ...се надевам на многу добра година.Денес го поминав денот дома,со моите и се чувствував преубаво,имаше убава атмосфера,пријатно беше...празнично расположени. :)
    Не се сомневам дека и вие сте си поминале одлично.Среќна нова,ви посакувам се најубаво. :)

На Marossa и Barbie20 им се допаѓа ова.
  15. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    За мене 1-ви јануари е дефинитивно најдепресивниот ден во годината.
    Толку тешка депресија ме зафати, што ги откажав сите договорени средби за вечерва и попрво би седела дома и убаво би се исплачила, отколку да излезам, а да мислам на други работи и да не можам да се расположам.
    Сфаќам дека неколку години наназад за Нова година сум сама и секоја година е иста. Ама буквално иста. Реприза.
    Стојам на едно место и секоја година е истиот муабет.

Дочекот, вчера, не беше лош, но не беше ни добар. Онака. Било и подобро, а дали ќе биде во наредниве години и не ми се верува, со оглед на тоа што од година на година е се` поглупаво и поглупаво.

На оние кои и вечерва слават им посакувам убав помин. Јас останувам дома. Со филџан кафе и солзи.

На Marjan007, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, anggell и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Истото барби20 го напишала наместо мене.
    Се беше до вчера добро,филмче ова она,а сега се досадувам не знам што да правам,не излегов цел ден од дома,а се обидувам да сум среќна ама не оди.
    Тоа е луѓе кога нејќе,нејќе и точка. |(

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Мене па ми е досадно, стандард на 1 јануари е најдосадно, ништо не работи, ништо не се дешава..

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.089
    Допаѓања:
    44.397
    И јас го читав,абе што да ви кажувам... уште ако е 100% погоден,ќе биде ...хаос,да не речам хаха :D
    Инаку,како сум прејадена јас,кај баба ми бев прееска,абе женава напнува ли напнува јади та јади...аман мори бабо како моторица сум...А колку сок испив вчера и за чудо не ми се одеше во веце...Да се напијам една чаша повеќе од дозата што си ја имам дневно абе ќе откапам во веце,ама за чудо големо вчера ич не ми се одеше во веце хаха.

19. Femina777

Femina777 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    236
    ехеее и мојот :lol:

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
    Џабе и се песниве на Северина-кога во живо не ја бива ни за пет банки...
    Завива...

На Femina777, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и Dream-Girl им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.