[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Овај... јас дојдов да си кажам два три збора и да прошеремотам низ форумов за да не легнам во кревет и да заспијам... Така инаку направив вчера и уште се чудам како не сум умрела во спиење.

Мисла 1: Е, многу сакам луѓе што си го опишуваат својот живот како да прераскажуваат роман.

Мисла 2: Ако има нешто полошо од пијан идиот, тоа е идиот што глуми пијан. Авоматски станува атеншн хор. :D

Мисла 3: Поздрав до МаГнолија, пошо е ѕвер и не, не и ласкам ни лижам заден сегмент (зошто би?), само си кажувам.

Мисла 4: Целата постела ми мириса на него.

Мисла 5: Постов е досаден, знам.

Мисла 6: Доаѓа божиќ. Ќе има јадење!

Мисла 7: Татко ми уште не го пуштија... Ебем ти систем ебем ти све!

Мисла 8: http://www.youtube.com/watch?v=0DqsGkVC3BE

Shelea, BeYourself, Springy and 7 others like this.
  2. Lux

Lux Форумски идол

Лешници, чајот од нане и Џенис Џоплин во позадина.
    Зимава снег ќе видиме или не?
    Јануари ќе го врвиме без снежни снегулки или ќе изненади.
    И да вее и да врне и бура да коси и надвор пингвини да паѓаат нас да ни биде топло, а чичко поштар нека му се дума :)
    Џоплин пее Ај нид а мен ту лов, епа и ја истото го вика. :emo:
    http://www.youtube.com/watch?v=9NRzxu_Hak8

Shelea, Bright, zhap4e and 1 other person like this.
  3. Bright

Bright Популарен член

јаве или сон ли е, на антена5 пуштаат релаксирачка музика (стил на cafe del mar и класика) веќе неколку часа?
    Ако е така, не излегувам од дома, подобра терапија од ова немало!

music is the cure*

Lux likes this.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Брајт,ден на жалост е,шо се чудиш море?! (имаш право, слава му и се тоа на човекот,ама треба да размислат да воведат ваков музички избор на дневна основа,им треба на луѓево)
    И сонцево ќе го угасам со дување! Дајте снегчишта,виулици и момчиња!

Чај и книга,сега и одма.Спомени од детство, мирисот на мајка на студот,стутулено во прегратки и и го чувствуваш природниот мирис на мекост и љубов,мирис на кармин и дискретен парфем! Утрово ме гушна надвор,па ме врати 20 години во минатото!
    Година на промени...често плачам во сон во последно време!
    Знам дека само не ми се брза по првите кокичиња и качунчиња. Чекам розеви зимски денови и малку меланхолија, ама да ја споделам со некого дур му се туткам во градите,а потоа да му се тркалам по креветот. Меко да му подадам супа од домати и да му дишам во вратот.
    [​IMG] [​IMG]
    Ама како да не ми е премногу жал. Ми недостига зрелост и години за да ми бидат доделени толку мили и едниствени моменти, иако не би се жалела и сега...ама се плашам од својата тенденција брзо да ми здосадува
    Одам да уживам убости у пресрет на се надевам прекрасна вечер.

Не сакам да го мислам депресивниот момент кога ја раскитуваме елката...кој ќе дојде за 10тина дена.

5. mamita

mamita Истакнат член

Нешто околу кое страхував подолго време денес се случи.Каков почеток на годинава бррррр ладен,како и времево.
    Но,ништо не е страшно кога имаш човек за потпора,кога имаш детски очиња кои бликаат од среќа за мали нешта.
    И одиме понатаму така гушнати,Бог нека е со нас :)

6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Ја читам темана Што ви се јаде во моментов и не ми се верува луѓе дека ви се јаде нешто.
    Побогу, зар?! :D
    До мене ќе да е :D
    Сум претерала!
    Хефталица на устава да не забега нешто внатре!
    Од крај - до крај!

7. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Како Дон Кихот што се борел со ветерниците, така јас со ретардосиве. Само разликата е што овие моиве не се замислени. Страшно е тоа колку е ниско нивото на култура тука, страшно. Квази европјани, со носот ти дишат у врат, а ти ко будала да ќутиш. И после ќе продаваат ефтини политики. Not with this bitch!
    Нејсе тоа, пмс-ов е во борба против злото, на моменти и тоа белосветското, дека ептен ми боде очи. Многу арно не е на арно, буквално во ситуацијава.

А разговорот со него, не може да не ме расположи. Иако секако, морам да го искритикувам. Ама па, ролеркостер сум од него, заслужува. И јас заслужувам да ме трпи. Заслужувам и да ми биде вечен поданик со огромен долг, оу да :lol:
    Таман си реков да учам, ама сега ќе режирам филмови тука. Најверојатно романтични сценарија или замислени расправии со горенаведените. Тоа што останало недоречено ко и секогаш.
    О како ли ќе се помине оваа планина, како ќе се остварат сите планови? Многу сакам да сонувам.

calliope, Strumfeta93, mamita and 2 others like this.
  8. Artemission

Artemission Популарен член

СДК дека оваа торба е преполна :puke:

Деновиве не сум више ни свесна што се не испојадов и какви се не комбинации со храна направив. Зимава ја мразам најмногу од таа причина што не можам да се контролирам и секоја храна е добредојдена.

Кифлички, салати, мезенца, пилешко, чоколатца, бомбици, торти, па пак кифлички, салати... и се така во круг до бескрај или додека да снема. И ко за беља сеуште има :lol:

Преку цела година внимавај, не јади, пиј течности, вежбај и за помалку од месец се тоа да расипам и да надокнадам. А бре луда непромислена главо, ништо ли не успеа да научиш?

Туку ја да ве прашам нешто:

:rofl:

9. starfish

starfish Популарен член

Дефинитивно 2012 има некој план за мене.
    Зошто инаку би ми се погодиле 3 млади докторчиња, во 3 различни болници?
    За двајцата ќе разберам, ама последниов.... Инстант насмевка на лице, без разлика што за првпат во мојот живот(да, првпат!) влегувам во градска болница. Ме штипна дури :$
    Излегувам и дечко ми се чуди што сум окезена. И јас на негово место би се чудела, ако се земе во предвид какви трауми доживувам кога ќе видам крв.

Дефинитивно малку сум на лево со паметот деновиве. Малку повеќе можеби.
    Ама треба да се бара нешто позитивно во секое лошо.

10. antilla

antilla Популарен член

Ако им ја кажуваш вистината, ќе ти се лутат. Никој повеќе не сака да ја слуша, се ќе се најде некој кој има од што да се срами |(
    Денес за да бидеш "негативецот", доволно е само да си реален. :|
    Нејсе...

Туку, нова година, а се по старо. Или мене само така ми се чини? А тоа славје од пред некој ден, што воопшто не допре до мене, гледам дури и најголемите ентузијасти го заборавија. Изгледа единствениот новитет оваа година е тоа што празнициве си поминуваат незабележано. :)

11. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

СДК веќе започнав да учам за матура :)

повеќе е за фалење пишано ова :rofl:

blond likes this.
  12. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Излегов синоќа, се журкав, си поминав ЕКСТРА (што би рекла другарка ми) :D
    Арно ама моето лудо друштво, ќе пукне ако не запримети некој кичерај у цела дискотека. Заприметиле едно девојче(што е за право навистина смешно облечено), и ете ги цело време накај неа..Абре аман велам, апла се гледа дека ја оговарате..А она у поза Фаца сам, сви у мене гледају прави некои движења, како горда лавица после лов. Не ме интересираше воопшто, но ајде ете фрлив еден поглед, да не испадне еве Ричи глуми не заинтересирана ово оно, сепак ми се друштво нали.
    И искрено, слатко се насмевнав кога ги гледав сите тие девојки со фризури и светкави фустани и апла шминка(иако е нова година ТРЕТА ВЕЧЕР-што и да значи ова), не замерив никому, верувајте ми. Прво, која сум јас да замерувам, нивни живот. Второ, има девојчина што кутрите нова година им е речиси единственото по опуштено излегување, па од што сакаат да изгледаат убаво дури и претеруваат со шминка и со све остало(не е ова кажано со доза на иронија, баш напротив)го ценам нивниот вложен труд во својата убавина иако понекогаш тоа им е фатална грешка.И трето, има прекрасни личности во сета таа шминка и кичерај, па нивниот изглед нема врска со нивната внатрешност. :!:
    Лелеее па јас созревам :D
    И да се вратам на своето, играв, џускав, ма се истрошив целата и не ми е мака, пЉус не сум воопшто ни уморна, ни мамурна ама баш сум свежа 8)

И да, заприметив, женската популација ја надвладеала машката, барем у синоќешната дискотека :D
    Гоуууу грлс гоууу :D
    Ајде ви посакувам прекрасен остаток од денот, и ве гушкам како некоја поларна мечка, ете таква да ме замислите за да ви биде по убаво гушкањето :) :hug:

crazylady and Divinebutterfly like this.
  13. Juicy

Juicy Популарен член

СДК денес ми беше првиот час за возачка :) Се радуваааам :rofl:
    Не ми се верува дека возев 8)

danniela5, Cacy, BeYourself and 4 others like this.
  14. Cynthia

Cynthia Популарен член

СДК дека морам да ви се заблагодарам на сите кои ми честитавте роденден!
    Ми го разубавивте денот, ме расплакавте. Толку ми фали мене.
    Вие сте единствените кои во текот на денов се однесуваа убаво со мене. Татко ми замина на пат, мајка ми постојано ми се дере и се најлошо. Убаво е кога виртуелни луѓенца кои мислиш дека не те ни приметуваат ти испраќаат искрени честитки посакувајќи ти се најубаво!
    Ви благодарам од срце, се надевам дека и наредната година ќе си се радувам на роденденот заедно со вас! :)

Морам да упатам најспецијален поздрав до ТедиМечето во оваа тема. Толку приземна и весела девојка, на која од ден на ден се повеќе и се дивам и ја почитувам.На секое мое радување и таа била тука да честита, на секое мое тагување ми била подршка. Прекрасна личност која го краси форумов како ѕвездичката што ја ставаме на врвот на елката.

L-enna, danniela5, teddybear and 10 others like this.
  15. Elennaa

Elennaa Популарен член

СДК1 Еее, што ти прави досадата.. Почнав да си го турпирам омиленото пенкало, за да ми било право од страна, и веќе не ми работи.
    СДК2 Искористете ја секоја минута, затоа што колку и да сакате да не сте тука во моментов, сепак еден ден можеби ќе посакате да се навратите баш на овој момент..

Attached Files:

Hiii likes this.
  16. ines.h

ines.h Популарен член

Ви се случило ли да плачете ,а притоа да не знаеете зошто.Онака си рикате како крава се леете со солзи а нема некоја голема причина , се угушив верувајте ми го замислив и билдеров мој ме прашува, а јас незнам што д аму кажам.

Пишете во лп молам ако ви се исподесило вакво нешто .Отеков .

СДК по улици веќе го нема ЃУБРЕТО што го имаше до сега,ама затоа има ѓубре од 20434855 петарди разделени на сто парчиња.
    Никогаш не ја сватив намената им нивна тие ли бре носат радост предвесник се на нешто радосно ново бљаккк..

Инаку мили мои останете онакви какви што ве читав па да ми развлекувате насемвка на лице.

Среќна нова на сите ви го посакувам она најпотребното ЉУБОВ и ЗДРАВЈЕ .
    Инес ;)

mims-89 and blond like this.
  17. Justinna

Justinna Истакнат член

Да ви се пофалам , почнав да учам да готвам. Па за неколку месеци да ми дојдите на гости да ги пробате моите специјалитети и кулинарски вештини :lol: :lol:

Сите ке ве чекам :*

maca99, zhap4e and feferona like this.
  18. Acerola

Acerola Истакнат член

СДК-Ако во маркет даваат еден орбит како кусур,во аптека денес ми дадоа еден парацетамол :D

Мене новава година ми тргна со настинка,вкочанет врат,ме болат сите коски,главата си ја чувствувам еден тон тешка,очите ми солзат а паломи за носот потрошив неколку пакетчиња во овие три дена. :clap:
    Мене обично тоа што ми е на почетокот лошо потоа станува баш добро,тотална спротивност од почетокот.И обратно,ако ми почнеше годината со некоја еуфорија до стотка,потоа нешто мора да ме удри во глава и да ме освести дека не е се така еуфорично и блескаво како огнометите на полноќ.
    Нека е за арно. :)

Очекувам да ми се случат убави работи во 2012 година.Посакувам,и верувам.

Ви посакувам и на вас да ви се случуваат убави работи кои ќе бидат толку големи и силни за да ги потиснат сите не толку добри случувања кои се дел од сечиј живот.
    Сонувајте,сакајте и верувајте во вашите желби.Ниту една желба не е дадена туку-така,желбите се создаваат за да бидат исполнети.Понекогаш со помалку,понекогаш со повеќе труд.Важно е,да не губите надеж.
    Среќна Нова 2012 Година девојки,од срце ви посакувам ^_^

blond likes this.
  19. ljubam

ljubam Популарен член

Сакам да посадам нов почеток. Нов, шашав, да ме раздрма. Сакам Љубов која ќе ме води ќе ми покаже правец. Не секогаш е убавото некого да го туркаш и да се објаснуваш, јас се уморив после 6 месеци.
    Животов е напор јебем га, не верувам дека некому е се совршено. Бајки комплетни не знам дали постојат.. ако има сакам да ја видам и да направам една сторија на фотографија. Песниве што се вртат со турски мелоси ме дрмаат не знам зошто. Ми се рика од внатре, се трудиш и се бориш толку си блиску од нејзе, а толку далеку. За неколку дена пак пат која не го посакуваш ама знаеш зошто е..

Слушам муабети кои се толку празни и полни глумење лудило и само климаш со главата чисто од куртоазија. Не ми се докажува со сезнајковци.

Живот чекори да стигнеш до целта, емотивни сопки, материјални, љубовни, ќе ги имаш ама затвори очи и прескокни ги..

zhap4e, mims-89, Bright and 4 others like this.
  20. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Да се верува или не прашање е сега?! :^)

логичен одговор би бил: верувај ама проверувај (кога е тоа возможно) :)

:hai:

crazylady, blond, BeYourself and 2 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.