[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.578
    Празнициве не ми се празнични.
    Кој било празник,кој бил период од мојот мошне исполнат живот, мене не ми е празничен.
    Ако денес не се случи нема кога друг ден.
    Да.
    Официјално уште еден пропаднат празник.
    Причина повеќе зошто почнав да се дистанцирам од сето тоа христијанско учење, верба и глупости.
    Само повеќе гомна на трпеза.
    Извини ми трпезо,ама кур ме боли за мојот речник денес.

На Barbie-mwa, Cynthia и SABAH им се допаѓа ова.
  2. SABAH

SABAH Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    26
    Ashling, исто се осеќам. Шо друго да кажам... Мех... Плус сакам да излезам да прошетам а ветрот фучи ли фучи...

3. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Ги сакам деновиве неработни.Уште и ладно па по дома сви скупа :) А кога и баба ќе се погоди тука...Ма Џек Пот.
    Јадење и муабети колку сакаш.Баба секад има нешто ново да каже ,да прераскаже.Пуна е со финти,жими мајка.
    Ахх бабиве се цела мудрост на едно место,зачинети со хумор :D
    Деновиве се создадени за вакви размазени створови,ко мене.Сите ме мазат,пазат и сите побарувања се исполнуваат.Се исплати да си најмал во семејството.СЕКОГАШ. :$

Имав отворено боледување деновиве.Лежи-спи,јади-пи.
    Ама и од тоа се здосадувало бе.Утре ќе прославувам..Крај на болест.Па јел да е одлична причина за славење?А за пред прославата,ќе биде задолжен еден мини шопинг.
    Се надевам дека ќе остане на мини :lol:

И,
    Среќен нека ви е празникот феминки-шеминки!
    Ве љубам

На BoaVista и caroline.costa им се допаѓа ова.
  4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    СДК ... фала, моментално го пијам ... за чоколадото не мора, доста беше благо за денес. :wasntme:
    Од сабајле не знам што беше дали до ветер, дали до настинка ... дали се насобрало ама бев ко на лева станата. А празник убав и тоа викаат денес треба да е мирен, радосен, убав ден ... Мене ми беше терсене ептен. :tmi:
    Ама една добра дремка попладнево и кафенце, вие ... малку се поправи денов.
    Христос се роди! Бидете умни, бидете весели и бидете со своите најблиски.
    Јас утре ќе славам едно друго раѓање :)

П.С. немам појма што сте се закачкале пак ... ама научете бре да не се замарате толку

На Nymeria, BoaVista, esperanca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Олаааа! :)
    Како сте феминки?
    Долго време не сум пишала па го користам овој пост како прилика да ви упатам топли поздрави од мојот студен град :hai:
    СДК да кажам дека ми фалат вашите постови,некогаш ве читкам на кратко онака воајерски :wasntme:
    СДК Среќни празници..имајте убав остаток од денот и залепете насмевка на вашето лице :)

Ве сака..ваша Вик(и)че :*

На Speechless, Rozich, Ema.Sk и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982

Прво СДК дека интернетот ми го исклучуваат и не можам да ви пишам.Уште од вчера го исклучија,па еве незнам шо им текна,гратис денес ми го пуштија :D Ама пак преѓе немаше,затоа сега да искористам да пишам дури не го исклучиле пак.Па ко ќе можам пак ќе пишам.

СД и К на лудото дека не е сама,и јас тогаш ги приметив сликите за очите,баш и прашував,не е прв пат ова со Womaninred.И не е фер спрема другите.Пошто не е само во тема модни критики,туку и во другите.

СДК не затрупа снегот овде во Битола,неможам да мрднам,а и кај ќе одам ко сум настината...Ама од утре ќе одам по кафиња,со сите да се видам,снегот ке го газам,ако кола не вози,моите нозе одат :D Секако се немам со никој видено заради времето или заради тоа што не можеле.А јас сакам со сите да се видам и да се собериме ко порано.Ми недостигаат моите чупиња,ама тоа е,секој со обврските,не можам да им се лутам.Затоа која кога има време,тогаш.

СД им К на сите феминки СРЕЌЕН БОЖИЌ,за многу години да ни е,да сме сите живи и здрави,многу среќа,радост и мир да ни донесе :)
    Денес соберете се со најмилите и прославете го заедно празникот.Запалете свеќа,помолете се за здравје и спокојство,гушнете ги сите и насмевнете се!
    :hug: :*

На angel92, AnaKarenina, ludoto19 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Zashto u ovoj vukojebini sam ja odrasto?
    Gdje ne smijesh rechi da si drugaciji glasno?!

Ja ne razumijem to! |(
    Kako da ovdje nikad nikom nishta nije jasno?!

I sad nam je i gore nego ikad, da smo na vrijeme mislili sad ne bi bilo kasno!

http://www.youtube.com/watch?v=SLdtNjpD ... re=related
    Бум, Балкан!

На anneyy и Offspring им се допаѓа ова.
  8. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Се заседнав и опуштив „распустов“ а колоквиумите веќе почнаа да чукаат на врата!
    Чекајте бре луѓе, уште не сум спремна. :(
    Пишувам ли, пишувам, мемоари напишав, ред е кога успешно ќе го завршам факултетов, да стои мојот труд во витрини на Јустинијан да видат сите како се трудам со материјалот.
    Може ќе ми дадат почесно место како статуа заедно до Дренот или Јустинијанот, што знаеш. :^)

Чим е паричката тема сеуште, ДК дека кај мајка ми се падна.
    И онака таа ми е среќата, двигателот дома, нешто кон кое се стремам да бидам, чистина, доброта, насмевка. И покрај тоа што сакав да се падне кај мене, зошто се паднала само еднаш и тоа баба ми кога ми ја подари на времето, се радувам што падна кај нејзе.
    Јас ја гледам нејзе како столб на семејството, и може дека ми е мајка, па поблиска сум со нејзе него ли со татко ми, но таа заслужува и повеќе од таа паричка.
    Дај боже да и донесе се најдобро годинава! Многу здравје, напредок во работата, секогаш да ми биде среќна и весела, зошто уживам со нејзе.

Те сакам мамо. :*

На BeYourself и MandyLane им се допаѓа ова.
  9. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Православен Божиќ а на радио пуштаат Santa Claus is coming to town. Парадоксално влијание на американска култура.

Сакам да кажам мал милион небитни работи ама не ми доаѓаат зборови. Си ги знам многуте обврски, важни (барем за мене) и неодложни и никако да ги завршам. Ми склизнува времето низ раце како лигава внатрешност на школка.

И толку.

10. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Најпрвен Добро вечер :)
    Конечно да ве читнам денес, струја немавме цел ден, умрев без компјутер, телевизија и сл. :|
    Вечер сум на роденден, па си се нашминкав посовреме од 3 сатот, ехх пуста досада шо ми напрај.
    Дома абре дрма празничното расположение, јадење колку сакаш и шо душа ти сака, све е расположено, мајтапи до бескрај, ги сакам овие денови, ги сакам овие празници.
    Умрев за чокоалдо, а денес ништо не работи, па не е фер стварно :(
    Ај, ај вечер на роденден, ќе каснам Тортаа :D

Среќен Божик, Христос се роди :)
    Ве љуби Ади :wasntme: :hug: :*

На Divinebutterfly и Monroe им се допаѓа ова.
  11. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    6.721
    Прво, Среќен ви Божиќ на сите.
    Второ, ете што постигнавме со меѓусебно карање и гракање за сосем небитни работи, ко што беше дали тоа сликите на Вуман беа лажни или не и под претпоставка да се лажни она сигурно ни се смеела и се заситувала на нашата глупавост да кренеме цела расправа и да се раскараме сите само заради неа. И да беа лажни сликите, ние можеме да кликнеме пријави и понатаму модераторите ќе си ја свршеа својата работа. Сега, доведовме до затворање на уште една тема, што можеби претставува важна тема на некои феминки што сакаат да ги поставуваат своите слики и да добиваат критики и пофалби за истите и сега заради некоја друга феминка што поставила слики (нејзини или не) тие веќе неможат да го прават тоа. И ај сега?

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Е мајката, каков ден денес.

Си станувам сабајле, расположена, Божиќ, едно друго... Па намерно станав порано за да решавам од тие гомцата за испит, за нели, после цел ден да си бидеме фамилијарно собрани, да уживаме во празникот. И додека си решавам јас така, приметувам дека времето си тече, луѓево никаде ги нема. Кога заѕвонив, кога разбрав што е работата, ми се дигна косата.

Сестра ми завршила во болница, со инфузии и триста чуда, на баба ми и се лоши во другата соба, телефонот не работи, нема интернет, сијалиците трепкаат, мислев дека и струја ќе снема. Буквално ми се дигна косата нагоре! Па ајде, јавувај се, по мобилни, барај ги сите, ваму таму. И во сиот хаос, останав едно време сама. Знаете, малку глупичко е да си сам на Божиќ. Тогаш ми притекна дека некои луѓе се секоја година сами и заклучив дека поголема казна од самотијата нема.

Овде влетуваат баба ми и дедо ми, па бев кај нив. Требаше и други гости да дојдат кај нив, требало всушност сите да одиме таму, а на крај сите гости болни, па само јас им бев гостинка. Гледавме филмчиња со братучед ми, песнички со братучетчето друго, си каснавме сарма, мераци. Сепак, на крај, се е добро кога добро ќе се заврши. :D Среќа моја, сите подобри, ги живнале, а јас како добра дада ќе го дружам детиштево од понеделник, односно вторник, по болници и инфузии.

Среќен Божиќ феминки, се надевам сите убаво сте си поминале. :*

На Divinebutterfly, BeYourself, caroline.costa и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    There are some days when I think I'm going to die from an overdose of satisfaction

14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    СДК главава ќе ми експлодира, како само би си легнала, и за ништо не би ми било гајле |-)
    СДК 2, мразам вециња без клуч :swear:

15. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Грк прашал еден Македонец:
    -Во кого се падна паричката?
    -Во мене, а кај вас?
    -Ние нема што да ставаме.

Е готово ме скина :D :D

На howdoyoudo му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Празници си одат, празници си одат..
    Сармата на мама беше најсовршеното јадење кое го имам вкусено во последната година дена. Ја сакам..многу!
    Татковско извини, откако ја направи најголемата грешка. Сфати дека ќе ме изгуби.. ама веќе ме изгуби одамна.. Се молам на горниов да му даде малку добрина и да сфати дека ќе остане сам..горчи..
    Празников колку топлина ми даде, толку и реалност ми севрвираше. Ама ако.. ќе учам на лесен или тежок начин ама постоечки.
    Некој паметен ми го украде лаптопот ми ја одзема работата од 3 години, фотграфии, поеми, спомени успеси.. Нека му е на чест. Пола гардероба, објективи отидоа узлауд.. Така требало да биде. Материјалност нека оди јабана само емоциите поврзани со спомените нема да се вратат.
    Мила ме брани лавовски, од мажи и туѓи погледи. Ја боли, ме боли ама знаеме и двете. Тоа што си го даваме е надмоќно.. Ми подари честитка, иницијали исечени и обоени, и цртеж јас и таа се држиме за рака и пишува те сакам мамо! Си го спакував во мислите и во торбата за в туѓина. Ќе го голтам времево..

Париз станува реалност, на крајот на април изложба.

Девојки грабајте го Животот еден е..

На HeelsLover, LivingGlam, mims-89 и 22 други им се допаѓа ова.
  17. aquarius34

aquarius34 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    99
    СДК дека вчера за прв пат во животот ми се падна паричката! :rock:
    Ама... И неможев баш да и се израдувам, моето сонце имаше смртен случај во семејството... :( Едно што ми беше жал за починатиот, друго што тој многу се нервираше и му беше тешко, па и некако цел ден зафатен со луѓе по дома... а па и не сакаше да одам таму бидејки знае дека тешко поднесувам такви работи... Со еден збор, т.е. реченица :) немав со кого да ја споделам радоста :(
    Ама денес му кажав и баш се израдува за мене :inlove: сонце мое :*

18. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    124
    Сдк стварно незнам што му е финтата на мачорот да се качува по елката и да изиграва лампион :^) Ќе се качи на средината на елката ќе ја мушне главата меѓу два лампиона,не гледа и ни намига онака ноншалантно.Фраер бе 8). Само завчера за малку ќе јадеше котеќ,кога се качи на елката се замота во лампионите и светилките,па мама и тато пробувајќи да го слегнат ја соборија елката,па повторно ја местевме пола час :D
    Сдк 2 настинката ме мачи веќе цела недела,нее редно да си оди веќе? Иш мори! Ајде феминки имајте убава вечер јас одам да водам борба со настинката.

На HeelsLover, Strumfeta93, Smilly и 5 други им се допаѓа ова.
  19. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    724
    За денес ќе кажам само...

Studying level: beyond Asian :D (12 hours +)

Holidays are ending, exams are coming! :D

20. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Срцка е, нели? :D

Прикачени фајлови:

На HeelsLover и Star19 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.