[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.121
    Допаѓања:
    124.395
    Колку се израдував на сончевиот зрак сабајлето,па од мерак испеглав фустан.Ама оно сонце со заби.Уште осеќам студ во коски.Па и ги промашив сите автобуси за на работа,па 40 минути чекав.Смрзнав целата.Додека мрзнев,онака си велев-Ладно ми е премногу,а го трпам тоа.......исто ко моите маки ,ги носам со мене,ми тежат а ги трпам......зошто мора и нема начин нешто да се смени,за жал.
    Човек.Колку може да понесе на своите плеќи,а тоа да не тежи со килограми.Да тежи многу повеќе,а единствено да му остане е да се навикне таа тежина да му тежи за навек.И таман кога ќе се навикне на една,оди друга ,трета.....кога ќе почне,не престанува.

Се радувам на тритте дена што ќе ги поминам на Пелистер.
    Пелистер го сакам многу.
    Како малечка,во основно,од училиште одевме таму на зимување.Најубавите спомени,ми се од таму :)

2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Последниве мислења ме упатуваат на тоа дека ова премина во форумска игра (интересна) и ред е да се отвори на соодветно место.

ЦИА ти си на потег :)

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    "Кога ќе дознаат за мојот рекорд, си помисли. Ќе полудат од среќа. Колку повеќе имаме сега од животот."

Прекрасна е идејава со ова на 37 страна, и навистина е одилчно за нова тема.

Туку кога се враќав наваму, чудна светлина имаше на небото, иако беше доцна и ноќ, се познаваше разликата помеѓу облаците и небото. Имаше такви бледникави линии со бел отсјај, убаво беше. Сфаќам дека најубавото кога дремеш на аеродром и кога леташ навистина можеш да се посветиш на читањето книга. Иако мораш да го исклучиш мозокот од вревата.

Денес утрото ми почна со Бистра Кумбароска - "Ти не сакаш поезија", чај и џинџер колчиња. Прекрасни зборови, си имаме толку талентирани луѓе уште само да си ги негуваме. Туку имам чуден мир. Нека трае ми фалеше.

Погледни,
    деновите минуваат
    како врвулица на пешачки премин
    и времето е расипан семафор кој трепка жолто,
    уличните корпи се празни само рано наутро,
    а последната песна во ноќта е секогаш Љубовта.
    Не е песна тоа што сакам да ти го кажам,
    нема ни да звучи така,
    но пред тоа дозволи ми во ноќта
    да ја прошепотам таа,
    да ја прошепотам оваа
    и да не заборавам да ти кажам
    оваа е таа.
    Последната!
    Бистра Кумбароска-" Ти не сакаш поезија" - Прекрасно!!!

На starfish му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    И што...
    Ништо...
    Се мразам зашто памтам датуми, се мразам зашто памтам настани на кој датум се десиле...

Се плашам денес да излезам надвор, а ме чека долга прошетка по населбава...
    Оооо Боже, те молам да не го видам... Не денес.

5. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    утре е финалето од едно шоу што го гледам..а јас несакам да заврши... :(
    иначе друго нема што да кажам освен дека му сум лута на другарките. :@

6. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    СДК Лесно е да кажеме совет на другиот, лесно е кога ја гледаме ситуацијата со ладна глава, одстрана. Ама кога станува збор за нас не секогаш ги прифаќаме сопствените совети...или барем тешко ги спроведуваме во пракса :) Колку пати само ми се случило да убедувам и тешам некој друг, а ако мене ми се случи истото двојно повеќе се нервирам :|

и СДК Ме расположи гласот на телефон "Ќе може да ја добијам мојата убавица?"
    Баш кога ми треба најмногу се појавува и со една постапка прави уште повеќе да го сакам :inlove:

На ViktorijaMari и eli25 им се допаѓа ова.
  7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Ај си реков да се по занимавам и јас ... :D и имам едно списание блиску, отварам и што ќе прочитам ...

Prava istinska ljubavna sreca vam je na dohvat ruke,ali za to morate imate vise povjerenja i iskreno slediti svoje osjecaje. ... :tmi: (трефнато скроз)

Од забава излезе дека нешто има :tmi: :wasntme:

8. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Леле маме му јебем ме фати грип...Ме боли глава,ме боли грло,кашлам кивам абе у пичку матер.А како јаготка на шлагот немам лекови дома а не можам сама да отидам.Моите се зафатени премногу со свадбата па јас не сум и важна :D Милини...

9. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    "Why so serious?"

Во последно време форумов е полн со негативна енергија....нажалост.
    Луѓе, вистионскиот живот е надвор, а не пред тастатурата и мониторот, галејќи се со маусот.
    Не го сфаќајте форумов толку сериозно, изјаснувањето и изразувањето на нет, во текстуална форма се многу поразлични од оние во вистинскиот живот.

Не се внесувајте многу.

Тука сме за да си помогнеме едни на други, да си се искажеме, да си се исплачеме и довериме.....но, мој искрен совет е да не се соживуваме многу и да се посветиме на вистинскиот живот :)

На marama, Phyramide, Go-Girl и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Многу лошо ми тргна денов... Ма целава година некако не тргна на арно...

Едвај станав утрово за на работа, доцнев ко по обичај и таман наоѓам местенце да се паркирам кога на типов од карши му текна дека сака да излезе. Уличкава тесна и ај јас како "џентлмен" (бидејќи му се брзаше многу, а 1 минута да се наместам очигледно живот значи) на сета мака и гужва идам рикверц, лево десно нема кола, ама ОП позади треснав, овој пат во бандера. AGAIN! :@

Болка до срце! И ко за беља од никаде излегоа уште еден куп коли, па тука општ хаос, ја се нервирам, луѓе свират, можда и пцујат... Ајде помина тоа без поголеми штети и последици, доаѓам на работа видно вознемена и ми се јавува некоја си исфрустрирана тетка од иноземство да ми се дере по телефон за работа за која најмалку јас сум виновна. Дури не ни стигнав да отворам уста, не па да кажам нешто. Спуштам и се смеам, до каде отишол светот?!

Трпение! Трпението е решение за се ама ретко кој тоа го знае. Денес луѓево како малце да подзаборавиле да го користат мозокот и главно се потпираат на оној животински инстинкт кој порано не правеше да бидеме поразлични од животните.

Туку да не го тупам, не сакам да расипувам ничив ден - менувам друга тема.

Отварам Фемина, читам ваму-таму, доаѓам до сликата со 37-мата страна, [​IMG]
    отварам првата книга што се најде на бирото и ете што вика:
    If the seller's offer is right, an order may be expected to follow.
    Што би можело ова да значи на љубовен план? :^) :D

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Добар ден девојки,добри ?
    Јас супер,фала на прашање :lol:

Си правам крофнички,едни такви ситни убави надувани ..мхмммм :lol:

Не се замарам со ништо.
    И никој не се замара со мене.

Што убаво.

Ајде кој е за крофнички нека повели :D

На eli25 и TheCandy880 им се допаѓа ова.
  12. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк омилено животно освен папагалчево ?

Јес, КОЊ!

Имам јавано на магаре, душата му ја вадевме мали кога бевме ама имам желба на коњ да се качам бе :)

Да си јавам на широко,зелено на воздух а не да дишам тука граДски отпат но онаму каде што имаше доволно воздух и таму "туристиве" низ Штип (циганите-ромите) ги исекоа и направија место за губре.

Туку зборот ми беше

"ех да имам ко што немам па да купам бел коњ,
    и да јавам дење ноќе и на јаве
    , и на јаве и на сон....
    Секој од нас има своја ѕвезда што го прати дур е жив..."

http://www.youtube.com/watch?v=3vUnMABl ... re=related

На CIA, Yipman2 и Hiii им се допаѓа ова.
  13. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Гледам ова со страна 37 од првата книга најблиску до тебе, и си велам ајде да видиме што ќе рече судбината за месецов, ииииииии :

"Za jednu knjigu"-viknu on.

Е ајде бе.
    Јас мислам дека после мене никој нема право да се жали за љубовниот живот месецов. |(

Прво се изнасмеав. Ама после кога ми текна дека колоквиуми имам месецов, значи многу ќе се засакаме со книгава, ете и на љубовен план ми е ставена :lol:
    Не знам дали да се радувам или да плачам.
    Освен евентуално ако значи дека ќе се дадам за една книга, до толку дроља да станам :lol: Или за положен испит, и тоа има врска со книга.
    Оооо боже, ова е доказ колку можам да се филмам, од една реченица само. Дефинитивно требало да се родам во Холивуд.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека денеска по се` изгледа ми е ден за гледање филмчиња. Ќе пуштам корења надоле по каблите од компјутерот до кај баба ми во дневна под мене. :D

The wall - here I come! :rock:

15. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    На Elennaa, Trendafilka и Wild.Child им се допаѓа ова.
  16. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    СДК дека ужасно ми фали Мила ... ми фалат прошетките до паркчето, ми фалат влакната на облеката на мебелот, ми фали тоа мало суштество кое неизмерно те сака и не бара ништо за возрат, ми фалат тие мали очина кои знат да ме извадат од контакт..По навика вчера ти ги чував коските од батаците и дури денес сватив дека треба да ги фрлам тебе те нема..Знам дека и ние ти фалиме многу..

А ..и многу фина комшика си имам со уште пофино лабрадорче, многу се слатки и двајцата..

17. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Сабајлево ми тргна, пих..
    Точно во 11 часот, заѕвони телефонот.. И ѕвони, и ѕвони, и ѕвони..
    - (А како да не, јас ќе се јавувам, што не се јават они, не гледаат дека спијам) Абе, сама ме остајле дома. :o
    Сакала нејќела, морав да се јавам, од кај знаеш, можеби му умрела кравата на комшијата.
    Во точно 12 часот, радиото самото се уклучи, и рокна музика до даска, ме извади од памет. ]:) И не му е прв пат, и го исклучив од струја, затоа што незнам како се исклчува.
    Во точно 12 часот и 30 минути, почна комшијата да ми лумпува горе. :devil:
    Во точно 14 часот и 30 минути, ми се примоча, и се изнервирав, и несакајќи си окорнав кожа со ноктиве, почна крв дури да ми тече по малце. |( И одкако се олеснав, сватив дека ми фалат 5 вештачки нокти, па ги барав, и 4 најдов, и сега 1 ми фали. Еее, па нек си и*е мајката.
    Остај тоа, него и во сон плачев, ми умрел некој мајмун. :^)
    На мене не ми тргна денов но вие..

Прикачени фајлови:

18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.006
    Впрочем, нам секој ден ни е карневал.
    Сите носиме маски.
    Некој една, а некој повеќе.

На marama, Peppermint, Shana и 2 други им се допаѓа ова.
  19. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.230
    На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    182
    Ако умрам ил загинам,немој не ме жалете...
    Чувството кога се враќаш од флизер...си имал коса до половина,а се враќате со коса до рамена и шишки ДО ПОЛА чело...сакам да умрам...толку од мене

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.