Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    Оооо тешкотоо.... !!

На richgirl998, hermosa, prettyliar и 2 други им се допаѓа ова.
  2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Најнова традиција е да се со соберете со друштвото и со нив да си кршите паричка. Видоа сите од повозрасните генерации, па ајде сеа и они се собрале. А нема врска, викнале сите по 100 души, никој со никој не се знае, не е ни битно дали наредната година ќе бидат пак сеуште сите во пријателски односи, битно е што сеа се собрале и си кршат лепче. Бравос :clap:

На anuskaNESTLE, richgirl998 и sweet-star им се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.194
    Допаѓања:
    139.442
    Го сакам Скопје во Јануари.
    Посебно околу Божиќ, кога е полупразно. Дел отишле дома, а домата не им е тука, а на оние што им е тука, отишле на скијање.

Како и да е, тогаш сум сама со градот.
    Посебно ги сакам утрата, кога сите се потонати во длабок сон од декадентните новогодишни прослави, а јас уживам во празните улици. Утрото на втори јануари е совршено за средби со градот.

И после Божиќ е убаво, додека учениците се на распуст. Има издржлив број на луѓе, другите се по одмори. Скопје не се гуши во гужви и сирени од автомобили, туку мирно е и тивко. Конечно малку мир по предновогодишната треска.

Знаеш дека старееш кога почнуваат да ти пречат гужви и бараш мир.

Јануари носи некоја нова надеж. Денот полека ама сигурно се зголемува и знаеш дека наскоро ќе биде пролет. Остатокот од зимата ќе помине како сон.

Порано ми беше депресивен, ме фаќаше летаргија, а сега го сакам.

Тоа се тие промени што доаѓаат со текот на годините. Почнуваш да сакаш нешта кои пред 10 години во живот би се кладела дека нема никогаш да ги сакаш. Исто како што можев да се кладам во живот дека никогаш нема да ја заборавам формулата за квадратна равенка, но ја заборавив.

На richgirl998, sonce777, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. vampiregirl5

vampiregirl5 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    9
    сакам да кажам дека ми се јаде од mc'donalds :inlove:

На Sexybaby86, Elennaa, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  5. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.749
    Допаѓања:
    3.593
    Сакам да кажам дека на мене ми се падна маалското париче :D Кејфој сум целата.За многу години! :hai:

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    И не е стaрa, не е ни српскa, туку е Прaвослaвнa.
    Среќнa некa е.

На kala21, Ketrin.Moon и nightingale им се допаѓа ова.
  7. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Денеска од мене посреќна нема, две среќички, две парички ми се паднаа една во кругот на семејството, а другата во маалото :) Дефинитивно моја година!!!

На QueenN, Someonespecial, kala21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Борбите со нас самите се оние најтешките и најкрвавите, потиња нема од ова - нема ни да има.
    Се осеќам као дупнат Херкулес балон, што виси на некое голо дрво на дивиот запад ко на пример, со мускул издишан до дното. Од време на време поминува низ прашина ,,некој'', те гледа и те поминува. А оние затишја не пред, него после бура, ме истоштуваат до степен да посакам да ме снема за секунда, а не сум човек што си го посакува тоа, колку и да сум самодеструктивна некогаш.

Тешко ми е да речам дека ми е тешко...

На Trnche, XstrongerX, tigerlady и 2 други им се допаѓа ова.
  9. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090
    Каде исчезнаа мажите ?!

Мажиња :|

Инспирирана од неспособноста на пошироката популација на машкиот пол сакам да прашам, каде исчезнаа мажите ?
    По излози актуелната мода наметнува, диктира тренд на метросексуализам, како креациите да се плод на неинвентивната фантазија на очаен хомосексуалец.
    Актуелни се депилирани мажи, со веѓи на кафанска курва и печурка фризура. Џастин Бибер станал репер за тинејџерите. Повеќето од нив се шатираат и посетуваат спа центри почесто од мене. Сега дремам на фризер и чекам дечкото во цевка фармерки да ја испегла косата па да дојдам на ред. Е нешто не е во ред, нешто не е ?
    Каде се мажите ? Војводите !!! И фудбалот станал химна на педераната ? Популарните играчи метросексуалци, се лизнале на тревата и глумат потрес на мозокот ?!

Да е тука Гоце Делчев да ви мани по еден шамар !!!

Шанку*иња педерастични.

Или само јас останав да сакам маж поголем, храбар, силен и способен ?

Светот оди надолу, а пропаста на едните е масовно поддржана од другите. Обострано е, и жално е.

На bittersweet, Trnche, Chica.Loca и 10 други им се допаѓа ова.
  10. ana.8

ana.8 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    51
    Живееме во ненормално опшество. Мислам што добијаја денеска пошто ме навредуваа дека сум немала ниеден дечко имам само 14г да не треба како нив петнаесет до сега да имам сменето?!?! Е нема!! и што ќе добијам ако некој ми го напика јазико вуста ништо тие мене нека ми се сеат ама мене барем никој ми се нема излигушено вуста ;)

11. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Kоја што бара :P тоа ке си најде, НЕЛИ ! :geek: ...

12. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    СДК дека си поминав прекрасно со дечко ми. :inlove:
    Направив вечера и го викнав. Најпрво сипав од винцето,а веднаш потоа и нашата омилена песна ја пуштив. Направивме здравица и се нафрливме на јадењето. Едвај чекав да дојде,не за друго за да јадам пошто денес не бев ништо јадела. :lol: Ми ја бендиса вечерата.Потоа најомиленото ми го подари-прегратката(односно нашите гушки). Толку многу уживам кога лежам на неговите гради,кога ме прегрнува,како да сме едно тело.
    Те сакам повеќе знаеш?

Имајте убава вечер! :*

На richgirl998, sofijanoka и Gordana10 им се допаѓа ова.
  13. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    СДК дека го мражам чуството кога сум во исчекување на тоа дали ке биде или не |( !!!Утре треба да дознаам важна новост на љубовен план односно дали дотичниот по описот што го даде за женската што ја свиѓа мислел на мене не или не :( .И сега мислам дека ке цркнам до утре,секако нема ни спиење.Зашто?Затоа што чим затворам очи одма ми се појавува слика како кажува на другарка ми дека не сум ја..односно лупиња дека таа некоја има плави очи и готова ке бидам.... :@ Офф во вакви моменти сум секогаш песимист додека сите околу мене ми викаат дека ја сум таа :$ а ја не бе што ви е на вас :devil: Исто така во други вакви ситуации што е најстрашно јас сум била у право ;( ај ќе видиме....накрај краева батали стојановската таму и ич да не ти е гајле што ќе каже дотичниот утре!!! :!:

14. naughtygirl

naughtygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    100
    Just give me a resano just a little bit is enought...
    Ме обзема меланхолија.Слики,спомени,лоши,добри,неверојатни...
    Како некој стар филм да врти во мојата глава.
    Можеби се било грешка.. А можеби и не. Можеби јас сум крива што го оставив. Не треба да мислам на нас. На се што поминав со него. Песната што ме потсеќа на нас..Можеби се е само сон. Можеби во далечна иднидна пак ке бидеме среќни,можеби ќе сум во други прегратки,можеби...

15. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Мислам дека треба да гледам по позитивно на работите........

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Секогаш :D

На vampiregirl5, Someonespecial, PussyHunter и 2 други им се допаѓа ова.
  17. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Со среќа нека ти е мил мој бивши драги не ме ни изненади што ја зема „најпоштената„ во градот алал да ти е простак.Остави ја предходната девојка за овоа ѓубре со кој памет па таа беше милион пати по мирна паметна тиквар идиот свињар само женски деца да имаш :devil:

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.180
    Допаѓања:
    156.658
    Е така наспиј се, разбуди се, па слушај зен музика озрачен на лаптоп за да заспиеш...
    http://8tracks.com/m23/zen-sunrise
    На ви...
    Инаку Lullaby било произлезено од Lilit која понекогаш ги плашела децата во сон. :lol: Па со текот на времето зборот пермутирал и го добил тој изглед и значи успивалка која ги брка демоните.
    Се бркам сама себе ако се идентификувам со Лилит како таква, лоша, а не таа што ми се допаѓа. :( Има вистини, ако зборувам за личните демони. :lol:

На Trnche и francais им се допаѓа ова.
  19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Магла пак ме покрива, мириса на неволја.... :music:
    Кога било и каде било, некој да ја спомне маглата, веднаш во себе си потпевнувам. Или кога ќе прочитам некое мислење. Махинално ми проаѓаат низ главата два-три стиха, од песната.

Нешто слично, кога ќе прочитам Тинки Винки, Дипси, Лала, По. Или пак кога ќе ја видам азбуката. Веднаш почнувам да ја пеам. Мислам дека јас не знам да ја кажам азбуката, ако барем малку не ја запеам.

Понекогаш е лошо, кога правам со некого муабет. А тој муабет содржи зборчиња од некои песни. Не можам да се отерасам од тоа, ми се вртат стихови во главата. Особено ако некој збор ме потсети на некоја стара песна, за којашто имам некој спомен. Се дисконектирам. И после... - Чекај, што рече?

На vampiregirl5 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Достојни за Почит се оние луѓе кои си го Почитуваат дадениот збор...
    Да бидеш Достоен, некој пат значи да ги надминеш сопствените Желби.
    .......Добра Утро имајте убав ден :hai:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.