[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    На сите оние на кои не стигнав лично и поединечно да им посакам се` најубаво во новата година, како и среќни и весели божикни празници, тоа го правам тука, јавно.

Бидете ми живи, здрави и весели и ведри како времево надвор моментално.

Ве гушкам!!! :hug:

На ilipili, Kaylie, Barbie20 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Среќна нова година на сите, навистина времево си лета, како вчера да ја дочекавме 2013. Затоа, минатото на страна, уживајте во сегашните моменти и чекајте ја иднината со уште попозитивни мисли. Имајте успешна и бериќетна година! И пазете што правите денес, 2 јануари сме. :D

На leighton23 и Ajlinn7410 им се допаѓа ова.
  3. Ajlinn7410

Ajlinn7410 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Среќна Нова 2014 година на сите..Ви посакувам многу среќа,здравје,успех,пари и се најубаво.. :D :)
    Бидете среќни и уживајте со вашето семејство бидејќи годината брзо ке помине :!: ..Поздрав ;)

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    здраво и од мене за првпат во 2014 :)
    сакам на сите феминки и феминковци :D што Mе знат и незнат на форумов ви посакувам многу среќа во годинава што започна :)
    се најубаво да имате во годинава :) се што посакувате да добиете :)

На Antoninaaa, Someonespecial, Butterfly-Girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Донесување нови закони, почитување на старите, казни за продавачите на алкохол на малолетни лица,казни за малолетните кои после 23 часот се по улиците,казни дури и за родителите,казни и затвор за оние кои нудат алкохол на малолетник.Кај се полицајците? Дали тие одговорно си ја вршат работата, или и тие се под дејство на алкохол?
    Валерија , глетката е страшна, но ако размислиме малку повеќе а не вината да ја префрламе веднаш на родителите, ќе дојдеме до еден уште пострашен заклучок.
    На одговорните ситацијата им е смешна, место загрижувачка, и веднаш родителите виновни а некои дури и не знаат што прават нивните деца, бидејќи голем дел од своето време го поминуваат на работното место или се надвор од државата.
    Мислам дека полицајците во нашата држава џабе земаат плата.Треба тие да бидат најодговорни, совесно и чесно да си ја извршуваат должноста.
    Лично имам видено како полицајци пијат со малолетнички и тоа во доцните вечерни часови .
    Дали некој би се осмелил да ги информира родителите?
    Замисли ја иронијата на повик за семејно насилство доага пијан полицаец.
    Не велам дека родителите не треба да сносат одговорност.Нека плаќаат и тие казни.
    Проблемот е далеку поголем отколку што изгледа.Запрашајте се само што по неколку години кога тоа малолетно девојче се омажи , роди деца.Нели треба да најде работа,да ги издржува, чува и воспитува.
    Каде се Центрите за Социјални Работи,(си прават нови канцаларии нив да им е удобно на работното место, место советувалишта за овие лица).Колку има акохоличари во државата,а колку болници за лечење на зависност?Колку има излечени алкохоличари?Резлутати дека навистина се работи, ете тоа ни треба.
    Што сега со девојчето ќе се отрезни ќе го пуштат дома, ке ја зафркаваат другарките, ке ја прекоруваат родителите и тие ќе доведат до ново пијанство .
    Што ќе се замара таму Центарот за Социјални Работи со некое си девојче што се напило за Нова Година и со несовени родители ? :^)

На imelda, ilipili, Silver.E и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Tука мора да се согласам со тебе. За жал. Но, родителите не се виновни. Барем не целосно. Ако дете на кое му вријат хормони сака нешто, сакаш заклучи го во соба, сакаш изнатепај го, сакаш муабет прај со него најдругарски, џабе. Виновни се некои наметнати вредности и тешките услови за прифаќање од страна на друштвото. Зборувам тешки, во однос на последиците кои ги носат со себе. Повеќето на тие години сакаат да бидат прифатени од друштвото. Повеќето на тие години, нема да те разберат ако им кажеш „Еден ден тие што заслужуваат да бидат во твое друштво, ќе те прифатат.“

И во мое и во твое време имало такви појави. Но сега, смелоста е поголема, сега тие појави не се кријат под тепих. Сега младите се посмели од кога било, со родителите, со наставниците, со сите... Се` потешко станува изолирањето од тој нездрав живот и одолевање на искушението.

Единствено што ни` преостанува е да се помолиме за нивно здравје и Господ да им даде можност да пораснат и да ги исправат работите.

На ilipili, Barbie20, Abeja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.481
    Допаѓања:
    34.134
    Вака сега...Како прво Среќна Нова на сите на фемина се најнај ви посакувам многу здравје,среќа,љубов,успеси се во позитива! :hug: :dance: :party:

Ете така...јас како јас не сум јас ако јас не треснам бисери...ете уште непочната годината јас почнав ѓерданот со бисери за 2014 година да го нижам....
    1.Вчера,ден 01.01.2014 година заборавив да вечерам,во 12 и пол ноќе се сетив :wasntme:
    2.Гледам некој филм таму со чалми на главата имаа луѓето и кажувам:да си ставам една махараџа на глава? :^)

ете арно рекоа:ти не си ти кога си гладен :$
    ~Сникерс
    :hai: :bow:

На hermosa, Someonespecial, leighton23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Страници испишани со искрени желби и честитки, навистина е пријатно да се прелиста овде.
    Ова е мојот прв пост во Новата Година.
    Ви посакувам многу здравје, среќа, насмевки, мигови поминати со саканите, успеси во сите полиња и се друго што ќе си посакате да си го остварите.
    СРЕЌНА НОВА ГОДИНА. :*

На Kaylie, Barbie20, Elennaa и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
    Сега го погледнав видеото во кое загинале 6 души во Полска..
    Лесна им земја.
    Навистина жално...

10. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Размислувам сериозно да ја напуштам нашава држава!

И не, не заради пари туку заради луѓето на денешницава! :!:

На iloveyou29, kala21 и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  11. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.903
    Допаѓања:
    24.179
    Денес сум многу среќна... !!! ^_^
    Убаво ми тргна годинава, ах да е почесто вака ич не се жалам. :lol:

Среќна Нова Година, феминки мои !
    Останете ми така здрави, убави, паметни и дотерани и во оваа 2014-та година!

:party: :dance: :party:

На bittersweet, marama, Kaylie и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    I'm the only one without any photo from NYE...ob...viosly.....

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. EmilDevil

EmilDevil Нов член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    4
    И да ја напуштиш. Што незначи засекогаш , но на извесен период . Пред се поради искуствотот кое ке го стекнеш (сите знаеме дека единствен начин на кој се доаѓа до знаење е преку искуство-крај , се друго се приказни за деца). И кога, ако не сега додека си млада? А и ако не друго, чисто да создадеш приказна-ситуација, во која повторно ќе ти се родат носталгични чувства кон скопските(македонски) улици и луѓе :) , а и перцепциата за многу работи ќе ти биде променета. Е тука е целиот квалитет и вредност на чекорот..работите ќе си останат исти , ама ти ќе се промениш :) , кон подобро

На Kaylie, lana.del-rey, Gordana10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. SomeoneNotSoSpecial

SomeoneNotSoSpecial Нов член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    0
    Сакам да кажам дека темата треба да биде преименувана во „Новогодишни честики“. :lol:

15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.532
    Допаѓања:
    184.324
    Новогодишната вечер, ќе ја памтам по тоа шо некој ми ги здипли цигарите. Таман се помирив со тоа, очигледно незадоволен/на се врати па ми го здипли и упаљачот... -_- а многу го сакав тој упаљач!!!
    Ќе ја памтам и по сосем нормалните дози алкохол и ненормалните дози кикотење :)
    ..аах ќе заборавев... па наравно... дозата споделена љубАв..солидна :D оти тоа е најбитното нели? :)

Први, односно вчера ќе го памтам по големите дози кафе и кока кола шо ми го рипнаа притисоков до немајкаде па мислев дека нема да ја преживеам ноќта. Ги испоисплашив сите ама ете.. денеска сеуште дишам..фала тебе Господе! :)

Каков трагикомичен старт! Само за добро да е! :)

Сакам да ви посакам на сите да ве држи здравјето и оваа година... за среќа, пари и љубов ќе си се потрудиме сите повеќе :)

И еден мнооогу посебен поздрав до Someonespecial која никогаш не ме заборава во поздравите :hug: :l:

На Barbie20, Elennaa, QueenElena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    СДК... ете го проблемот секој почеток на нова година.
    Се пронајдов... :rofl:

На hermosa, Antoninaaa, Kaylie и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Dee

Dee Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    334
    Единствено нешто што ми се свиѓа од кичерајските новогодишни слики со палма фризура, посветкав фустан од елката и тоните шминка се кифлите. :D

18. girlx3

girlx3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    142
    СДК нема ништо поубаво од тоа кога ке те разбуди некој кој ти е многу драг...
    толку многу е сладок што неможам да му се налутам што ме разбуди,а и баш сакав да му го слушнам гласот :$
    па уште кога ќе ти каже дека му фалиш и сака деновиве да се видитее..
    пријател ми е дее.. :D
    убав почеток на денов имам :)

19. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    СДК дека ова новогодишно славење ми беше од оние поглупавите,подосадните и потажните.Арно си планирав дома да си седам,ама другарките ме убедија и завршивме во кафич.
    Џабе јака музика,џабе пиење и јадење кога душата ти е празна,се ти е монотоно и едноставно сакаш да си легнеш и да ја преспиеш сета таа веселба.
    Ланското славење,па и цел месец Декември ми беа сводени на пијанчење,секојдневно шетање и дружба,а најбитно од се,го имав него.На моменти потскарани,на моменти гушнати,ама го имав до мене,можев да му се јавам,ми се јави тој да ми честита точно во 00:00,ме пречека кај него на 1.

Многу се нервирам кога постојано се жалам,кога сите викаат да си ја направиш интересна,ама не бива.Со сила убавина не бива.Кафичите не се веќе за мене очигледно,башка кога ќе видам некои 12,13 годишни скоцкани од глава до пети и пијат текили у велико и демек они се големите.Или пак некои момци направени камен па ти се пуштаат и се мислат интересни,а не им се гледа метро пред нозе |(
    А моево друштво па бетер,пијат голтка по голтка,не мрдаат како заковани за подот и само штракаат по телефоните.Не дај боже да се напиеш повеќе или да играш,оти срамота е..цк цк.

Како и да е,јас ќе паузирам од журки за долго време,ќе се посветам на медитација :D

На iloveyou29, Barbie20, Silver.E и 4 други им се допаѓа ова.
  20. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Најпрво како што е редот среќна нова година многу здравје, љубов среќа да ве прати цела година!

Јас деновиве сум во lazy mood. Немам инспирација нешто посебно да пишам. Ваква бев и пред нова година само јадам и спијам. Си ветииив има до божиќ стрелката на вагата да мрдне на десно барем за 2кг.
    Друго ново неочекувано добро ја дочекав и поминав новогодишната вечер... :rock: Некогаш е поубаво да смени човек средина и со непознати луѓе поубаво ќе си помине отколку со некои што ги знаеш. На повидок се нови познантства и симпати. :wasntme:

Останете ми во добро расположение! :d:

На anggell, Barbie20 и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.