[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    Сдк ... овај фб претера по втор па ми блокира се живо диво ... ќе си до деактивирам жими се -.-

2. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    СДК дека нема поубаво нешто од моментот кога се враќаш од работа, успешно завршувајќи ги работните обврски, пред врата те дочекува цело животинско царство - куче, маче и остала комшиска компанија, си вариш кафе, палиш цигара,седнуваш на Фемина и уживаш. Абе милина :)

На Buttterfly, Lepaaa, LivingGlam и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.928
    Со полна пареа на полни 24 уште блеам како теле пред лицемерие и пластични насмевки. Не дека не сакам да ги намирисам, некогаш не можам. Однесов парче торта за да излезам голем човек и му се развикав на шупакот од соседната маса што му се дереше на келнерот. Карма ли е што ли е, го вртам прстенот на средниот прст и се прашувам сега вака крунисан кон кого да го упатам поред толку добри кандидати.

На Phyramide, mims-89, caroline.costa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Од сите играчки во светот - луѓето ги избираат чувствата за играње,добрите времиња стануваат добри спомени, лошите времиња стануваат добри лекции...

На AnaKarenina, crazylady, Loritaa и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
  6. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    СДК ех... што значи животот, човек и да доживее неколку пати болка, потоа на истата станува имун, едноставно кажано не реагира :rofl: па тоа преминува во „ добро утро“ или „ добар ден“ :D ништо ново работава.

Интересно ми е што скоро често знам предвреме некои работи, а како ми самата незнам :D едноставно претчувствувам, би било добро ако некој сака нешто да ме праша или да ми каже во врска со мене лично, ќе му одговорам, затоа што и без да ме праша или да ми каже, ќе знам.Нема потреба некој друг да ми посочи на тоа.Туку, човек и на Сибир да е , ќе знам ;) и кога би правела ретроспектива, сега од оваа гледна точка,дека во право бев за нешто, мило ми е поради тоа, знаев до каде треба да одам и што точно да направам.За ова сум благодарна.

Друго, тука сите мислења што сум ги напишала се такви какви што се,поинакви не можат да бидат, затоа што незнам поинаку и кога пак би се појавила тука, впрочем тоа го кажав во соодветната тема за ова.Немам намера истите да ги докажувам.

7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.827
    Допаѓања:
    101.162
    Денес ќерка ми требаше да има интервениција на прстот од ногата...лекарот презакажа не му се работело за Божиќ,па празникот е задутре мајку му :^) На враќање ја намолив да одиме на забар,луѓе мои ме посрамоти колку се дереше ,одвај го завршивме забот :tmi:

Ме боли ногава веќе ќе ме полуди,и тоа трае и трае...и никако да ми ја утврдат дијагнозата,од вторник ќе и се бапнам на докторката да се снимам на рентген,мора вака кога не може поинаку...

Изнакупив денес за празников ,а се чудам што купив а потрошив 2000ден. :(

Ќе се палеле коледарски огнови...па нели е подобро да се дадат тие дрва некое семејство да си ја стопли душата барем за празников...ама кој мене ме слуша... :emo:

И за крај утре сабајле рано на нозе,мора за малите коледарчиња да има топли лебчиња..убав празник е пред нас,ја сакам неговата топлина и тоа што сите сме соберени околу трпезата,па што и да има на неа..нека ви ја стопли душата и срцето,уживајте во него :)

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    :D битно се преземени сите мерки за спасување на палмите. Работат де нешто, работат :emo:

9. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    СДК преку таквото ми е од тие курвите глупи ааааа

10. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    http://www.crnobelo.com/zabava/evergrin ... i-odgovori

Поискрен одговор од оној на невино детенце, нема да се најде.
    Толку мили, мали човечиња, те гледаат со сјај во очите, ти се смешкаат и ги вадат најубавите мисли. :)

На Lepaaa, thelittle17 и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  11. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    1.230
    Сакам да кажам дека некои зборови знаат да ти се врежат во срцето и да ти отворат рана.. И да те тераат да ја губиш самодовербата..Не е лесно од некој што ти е се да слушнеш нешто што никој нема да ти го каже..Неколку дена ми се вртат во глава..Се смешкаш а штом го погледнеш ти текнува на се..А боли што знаеш дека тоа е навреда..И онака си мислам дека сум којзнае што нели? ;(

12. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    СДК дека многу ми фали СДП !

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  13. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    СДК Заглавив јас со личните пораки. Се зачитав од тие првите, најстарите и многу убаво ми дојде :D Се потсетив на постарите времиња :lol: И кога ги читам тие што сум ги пишувала јас, како да не сум јас тоа, ептен сум измената од тогаш. :?:

На Gordana10, angel92 и Springy им се допаѓа ова.
  14. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Си глеав Хаус, ми се разјаснија некои ствари во животов и сеа топ ми е..
    Не, стварно не знам што чекав деновиве, коа знаев дека само тоа може да ми помогне.

Вечер?
    Вечер ни огнот, ни питите ни кифлите не ми изгледаат примамливо, ќе си седам дома..

15. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710

Како од мене кажано... Како и да е, си ветив дека во оваа нова година помалку ке се замарам за постапките на другите кон мене, нема да дозволам да допираат до мене. Така вечерва ке одам на коледарскиот хепенинг со мајка ми, сестра ми, внук ми, и мојата братучетка и ке си поминам многу убаво. А кога ке си дојдам, ке си сварам чај и ке барам нова серија за гледање. Нема веке замарање за глупости и секирации! :shake:

На aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Денес баба има роденден! 8)

Знаете која баба ?!

Таа што не ме оставила на милост и немилост на сиромаштијата, затоа што ако не биле таа и дедо ми, тешко дека нешто арно ќе испаднело од мене и мајка ми.
    Таа што носеше едно исто палто 10 години, додека јас пораснам.
    Таа што ме чуваше како мала, што си идеше пола саат порано од работа за да не седам дома сама.
    Таа што ме носеше кај неа на работа и ми дозволуваше да мавам печати насекаде.
    Таа што ме научи да читам и сакам книги.
    Таа која ме шеташе со една количка.
    Таа што ми ги готви и подготвува омилените јадења, до ден денес. Гулаш, мњам! Пионир со лешници, мњам, мњам!
    Таа која, заедно со деде, покрај што ми даваат пари секој месец, не заборава да ми тутне некој денар секогаш кога и да ме види.
    Таа со која заедно сме изгледале милион филмови, таква и беше работата.
    Таа што кога одевме на викендичка, прибираше еден куп деца (меѓу кои и Офи, сведок имам :rofl: ) за да не бидам сама.
    Таа на која, малку себично, ама сум и прва и омилена внука.
    Таа која ми беше нешто од видот на втора мајка, и таа што прави, кај нив, до ден денес се чувствувам како дома.

Затоа, како што деде си доби Диплома за најдобар дедо, денес баба од мене ќе добие Диплома за најдобра баба. Надежно е дека ќе најдам и рамка со тие димензии, па веднаш да си ја закачи. Годинава слават 40 години брак со деде, и уште од сега имам една генијална идеја што да им поклонам. Сакам да заштедам пари и да им подарам нацртан портрет од нив двајца, и ако треба ќе си скратувам од јадење, пиење и излегување, ама портрет тие ќе добијат! Со посвета од мене. :)

Дојде времето кога јас сум таа што треба да ја искаже љубовта и благодарноста кон нив и се што направиле за мене. А верувајте дека направиле многу.

Среќен роденден, бабо! :sun:

п.с. Биче торта, биче! 8)

На Annath, CIA, Buttterfly и 53 други им се допаѓа ова.
  17. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Сдк

нема поубаво чувство! :) :*

Прикачени фајлови:

На Lepaaa, katakomba24 и Elennaa им се допаѓа ова.
  18. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Имам температура,ама и насмевка на лицето.Некогаш ни болеста не може да ја спречи среќата.
    Сакам кога сум болна а он ме мази.Колку повеќе се чувстувам подобро,толку повеќе сакам да ми полошо.
    За да можам да останам така ушушкана у неговата прегратка.За да можам да ги осетам неговите милувања,и да уживам во неговите бакнежи.
    За да може вака вечно да ми угодува,и секоја желба да ми ја исполнува.
    :inlove:

На starbucks и Lepaaa им се допаѓа ова.
  19. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Регенерирам стари пријателства и правам зделки и преговори.
    Правам една ретроспекција за овој мој краток филм и забележав дека на сценам сум комичар, кој подоцна позади завесите се претварам во драма куин и глумам трагедии на кои самата сум си автор.
    Изградив оклоп во размер од еден метар и пазам да не го срушам, бидејки ке следува разочарување и накиснати перници од солзи.
    Делам што можам, се‘ со мерка, што е минимално и максимално, не е на арно.
    Умереноста ми е карактеристика.

Ме насочуваат кон единствена опција.
    Ме продаваат на Исток,
    и резервираат билет во еден правец.
    А јас, климам со главата.
    Убавината на нештата постои во главата на оној кој за нив размислува и колку повеќе тагата копа по моето битие, толку повеќе радост во него може да се собере.

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Си ја средив собата и си пронајдов многу изгубени работи. ^_^ Ја дотерав, ја испозалепив со постери, конечно заличе на соба во која живее некој. :D
    Ќе ви пратев слика да видите шуба ми е ама нема, можи че ме силовате. :bandit:

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.