[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    4.232
    СДК ма немој да ме је*еш бре!!!

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Меех, полно меше - среќно дете :D
    Него ми кажува еден другар како си ја прошол новата година. Започнал муабет со непозната девојка на фб, што ќе праиш за нова? нишо, ти? ни јас. епа ај да... и да, си отишле у хотел, си пиеле коњаче, се прерачунале неколку партии и секој по дома, лол! Битно си поминал убаво ми кажа.
    Денов беше солиден, извлеков добра оценка, се печев малку на лажливово сонце и го дишев воздухот во Ск кој бај д веј е полн со љубов, да да.
    Оној што многу се труди сега околу мене ми приреди мошне занимлива вечер, убаво ме најаде и ме напи и ми подари баретка стара 30тина години, ќе ја носам бе, и ќе одам на свечено отварања на портата утре, ќе глумам парижанка, екскузе муа :emo:

На Strumfeta93, Elennaa, crazylady и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Го видов мојот Беатриче :D ( оние кои ја читале Демјан, ја сфаќаат длабочината на проблемот!)

На VeRyCa, Doozy, LivingGlam и 11 други им се допаѓа ова.
  4. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    СДК овие денови се : Стани , јади , попладневна дремка , пак јади , дреми пред ТВ , после дремењето пак го посетувам фрижидерот и пак на спиење . :tmi: Се жалам кога немам слободно време , се жалам и кога имам слободно време повеќе од потребното уфф досадата што се прави . Е ај нека ме сфати некој :D

На Special.Someone и martinuska им се допаѓа ова.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    На Special.Someone, sesilija и Magnolija им се допаѓа ова.
  6. aquarius34

aquarius34 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    99
    СДК Лека ноќ на сите... :) Го нема оној кој треба да ми посака лека ноќ, љубоморна сум на другарка ми која почнува нова врска и дечко и ептен и иде по г'з... :) беше еднаш и на мои плеќи, но помина време и сѐ се смени... сега сум само... предмет на кој можеш да му се извикаш, така да, повелете ако имате потреба од такво нешто! :rofl: глупчо, да ти, без причина што си љубоморен, глуп си!!! алоооо!!! :^) не личиш за на 25 години! како од тие само 5 да имаш :rofl: доста мене ме мачеше, сега ми е ама БАШ гајле за се! кисс, mwa! :rofl:

7. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    1.097
    Што ќе легнувам да спијам, само што ќе заспијам ќе ме разбудат коледариве... ќе одам и јас да пејам! :lol:

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.665
    Допаѓања:
    161.822
    Доживување на срцев удар во 5 сабајле,со КОЛЕДЕ ЛЕДЕЕЕЕ...каде сум,зошто сум,како сум,дали е ова рајот?! Дур се соземав...и длабокиот глас на комшијата ме врати во реалноста,како им вика(вика е мал збор),деца,ај елајте (откако му ги изредија сите 35305340 коледарски песни). Искрено се надевам дека после бадниковата вечера утре, ќе му дојдат трите духа,зошто несомнено го заеба Божиќ на цела улица годинава. Зошто и како,друга прилика.
    Сега ми останува кафе да си се напијам коледари да чекам,20 минути потоа се вртев у креветов,се втев,се втев ко божиќно кравајче и никако сонот да ми падне!
    А мајка ми пуста најугледни пижами си облече,да не ја затечеле во постела коледарчињата,па на готовс...нека,нека...јас ќе ги пречекам,ако не ги изедам крем бананиве!
    Ај коледе леде феминки,прва си дојдов,најубавите слатки да ми ги дадете на мене!!!

На FortuneTeller.xD, x.Daisy.x, baguf4e и 11 други им се допаѓа ова.
  9. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Изволте Лилит, и крем бананки, и поп-кек, и костени, ореви и лешници, цел грст бонбони и 10 денари.

Ама ај еднаш запеј :rofl: .
    И да знаеш со другите нема толку дарежлива да бидам :D .

Ова комшискава идила и кај мене скоро иста, минус комшијата. Слушам коледарење од далеку, и само што задремав, се уфилмав дека сум на планина а не овде, дури и прозорот на кип го оставив, да можам подобро дождот да го слушам.
    И се супер, само што почна сон да ме фаќа ...за четири јајца гускини, шаткини, Коледеееееееееееее....

Ми се скрши и сонот и филмот.
    Сега сум во дилема дали да ги чекам коледариве или да спијам.
    Ако јас не ги дарувам некој друг ќе стане, тие ништо не губат, ама јас губам сон.

Одам јас да сонувам планини, и да го затворам прозорот.
    Ако заспијам, заспијам ако не наздравје 1 саат сон.

На x.Daisy.x, baguf4e и Lilit им се допаѓа ова.
  10. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Паника!!! Крај на светот! Нешто бабка. Не чекај, пеј некој. Звони по врати. Кај сум??? Колку е сатот? Аман бе коледарчиња??? :?: Да беее Коледе е денес... колку е сатот бе? 5 и 10. Чекај 5 и 10 сабајле е???? Или 5 и 10 поручек. Не можи 5 поручек да е, нема смисла толку да дошол. Ама па 5 сабајле коледарчиња и то нема смисла. |( |( |(

10 минути ми требаа да се освестам и да сфатам што се дешава. 200 вакви глупи прашања и сценарија ми прелетаа низ главчето дур да резонирам дека 6-7 амбициозни коледарчиња ми ја нападнале зградата. Па машала пеење бре, од петици глас вадеа. Битола мрзливи коледарчиња имаме поручек после 5-6 шеткат, и исклучиво само пари берат. Скопскиве уште гледам костенчиња и мандаринчиња собираат. Како и да е, ај за многу години денот. :D

На x.Daisy.x, baguf4e, Strumfeta93 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    и кај мене првите коледари. |(
    денес сите ранобудци. :)

12. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Овој дождов сите коледарчиња ги исплаши а станата сум од рано сабајле и ги чекам...уште никој нема... :(

На Magnolija и zhap4e им се допаѓа ова.
  13. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    од 7 саат special.someone се буди со кокошките е ај на здравје
    не беа коледарите него дожтот се истури врнејќи (а ја па спијам до sидот кај што е прозорот)
    и ај после ме фати дремка и си заспав лепо фино
    и после следува вадење од такт
    КОЛЕДЕ ЛЕДЕ ПАДНАЛО ГРЕДЕ УТЕПАЛО ДЕДЕ.....
    и нормало ја цела ваква
    ме фаќа паника викам сеа што е неможам на мира да спијам ја целата збунета и им излегувам цела ваква
    и мајка ми ми вика ај сеа легни спиј си
    и како сега јас да спијам жити се ???
    и така денеска цел ден ќе го поминам у кревет пред телевизот и у кујна малце (малце повеќе)
    и така.
    ај феминки имајте убав ден :)

Прикачени фајлови:

На Star19 и anabel-a им се допаѓа ова.
  14. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    СДК коледеее ледеее, паднало гредеее, утепало дедеее...

*Отвора врата и им дава 10-денарки*

-Фала, пријатно.

Дали тоа јас уште од мал сум бил старомоден, или со право повеќе си се радував на крем-банани, чоколатца, чоколадни бонбони? :wasntme: А и да имаше некој денар во „пленот“, знаете на што одеше?
    Погодувате, крем-банани, чоколатца, чоколадни бонбони, кои ги јадевме додека одевме од зграда во зграда. Знаете како, ни беше потребна чоколадна енергија во походот по новите чоколади (ок де, ок, и по некој костен, портокал, јаболко, некое денарче...)!

А, и да, за крај, мал потсетник и уверување дека годинешниов 21 декември ни е суден на сите. :geek:

На baguf4e, la-chicka, Peperutka90 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.230
    Сакам да кажам дека очекував снег а не дожд и магла..Времето кога е тмурно и јас сум тмурна. |( А кај мене првите коледари дојдоа во 8.Ама јас и онака си бев станата.
    А и уште да ви посакам убав ден. На сите! :)

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Побезобразни деца АМИН!
    Сабајлево доаѓаат коледари кај нас, и мајка ми како и секоја година нели им дава ореви, бадеми, костени бомбони, мадарини, и други работи.. И едно девојче вика: ,, А пари?! Пари нема да давате? Каде се парите ,,

Кога слушнав тоа готова бев :@ :swear:

Готовооооооо, се' отиде јабана....... :fubar:

17. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Мх мх мх колку убаво мириса дома :D мајка ми може да им држи предавања на најдобрите светски готвачи :P Жената е маестро кога се работи за тоа.А јас покрај неа се учам да готвам што е можно подоброо за да може утре Г да ме пофали на домашните :D Си мислев домазет да го правам ама не е тоа финтата :wasntme: Шала на страна,мислам дека моите предвидувања ке се исполнат а ако се случи тоа ниту Клеопатра а нити Баба Ванга нема да ми биде рамна на моите способности.Сериозно,размислувам да отворам канцеларија за предвидување на иднината |(
    Незнам зошто тропам глупости ама така ми се погоди денот.

И што да ви кажам народе освен We Wish you a Merry Christmas ;)

18. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.897
    Допаѓања:
    4.903
    СДК коледе,коледе,коледе.....
    Убаво утрово денес. Рано од сабалје си ни дојдоа коледарчиња,а сега еве го почна и снегче да врнит..Убајни :inlove: :inlove:

19. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Ништо од коледари кај нас, дождов ги избрка.
    Ма и онака секоја година се се помалку, и тие што доаѓаат едвај пеат, само на парите им се радуваат. Се сеќавам ние кога бевме мали, па тоа беа цели подготовки, сакавме да одиме уште во 5 саат, а од дома не ни даваа. Ќе се соберевме неколку деца, и ќе отидевме во милион куќи, ќе наполневме торбите, дома ќе ги испразневме и ќе тргневме пак. Татко ми ни направи едни како мини бастумчиња, украсени, и со нив тропавме по врати. Бреее колку тропавме и пеевме.
    И уште имам мерак за Коледе, ама кога ќе ме видат ваква магарица на врата ќе се уплашат :lol:

Ме јаде љубомора, мада сега е веќе инат, а јас јарец ко јарец не попуштам па баш да видиме до кај ќе стигнеме. Не можам да го разберам, прави работи што знае дека ќе ме збеснат, и после, нејќам да се лутиш за без врска?!

Вечер Бадник(ако не знаевте де), кај нас малку поизменето ќе се дочека, кај баба, а мама ќе биде сама. А колку сакам нејзино лепче да се крши...

На Special.Someone му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Колееедеее ледеее падналоо гредеееееее утепалоо дедееееее ......

И кај мене дојдоа рано сабајле мали коледарчињааа,срцињњаааа :)
    Мама ме разбуди со бакнеж во челоо и ме викна на доручек,ми направила зелник.И за џабе не викаат дека на овој ден се ти е убаво и слатко.Абе колку убав зелник направила.. се прејадоввв.

Облачно е и вееше снеег сабајле,.ладно е и сиво..А јас внатре имам некој мир и спокој.Исполнета сум и убаво ми е,топличко.
    Ништо не ми фали,ништо не ми е вишок. ТААМААН ми е се.
    Поооздрав од менеее и бидете и вие вака исполнети и позитивниии.
    Ве сакааммм кисчееее :inlove:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.