[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
    Ова се тие денови кои се исполнети со сите блиски роднини,кои за жал многу ретко ги среќаваме во текот на целата година.
    Се плашам дека ако не се овие празници кои го зближуваат семејството,воопшто нема да се видиме.

Христос се роди.За многу години! :)

На Kaylie, Ketrin.Moon и Agrona им се допаѓа ова.
  2. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    Едвај чекам да дојде 9 часот.Чекам да го гледам настапот на Даниел во живо.ИСкрено се надевам дека ќе не воодушеви сите,а и Фифи исто :) Не заборавајте да гласате :*

На LittlePinky, Dream-Girl, Daydream и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Како може некого да го исполнува туѓата неможност да препишува на час?

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Оној моменат кога и праќаш пораки на 'симпатијата' на татко ти, зашто он не знае како :rofl: :rofl:

Па пустиот не ја ни видел пораката, т.е пораките,не знае како. викам ааааааааа ти стигнале честитки Новогодишни Божиќни и Бадникови :rofl:
    Фацата му беше прајслес, дури малце така засрамен беше.
    Е, сеа ми текна муабетов бе, имав една познаничка што мислам дека куќата у воздух ќе ја кренеше ако нејзиниот самохран родител си најде друшка :^) .
    Сериозно? Па и ти како што сакаш да си имаш некој до себе, и твојот родител исто, зашто сам да остане, пффф глупости бе.
    Демек споменот на починатиот родител се валка нешто? Абе ајде, какви муабети се тоа, јас не се согласувам.
    Баш би сакала татко ми да си најде некоја, и да не слави Нова Година со миленикот бе :)
    И не би му се лутела, баш ќе се израдувам.
    Него среќни празници бе ЛЕПОТИЦИ, не си ги стискајте нозете и спојлерите, фуче сало знам јас, знам јас :emo: .
    Е ајде, нека завршат, после ќе вегетираме со туршии :)
    Денес се бута задожително.

На bittersweet, Espadrila, Trnche и 50 други им се допаѓа ова.
  5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    The fuckers. There, I feel better. God-damned human race. There, I feel better. -Буковски е ѕверот :rofl:

На Trnche, anabel-a, Marossa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.919
    Допаѓања:
    163.861
    Добар ден фанатични атеисти, дали се израдувавте на вашите парички и се наполнивте со надеж дека ќе ви следи успешна година?
    Да? Ако.

Да ве разочарам малце (мислам, знам дека ќе се разочарате), паричката носела САМО здравје, а не материјална среќа. :(

На bittersweet, tinkerbelll и mims-89 им се допаѓа ова.
  7. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Le me и моето брзо читање. Никогаш бавно не можам да читам. Секогаш брзо читам, ама некогаш и пребрзо, само за каде се брзам, не знам. Како тука, има некои теми што никогаш правилно не можам да ги прочитам, од тоа мое пусто брзање.."Банкари, кај кого се падна паричката?"..банкари, па банкари...Отварам, нови мислења, брзо пролистувам, и сега имаше "Свадбена торта", a веднаш под неа нешто ренесанса..И јас, ресана торта, по брза и кратка постапка (на кој за што му е)...И секогаш, наместо проодување, читам породување кај детето, првиот пат се штрекнав, си викам што тема ќе беше..Таа ти е.
    Па банкари, имајте убав ден :)

На Espadrila, Butterfly-Girl, sweet-star и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Еве вејќе 5 минути од кога гледам во празниов правоаголник, сакам да напишам нешто, ама немам инспирација.
    Од времето ќе да е, времето е криво за се.
    И компјутерот...

Пред малку и кажав да мајка ми дека ме боли нога, ми вели од компјутерот е.
    Пред некој ден главата ме болеше, од компјутерот било. :tmi:
    И кажав некој ден ако умрам на спомен плочата да ми напишат "од компјутерот и е".

И еве втор ден, дома се излежаваме.
    Од кревет на кревет- од маса на маса да јадеме. Тоа е таа релација..
    :rofl:
    Ама ако, и така сакав да качам некое килце, само кај мене малку тешко тоа. Поради тоа што ако јадам многу ќе се надувам во стомак, и после ми е тешко ми се плаче. И опет иста килажа.. :wasntme:

Убаво јадење до мене, убава музика, атмосфера топ, јас базука... супер ни е. :l:

На Lella и lana.del-rey им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.919
    Допаѓања:
    163.861
    Ќе дојде ден кога ќе откријам на што се должи мојата опседнатост со котви, светилници и ветерници.
    А тоа ќе биде денот кога ќе си купам јахта!!!
    Ќао!

На 1209, anuskaNESTLE и Hipster им се допаѓа ова.
  10. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    ИСКРЕНОСТА НЕ Е ВО ТОА ЧОВЕК ДА КАЖЕ СÉ ШТО МИСЛИ, ТУКУ ДА МИСЛИ... СÉ ШТО ЌЕ ГО КАЖЕ! :!:

11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.292
    Допаѓања:
    92.011
    Душата ми е исполнета си ги видов баба и дедо :angel:
    Колку ме смеат и ме расположуваат не сте свесни :D Стари луѓе по 75-ка имаа веќе ама не се дава дедо ми ... баба ми е послаба болна жена но дедо ми алал да му е многу и помага :lol: Направиле сармички ,мевце ,кифлички,омилена медена торта внуците ќе дојдат мора да има се :lol: Двајцата како така ја поставиле масата скромно колку можат толку али нема послатко од јадењето на баба значи НЕМА :lol:
    Седнавме на масата собрани сите тетки ,тетини,братучеди а баба само гледа одоколу и вели :стајте си повеќе ,каснете ,има сарма ставете,подај салатата поблиску ... ја гледам и си мислам :Колку е само среќна насмеана ,неможе убаво да не види сите од што сме многу.
    Убава на мама (ја гушка мајка ми и ја бакнува) сине ајде омажете се (секогаш оваа ни го вели на нас поголемите) :lol: а ние :Чекај бабо има време :D
    Душата ми се исполни сите среќни насмеани муабетат, па дедо раскажува приказни од минатото ние го слушаме.
    Дедоти сакал кармин да си ставам јас едвај одам кармин да сум ставела -вели баба ми :lol:
    А ние се смееме како луди ама смеење од срце бе :)

Господ нека ми ги поживее и 2цата уште многу да дочекаат и правнуци од сите внуци ,да ни се радуваат уште многу да дочекаме уште многу такви заеднички ручеци да уживаме во најубавите празници во годината !

Имајте убава вечер сите :*

На wendy2, iloveyou29, ilipili и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Се радувам кога го гледам дечко ми да е среќен. Тој е среќен и јас сум среќна за него.
    Ете тоа за мене е СРЕЌА!

На Lovely93, GirlLove, Anouk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Потсетете се - во Македонија контактот со очи е знак на учтивост или неучтивост? :fubar:

14. Purrinn

Purrinn Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    77
    Во самото прашање се крие одговорот. ;)

А се што си кажа си е на место..

На manja666 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Сакам да кажам...

Како ли се случи тоа? :?:

16. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Се лажете ако мислите дека прљавиот веш ке си го сокриете,не драги мои кога тогаш ке си го покажете,се ке исплива на површина,никој неможе вечно да манипулира.

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Изминатите четири години во овие денови учев, затоа што имав безобразни професори со останати комунистички идеали кои закажуваа испити на втор ден Божиќ. Без разлика дали 8ми јануари е работен ден, без разлика дали испитот се спремал навреме, а не кампањски, не е бре денот за учење и повторување, додека цела фамилија во соседната соба го слави овој убав празник!
    А јас внука на свештеник, дете од таква фамилија, многу сериозно си ги сфаќам овие празници и душата ми се кинеше кога ќе го видев распоредот истакнат на огласната табла.

Годинава одмарам, си дозволувам овие денови да си ги поминам како порано, без да мислам на учење. А богами не мислам ни на диети, па си јадам тоа што ми се јаде. Ама веќе од утре си го ставам точакот во соба и ќе гледам филмови додека вртам.
    Трпезата полна, луѓето насмеани - најубави ми се ваквите празници затоа што не јадам сама на маса. Во ова време невреме, кога сите имаме различен распоред во денот, секој си ја брка својата работа и си јаде сам. Па ваквите семејни ручеци ми се од големо значење.

Се надевам секој ќе го помине празников како што доликува - на трпеза со најблиските, во спокојство и хармонија. Среќен Божиќ мили луѓе!
    Отидов јас да правам божиќен филмски маратон!

На bittersweet, ines.h, LilBaby и 32 други им се допаѓа ова.
  18. CupCake

CupCake Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    165
    Згрешив некаде во животот. Некој ми даде премногу, истиот ми го зема истото. Се осеќам толку понижено и исцрпено на ден каде што треба секој да е исполнет и полн со задоволства.

19. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Се е спремно за утре.
    Ах колку го чекав тој ден, ден кога одам малку на планина, на чист воздух, каде ќе најдам малку спокој и ќе си ја одморам душичката.
    Убаво ми се погоди, се си завршив, мирна глава сега и слободна сум. Книгите спремни, телефонот исклучен, лаптопо прибран во својата торбичка и тој ќе одмара малку. Сакам овие 6 дена да ми поминат без никакви замаранции, онака опуштено, лежерно, да си уживам малку, со многу чај, добра книга и секако, најблиската фамилија.
    Одамна не сме биле заедно на зимување, па затоа очекувам дека ќе си поминам прекрасно.
    Оваа година спремна сум повторно да паѓам на газот додека брат ми ме учи да скијам и притоа ми се смее. Ама ако, и јас ќе научам па ќе го видам тогаш.

Инаку денов преубав. Си се собравме заедно, онака цел ден си седевме, си правевме муабет, се присетувавме на интересните случки од минатата година, си игравме игрички и така.
    Ги обожавам ваквите денови, посебно како што кажа АнаКаренина, инаку сите со своите обврски и не ретко се случува секој да руча посебно. Па затоа ваквите денови навистина ми се посебни и бесценети.
    Ајде девојки бидете ми поздравени па се гледаме :*

На bittersweet, sweet-cherry, AnaKarenina и 7 други им се допаѓа ова.
  20. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Тој: Дали ќе се омажиш за мене ?
    Таа: Имаш ли стан ?
    Тој: Не.
    Таа: Имаш ли BMW ?
    Тој: Не.
    Таа: Земаш ли плата?
    Тој: Не, ама јас те сакам.
    Таа: Па не сакам да се омажам за тебе немаш ништо !
    Тој: (си зборува сам со себе,кога останал сам) Имам куќа, Ферари, 2 Поршеа, зошто да купувам BMW? Не земам плата, јас сум сопственик... Многу се чудни жениве денес.

Вистината за денешниве девојки,со чест на исклучоци.

На richgirl998, cheetah.girl, GordanaL и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.