1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    “I live by the rule that you should follow your dreams… No matter what you do, you should follow your dreams"

2. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Всушност и немам инспирација деновиве да ви пишувам,како изгубена сум тотално.
    Ме држи оваа празнична еуфорија.Топлина во семејството.
    Вчера се прејадов како никогаш до сега и сега се мачам со стомакот.Гравчето што го јадев вчера дури денееска остава траги.Јас и несакам да зборувам за прдење и како прдам и како ми мириса грозно и глупо се осеќам али сега ке зборам за моето прдење.Колку грозно ми мириса,ме пореметува целата.
    Толку јако прднав што се угушив и самата себе.Него среќа што сум сама дома па можам да си прдам и да си се гушам слободно дома.. :puke:

Но и покрај прдењето сакам да ви се пофалам дека ке правам крофнички,сама со музика во позадина, max volume и уживањее до бессвест!

И се извинувам за грозотиите кои ви ги кажав,ама стварно немам инспирација за пишување,а овааа прдењево ме отру.Душата ми ја отру па да ви кажам де и на вас :P :lol: :lol:

Поздравче и уживајте :*

3. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Среќен ви Божиќ, Христос се роди!

СДК Ај ем бек! И тоа со триста болести и мачнотии... Баш фино ми почна годинава, баш фино го дочекав Божиќ. Тато испече прасе, а мене уста не ми се отвара!
    А тој пресреќен е, му се погодило печењето. Втор пат печел прасе. Браво тато! :clap:
    И ако ги изоставам овие 3 дена со температури и останати гадотии, останатото беше океј.
    И нема да почнувам од почеток со впечатоците од кај нашите северни соседи, туку ќе почнам од средина:
    -Јавав коњ! Убав, бел, прекрасен...
    После 13 години пак се качив на коњ. Додуше, тоа тогаш беше пони...
    -Не знам дали јас сум единствена или не, ама ако јас излезам во шопинг, а не ги оставам парите, плачам.
    Да, плачев зашто малку гардероба сум купила. Тоа сум јас!
    И веројатно срамота е и ова, ама јас оставив еден куп пари во Hello Kitty продавница. Како дете мало :$
    А овде, во нашава мала мила Македонија, ме дочека снег. Неочкувано ме израдува!
    Сега, здрава-болна исто ми се фаќа. Ме чека поставување на масата и срдечно и насмеано пречекување на гостите... Еднаш годишно е Божиќ, мора да се потрудиме...

4. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    како кожеше да се родам Рак во хороскоп
    и тоа двоен(знак и подзнак)
    барем подзнакот да ми беше посилен :worried: а не вака(и од сите лекови смомакот ке ми се разболи-најчуствителен дел од телото)
    а настинкава ме зграпчила, не ме пушта :shake: ме болат коските, а немам температура, пијам УПСАРИН
    не ми помага, а немам тепература :sweat:

христос се роди драги феминки

5. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Христос се роди!

Овдека ни с од снег нема, Ви завидувам :) Јас не го љубам ами за децата, мерак ми е сега кога ММ е дома да се изиграат. Ветриштево кое дуваше со брзина од 350км/час, во комбинација со кашлањето на малечката, ме оставија без спиење цела ноќ :headbang: Ваква сум сега :drunk:
    Имајте убав ден :*

6. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Си го пијам утринското кафе пред пц и си мислам што следно ќе се случи во животов мој ,никогаш не престанувам да се разочарувам кога ми се случува нешто лошо со оптимизам дека следното после тоа е уште полошо така да уживам во моментот нели :wasntme: .Тешко е за едно истрауматизирано дете да донесе одлука и да решава тешки дилеми. Каде е тоа амбициозно дете со големи планови за својот живот . Каде е биоинжинерот со своја соптвена лабораторија,каде е детето кое растураше на натпреварите по хемија ,каде е оптимизмот во мене. Тоа дете исчезна со цела своја надеж,достигнувања,успеси во моментот кога требаше некој да го турне напред ...Финансиски проблеми,губење на најблиски личности,сообраќајни незгоди и многу други причини поради кои наместо одење напред ,враќање на самиот почеток. Учењето ќе остане,да ама која корист од него ако не е употребено во животот за некоја цел ,што ако тоа не носи пари. Интелегенцијата и 5ките ќе ми помогнат за некое повисоко место во локалните конфекции и продавници ?-Не. На иста линија со децата кои бегаа од школо ,неамбициозните,неинтелегентните сум и јас за жал .Тешко е во средина во која не припаѓаш ,едноставно делиш од сите со размислувањата и си чуден .Мојата ''најверна другарка'' дури и во лице ми се потсмева за мојата положба ,моето работно место- рмбач и тако даље. Да не е човек наивен .
    И покрај се таа психичка нестабилност да ја злоупотреби еден монструм. Да, се погодено уште тоа фалеше. Човекот се смени или си беше таков од почеток па глумеше ,како и да е јас го извлекувам секогаш најдебелиот крај . Покрај сите тие трауми уште и ми фалеше дечко кој после 4 годишна врска станува болно љубоморен.
    Не смееш да носиш кратко-нема да ме почитуваат мене и ќе ми се смеат зад грб.
    Не смееш да ставаш шминка за на работа-ако ставаш значи на некој сакаш да му се допаднеш.
    Љубоморен бил бидејќи тој многу ме сакал што живеел со страв дека може да ме изгуби.
    Ме оддели од другарките за да не се расипам и јас како нив |(
    Не смееш да зборуваш со колеги падури и 30 години постари бидејќи ти ако мислиш дека те гледаат како другарка тоа не е така,гледаат само како да ти ги турнат гаќичките... И милион такви болни љубоморни сцени и реченици за кое секогаш тој беше во право се додека јас ставив Крај.
    Сега тој бил крив за се и очекува шанса, се каел човекот. Па како тоа јас сум една личност и сите мои трауми не ме смениле мене ,мојот карактер а човеков е променлив секој 2 ден.
    Еднаш бара втора шанса. Еднаш вика никој немало да ме почитува и да ме сака како него бидејќи ми бил прв ,ме пораснал .Секој нареден нема да знае дали е втор или двеста втор.
    Па и уште ми фалеа родители кои ме советуваат да се смирам ги мачи тоа што сум легнала со него и сега готово тој ми бил судбина.Ебате судбината. Где ми је памет била сад се питам то ама касно е .
    Тоа ми го кажуваат луѓе кои се запознале и венчале преку стројници.Втор состанок -нивната свадба. Битно се удомиле, склепале две деца и после то ништо не е важно важно за леб не сме умреле.
    Ни шопинг терапија ,ни психолог ни ништо. Само да ми се исполни желбата да замаинам што подалеку од тука. Ќе живеам со непознато семејство ќе чувам разгалени деца но ќе бидам толку далеку што ќе се обидам да почнам нов живот и да оставам се на местото од кое избегав.
    Се извинувам за крајно депресивниот трауматизирачки пост. Ако некој се нашол во слична или иста ситуација или има некоја утешна реченица или приказна нека ми се обрати во лп барем да знам дека не сум сама .

Среќни празници феминки .
    Ве гушкам ,ми треба тоа :hug:

На FortuneTeller.xD, Trendafilka, starbucks и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    СДК убаво што само ја заклучиле модни критики и не избришале мислења. Така и ние што си легнавме порано имавме можност да видиме што се случувало до крај :D

На GarpovaV, crazylady, thinkerbell и 3 други им се допаѓа ова.
  8. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Вчера им кажувам на моите дека имам дечко, а тие не ми веруваат. Едвај ги убедив, поверуваа дури тогаш кога тој ми се јави. Сега тато на секој саат ми вели памет у глава, ма јас си знам тато, доволно сум паметна, зарем се сомневаш во мене.
    Ееј колку ми се убави овие денови, дома со семејството, јадење, пиење. Паричката синоќа во тато се падна. А, оној мојот ми се смее дека не се паднала во мене. Јас изгубив секаква надеж дека во мене ќе се падне, зашто во овие 18 год. само еднаш ми се има паднато. Што да правам кога никогаш не ми ја наместиле мама и тато.
    Инаку останувам на форумот. Овде има прекрасни луѓе. Никогаш не сум очекувала дека некои ќе ми пратат порака да останам, а имаше многу такви пораки. Нема да и’ го приуштам задоволството со тоа што ќе заминам, па колку сака нека ме навредува.
    Среќен Божик феминки, нека е за многу години празникот.

На Shana, Buttterfly, L-enna и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Ја сонував оффи, а најтрагично е што не знам ни како изгледа девојката во живо :) .
    Офи бевме како во акционен филм :) , знам фантазијата ми е на највисоко можно ниво деновиве :lol: :lol: . Битно бевме херои, 2 жени, замисли :lol: . Само на крај не знам дали успеавме да го вратиме дијамантот во сефот, мајка ми ме разбуди за да учам |( :rofl:
    Убав ден надвор а? Христос се роди, нека ни е честит празникот!
    Отидов да се дружам јас со чајот и книгата!
    :*

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Их, колку снег има. Толку снег немам видено повеќе од 10 години. Синоќа го потценив времето. Надвор беше вистинска снежна бура. Ни едно слободно такси немаше. А јас будала тргнав пеш, без чадор. Кога стигнав личев на снешко. :rofl: Еве ваква бев [​IMG]

На starbucks и INSIDIOUS им се допаѓа ова.
  11. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Добро е што не знаеме кога нешто се случува за последен пат, инаку кога би знаеле дека токму тој пат е последниот, срцето би ни препукнало.

На Podarok, Go-Girl, marama и 2 други им се допаѓа ова.
  12. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    513
    СДК дека ние оваа година ич снег не видовме. Слушаме на вести насекаде снег дури и проблеми во сообраќајот има а кај нас еве сабајлево дури и сончко ни се појави на 3/4 сек. :) Абе ич, ни да го провее а камоли да го натрупа да обели.

И СДК дека откако сме на распуст незнам кој ден сме. Еве сабајлево се будам и мислам петок сме.

13. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Сакам да кажам дека денес се чуствувам омалаксано :(
    дали е заради ова слабеењево мое :lol: не знам..само знам дека не се осеќам баш нај нај..

Се спрема ручек а јас ич немам апетит дури се чудам со самата себеси :o
    И честит празник на сите феминки, ви посакувам многу здравје, среќа, љубов и се што посакувате :)

14. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    СДК, дека форумов дефинитивно не е она што беше. Беше мирно 3 дена додека траеја празниците, ама дали ве фати постпразнична депресија или не знам што е работава ама ситуацијата е премногу напната што дури губам желба да пишувам овде. Абе вие дали сте нормални? Ова 9гаг сарказмот го употребува и кој може и кој не. Се замарате премногу за глупости, се препукувате мегу себе, љубоморите дека некој добил многу лајкови од поздрави или комбинации во модни критики?! Епа не се сведува се на лајк. Што добива оној кој има многу лајкови? НИШТО. Епа зошто такви тензии. Ова е фала богу форум каде што сите слободно се изразуваат и кој кого и како сака ке поздравува и додека става слики од себе во модни критики океј е. Сега ке одам и ке ги поздравам сите кои барем еднаш во животот какале или цицале од цицка и ај пукнете, нека ми каже некој нешто еб*го. |( Ова замарање со останатите треба да престане :)

На howdoyoudo, eli25 и angel92 им се допаѓа ова.
  15. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    СДК нема завршат празнициви ( не дека не ми е убаво со јадењава ) нооо ќе се правам ли 100 кила ? ? ? Абе ајдее па не можам на ништо да оддолеам се ми е толку вкусно и толку убаво аааа шта чеш така е кај нас македонците :D СЕ ЈАДЕ за овие големи празници :)

16. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    6.769
    Во собава има звуци за џез музиката од татко ми придружено со смеењето на внука ми . Јас чекам да се загрее пресата за коса и сум со штипка на главата.
    Ќе излезам да му се порадувам на снегов со другар ми . Од некни му ветувам дека ќе излезам на кафе па ајде еве ,таман и подарокот за нова година ќе го добие :)

Стомаков ми е направен тапан од питата со јаболка на баба , секогаш ја прави добро ама овој пат претерала :D Си ставив и цимет одозгора и незнам зошто ми отвори апетит па морав уште едно големо парче да изедам :) :wasntme:

17. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    24 сати не се имам уклучено на форумов,а колку работи се случиле...
    Модни критики за не толку храбри феминки кључ |( |(
    Кога ги читав коментарите,се вчудоневидив сите ги покажале своите канџи :lol:
    Се пишувало и што треба и што нетреба :lol:
    Мислам немаше потреба од онолкава дискусија,можеа модернаторите да ја банираат на неколку недели.
    Ама ај биднало што биднало.
    Иначе ви посакувам среќен Божиќ.ХРИСТОС СЕ РОДИ!!
    Мене денеска ми дојде некоја желба да правам Дедо Снешко..
    И излегов со братчето мое,и онака ме молеше два дена да правиме,и си реков ај да му ја исполнам желбата..
    Северко дува ние надвор со вцрвенати носиња :lol:
    Еве ви слика да видите што сум напрајла :D

Прикачени фајлови:

• IMG3050A.jpg
      IMG3050A.jpg
      Големина на фајлот:
      110,5 KB
      Прегледи:
      150
    На Peppermint му/ѝ се допаѓа ова.
  19. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    СДК Дека ќе си сварам кафе со многу кајмак и ќе си јадам чоколадо. :mm:

На Cynthia, eli25, Springy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк се убаво празници, јадење, сите фамилии собрани на едно место по домовите, ама ова досадава ептен убива.

|(

Или само мене ми е ужасно досадно :^)

:yawn: :yawn:

На Barbie-mwa и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.