[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Уште 300ден да соберам и купвам :D
    Нема проблем Џени :D

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Јас имам 12 ипол години и ќе идам за саат и 40 минутки и ми е гајле дали сум голема. :D
    Инаку сакам да кажам на огнот ми се падна паричката,па јас сум кумата следната година(добро де тато ќе е али сепак). :D
    На среќа прва,го земав лепчето и гледам паричка и извикувам е еве ја паричката. :D
    Се надевам годинава среќна ќе ми е. :D
    Уште утре паричето и дома да ми се падне и сигурно среќна ќе е.
    Не дека верувам во ова среќата зависи од многу фактори ама ете.
    Од секогаш сум ги сакала тие огнови ете така дружба се собира,па музика па ова па она.
    Иначе шејм он ми братучед ми ми стави пиво една чаша сум ја испила и викам ќе ме фати ова и еве не заспав у кома ќе паѓам после.Абе ајде кога сум глупа кој ми е крив. :fubar:
    Пиво е ајде не е страшно ќе пројде. :D
    И после ми вика што пијаница си ти,ама ајде дека кума па сега пие се прави главна.Ме пропи човеков(шала). :$
    И така луѓе тоа од мене утре кога ќе дојдам дома се пресоблекувам и цел ден ќе го преспијам,ќе ме разбудат за лепчето.
    Среќен Бадник и Божиќ и се најубаво.
    Ви ја пренесувам мајата да ви се падне паричето утре ајде.
    Добра ноќ... :D

На Someonespecial, SparkyAngel, Viktorijaaa5 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    ^ Ние за Стара Нова година вртиме мазник со паричка на полно места лани на ниту едно не ми падна па затоа немав среќа во љувовта :lol: . Дај боже ова год негде да ми се падни парето.Патем честито Заспана :lol: -малце мајтапче :D

На LittlePinky и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  4. Purrinn

Purrinn Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    77
    Здраво :lol:

На sweet-star и LittlePinky им се допаѓа ова.
  5. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Уште една непроспиена ноќ.. Несоницава почнува досадна да станува. Сите дома спијат само јас и елкава што светка си седиме и мечтаеме во ноќта...
    Како ми се ближи роденденот, си размислувам што сум постигнала последнава година. Се фаќам себеси како размислувам за пропуштените шанси, за погрешните избори, за преќутените зборови...
    Колку и да сакам да се навратам во минатото сфаќам дека изборот што сум го направила бил неизбежен. Единстевено нешто што ми останува е искуството. Иако има уште некоја недела до роденденот оваа 22ка ми ја одбележаа многу насмевки, непроспиени ноќи, пропаднато другарство,недовршени планови и дефинитивен крај со Х... Имаше буквално се и сешто.
    Иако не очекувам којзнае какви пресврти, се надевам дека работите ќе почнат да се движат од мртва точка. Сепак Јануари е мој месец! ;)

На la-chicka, anggell, Ketrin.Moon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Purrinn Здраво и добре дојде на Форумов се најубаво :D

На Purrinn му/ѝ се допаѓа ова.
  7. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.482
    Веке 7 или 8 години не паметам точно ми се нема паднато паричката. Скоро секоја година се паѓа во братчето, само претходната година во татко ми. Оваа година стварно посакувам да ми се падне, малку среќичка нека дојде нема да биде лошо :lol:
    Утре ке ме разбудат коледарите со песна и иако сум многу тешка и напорна за станување ке ми биде мило. Кога бев мала одев секоја година обавезно на коледе кај баба ми, тука кај мене ми беше срам :lol:
    Кога ке ги погледнам дечињата со насмевка на лицето, црвени во обравчињата и пеат песнички...кој знае пее, кој не се надополнува :D
    И најубаво ми е дефинитивно на Бадник, сите на куп цело семејство :inlove:

На richgirl998, Ketrin.Moon, Viktorijaaa5 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Ноќта е кобна.
    Велат,во долгите и студени ноќи се будаат закоравените спомени од минатото.
    И во право беа.
    Во моментот кога ја потпрам главата на перницата,ми се појавуваш ти..
    Ни сум со тебе,а ни без тебе..
    Како некоја сенка од минатото си..те нема,те нема,и пак те нема,и во моментот кога најмалку си потребен-се појавуваш.
    Не ти е смачено од игрите?
    О да,мене ми е..
    Не сме деца.Не сме ни странци,ни познајници,ни пријатели..а што всушност сме ние?
    Некогаш си бевме се,а денес ништо.Проклето ништо.
    Кога се разминуваме на улица,дури ги вртеме главите за да не ни се сретнат погледите..
    Можеби не ти значам ништо,но ти мене ми значеш се..и многу повеќе од тоа.

Од виното е :D

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    ... Колку работи би ви кажала, море не би ви кажала, би ве подбрала така добро и квалитетно, море море... Како да ви кажам, има некои личности кои се бројат на прст ама доволно со јака лоша харизма што си влијаат едни на други што лека полека повредуваат личности иако само виртуелно.
    Не сте интересни, ни паметни, ами смешни и бедни, успеавте да отерате една прекрасна личност од тука, уште се чудам како и се фрливте сите и успеавте да ја повредите!
    Си земам за право да го пишам ова пошто таа тоа не го заслужи, и ја има мојата подршка во врска со нејзината одлука, има време да се спасеме сите, бродот тоне, но не потонал сеуште, како што изгледа капитените ќе си потонат со него..пошто некако слепи ми стојат, а дали природно или намерно тоа незнам!

На bittersweet, Hipster, prettyliar и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Еве сум јас гледам Sleepy Hallow дур изгледам сите епизоди 4 саат ќе ме фати, а во 6 треба да станам за на коледе.. :rofl: ќе паѓам утре по улицине така ми изгледа :D одвај чекам да одам утре на коледе, на повеќето им е за парите, ама мене ми е за костените бре.. :D нашите костени од село годинава не се погодија убави, па утре ако соберам повеќе најсреќна ќе сум :D Вечерва не појдов на бадников оган, за чудо немаше никој запалено.. :?: ама ако.. ќе си чекам јас Василица, комшиите мои се кумови.. 8) може годинава и ние да се паднеме, кузнае ^_^ Навистина посакувам годинава мене да ми се падне паричката, секоја година кај татко ми се паѓа :lol: ..
    Ај отидов да догледам јас ова серијава..
    А бе Дог бе, дете без мозок, до каде вака.. :D :fubar:

На Elennaa, leighton23, ana-girl и 9 други им се допаѓа ова.
  11. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    123
    СРЕКНА СРЕЌНА НАЈСРЕЌНАААААААААААААААААААААААААААА ДАЈ БОЖЕ ЦЕЛА ГОДИНА ДА МИ БИДЕ ВАКА КАКО ШТО ЗАПОЧНА И САМО УБАВИ МОМЕНТИ И РАДОСТИ :D СРЕЌЕН БОЖИЌ НА СИТЕ :) :inlove:

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Нема коладарчиња :^) , се прашувам дали тоа на фејсбук собираат костени , бисквити оревчиња |( !

На Hipster, Espadrila, Kaylie и 11 други им се допаѓа ова.
  13. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Нека Ноќва... Божијот Дух се симне, во подножјето на вашите Души..Нека во пламенот,на Бадниковиот оган,изгорат сите ваши немири,
    И добрината Божја нека ви се вгнезди во срцата,
    и во вашето целосно Битие, да расцвета ЉУБОВТА..
    .....Среќен Бадник и Божиќ на сите Христијани !

На Dog-lover, Elennaa, stetoskop и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.296
    Допаѓања:
    92.028
    Ах ми недостига времето кога пеевме коледе :lol: Торбичката закачена на врат и терај ,сестра ми плачеше секогаш дека несакав да ја земам со мене (нели јас поголема де) ќе се скаравме и на крај секогаш заедно заминувавме :tmi: Колку бевме радосни кога во некоја куќа ќе ни дадеа повеќе колачи или костени ухуууу ^_^ Па после 2-3 саат шетање право дома распоредување во разни чинии кој што собрал абеее радостиии :D

Годинава имавме многу коледари соноќа почнаа уште пред 12 да пеат пред врата ама тогаш тие поголемите :lol: а сабалјево помалите колку беа слатки беее,замотани со шалче, капичка црвени во образите ,кој вика најсилно па некој се срами се крие позади другиот ,другиот се надоврзува на песната :lol:

Кај нас викаат ако има многу коледари бериќетна ќе биде годинава :) Дајбоже да е така за сите :)

Нека е за многу години празников, и вечер чекам да се пофалите сите кај кој ќе падне паричката.
    Овој е еден од моите омилени празници затоа што целото семејство се збираме дома :lol:
    Имајте убав ден !

На cresa-jagoda, Dog-lover, Elennaa и 6 други им се допаѓа ова.
  15. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Гледам на фејсбук вчера пишувале честит Бадник а денес Христос се роди.... :^)
    Или немаат врска кој ден се празнициве или се тркаат кој прв ќе напише. :^)

На Kaylie, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, richgirl998 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    „Коледе леде, паднало греде
    утепало деде,
    деде се мачи,
    баба ги квачи, за четири јајца
    гускини, шаткини
    КОЛЕДЕЕЕЕ!“
    Вака ми почна утрово, коледарската торбичка на рамо и низ врата. :D Мерак ми беше па и јас отидов, па уште сум малецко! :wasntme:
    Мајка ми не спиеше цела ноќ, само за да слушне кога ќе пеат други коледарчиња, лани едни деца на крај ги фати кога беа на искачање од врата.. Цела радосна им ги полни торбичките, најважно парички им става и секоја година доаѓаат се повеќе и повеќе. :D
    Можам да се кладам дека само мајка ми насмeана ги пречекува сите деца. Јас кај што бев сите едвај зборуваа, еден излегува и ни вика на мене и друштво „Што викате бе толку..? |( “, е како бе човек Коледе е, приспивна песна ли треба да ти испееме ?
    Ај батали тој, друга искача „драп, драп“ се чеша преку пижамата и мрзоволно ни става костени и јаболки во торбите.. Па, мајку му стара нели Ви е мерак кога коледарчиња ќе испеат песна ?
    Мислам повеќе не се замарам, не дозволувам некои луѓе цел ваков прекрасен ден и празник да ми уништат! :geek:
    :hai:

На Kaylie, sweet-star, Dog-lover и 6 други им се допаѓа ова.
  17. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    ОК е доколку според тебе се облекувам убаво. Но да мислиш дека носам скапа облека, уште полошо да си мислиш дека сакам да сум опкружена со богати луѓе, тогаш ти си имаш проблеми со твојот памет. И си глупав бидејќи не ги гледаш наоколу девојките кои се сериозно дотерани и испопеглани во лице, коса и облека'. Една марама ставена врз мојот капут купен од пред 3 години не значи дека пливам во пари.

Значи ме фаќа нервов на челово кога ќе чујам како луѓево се ограничуваат само поради парите. Умешно играјте си со нив па и вие ќе бидете добро.

18. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    3.040
    Среќен Бадник христијани! Нека ни е за многу години празникот Господ здравје, радост, љубов и среќа да дава во секоја куќа!

Уште од рано утро и кај нас имаше многу коледарчиња, се слушаше гласот на децата со коледарските песни :clap:
    Првaта група коледари најинтересна ми беше (ноќеска бев излезена и ко се вратив дома, надвор портата сум ја заклучила, :| ) и утрово најмалото коледарче тропа ли тропа од 7часот со стапчето на порта неможеше да влезе во дворот и вика - "коледе коледееее леле заклучено абе коледее ледее е бе :devil: ајде коледее отворетее" - на цел глас вика и ја мава вратата, и кога виде дека излегуваме се израдува, срценце малечко :wasntme:
    Ете така не насмеа малото :D Многу ми беше мерак кај што ги гледав, со мајка ми им ги полневме торбичките... ех ми недостига времето кога и ние со друштвото се збиравме да одиме :angel:

Бадник мене ми е омилен празник, кога целото семејство сме собрани на бадникова трпеза посна но богата. Само нека е за арно и убаво. Да го славиме овај ден долго, долгооо!

На cresa-jagoda, Dog-lover, Elennaa и 6 други им се допаѓа ова.
  19. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Станав во 5 замесив колачиња ги испеков,па лебчето со паричка па пречекав коледарчиња.Ама најпрво моето коледарче се разбуди и ја зема коледашката и кон врата хахаха разбирал он хаха.Го усукав зелникот го испеков,гравот е готов е сеа рибата е на ред да ја средам,а сарма нема оваа година за жал бидејки е посна и не ја сакаме мн мн...ама ајде во др прилика ке си направиме.На овој ден се чуствувам исполнето ова е единсвениот ден кој ме прави исполнета.Каква нова година бре БАДНИК е најубавиот празник во годината.Среќни празници да сте живи и здрави,среќа и берикет оваа година. :*

На Dog-lover, Elennaa, lana.del-rey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Какви циркони се тоа???

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.