[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Дека многу арно, не е на арно .

На kate21, Lepaaa и L-enna им се допаѓа ова.
  2. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Која глупача сум денес ,како си дозволив тоа да го направам на себе и на другите ,ако некогаш си мислам дека не вредам тоа е денес ,или барем дека не правилно реагирам во даден момент иш лоши сили иш ,мачен живот ....

3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Тешко ми е, температура имам. Вчера беше луда, матна ноќ исполнета со вртоглавици и често губење рамнотежа :lol: , ама одлична иако денес цел ден ме боли глава и ми се врти, кренав и температура. На зимски распуст станата пред 8 сабајле, а дома си дојдов во 2 и цела ноќ не можев да заспијам, ја чувствував вртоглавицата. Ама вредеше, како на филм беше, ми се враќаат сликите од целата вечер и на слава, и приватната атмосфера. Светната ноќ во секој случај :lol: :tmi: .

Инаку, Фемина-Фејсбук, Фемина-Кајгана... не ми се јасни споредбиве, тотално непотребни, секој сајт си има свои белези што го прават уникатен. Што сега, ќе се споредуваме, натпреваруваме? Глупости. Дајте не отварајте вакви теми. Ај за Фемина-Фејсбук и разбирам некако ајде де, отворена е со цел Фемина да не стане втора верзија на Фејсбук имаше многу такви коментари претходно па забележав и тема, ама оваа вторава? Мизерија. Фали уште Фемина.мк-Мен.мк, жени против мажи, да се пресметаме :rofl: трагикомично :D :tmi:

4. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Траги од неговиот парфем на мојата блуза и бакнежи на вратот. Пеперутки во стомак. На седмо небо сум. Љубов или не. Не е ни важно, заедно сме.
    :inlove:

На LilBaby, kate21, Chocoholic и 14 други им се допаѓа ова.
  5. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк ужасно е чувството кога ниту твоите не те сфакаат како ти е .
    А се трудиш од петни сили да им објаснеш, залудно.

Како да не припагам овде.!

When you try your best, but you don't succeed...
    And the tears come streaming down your face... Could it be worse?

Оди си мрш, мрш глупо,гадно, НИКАКВО чувство ... :fubar:

6. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    СДК еве ме и мене цели десет дена не ве читнав.Се вратив од Црна Гора Жабљак и Даниловград си поминав убаво ама најубаво не.Жабљак е град на највисока надморска висина во Европа убаво место кое има скијачки центри,хотели ресторани кафичи и многу туристи повекето од Црна Гора,помалку од Србија, а најмалку од Македонија.Бевме сместени во хотел ''Горски очи'' имавме одлична храна,убава млака не баш топла соба и ладен однос на персоналот.Новата Година беше промашена немаше некоја веселба само едни клавјатури-синтисајзер млад дечко кој сам свиреше и пееше песни приспивни чинам како да му бевме отидени на негов концерт а не на веселба.Послужувањето беше шведска маса а на не и од пиле млеко.Вечерта ја поминв со две чаши ракија друштвото што бев води здрав живот ни пие ни пуши јаде само салати.Втората вечер се и исто но на крај му ојдов на музикантот-пејачот и му викам знаеш ли ти бар нешто македонско да засвириш ме заспа со твојот репертуар на песни и без чуства и милина во гласот ми ги запеа Зајди,зајди јасно сонце и Македонско девојче па на оваа втората пеев и играв сама.
    Убавата страна да ја претставам... Имаше многу чист снег,сонце и густ воздух.Кафичи со убав интериер внатре со млад убав свет повеке женски ама убаво дотерани. Храната им е супер по ресторантите се изнајадов димено печено јагнешко месо пршута,кајмак и разновидни салати.Лоза и од кајсија ракијата им е добра.Сакам да спомнам правам споредба од минатата година дочекот ми беше во Србија да брача Срби се некако поблиску до нас со менталитетот по сме си сродни, лани си поминав незаборавно србите се за веселба и дружба питом народ.Се на се помина и оваа нова година.

7. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Ај банирајте ме од на Фемина барем додека ми се испитиве...На 10ина дена..
    Па не можам више, учи некое време-ѕирни што има, повторно учи-па ѕирни што има..Ме влече цело време..Ќе ве тужам ако имам слаби оцени после. Ете така :smoke:

8. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    значи откако сме на распуст...цела кинотека ја изгледав :D
    многу се мали шансите да најдам филм кој не ми е гледан :D

9. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Можеби е покукавички, но некои работи е полесно да ги напишеш отколку да ги изговориш.
    Некои работи подобро е да ги прочиташ отколку да ги чуеш...
    Просто, така нема да ти се параат ушите, туку веднаш ќе се распара срцето...

На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  10. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Уште еден положен испит, остануваат уште два (утре и задутре).
    И ќе му кажам чао на претпоследниов семестар.
    После со нови сили во нов последен семестар. Неколку плодни сесии и диплома.

И наместо да бидам среќна што на факултетов му се гледа крајот, мене ми е жал што после таа диплома ќе морам по сериозно да гледам на работите. Иако мојот поглед на свет можеби и нема драстично да се смени, но туѓите погледи спрема мене многу, али баш ме боли брига.
    Се радувам што конечно ќе достигнам една одамна зацртана цел и ќе ја имам основата да продолжам напред.

Денес сум во некое депресивно расположение, ќе одам под туш, ваљда тоа ќе ме врати во живот и ќе ми даде сила да се вратам над книгата.
    Лоша е сесијава ептен, немав време дома да се свртам, а не на време да учам, плус 2 испити, 2 колоквиуми и 2 есеја во 4 дена :envy: . Двата испити и едниот есеј одлично ги поминав, остануваат 2 колоквиуми и 1еден есеј за утре и задутре :doh: .
    Ова ни Ајнштајн не би го издражал...

Одам да се бањам, вие останете ми во добро расположение и уживајте во распустот.
    А ние напатените душички што имаме сесија, ќе се учиме и за инат све ќе положиме ;) .

И постов ми е малце глуп, нека е, па неможе само Срцекрсацка да отекува со нејзината хламидија.

Почнав да лупам глупости, што значи најдобро е да стиснам испрати.

Чао, пријатно, аривидерчи, орува, гудбај и довиџења.

На CIA, Lepaaa, MandyLane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    СДК да не ми замерувате што текстов ќе го пишувам на дијалек!

СПОЛАЈТИ БОЖЕ ШТО СУ ВЕВЧАНКА!

Од 365 дена од годината само 4 дена ми се едни од најубајте, ги чекам сите тие 362 дена за 11, 12,13 и 14 Јануари.
    Ча ме опитате зош 11? -Ам ја су играорга и секваш годишниот концер ни е на 11 и башка тва цело село идет да не гледат и затва су целата чеој!
    12-Тек тога ја осетва еуфоријата од Св.Васиља, навечер пеат познати пеачи од типот на Црвена Јабука, Ареа, Азра, Биоритам итн итн, и Вевчани преполно е со луѓе, де Охриѓани, де Стружани, де Скопјани, по некој Србин, абе ти се чинит цел свет дека е дојден само слушаш некој чужди збор, а не својот!

13-Е, тек сега е главното! Си станвиш на сабајле и оп гледаш низ пенџере доша Св,Васиља, и знајш дек требит да се наместиш да се изнаобелквиш еден куп зош од 1 до 4 требит да ги чекаш василицари, а башка на тва да фатиш место за да ги видиш поубо.И така ги гледаш, па зузаш овој вака овој така и си сјодвиш домати да ручаш и ги чекаш ваиличарите да дојдат дома ти да им дај по некоја пара. За на вечерта да се спремаш да се избарчаш и ти во василичар и да ојс во двориште да се изнаиграш, да фи речиш сите ора, од правото, па елено моме, ситното ,пејтушкото па се гајдата.

14-Еее тогаш ја бараме парааа, чеој ак е најш шарата, те частит мајка ти, татко ти, те гушет нешто ти прет за на крај да ти речет ај оди излезии ча дојдет василицарите, и пак истото излегвиш ги гледаш, па по некоја секунда гледаш некој идет да те гушит, а тој корнит ли корнит на потојна на винојна, изнапрен со калојј, а ти гусисе со него ак си немаш работа!

И ај сега речете како да не ги сакам ове 4дена, абе живеам за тие деној!

П.С Ве поканувам да пристуствувата на 12, 13 и 14 во Вевчани за време на Карневалот!
    За заинтересираните на 12:-Црвена Јабука, Ареа, скандал бенд, Азра!
    13:-Драган МИјалкоски , Биоритам, и некој непознати пејачи од нашава есрада!

На L-enna, LivingGlam, WhiteAngel и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Не дека не се убави за око и душа сите тие винтиџ слики, пози, моди итн, ама ми се смачија веќе. Плус пола слики се со ефекти, а не се оригинално така испаднати.

[​IMG] :^)

На enca.69 и k.i.m им се допаѓа ова.
  13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    СДК сурова е реалноста, добро е што човек може малку да избега од неа, читајки книга, па да се задлабочи во неа, да си слуша музика и да си летне со паметот :D и онака е бесплатно :rofl: итн., иначе да не е така, човек само ќе се замара со се што треба и не треба, за на крај да свати дека и не вреди толку да се замара :!: :emo:

СДК се прејадов, ќе си пукнам :sweat: што ми требаше толку да јадам, оф ќе почнам да се тркалам :sweat: :worried:

14. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Понекогаш човекот размислува деноноќно и на крај сфати дека всушност и немал потреба од размислување и комплицирање.

Јас размислувам и комплицирам и се мачам самата себе.
    Не сум добра.
    Не ја знам причината.
    Не сакам ни да ја дознаам.
    Важно е дека за се има причина.
    И се се случува со причина.
    А јас се гушам во сопственото тело.Се знојам и тресам.Се нервирам и напнувам,а не ја знам причината.
    Измислувам работи и комплицирам,џукела сум.

Тешка ке биде ноќва изгледа,создадена е да продолжам да размислувам..
    Но има надеж,утре ке биде подобро.А ако не биде утре,ке биде некогаш..

Јас тука се одјавувам и ве поздравувам :hai:

Прикачени фајлови:

На ViktorijaMari и TheCandy880 им се допаѓа ова.
  15. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Е де, аман веќе!!!

Зошто кога си среќен мора некој да те закачне и да ти побуди сомнеж во нешто, посебно кога си многу неодлучен човек?!
    Зошто се луѓето такви, и мора да се замешаат во нечиј живот, и да дадат совет, а не гледаат дека всушност нивниот живот е посран?!

Имам дечко, го сакам премногу, исто и тој мене!
    Млада сум, ама сакам да сум со него долго време!
    Зошто мора да ми викаат ај бе млада си, уживај дур можеш, што ќе ти е да се завлекуваш со еден?
    Зошто, зошто да не се завлекувам, КОГА ГО САКАМ, кога ми е убаво со него, кога ме смее, ме радува, ми ја исполнува душата?!
    Зошто да се шлаам наваму натаму со мувачи 10, кога јас имам нешто убаво и се надевам вистинско и сакам да си го чувам.

Аее, па тој во Велес е, од кај знаеш што прави таму?? Ќе ти каже ќе одам до ваму,таму и ќе те извара.

И, кој кур ако е од друг град!? Запишано е негде дека секој треба да има дечко или девојка од истиот град, само за да не се вараат?!
    Ако му е до варање, нема бе мајчиниот да се влече со мене толку време, а згора на се и да трпи многу мои срања и испади, туку ќе ме шутне и ќе фати друга.

Абе, оди бе со повеќе, ќе знаеш што ти фали, кај ти е убаво, што ти е подобро.

Ма немооој?!
    Зошто да гледам што можам со други, кога имам нешто што сега ме исполнува.Не сакам подобро, зошто ова за мене е најдобро и ништо не ми фали.

И фактички, ако јас сега дур сум млада не фатам 10 дечковци, не одам со нив, туку сум со еден и со тој и ќе се венчам, јас после ќе сфатам дека не сум изживеана и ќе сакам нешто ново, и најверојатно ќе го варам маж ми. :^)

ПУ!!! :fubar:

На marama, LivingGlam, eli25 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    СДК шо убав другар имал дечко ми :$ :$ :$ :$

17. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Слика на која случајно налетав и ми предизвика солзи во очиве... :(
    И тоа има солза во очето.
    Слатко суштество...но ме потсеќа на моето покојно. :(

На eli25, BlackSwan5, Lepaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    :^) Кога стигнав да се заразам толку со форумов, не ми јаснo. :o
    :lol: :lol: Ама многу ми е забавно! :) :D

На eli25 и anneyy им се допаѓа ова.
  19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.022
    Стоејќи во тушот и чекајќи водата да ми ги измасира кожните суштества и градови .... си реков , поминаа празници , следниот роденден е за 25 дена .... можеме да фатиме диета.

Искачам и мајка ми се разбира после 6 ипол месеци решила палачинки да направи , со еурокрем ....

МОРЕ
    ГЛАДЕН Е КРМАКОТ МОРА ДА ГИ ИЗЕДЕ НЕВИНИТЕ И МИЛИ ПАЛАЧИНКИ И ДА ГИ МЕЗИ ЦЕЛА НОЌ !!!
    :fubar: :fubar: :fubar: :fubar: :fubar: :fubar: :swear: :swear:

Ај барем од све можеме да ја извадиме добрата страна :yawn:

На FortuneTeller.xD, LivingGlam, Bright и 6 други им се допаѓа ова.
  20. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Промени, промени и само промени ..
    Ах колку само понекогаш не ги сакам и ме плашат, бидејќи знаат да бидат и позитивни и негативни. :x

Без разлика дали се мали и големи .. чувстувам одбивност кон нив. И да има можност промената да ја сврти ситуацијата на подобро за 99%, јас пак мислам на тој 1% што може да ја сврти истата на полошо, на некој засега непознат начин.
    Некои ќе речат дека тоа е монотоно .. јас не го негирам тоа, но поубаво ми е кога сум во позната околина. Ми влева некоја доза на сигурност и ме смирува ..

Еве, скоро пола ден помина а јас сеуште неможам да се навикнам на пократка коса. Разликата е 4-5 cm, но не - подобра ми беше подолга. Секако дека се радувам што ми ги снема оштетените врвови, но не е тоа - тоа. :emo:

Вечерва уште една промена ама на подобро, со него. Дознав некои работи кои требаше веќе одамна да ги знам. Се отвори и ми кажа се` како што било .. а тоа е реткост кај него. Ми го стопли срцево и малку фалеше да заплачам .. но не, неможев, во кафич бевме .. а ме примети и тој.

Ми го стабилизира и така доста променливото расположение денеска .. тоа и ми требаше. ^_^

На eli25 и Bright им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.