[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. glow

glow Популарен член

СДК ја сакам сестра ми. И повеќе од тоа што мислев! :) :l:

tweety26 likes this.
  2. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

СДК дека нема да дозволам да ми стане приоритет некој на кој што сум му само опција. Не знам дали беше намерно, меѓутоа ме повреди.
    Фала ти на пораката Вајлдче, фала што се сети на мене и извини што дури сега ти пишувам, ама сум ги заборавил пораките во мобилен.

А јас четири дена го проверував мобилниот на секоја минута. Баш ти фала...

lovely91 and tweety26 like this.
  3. Ashling

Ashling Популарен член

Си се мислев и никако не ми текна што сакам да кажам.
    А, моментално кажувам нешто, но не е тоа што сакам да го кажам.
    Ми кажува хороскопот дека новогодишното славење ми завршува денес.
    Незнам дали е или не е редно ама јас од 31ви Декември не сум отрезната и не сум спиена воопшто.
    И преку ден и преку ноќ Еши е лом.
    Но, денес на овој 03,01,2012 завршувам со пиење.
    Мајка чак и ме праша што не е во ред со мене што се вратив рано, а не знае дека го спичкав сиот кеш,а ме мрзеше да барам спонзор за вечерва.
    Како и да е, ти кажав и претходно и сега ти кажувам.. годинава од кога е почната па до ден денешен ми е [​IMG]
    Се губам.
    Пишам,застанувам..гледам во некоја точка 5 минути и сега се враќам и пишувам.
    Ништо посебно.
    Никаква посебна мисла, ни
    "Кој ја скрши вазната" Ми текна на книгава и на Перица и баба му кога правеше крофни.
    Сакам барем еден ден да бидам крофна.
    Убаво ќе ми биде да сум крофна.
    Сите ќе ме сакаат,освен ако не сум правена во масло кое е препржено по 10 пат или
    Ме мрзи да ги довршувам реченициве
    И тоа е некаков напредок
    Пак се изгубив
    Или ми се спие или не.
    Сакам да спијам,ама не ми се легнува,затоа што се плашам да сонувам.
    Па,после денот да го сјебам
    аааа кад тикве цветају
    Уште да знев кога цветаа тиквите добро ќе беше.
    Добра ноќ.

НВМ

Buttterfly and tweety26 like this.
  4. tweety26

tweety26 Популарен член

ахх каков шок...
    денес и беше роденден на една моја другарка,наполни 25 години :)
    и ние сите секако и посакавме што поскоро свадба... :D во меѓувреме доаѓа нејзиниот дечко и покрај поклонот и носи и еден голем балон... :D и рече дека мора да го пукне и таа го стори тоа,ние сите во исчекување,и оп испадна кутивче за прстен... :D она во шок,го отвара и внатре пишуваше те сакааммм :D :D :D
    лелеее сите мислевме понуда за брак :D
    дечко и слатко се изнасмеа и само рече дека ова било генерална проба :D

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

После бурниот викенд, конечно сум дома и седнувам на компјутер.
    Шо убо започна годината, цела ваква да е, пијана :) .

Петок ја испраќавме старата, сабота ја дочекавме новата, недела продолживме со славењето, чиниш Ивкова слава е :wasntme: .
    Ама не се жалам убаво ми е.
    Пијана уште неотрезната, и удри брига на веселја, а ако си го имаш генот источњачки што би рекла Трендафилка, се пие и се лумпува, до зори :D .

Нова година ко нова година, кичерај невиден, болка за очите.
    Музиката, строго шабанска, 70 % ми беше непозната, се чуствував ко од друга планета, ама после 2-3 виски и сите сте ми блиски :D , па по некоја чаша и Кеш кеш ќе ти стане убава :lol: .
    А не сум таква, мајке ми, не знам што ми стана, изгледа си прифатив или дома ќе седам или ќе одам во кафана.
    Кафана било мајката ;) .

Само што сега се чуствувам како да добив болест предизвикана од лоша музика.
    Јас разбирам вкусови, ама Докторе не можам да ја капирам, па и некоја си непозната песна, ама гледаш луѓено ко на концерт на Бон Џови да се.
    Обожаватели на куп.
    Такви сме ние Балканците, уште 100 години нема да се управиме.
    Певалка, деколте и минич и ајмо, кафана је моја судбина.

И џабе ти е ако седиш дома и ако мрчиш, па затоа неколку чашки и све ти е пуно рамно.
    Го најдов лекот, инаку ќе мора дома да си седам.
    Оти освен Цеца и Аца, во градот мој, друго и неможеш да слушнеш.
    Бред Пит на Северина се молиш да ја пуштат, а Кеш кеш е апсолутен хит:D .
    Признание ве молам :!:

Па Нека е Среќна Феминки, здравје, бериќет, љубов и успех ви посакувам на сите.
    Среќни и расположени, повеќе дебати, помалку бич фајтови ]:) .
    :*

zhap4e and Miss-Independent like this.
  6. annnni

annnni Популарен член

СДК СРЕЌНА НОВА ГОДИНА

Ви посакувам љубов во неограничени количини,многу здравје,среќа,пари и секс во сите пози.....бидете задоволни од старата и посакајате новата да ви биде уште по добра.

Заборавете на сите неуспеси и падови а новата ви биде екстаза на љубовни воздишки и ерупција од оргазми.....Бидете заводливи и магични,освојувајте со секој потег....

Да ја кренеме чашата високо и да и посакаме топло добредојде на новата година....

Hapyy holidays....

Rozich, kate21, crazylady and 8 others like this.
  7. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Ииии...ЕТЕ ГО!
    Првиот пост у 2012.Ве читнував деновиве,ама сили за пишување немав.Ипак посигурно си е кога сум скрооз при себе.А што је сигурно...сигурно је.
    Сакам да ви се пофалам вас!Пошто и онака ме трпите во секое расположение,и кога сакам и кога мразам,и кога расправам и кога гушкам,и кога ве подржувам и кога сум против,и кога замарам и кога сум баш интересна,и у 2010 и у 2011...па зашто да не и у 2012? :)

Туку....тргна баш ко што требаше.Се надевам дека ова ќе биде моја година,повеќе од која било до сега.
    По дифлот Нова Година означува нови почетоци,нови промени(као да можат да се стари :P ),и не дека не може да почнат од било кој друг ден у годината,али вака е онааа...ТОА.
    01.01.
    Не почнав со никаков ту ду ор виш список,за прв пат после 10 години .ил слично :?: ..Ама очигледно некој горе имал планови за мене.Да ми ги врати старите пријатели.Оние кои всушност ми беа единствени вистински,а јас ги отфрлив.
    Единствени луѓе кои ги имам отфрлено у животот,беа оние кои ми значеа,а оние другите ги трпев.Вероватно пошто немаа никакво значење за мене.Несвесно.
    Ради зли јазици,ил сопствени уверувања,не битно.
    Битно сега се до мене ПАК,он е до мене сеуште(покрај се)..и ми е мило.
    Не зошто не можам без нив,туку зошто не сакам без нив.
    Не зошто не ќе бев среќна,туку зошто ќе ми фалеше дел.
    Не зошто немаше други,туку зошто БАШ нив ги сакам.
    Коцките се редат сами..нек се редат,се надевам сум заслужила.

Вас феминки (и фемини аф корс :!: ) најпрво ви благодарам.Поради горе веќе наведени причини,као најбитно.Но и поради честитките.Секоја ваша ЛП ме радува,секоја честитка ми го разигрува срцево...Зошто знам дека не морате..Него,сакате. :)
    Се надевам дека годинава ќе имам многу повеќе љубов со вас женски,а помалце конфликти.Дека ќе запознаам уште многу повеќе форумџики,и дека ќе бидат исто толку прекрасни како оние кои ги запознав лично до сега..ма и пола да се од тоа форумов ќе треба за рај да се прогласи...со толку ангели во него.
    И дека ќе имаме помалку тролови и злобни душни,да ни го гнијат рајов. :) Јас со целово растреперено срценце ви возвраќам на искрените желби и ви посакувам по милион причини за среќа ,секој ден од оваа 2012...и од секоја следна.
    И....Љубете!За да бидете љубени...
    Mоето срце е исполнето! :l:

TeddyGrey and annnni like this.
  8. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

СДК дека ја имав најлудата ноќ! Мразам коњак и постов го пишам пола саат.
    А вас, ве гушкам. Бидете среќни!!!

9. calliope

calliope Популарен член

Празничен дух - дух кој доаѓа за време на празниците, го испразнува паричникот и си оди. :?:

baguf4e, girl23, crazylady and 2 others like this.
  10. joelle

joelle Популарен член

добро утро и среќна нова година драги мои, се надевам си поминавте прекрасно и се одморивте за време на овие неработни денови.

ви посакувам мн здравје пред се и се што ви сака срцето да ви се испони. :*

Annath and Magnolija like this.
  11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Добро утро на сите на кои денес и почнува работната 2012 год.
    Лелее колку е ладно надвор :) , одвај се домкнав до работа. Среќа што сообраќајов е суште празничен , па за рекордни 7 мин. дојдов до целта.
    Да ги споевме празнициве што убаво ќе беше :)
    Бујрум на кафенце.

12. anabel-a

anabel-a Популарен член

СДК дека од денеска решив да си сменам режим на исхрана и начин на живот (барем да се обидам, хахах :lol: )

И среќни ви празници на сите!!!

Elennaa, maca99 and zhap4e like this.
  13. Alondra

Alondra Популарен член

Утрово едвај станав, ама лежев 15 мин во кревет ме мрзеше да станам. Мислев дека ке закаснам ама сообракај немаше воопшто и стигнав за 5 мин. :rofl: Што убаво ке беше да споевме ама тоа е. Си честитавме со колегите и кафенце ме чекаше. Некако празнично се чуствувам и не ми се работи. Си пуштив музика и уште го пијам кафето. Предмети нема и уживам, убаво било вака, да кулираш на работа. Може ако не дојде никој да читам книга, преку глава ми се закони. Баш би било убаво да немаме овие денови работа да здивнам, ама не верувам. Уживам!!! Убаво ми е, тивко музиче ме релаксира, кафенце и фемина и сама во канцеларија. Не ми се оди каде што се собрани и да слушам за рецепти и за тоа како многу храна се направило и сега ке скисне и ке се фрла или некој глупости. Гледам сонце и се смешкам, уште да беше потопло, па на пауза да се прошетам.

П.С. Се изнатресов онака што ми текна и не го читам за да не куцам нешто од ново :rofl: УЖИВАЈТЕ!!!

14. Amelia

Amelia Популарен член

СРЕЌНИ НОВО ГОДИШНИ И БОЖИЌНИ ПРАЗНИЦИ НА СИТЕ ВО НОВАТА ГОДИНА ПОВЕЌЕ ЗДРАВЈЕ СРЕЌА И ЉУБОВ

Divinebutterfly likes this.
  15. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Многу ми е криво што не сум силна финансиски за да излезам од Македонија барем на кратко...
    Дури ни пасош немам :| Додека сите мои другарки излегоа надвор од нашите граници и се прошетаа.Видоа каква лепота е надвор од Македонија.Како се живее..како се ужива.

Јас изгледа нема ни да излезам.Ке пуштам корени тука во земја македонска и ми нема спас.
    Баш ми е криво.Не им љубоморам,ама криво ми е :(

Али како за утеха тука ми е екскурзија.За 1 година ке одам во Европа на екскурзија..па ке си се тешам.
    Шта чеш.
    Додека летово моите другарки беа на одмор кој во Холандија кој во Шведска кој во Аустија..јас бев...
    во Дојран !

Али добро,шта је ту је :!:

16. Shelea

Shelea Форумски идол

Значи кога ќе истрескам нешто, ми нема рамен :| Не знам само како ме издржуваат моиве мисли кога ќе чујат како изговарам нешто чукнато. Ко на филм, се појавува онакво облаче, и внатре Боже Петра! фејспалм. Тоа ти е, јазик побрз од мисли.

Али ај.

Нема боље од мирис на мекици во 11ипол. Тато, фала.

Пратив еден куп песни на два три конкурса, чекам да видам што ќе биде. Сфатив дека не смеам да трчам низ обврските, туку редум, едно по едно да си ги средувам. Ја слушам Солеј, красна исландска пејачка, што те води низ барокни собички и мирис на лаванда.

http://www.youtube.com/watch?v=gRwFRMGpTWg

Поларното ќебенце што си го купив мислам дека има тајмер за спиење +. Едвај се разбудив денес, го наместив алармот да ме разбуди во 10, а јас продолжив да се мешколам до 11. Мекост. Красна хедонистичка империја на задоволството!
    Нека е убав денов, зошто до 00, ќе се претворам и во антилопа и во був. Што да е.
    Ми недостига лето, не знам зошто, ми дојде.
    Сонував дека се тетовирам, како правам важни разговори, сум добила порака од бившиот со чудни шифри, абе лудила. Некогаш фантазијата можам да ја употребам како гориво за летање низ вселената.
    Сакам да си ги видам Анушка и Валериј, да дрдориме за драма и да седиме на расклатени столчиња во кабинет. Авиони, крила, банџи џамп обратно, небо. Симболи на слободна мисла.
    И после зошто трескам, без да мислам. Зошто зборовите немаат сопирачки, ние им ставаме, за да не направиме дрдорлеста сообраќајка.
    Јас вчера тоа го направив, нема жртви, нема мртви, ама има намуртени :)

Ги гушкам, што да им праам. :emo:

TeddyGrey likes this.
  17. starbucks

starbucks Популарен член

Фала ви на сите што ми честитавте НГ преку ЛП, фала што се сетивте на мене.
    Фала и на сите што ме поздравија.

Насмејте се

http://www.youtube.com/watch?v=SYKtYew7 ... r_embedded

zhap4e likes this.
  18. Magnolija

Magnolija Популарен член

Ако сакате да знаете, Хари Потер не е единствениот преживеан од стапчето на Волдеморд :emo: И јас сум, имам доказ! И јас имам лузна над десната веѓа, е сега не ми е гром ами обична линија. За жал, се помалку ми е забележителна, некако се поврзав со таа лузна. Обично сите ќе ме прашаа: еј абе од дека ти таа лузна? Сега треба да дигнам шишките и да кажам: еј види имам лузна на челото.

Писмото од Хогвардс за мене не стигна од причина што во Македонија е строго забрането да живееш во свет на фантазиите, тука си фејс то фејс со најголемите реалности и со најреалните луѓе, кои се горди хомоСАПИЕНС. Штип е змијарник, клето место каде птичка не сака да запее, а не пак був писмо да ми донесе. И така јас заглавив овде.

Крусио, крусио на сите лоши луѓе!

-Чекај малку, се обидуваш да ме фасцинираш со книги, а не си го читал Хари Потер? :^) - му велев на фраерот мој.
    Мада јас кога бев детиште и си фантазирав од утро до мрак за да бидав во друштвото на Хари, Хермиона и Рон, тој моми носел во неговата куќа и којзнае што се правел со нив. Животе, сладок си...

Јас пак ќе кажам дека треба да оставите децата да фантазираат, има време за реалноста сурова. Ох има време цеееел живот!

Theodora, Doozy, AnaKarenina and 15 others like this.
  19. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Ме дружи некој за кафе?

20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Со душа чекав да одам на скијање и бев 8) си се изнаскијав и затоа денес ми се воспалени сите мускули и нема мрдање од дома три дена ;( . Ај ќе се издржи некако... проклета да е желбата за воздуба и адреналин во мене.....but damn it I LOVE IT :inlove:

Thread Status:
Not open for further replies.