[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Ало Тутунска банка ?
    Да господине, повелете...
    ДА ДАДЕ ГОСПОД ЦЕЛ ЖИВОТ ТУТУН ДА НИЖИТЕ :wasntme: !

На Monna.Monna, Lepaaa, Viktorijaaa5 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    НЕ ДЕКА НЕ МИ Е ТЕШКО,напротив се чувствувам многу слаба и се кршам на илјада парчиња,само се навикнав ДА НЕ ПРАВАМ БУКА ;(

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Е кога дојде до тој стадиум да не разочараат, тогаш доаѓа период кога се ни е сеедно. Разочарувањето не доведува до тие чувства што веќе ништо не ни е важно. Затоа што ако таа не се труди околу нас, зошто вие да вложувате труд околу неа? Која е целта? Е, па цел нема. Но се свртува тркалото на љубовта. :(

4. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    сдк... Денес многу убаво си поминав,излеговме со мајка ми,се шетавме,си купивме тоа што ни треба.Бевме кај баба ми на гости,дојде и тетка ми и си поминавме прекрасно.Ние,секогаш кога сме заедно се смееме премногу,си раскажуваме што ни се случило,прекрасно.Кафе муабет со мама,тета и баба и покрај тоа испив 'милион' пати чај и јадев пак ни помалку ни повеќе 'милион' пати :lol: само да и удоволам на баба,бидејќи сакам да го искористам секој момент додека е тука со нас. :)
    Прекрасен ден,многу сум среќнааааа :D :D :D

Имајте убава ноќ сите :)

На Elennaa, GordanaL и Purrinn им се допаѓа ова.
  5. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Најдов педесет денари, во една стара јакна. - Среќа. :rofl:
    Можеби не врне, ама ќе капне од некаде. За што било, така си велам.

Распустот ми годи. На мене чекаат четиристотини и четири филмчиња.
    Не ми штети. :emo:

На iloveyou29, Hipster, Ketrin.Moon и 6 други им се допаѓа ова.
  6. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Вечер..за памтење!

7. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Akо не не послужу ветрот ,ќе почнеме да весламе......Или ти ќе го потрошиш денот ,или тој ќе те потроши тебе.........

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Некогаш се` знае да биде така ужасно, тињичка и глупичко - сите работи наеднаш ти се сервираат у разни изданија, просто ми доаѓа да се предозирам со гумени бомбони, да ми се стужи и тоа, да почнат заби да ме болат и да си легнам конечно.

А периодов ми приличуе на лошо и горчливо, розево котон кенди.
    Шмрц!

На Hipster, imelda и Doozy им се допаѓа ова.
  9. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.628
    ... сите се пријатели на фб! :)

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.284
    Допаѓања:
    91.982
    ''Среќна нова годинаа '', ''Се најубаво во новата здравје пари бла бла блаа .... '':?:
    Сеуште има луѓе што е гушкаат, бацуваат и честитат Нова Година |(

Искрено мене чудно ми е ,заборавив и дека дојде :D

11. bubuce

bubuce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    35
    Многу мразам фалбаџии и луѓе кои се тврдо убедени само во своите мисли и постапки и секој оној кој размислува поинаку за нив не е достоен за разговор.

Мразам ладни луѓе,кои во себе немаат ни трошка емоција.

Мразам луѓе кои не ги почитуваат останатите,како и оние тврдоглавите на кои ништо не можеш да им докажеш.

Мразам луѓе кои не знаат да ја откријат убавината на животот,како и оние кои постојано очекуваат нешто од некој друг,а постојано мислат дека нивното го исполниле.

И на крај,за да не испадне дека ги мразам сите луѓе,сакам да кажам дека многу ги ценам и почитувам луѓето кои со својот сопствен труд постигнале нешто,како и оние кои се грижливи,благодарни и емотивни.

Имајте добра ноќ,драги мои.

На richgirl998, Purrinn, SparkyAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.101
    Ми се спие.Чувствувам сонот полека ме совладува.
    Погледот како да ми е лоциран во една точка,а буквите на тастатурата како да ми бегаат под прстите.
    Ме обзема нетрпение додека шарам низ темите...
    Но,не можам да му се препуштам на креветот без да ги прелистам страниците на мојата ЖИВОТНА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА ВО ONLINE ВЕРЗИЈА.
    Тоа е за мене ФЕМИНА :)

13. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Јануари е единствениот месец во годината во кој најрадо би сакала да легнам и како мечка да отспијам зимски сон и да се разбудам во средината на февруари.
    Тмурно е, депресивно и крајно неинспиративно. Просто не добиваш желба да излезеш надвор на овој благ студ и магла пропратена со влажност од која чувствувам дека неможам да земам воздух и да се издишам како треба.
    Инаку, јас сум човек гурман, и тоа преголем! А она што е најинтересно е дека преку ден воопшто немам желба за јадење туку по навика сакам да готвам доцна во ноќта, всушност оваа појава може се должи на тоа што јас сум ноќна птица па уживам да си правам вакви слатки задоволства во ова време кога сите спијат и ќе може да си направам нешто по мој вкус без притоа нeкој да ми се меша.
    Му велам на татко ми дека како помала па и сега имам голема желба да станам професионален готвач, а тој вешто знае да ме утеши дека тоа не ми бега и дека цел живот ме чека занимавањето околу шпоретот. И го кажува така, помалку бесно затоа што тој всушност и несака да си го поминам животот како типична домаќинка, вели дека имал поголеми надежи за мене, сакал цел живот некој друг мене да ме служи а јас да живеам како кралица. Знам дека е погрешно, знае и тоа ама сепак секој родител мисли дека своето дете заслужува многу повеќе од тоа што тој можел да му го дозволи, во овие веќе повозрасни години татко ми сака да ме разгали тврдејќи дека несака ќерка му воопшто да си ги извалка рацете.
    Го негирам многу брзо, нудејќи му ги најубаво подготвените запечени макарони.
    А кога ќе каже дека треба да знам дека цел живот е горд на мене ми се насолзуваат очите ама вешто успевам да ги сокријам емоциите.
    Си го сакам премногу!

На Hipster, julie77, crazylady и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Среќата е во малите нешта,во погледите,во прегратката. Си поминав убаво со дечко ми си се изнагушкавме.
    Обожавам гушки!
    Гладна сум.
    Не јадам.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.842
    Ми се поврака од луѓе кои постојано се пуцаат во гради со девизата-Кај плукнам не лижам, а не само што лижат туку плукнатото со кутлача го сркаат. Занчи ми се П-О-В-Р-А-Ќ-А. И колку и да звучи клише муабет и не се дојстојни за да паднат на памет а не па да бидат анонимно спомнати ама од такви лицемерни и ситни души мислам дека човештвото ке отиде во неповрат.Не од војни,не од болести,не од елементарни непогоди, не од атомска бомба него од лицемерие и подлост.

Ни во 9иот круг на Пеколот од Данте покрај Јуда,Брут и Касиј нема место за нив .Нов круг за нив во кој постојано ке треба да живеат со клетвата на својата мизерност без мирен сон и спокој.

На julie77, ana-girl, senza.parole и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    17.613
    Во еден онлајн вечен календар прочитав дека биковите ако се родени преку ноќ ќе биле богати а тие што се родиле денски ќе биле сиромашни, а јас...јас сум родена на пладне :(
    А види каква нелогичност, маж ми е близнаци и на него му пишува дека во средина на животот ќе се обогател, па како тогаш јас ќе бидам сиромашна, врска немаат значи.

Туку налетав на еден кинески калкулатор за зачнување и според него, ако зачнувам во јануари сега машко ќе било, а во февруари женско. Ако е сега машко, пресметав дека наредната година во ноември ми се паѓа женско. :rofl:

Пресметајте си и вие.
    http://www.kalendar.rs/kineski-kalendar-zaceca.php

На mili4ka123, Dream-Girl и Westlife им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.882
    Допаѓања:
    163.612
    ^ Абе што спомна, љубопитство ме уби.
    Ми пише дека на 25 години може ќе скинам конци. |(

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Оф аман мразам вака кога не ззнам на што сум.

Зошто да не биде едноставно, кога може комплицирано?
    ...кога ќе се договориш со себе, кажи ми. Можеби ќе биде нешто...

19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    17.613
    Без гајле, јас за случките прочитав од друг вечен календар каде што ми вика ако сум ја преживеала 8-та година ќе живеам 58 години :o , а па некои работи и се поклопуваат, игра на случајности.
    http://zena.blic.rs/Astro/15930/Rozdanik-Sudbina-po-narodnom-horoskopu
    Ќе морам да платам да ми направат детална натална карта, многу ме замислија. :rofl:

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.882
    Допаѓања:
    163.612
    ^ Е ама ме утеши... :D
    Да се организирам со време и тестамент да пишувам ако се ете поклопи. :D