[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. marama

marama Форумски идол

Знаете за да изгледате средено, не треба само косата да ви е средена, да сте нашминкани и испрани. Треба и да сте испеглани. Се ужаснувам од девојки, жени кои мислат дека се средени иако не се испеглани, а кошулата им изгледа ко да ја џвакала крава.
    Не знам кој прв почна со ова и дали луѓево го прифатија од мрза и одбивност спрема пеглањето ама воопшто не изгледа убаво.
    Не, не сум безгрешна, сум излегла и јас со маичка која не мора да се помине со пегла ама ја поминувам од навика и се прекорувам како не ја поминав ете баш тој ден, или сум утнала јаката на кошулата ама се трудам да бидам испеглана речиси секогаш.
    Оние кои ги диктираат као модните трендови се ужаснувам кога ги гледам на некои настани. Да не зборам па за странскиве блогеркиве кои очигледно заборавиле што значи пегла.
    Не, не се вадите на немање време, ако имате време да се сликате имате време и да се испеглате.
    Пегла жени, пегла!

Elennaa, Mishela, Marossa and 11 others like this.
  2. Giovanna

Giovanna Популарен член

Овој е еден од тие моменти кога ме фаќа криза за талкање низ светов. Ми недостига тоа чувство на возбуда кога ќе се одбере дестинацијата, а потоа следи неколку неделно истражување за се тоа што треба да се посети.
    Предизвик ми е да барам места кои се како скриени бисери, за коишто треба да се помачиш да ги најдеш, да стигнеш до нив и на крајот сето тоа да се исплати, затоа што ќе бидат како ништо друго на светот што си го видел до тогаш и секое од нив ќе предизвикува различен микс на емоции. Тоа е тоа што ме возбудува. Не сакам да гледам стерилни простори, да чекам два часа во редица, ниту да правам фотографии како ја исправам кривата кула во Пиза. Не сакам ниту да се приберам во хотелската соба и цел ден да се легачам, да барам каде има спа центри и масажи.
    Обожавам да се губам низ преплетени улички, да ме водат мирисите, боите, да се замешам во обичниот народ и за момент да се почувствувам дека припаѓам таму.

Очајно ми фали тоа чувство кога претепана ама со полно срце и очи ќе се вратам дома, ќе затворам очи и се' уште нема да ми бидат избледени сликите од глава. Е тоа сакам, да си посеам дел од душава низ светот.

Shelea, Domino, Sexybaby86 and 3 others like this.
  3. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Мажи кои зрачат со елеганција, шарм, харизма, стил, интелегентност: пјур перфекшн. :)

Attached Files:

4. julie77

julie77 Форумски идол

СДК ... по нервозен и по напнат човек од мене, не верувам да има периодов ... :fubar: :|

kikav and EMoonlight like this.
  5. Elena69221

Elena69221 Популарен член

А отвориш тема љубов и секс, одма налетуваш на 12-13 годишници што отвораат нови теми за секоја нивна помисла! Дај нека се заангажира некој да им отвори нов интернет портал со форум наменет за напредните малолетници, а не да го уништуваат овој! Полека, но сигурно си бега по некој квалитетен член заради таквите :punch:

Westlife likes this.
  6. Kate1998

Kate1998 Нов член

Може некој да ми пише лп,важно е,мн ке ви бидам благодарна?! :)

7. QueenElena

QueenElena Популарен член

Моментот кога некој вели дека омилена пејачка му е АделЕ, а има слушнато само една-две нејзини песни и не и го знае името... |( :lol:

Moonstone.17 likes this.
  8. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Љубовта,тоа е право што му го даваме на друг за да не мачи.Убаво речено.Достоевски,брате. 8)

Туку,го знаете она чувството кога одиш со поворката од црква до базент за Водици,и сите ти праат место,ВИП фаца си ова она,а на одење те гураат као сообраќајка да се десила па без нив никој неможе да интервенира?Лудило,ма да! |(

А чувството кога ги снимаш попчињата и капачите,облечен во монтка,а некоја си женичка те поистоветува со капачите? Не?
    "Е па,имаше едно девојче знате,кај нас девојче се капеше,само незнам зошто беше облечено во јакничка,а сите во бањарки? :?: :?: "

И ја искрено се чудев зошто не скокнав,кога таа кутрата нели го очекувала тоа од мене.Пу,и го скршив филмот! Ја`зк!
    Неверник сум,знам.Простете.

Ма мислам стварно.Господе помилуј!

9. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Сакам да кажам... Гадни се луѓево до нема каде,премногу. Не можам да поверувам дека се наоѓам тука и сега. :| :| :| |(

Nausicaa and vitomir like this.
  10. Desert.Rose

Desert.Rose Истакнат член

:!:

Attached Files:

EMoonlight likes this.
  11. Golden

Golden Популарен член

Кога ќе ми текне дека од утре одам на училиште,фино ми доаѓа да се бапнам со камен и да се разбудам на 10 јуни. :nod: ;(
    Додека се свестам дека сум на распуст аш распустот си отиде.Кога ќе ми текне тестови,испрашување па екстерното сега ни го тупнаа глава да не кренеш. :puke:
    И така јас да одам да вежбам и да се изнауживам во последниве часови од рапустов. :(

LittlePinky likes this.
  12. DigY

DigY Популарен член

таков е ко мало дете се радува :D

Westlife likes this.
  13. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Едни верници денес се брукаа, други верници сеир фаќаа. И после пак се подобри луѓе од тебе. И уште полошо после со истите тие држава треба да правиш, што би рекол Цацко. А Цацко веднаш после тоа би рекол и нешто друго, ама тој дел подобро да го премолчам.

14. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Тумуроу вил би бетер!
    ;)

15. summer-lover

summer-lover Популарен член

Што се случува во државава? :o
    Во еден град нејкат да се тргнат од средината од водата,а во друг се тепаат за еден крст.Боже мили..до каде стигнаа :x немам зборови..Воопшто не се почитува празникот..до каде стигнавте луѓе да рипате по крст заради телевизор...епа нели за среќа :x ..
    Секоја чест.... :clap:

Инаку за сите што утре поаѓаат на училиште...убаво да си поминете :lol: .

16. poenta

poenta Форумски идол

Каква младина создаваат родителите во нашето современо општество :?:

http://republika.mk/?p=187903

QueenElena likes this.
  17. vitomir

vitomir Нов член

18. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Сакам за утре да бидам дотерана, и викам што да облечам за утре. И мајка ми влегува во собата и ми вика: Добро, што си ти толку преокупирана за тоа што ќе облечеш утре ? Да не имаш дечко ? .
    А она има повеќе од дозволеното :rofl: Татко ми и е сопруг, Жељко Јоксимович и е швалер, а Здраво Чолич дечко :D
    Да не бидам погрешно сфатена, мајка ми вака си ги вика своите омилени пеачи :wasntme: :lol: :P

19. QueenElena

QueenElena Популарен член

Еве го најголемиот проблем на мајка ми...
    Секогаш кога ќе и кажам некоја непријатна случка од училипте, таа веднаш сака да оди кај класната...
    Веќе ќе престанам да и кажувам. :(

LittlePinky and Papillon.Papi like this.
  20. Insatiable13

Insatiable13 Популарен член

Better days are coming ;)

Barbie20, Femina777 and QueenElena like this.
Thread Status:
Not open for further replies.