[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Циркони за нокти планира Цветето да си купува :D

LittlePinky likes this.
  2. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Баш така..толку блиску,а толку далеку..
    Ме убива оваа далечина..
    Ме убива и помислата на тебе..
    ..а и грижата на совест која ја имам кога помислам на тебе..
    Те проколнувам,помогни ми..

Attached Files:

3. Nana19

Nana19 Популарен член

Кај и да си за бадник дома да си !
    Па така и јас се прибрав дома но некако без него досадно ми е , ајде наредна година здравје дај боже и за бадник заедно ке сме си.
    Иначе одсутна сум недела дена и повеќе но оправдано, и не стигнав да ви посакам
    СРЕЌНИ НОВОГОДИШНИ И БОЖИЌНИ ПРАЗНИЦИ НА СИТЕ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ СЕ ШТО СААКАТЕ ДА ВИ СЕ ИСПОЛНИ И СЕ НАЈУБАВО.

Dog-lover, Elennaa, duffi and 3 others like this.
  4. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Сите станати уште од 3, јас дур сега станувам :D Годинава не ми тргна баш како што замислував, ама не сум толкав песимист, во секое лошо има добро :!: Следната година одам па што сака нека биде, мерак ми е :D Знам дека покрај радоста која ни ја носи еден од најубавите празници дека денов нема да биде најдобар :|

Нека ни е среќен и за многу години празникот! :)

Elennaa, Moonstone.17 and LittlePinky like this.
  5. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Си имам зелено цветчеее!

:party: :party: :party: :party: :party: :party: :party:

LittlePinky and Viktorijaaa5 like this.
  6. Purrinn

Purrinn Истакнат член

Сабајле во 7 саат коледари го раздрмаа маалово. Први па машки. Мажишта! :lol: Тупара тапара, ѕвонат, тропаат, пејат... Убава година ќе биде. Машка година! :D

7. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Ги слушам доаѓаат, пеат песнички нивниот глас е волшебен ни тропкаат со стапчињата ги будат домашните пред зората,смрзнати рачиња и светкави очиња,раширени торбички.
    Зарем не ни ја стоплуваат душата?
    Тие мали ангелчиња,носат вест.

Мајка ми од рано наутро почна со подготовки,печена тиква ,банички со зелка,зелник,костени овошје,гравче сарми,за богата трпеза,од брзање заборави да стави паричка во лебчето,сестра ми малата се исплаши дека без паричка ќе вечераме оваа година,па почна да се буни дури мајка ми и кажа дека ќе замеси друго со паричка.

Ви посакувам сплотеност,мир и хармонија во семејството,здравје и бериќет,имајте добра душа.
    Нека ве понесе празничната магија.

Среќни празници.
    Среќен бадник.

За многу години нека е.

Kaylie, Dog-lover, Elennaa and 23 others like this.
  8. nikiiii

nikiiii Популарен член

сдк парето кај сестра ми се падна :lol:

9. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Атеисти почитуваат коледе, пензионери бордаат, 15°С во Јануари..нешто се дешава :D

10. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Најубавиот период во годината,Бадник и Божиќ. :inlove: Среќни празници девојки,нека ви бидат исполнети со хармонија,мир,радост и љубов. Ве сакам. :*

11. lunicka

lunicka Форумски идол

За жал ништо не е како порано!
    Личи ли на Бадник и Божиќ да е толку топло?Личи ли луѓево околку мене до толку да се скиселени,да не можеш да им исцедиш ни една насмевка.Се потутулиле како Армагедон да е на видик.Има ли смисла толку млади животи да се згаснуваат без некоја причина.Гледам и не ми се верува.Се сеќавам кога бев дете трпезата ни беше далеку далеку посиромашна,ама бев среќна.А сега?Од пиле млеко имаме и гладни сме.
    Љубов тоа ни фали најмногу,барем мене!
    Среќен Бадник и Божиќ,и љубете.Сакајте го Бог!Сакајте ги своите,блиските и подалечните.Љубовта е единствената енергија која кога ја трошиш, повеќе се обновува!

https://www.youtube.com/watch?v=I0DvhCrg2Vo#t=243

12. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Ме нервира времево,ова на зима не личи-ни снег ни ништо...Многу е се изменето,за Божиќ порано колку само снег имаше,имсше и повеќе деца,премногу има разлика од времето кога јас бев малечка до сега. Нашето детство беше каде-каде поубаво и поинтересно,овие уште од 12години се занимаваат со глупости кои не им доликуваат.

13. summer-lover

summer-lover Популарен член

Бадник и Божиќ си ги замислувам во студено време,со снег...Ама во Македонија се е наопаку немојте да се зачудите ако завее на Велигден.Надвор како во пролет,само уште цвеќиња ни фалат.Улиците празни,нема
    кој да пее.Во нашето соседство сите пораснаа..секако има и некои мали,но знаете напредна генерација се..несакаат да пеат :devil: .Епа кој ако не тие,ние ли од 13-14 год. да пееме? :?: Не сме и ние нешто пораснати,но мислам дека доста ни е од пеење.А умеат петарди да пукаат и дечковци да фаќаат и на фејс да седат?!?! :^) Тргнав кај тетка ми на коледе и сретнав 4 годишно девојче го молат да запее...боже мили.Јас кога бев 4-5 год. целата улица ечеше..посебно зградата на баба ми.. :$
    Но,ајде тоа ни е ви посакувам Среќен Бадник и Божиќ и не се нервирајте ако не се падне паричката кај вас вечер :lol:

Anabelle.Amorette likes this.
  14. Nana19

Nana19 Популарен член

Се што сакам за БАДНИК И БОЖИЌ си ти...
    Да ми бидеш жив и здрав , среќен насмеан и да бидеме секогаш заљубени...
    од нареден бадник дај божје заедно на едно место.

На сите нека ви е среќено и берикетно.
    Бадник нека би донесе се што посакувате имајте убава вечер со вашата фамилија :*

15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Цела вечер не спиев и чекав да дојде 3 часот за да тргнам на Коледе.
    И ете кога конечно дојде торбата на рамо и пеј бре цела зграда ја испоразбудив,со братучед ми најгласни мислиш огромна група деца,а не тројца.
    А братучетка ми па уморна беше нешто па едвај пееше со сила некако,ама ај болничка ни беше нешто.
    Опростено и е. :)
    За разлика од другите години оваа година најслабо ни отвараа врата,а не знам зошто така,ама пак колку-толку собрав нешто за атер на празников. :)
    Само едно нешто не разбрав зошто дечиња Роми,кои што не се христијани коледарат?
    Па не е тоа нивен празник.
    Дури од што се алчни една врата со пин ја искршиле. :x

Уште следната година коледарам и повеќе не срам ќе ми е,дека крупна па изгледам како 1ва-2ра средно,а не како 8мо деветолетка(по старо 7мо).
    И така се договорив и со братучедите другата година последна ќе ни е.
    Воглавно супер си поминав по пат зафрканции,па разни муабети паѓаа,па уморни да седнеме да каснеме нешто. :lol: (гладна година :D )
    Е сега има и последици:зарипнат глас,умор,болки во нозете т.е мусклулите на нозете итн...

Го осеќам мирисот на Бадниковото лепче со паричка и нестрпливо очекувам да дојде време да вечераме и да видам на кого ќе му се падне паричката.
    Покрај тоа ќе има и разна гозба тавче-гравче,рибчиња и други посни работи за на трпеза.
    Исто така многу го сакам овој празник затоа што сите се собираме на маса и заедно вечераме.
    Ех колку ги сакам овие празници кога семејството е заедно на едно место. :)

Среќни празници.
    Среќен Бадник.
    Среќен Божиќ.

Dog-lover, Kaylie, leighton23 and 2 others like this.
  16. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

СДК Честит Божиќ на сите, многу здравје, среќа, мир, успех во се... :)

Elennaa likes this.
  17. The-Queen

The-Queen Популарен член

Бадник е ден на кој сите се надеваат на љубов за Божиќ. Она што се родило, повторно да се прероди. А она што се уништило, повторно да се обнови. На сите нека ви се среќни Бадник и Божиќ. Нека ви донесат здравје, среќа, мир, љубов на вас и на вашите најблиски. Ова ми се најубавите денови во годината. Мириса на љубов, мириса на семејна среќа.

За многу години.

18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се радувам кога ќе видам мали деца што се заинтересирани за учење што сакат уште од мали да дознаат нешто повеќе али оваа што го видов сеа последно е навистина :x без зборови :lol:
    Дајбоже родителите да можат да вложуваат во неко колку можат повеќе за еден ден неговото знаење да испадне на виделина како што треба .

HEV likes this.
  19. gingerchild

gingerchild Популарен член

Кога шетам дома без влечки се осеќам како да газам на минско поле, цело време сум под штрек мајка ми од негде да не ме види без нив.

20. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

СДК- Со душа чекам да видам кај ќе се падни паретооо! :rofl:

Thread Status:
Not open for further replies.