[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    лани кога се собравме во една кафеана да се видиме со тие од осмолетка, го видов и него-типот во кој бев лудо заљубена 8 години, кога го видов :tmi: ни срцето ми чукаше ни ништо, сите почнаа да се смешкаат, а јас :^) мртва ладна буквално, сега го најдов на ф.б. ги гледам сликите и си мислам каде ли ми беше паметот, сега да ма го добијам во пакетче на домашна адреса со машничка би рекла НЕ цврсто и одлучно, а кога дознав дека бил на пост-дипломски на колеџот каде што студирав јас, добро е што не сме се сретнале :!:не ми е јасно што сум видела во него толку посебно, не можам да сватам :lol:

2. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Сите го фатија последниот воз од минатата година,оти оваа е веќе високочна :D Само во декември на прсти не можам да избројам за колку парови дознав дека се вериле.
    Незнам што всушност значи да се ожениш во високочна година,сигурно е нешто што останало од старите. :?:

3. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Еве ви еден МРЧАТОРСКИ ПОСТ ОД МЕНЕ за прв пат :) !
    Си ги читам мислењата наназад , како дневник да сум водела... само во електронска форма :lol: !
    Форум си е форум, тука се изразувам како сакам, кога сум бесна идам во ШТО СЛУШАТЕ ВО МОМЕНТОТ и се релаксирам, читам проблеми кои можеби се 2 пати поголеми од моите во тој момент, и сфаќам дека не е се така црно како што мене ми излгеда. Не водам сметка за тоа колку речита ќе бидам, дали постот ќе ми добие 20 "ми се допаѓа" само затоа што сум исфилозофирала нешто кое што на крај губи смисла од натрупани зборови без врска (кои божем треба да бидат метафора). Ова е форум, а не клуб на писатели! Подобро да напишам нешто кратко па дури и да е просто, но ќе го напишам од срце, баш онака како што се чувствувам во моментот. Баш како сега! Искрена да бидам ич не ми е гајле, ако на некој не му се допаѓа мојот пост, нека ме СКРОЛА слободно, нема да се налутам. Далеку од тоа дека сум неначитана, сум и тоа доволно за своите години! Да се разбереме, постов не е наменет за никој :!:, го пишувам ова бидејќи одамна сакав да го кажам но не сакав да направам конфликти, ама сепак имам право да го кажам моето мислење. На фемина гледам како на едно големо виртуелно семејство, со тук-тамо по некое тролче, до душа каде и ги нема нели :). Запознав неколку личности кои според мене се прекрасни, желба ми е да запознаам уште неколку, и се надевам дека со понатамошна дружба тука на форумот истата ќе ми се исполни!! Имајте убава вечер сите :d: :d:

На cigarce, palavoto.devojce, Divinebutterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  4. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Каде ја паркиравте гордоста? Во кој железен кафез ја заробивте почитта?
    Доцна се осознава грешката, најчесто кога веќе е сторена. Што е полошо кога се прашувам дали е полошо да ми удриш шамар или да прегазиш преку себе, можеби така се надминувам и возвишувам и останувам нема.

А сепак си го храниш егото свое, и гордоста го достигнува највисокиот левел.
    Со парите се купуваш себе, односно позицијата си го прави своето.

Луѓето ти се поклонуваат и почитуваат кога си на висока позиција безразлика дали си ја купил дипломата и си докторирал или со труд си го постигнал тоа. Тие два примери на крајот ја постигнуваат истата фреквенција.

И со секој кажан збор, со потег и подадена рака се докажува дека денес со парите буквално се‘ можеш да купиш, дури и самиот себе..

На L0ve му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    СДК замислувам дека пее само за мене, а јас седам со раката на лице и се воздржувам солзиве Тој да не ги види...
    http://www.youtube.com/watch?v=ddFmnEBJr5c
    ...после песнава ми треба стисок!

На cigarce, zhap4e, Rozich и 5 други им се допаѓа ова.
  6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Значи вака, НАПНАВ... И себе, и тебе, и тебе, и тебе и сите ги напнав со песната...
    А најголемата иронија, пеам бетер од онаа што завиваше со ДЕ ДИШТАНС на идолот... Многу полошо...
    Ма ќе пеам, како пеам, така, затнете уши...
    „Но не забораваааај декааааааааааа... Само за тебе јас пеев.. за тебе се смеев.... И сега уморно ти велам ОДИИИИИИИ И НЕ ВРАЌАЈ СЕ....“
    Ма по цел ден се дерам по дома, до тој степен, што татко ми дојде и ме праша „Зашто викаш толку, да не те боли нешто?“ Ма не бре татич, душата ми пее... Не е битно што се тажни песните, битно пеам.. А и се смеам... Ради себе!!!

Утре! Конечно дојде викендот, јас да заминам на 2 - 3 дена негде. Ма чист воздух, ма то милина...
    Дај Боже и снег да има. Ми зажеле душава малце снегче да види... Ич го нема годинава... Срам да му е...
    И така дечки, викендов ќе ми фалите, одморете и вие малце од патетикиве мои... Мене ме чека забава, вино, книги, дружење и играње јамб... А да, и песната со мене, за на новите слушалки :)

На Peperutka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    СДК ми фалат старите времиња, старите другарки...сега сваќам колку ни било убаво, дури совршено...сега сум толку сама...толку луѓе околу мене, а сепак толку сама...и сваќам дека овој мој факултет е чист промашај, не сум за ова јас!Где ми је памет била ;(

8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.240
    Допаѓања:
    67.755
    Го знаете она чувство, запознаваш некоја личност, па ви тргнува муабетот, сфаќате дека патиштата ви биле многу слични, па кој побрзо да каже, па цело време го има она и јас, и јас, и мене истото ми се случуваше, и јас сум таква... ^_^ Да, да, многу е убаво чувството, запознаваш некој толку сличен на тебе и можеш да си направиш муабет од душа... 8)

На sweet-cherry, Theodora, zhap4e и 11 други им се допаѓа ова.
  9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
  10. Star19

Star19 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    70
    СДК дека се осеќам чудно недоспано, мамурно. Денес денов можеше да биде многу подобар.. ако се излезеше како што треба.. ама не. Вака требало да биде. Со душа ги чекам да изминат овие две недели и да почнам да живеам онака како што јас сакам. Да правам тоа што јас сакам, а не како некој ќе ми каже или како требало да биде. Доста ми е веќе. Ама издржав толку време ке издржам уште малку, многу малку. После се надевам среќата ке биде на моја страна и се ќе тргне во нагорна линија. ЗAСЛУЖИВ НАВИСТИНА. Е така, ми олесна.. колку толку.

Лека ноќ :yawn:

11. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Најскапоцено нешто што можеш да му го дадеш некому е ТВОЕТО ВРЕМЕ... Поклон што ниту тој може да го возврати, ниту пак ти можеш да си го вратиш...

A времето си минува лека - полека. :|

Инаку СДК дека незнам што друго да кажам.Освен дека реченицава погоре ме подзамисли |(

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.195
    Допаѓања:
    258.452
    Мирис на јагода и ванила...

Вчера и денес се чуствувам среќна, задоволна, пред се од моите успеси, за кои вложив многу труд.
    Признаени и вреднувани, и повеќе од очекуваното.
    Среќна сум!

Добив и прекрасен подарок, малку необичен и чукнат, ама ми ја стопли душата.
    Мал, ама премногу вреден, кој ме потсеќа дека постои љубов, и дека таа љубов е покрај мене која ме буди секое утро со бакнеж.

Секој успех се прославува. И јас го прославив, си купив принцес крофни, со чоколаден прелив и шеќер во прав, од плоштад.

Мали нешта, сосема мали, ме прават среќна.
    Мојот успех, мојот труд, моите соништа!
    И тој до мене. И семејството.
    Само толку ми треба и среќна сум!

Мирисот на јагода и ванила... мирисот на чај кој ја збогатуваа оваа убава атмсофера, полна со љубов.
    И насмевки :) .

На FBI, Buttterfly, julie77 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    227
    Јас сум секогаш во право.
    А ако не сум прочитај ја првата реченица. 8)

Многуу сум глупавааа, многууу :doh:
    Зошто секогаш прво ми работат рацете и устата па после мозокот.Секогаш избрзувам, после се каам-.-

Заклучок:Прво нека ви работи мозкот,потоа устата и рацете. :)

14. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Надоврзано на мојот вчерашен пост, некогаш животот сами мора да си го направиме филм :lol:

15. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Дечки,форумов е за забава,дружење,социјализација и размена на мислења. Гледајте да не се испоубиете и не паѓајте во депресии ако некој/некои член/членови има/имаат лошо мислење за вас. И така 90 проценти од членовите во реалност се многу полоши од тоа што се претставуваат,тука секој се труди да биде добар за да биде почитуван. До таквите,поработете малку на почитта што ја добивате надвор од форумот,оваа не ви значи ништо :)

На FBI, mims-89, Beauchamp и 9 други им се допаѓа ова.
  16. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
  17. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Извини, сакаш да кажеш дека во реалност сите се лоши и непочитувани, па тука се зачлениле за да се претстават во најдобро светло и да најдат некој кој ќе ги почитува? :wasntme:

18. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Тетка станав пред точно 10 мин. !!!
    Нека е жив и здрав..
    Ептен ме расположи прекраснава вест! :hug: :hug:

На ludoto19, FBI, Peperutka90 и 18 други им се допаѓа ова.
  19. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Никогаш не можев да помислам дека невозвратена љубов од другарка ќе боли толку многу.
    Премногу..... И додека јас плачам, таа не може да сфати колку ме повредува.
    Се прашувам дали ќе постои другарка која ќе направи барем малку од работите што јас сум ги направила некогаш за сите другарки?!
    Бевме како сестри, јас верував, очекував дека никогаш нема да го направи ова... Затоа и толку се разочарав.
    Барем да немав очекувања...
    Ми остана само љубовта кон семејството, зошто сите други видови љубов, умреа кај мене. ;( ;( ;( ;( ;( ;(
    Редактирано по некое време-Многу ми олесна што си пишав, веќе не се сеќирам, (не дека вие се засекиравте, ама морав некаде да се испразнам)... :D :D

20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Да, и воедно добредојде во реалноста.

На Breezy, Noemi и mims-89 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.