[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Добра ноќ феминки :*

2. sweet-star

sweet-star Популарен член

Не ја разбирам потребата да лажете.Да лажете константно само за да испаднете попаметни,поинтересни,подбри во очите на другите.Сами на себе си наштетувате.
    Мислите сите ние сме толку глупави па ви веруваме и ќе ви дозволиме да не манипулирате?
    Не,не сме, единствено смешни сте ни и предизвикувате сожалување.
    А потоа се жалите зошто сте осамени.Многу тешко прашање...
    Ете така,сега добра ноќ и можете слободно да се удавите во сопствените лаги. :*

Со посвета.

Dog-lover, karenin, Golden and 2 others like this.
  3. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Пред некој ден, си шетавме со дечко ми и јас како по навика си застанав пред излог да му се изнагледам на едно преубаво џемперче.
    А тој, сиротиот, сигурна сум дека од почит спрема мене не почна да превртува со очите, ама онака чувствував дека потајно во себе ме пцуе со caps lock. :lol:
    И знаете како одеше онаа - полни очи празни раце, ама со оглед на промајата која ми го зафати новчаникот, се воздржав и си продолживме напред фино-лепо. Ниту лук јал, ниту на лук мирисал. :D

Денеска пак, се враќа мајчето од работа, видно расположена, си седнува и ми вели: „Леле М. да видиш какво џемперче сум ти фатила на пик, нема да ти се верува.“
    Абе, види ти телепатија! Мислам, нема потреба да кажам дека истото нешто ни паднало така во око.
    Не ми се верува колку сме само слични, а сепак колку различно тенчиме и резонираме некои нешта.
    Тоа ти е, генерациски судир.
    И ми вели - ќе ти го купам, колку сака нека чини, за тоа не примам преговарања.
    А јас само си молчам затоа што навистина се запрашав со што или поточно, за што заслужив подарок. Па и тука на рамо ми седи она човечето наречено Самокритичност, кое неретко ме потсетува на сите неквалитети кои се убедувам дека ги имам и потајно си верувам и се самообесхрабрувам додека не ми дојде умот дека она реалното е сосема друго и не сфатам дека понекогаш навистина треба да се гледам во малку попозитивна смисла.

Нејсе, навистина се запрашав - ниту ми поминала сесијата за да донесам некоја солидна оценка, ниту пак помагав при месењето на кифлите и мешањето на руската (ај за ова ќе ми подзамижат - уште не бев дома). :?:
    Жими една генералка што си удрив во собата, зашто знам дека на брат ми не би му текнало и во наредните сто години, ама па до толку !?
    И си реков јасно и гласно: „Абе знаеш, почасти се нешто ти, јас си купував ситници пред скоро, што ќе ми е. Ќе ти се најде тебе повеќе, па и штом ти се допаднало толку - таман.“
    Го добив најискрениот одговор кој може да го даде само оној што знае да даде неизмерна и безусловна љубов: „Мене срцето ми е полно кога те гледам тебе како се радуваш. За мене и не треба да му ја мислиш толку, барем не сега.“

Мене друг ми беше муабетот, иако се фатив за банален и можеби малку глупав пример, но сепак мислам дека ми ја сфативте поентата.
    Чувајте и почитувајте си ги родителите, зашто на крајот од денот, никој друг не би си скратил некое задоволство за вие да бидете задоволни и среќни.

4. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Темна соба во која светат само сијаличките од елката, какао, Божиќни рецепти на 24 kitchen, а во позадина се пее Santa baby. :)

Тек сега се опуштив и ја осетив празничната еуфорија.

Dog-lover and SparkyAngel like this.
  5. vitomir

vitomir Нов член

Нашата Здрелост, како Личности...
    Не ја одредуваат...
    Бројoт на Годините, кои сме ги Иживеале...
    Туку...
    Начинот на кој сме Живееле...
    Ситуациите во кои Животот не Поставил
    и нашата Способност да извлечеме некоја Суштина од тие..Ситуациии...

6. QueenElena

QueenElena Популарен член

СДК ...
    Денес ми е роденден!

7. nikiiii

nikiiii Популарен член

Среќен роденден :inlove: :hug:

QueenElena likes this.
  8. poenta

poenta Форумски идол

СДК....
    Искуството не е тоа што ти се случило,туку што правиш со тоа што ти се случило :wasntme:

9. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Добро утро феминки.
    Имајте убав и исполнет ден :)

Attached Files:

10. vitomir

vitomir Нов член

Интересно,тоа што си правел во животот треба да ти биде лекција,за да си ги согледаш грешките кои си ги правела и да извлечеш поука од нив,за следниот пат да не ги повториш.

SparkyAngel and poenta like this.
  11. poenta

poenta Форумски идол

Vitomir Искрено кажано,сите грешиме.Не постои идеална личност.Но,постои свест.Ако таа функционира,ќе си ги признаеме грешки и ќе извлечеме поука од конкретната ситуација.Само малку се тие што се самокритични.

vitomir likes this.
  12. anngelique

anngelique Популарен член

Толку беше од мојот одмор, од денес почнувам да учам :/

t-sweet likes this.
  13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Срцето ми е распарчено поради борбата со минатото и сегашноста.А иднината?Уште таа остана да се вмеша...
    Време е за радикални одлуки.Одлуки кои ќе го сменат текот на настаните од корен..
    Од каде да се почне е прашањето..

To be or not to be.The question is now..

ilovecupcake and Barbie20 like this.
  14. Golden

Golden Популарен член

Добро утро! :hug:
    Јас сум добро еве дремам и чекам LOL да ми се симне.Чекам да видам дали другаркиве ќе се договорат да одиме на коледе.Пола мое одделение нејќе да оди бидејки не им се станувало и никој немало да оди.Ах,глупаци.Пропуштаат шанса да имаат убави сеќавања и спомени.Битно им е да облечат минич и штикли а,тоа дека личат на 40 годишни тетки тоа ништо.Мене пак ми е гајле.Кога нивните родители не водат грижа за нив што има јас да се секирам 8)
    Имајте убав ден! :*

15. DigY

DigY Популарен член

Ме истроши муабетон вчера со неколку ликови. Испаѓа Снуп Дог, ДМХ и Џеј Зи сториле повеке од Вивалди, јосеф, Шопен...па луѓево се чудат кога ке им ги спомнеш, па уште те прашуваат-арна си??
    Чекај бе. И јас знам да си рокнам и хип хоп и рок и ...ма све по ред...ама да ме прашаш дали сум АРНА зошто сум го слушала Бочели....епа да. Арна сум, ама ти си глупа... :| Среќна Нова Феминки!

sweet-star and karenin like this.
  16. honey-bear

honey-bear Активен член

Сакам да кажам дека сум ептен задоволна од себе, успешно слабеам, ослабнам 4 кила и толку и требаше мхмм, сексуалниот живот ми е предобар, уххх дечко ми е стравствен до бесвест и не можам ни да ви опишам колку само уживам со него мада би сакала да биде малку почесто. правам кегелови вежби за да ми биде поцврста п*****а и секако повише да го чувствувам :devil: тој не знае и подобро е така, во последно време забележувам дека за време на сексот јас сум потивка од порано и истотака забележав дека и тој има прекрасни реакции и можам да го почувствувам, и да го слушнам неговото задоволство ^_^
    планирам да одам на зимување некаде во некој мак. ски центар можеби и ке си го фатам патот до швајцарија :)

17. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Сакам да кажам дека ептен сум срекна и дека чуството е преубаво коа сме сите дома собрани + празнично расположени , хармонија , љубов ... убавини ..Му благодарам на Бог што сме здрави и живи и спокојни . :)

Mama25 and Barbie20 like this.
  18. Nevermore

Nevermore Популарен член

Кога се преселив тука најмногу ми фалеа планините. Ми даваа некое магично чувство гледајќи ги како се извишуваат во далечините, покрај нив се чувствував многу мала. Да ја гледам шумата како ја менува бојата на есен, да го видам првиот снег кога паднал во далечините на највисоките врвови. Тоа тука го немам. На почеток ми беше се штуро и празно. За среќа, нeма високи згради, па не гледав само бетон кога ќе погледнам низ прозорец. Гледам бескрајна шир, на која сега некако се навикнав, кровови од разнобојни куќички како од бајка, шилести кровови од стари замоци и градби. Ме смирува, ми дава некој спокој кога се губам во бесконечноста и чувствувам дека морето е близу. Небото е чисто, ама сонцето се движи многу ниско над хоризонтот само неколку часа. Сега во зима толку чудно е поставено, веќе не можам да се ориентирам каде е север каде југ :D

SparkyAngel and MandyLane like this.
  19. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Кога ке се омажам, не сакам да живеам во Мкд, сакам да заминем некаде далеку, во некоја друга држава.
    Да бидам далеку од сите, од другарки, пријателки, колешки, па и роднини.....
    Да си ги прославувам празниците и сите моменти со оној кој ке ме сака , кој е искрен со мене, далеку од сите лажни, лицемерни пријатели, роднини.
    Сигурно ке се чустувам многу посреќна и позадоволна од ова што сум сега.
    Навистина неможам да верувам колку се сите лицемерни, не неможам да верувам.
    Секој е тука ама само кога му требаш за нешто, кога треба некоја услуга да се направи.... а за да се седне на кафе некаде, да отидеш или да ти дојдат.. не тогаш никој нема сите се зафатени, работат, учат, немаат пари, излезени се со трети, пети и десети лица...
    Ете тогаш на никој не им требаш!!!ѓ

Затоа сакам да заминам далеку од сите и од се!!!!
    Да отпочнам животод нула, живот кој сама ке си го создадам.
    Живот во кој ке бидам најсреќна!!

Се чуствувам преразочарана, преизиграна, веќе незнам кој е кој!!!!! :(

20. Golden

Golden Популарен член

До сега вежбав вежби на Викторија Сикрет и се чуствувам преморено но,чуството е преубаво! :inlove:
    Ве поздравувам сите! :*
    https://www.youtube.com/watch?v=VDvr08sCPOc

Thread Status:
Not open for further replies.