[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    СДК дека конечно ќе испаднам од дома.
    СДК2 сакам да го видам шанкерооот :inlove: :lol:

На firequeenn и Hipster им се допаѓа ова.
  2. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.073
    Допаѓања:
    5.147
    Уште една десетка и тоа по сметководствооооооооооооо :)))

Неочекувано ама добредојдено!!!

Ајде уште за еден предмет, и да уживам на раат :)

На 1209, Chocoholic, CIA и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    ... недовербата стана монарх и тоа од апсолутистичките. Луѓето постојано си бараат меѓусебно навестувања или предзнаци за скриени мотиви, задни намери кои влегуваат на предна врата, параван за лични интереси и нелични (зло)употреби и се‘ тоа предизвикано од и во име на недоверба. Единствен начин да функционираме посреќно е без гард пред себе, ама сите ја мразиме својата изложеност и чувството дека сме ранливи...

И кога ќе сумирам најголемиот дел од нашите изразувања недоверба се неоправдани, како што и голем дел од нашите впечатоци се често погрешни и површни, што од избрзано судење или импулсивно реагирање, што од манипулациски игри од помали или поголеми размери, претпоставена вина и трансфер на минати негативни искуства итн.

И решив да дарувам доверба на сите кои не ми будат основани сомнежи. Не за да ако ми биде изиграна ликувам со ,,знаев,, напротив, ако некому укажам доверба треба повеќе да се срами ако ја изневери истата, од една страна, а и јас си создавам залиха на поголем душевен мир во меѓувреме, од друга страна. И онака често баш оној неоправдан, недоверлив пристап од другите ми создавал вкус на горчина и метален револт, ќе бидам промената која сакам да ја видам кај другите, тргнувајќи од себеси. Од денес ќе се раководам исклучиво според презумпцијата на невиност, ќе им верувам повеќе на луѓето, ма каде и да ме одвела оваа навидум налудничава донкихотерија. Во крајна сметка најголемиот дел од нас се крајно егоистични и ситничави души, склони кон драматични компликации, ама убавото е во тоа што тоа е повеќе once in a while, отколку full time job, дури го има потребниот баланс и будноста за согледување на ова, се движиме во права насока.

На x.Daisy.x, FBI, AnaKarenina и 10 други им се допаѓа ова.
  4. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Ја само да ви кажам сакам вакви книги, ма се заљубив бре.. :l:

И да би имала неколку би им подарила на Теодора, Трендафилка, Шилеа, Ливинг Глам, Би Јурселф..

http://creoflick.net/creo/Written-Portr ... ature-1047

На Theodora, Trendafilka и LivingGlam им се допаѓа ова.
  5. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    СДК сакам да го вратам времето кога единствен проблем ми беше како да и кажам на мама дека сум помочана :(
    и да јас имам проблем за секое решение -.- :D

6. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.875
    Допаѓања:
    10.917
    сдк дека испаднав сабајле за да одам на факултет ама мн е ладно пингвини и све остало паѓа во несвест
    ....мислам се смрзнав аман ајде нека се стопле не бива вака

7. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Малце ми е, друг пат уште подобра да бидам, за уште полошо да ми се врати :x !! Не ми се верува што дочекав од другар кој заради мене не пиша квадрат на година! Трчај ти пеперутке да му објаснуваш задачи, биди будала, остави еден испит за на него да му објасниш, ајде греота бил, да не пишува квадрат!! Сега истиот тој е близок со сите асистенти, (не знаев дека си толкав г'золижач) и истиот тој го имаше денешниот испит, и нормално го реши за 2 минути и излезе, а пред тоа кукаше како не знаел ништо! На лагата и се кратки нозете, другар :fubar: . Снајди се па живеј, да, ама не знам како ќе живееш сеа без пријатели зошто на сите ни заби нож во грб, посебно на мене! Верувај дека на никој не му треба другар како тебе. Ние ќе паднеме ама ќе положиме, него ти што ќе праиш сам!??

На Star19, crazylady и Nightwalker им се допаѓа ова.
  8. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Депримира фактот кога слушаш добра музика, а нема со кој да ја споделиш, па овде малку помага виртуелното дружење и ја намалува тежината. Памукчето во тебе сака да впие нови искуства и луѓе, но над главата пак ти виси металик-сиво облаче и чека да се предомислиш околу нешто. И ти си ја тупиш главата, а одговорот го носиш во срцето. Всушност и одговорот е тоа што те мачи, ако не па... И го знаеш сето тоа, но му даваш фора на облачето, да се истури убаво и целото море да падне врз тебе.

И си мислам дали е продуктивна целата таа игра Тарзан-Џејн. И си мислам што ќе биде ако Достоевски и Маркез станат едно. И така јас само си мислам оти имам премногу слободно време.

Чудни некои луѓе... Познавам луѓе кои ја заслужуваат целата моја почит и целото мое внимание, но нивниот кукавичлак ме одбива. Ако толку време бараш љубов и внимание и ако ти дојде дупло, колку ќе се уплашиш? И ако бараш добар муабет и фина дебата и конечно ја добиеш, колку време ќе ти треба за да избегаш со посрани гаќи? ццц

На zhap4e, AnaKarenina, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Mameha

Mameha Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    490
    За греотичка сме 8) а пак вечерва и утре уште поладно ќе ни било, ама ако научени си сме ние
    Не ми е за друго туку за пингвинчињата стварно нема да ни издржат на овај студ :geek:

10. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033

That's my point.

На Chocoholic, angel92, Lov3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Сдк некои луѓе се живи само затоа што е нелегално да ги упукаш :|

|( :puke: :rofl:
    http://vimeo.com/34900011 :|

На bittersweet, Divinebutterfly, ludoto19 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.760
    Допаѓања:
    162.818
    Јас сериозно не можам да сфатам кој ми е напишан во именик ко Мики па уште и ПСИХО. Страв ми е да му се јавам да го прашам,момче чие си ти?! Стварно не знам што ми згрешил за да го крстам така,ама може е и заслужено,па да ми рече,знам каде живееш. Мислам дека ова е резултат на некоја блур пијана ноќ,ама штом не ми се јавил,јас мој број не сум дала.Умна сум,умна! :D Психо бе...ц ц цц ц!
    И не знам дали само мене ми се случува коментарите под видеата на јутуб да ми бидат поинтересни,отколку самото видео. И под секое во секој коментар можеш да го начекаш Џастин Бибер,макар било видео со две свињи кои се парат (не дека сум гледала,ама претпоставете.Еве нека биде и видео со две бебиња што икаат). И не само на јутуб,туку и на фмл. Коментарите се епик!
    Ах да и... :inlove: .Ма да...можда депре е што елката ја раскитуваат,ама не е депре тоа што се случува,иако традиционално сум ифрид лута на било чега и свачега! Шта ќеш,се чека февруари!

На zhap4e, dancing.queen, ludoto19 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.679
    Допаѓања:
    37.690
    Не е можно што прават луѓево,зар постојат вакви психопати?

14. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    СДК
    :nod: ^_^

На 1209, TeddyGrey, dancing.queen и 9 други им се допаѓа ова.
  15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Сакам да им кажам на Ариел и на Душе (кои јавно изјавија дека се љубители на квалитетно благце :!: ),
    а и на сите други кои имате пишано, а јас не знам :tmi: - да го пробате чудово
    .
    15 денари е во Тинекс, нешто ме натера да го купам и верувајте, таков мерак одамна благо не ми направило, мераци бев, бавча ми стана душата :lol:

Го има и во голема верзија

Ова не е реклама, само сакам да го споделам “откритието“ :!: :$

На JuLleE, ludoto19, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  16. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    25.762
    Не знам зошто,но ептен ми е занимливо, а и можам да поминам цел ден читајќи за сериски убијци,па уште и ако има слики од нивните дела,мх. Не знам,можеби не сум како што треба,барем си признавам.

И да,утре полагам,а јас возам статичен точак и цел ден играм на музика,толку безгрижно...

На Nevermore му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    РАДОСНА СУМ ШТО ДЕНОВ КОНЕЧНО ПОМИНА!!!!
    Тhanks God!!!!!!!! :ninja:

18. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    Права принцеза :clap: На Аладин жената да не е оваа ? :wasntme:
    СДК 2 Вечерва сум пак дома :drunk: ќе си пијам винце и слушам музиче . Ovo ce biti dobra noc predosjecam :talk:

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк превише размислувам.

Ма шо ме гајле, нека биде шо биде :)

Од пишано не се бегало, така вика дедо :D :D
    Ќе си свиркам и ....ќе си свиркам :mm:

20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Денес сакам да ви кажам за еден дел од Македонија кој е заглавен во робовладетелскиот период - нашите мили, драги Македонски Железници, надалеку прочуени како МЖ.

Поради саканите и ценети МЖ, јас моментално седам и си ја пеам

http://www.youtube.com/watch?v=JGb5IweiYG8.

Налет тоа пеењето, не сум суперстар.

Отидов, најмирољубиво денес, да заштедам некој подмрзнат денар (100 денари беа во прашање) и решив дека ќе одам со повратна карта. 120 мочани денари, во двата правци. Прво, ај што ме апашат, па нема место за седење. Продаваат МИЛИОН карти, а има 100 јадни и страдни местенца. Стасува проклетиот чуф чуф, 15 минути стандард доцни. Додека доцни тој, си викаш, фала ти Боже, што не треба со битолскион да одам, сирот, 120 минути доцнел. И не, не чув погрешно - цели 120 минути. До Тунгузија летот со авион не е толку време. Греењето е сајнс фикшн, мислам дека кога ги носеле Евреине во Аушвиц биле позагреани неголи ние сабајле. Мислев дека ќе ми помодрат прстите како на типците од Ај шуднт би алајв и дека ќе ме даваат на вести - подмрзна во воз на МЖ, казни и санкции за директорот :geek: . Ај, ќе си речеш, 45 минути, ене кај е. Кои црни 45, саат и пол бре, цел саат и пол.... дрн, дрн дрн, клак клак клак.... Жчката ми испадна. Абре, робовите на Клеопатра да го влечеа, побрзо ќе стигнеше!

Не знам зошто и како немаат пари малку да се подобри работата. Толку луѓе секојдневно патуваат, греота се еј. Од секој еден по 10 денари да издвојуваа, па ќумбе едно стави на крај краева, ќе пикаме дрва по пат. Јас се испоразболев, седам и се тресам пред греалкава, а еднаш бев само и се вратив. Налет и 100 денари веќе, ма не вреди, стварно не вреди. Секој ден вака - ќе збрлавам, начисто. Еден човек вика, ,,ме гледате како сум облечен?,, и ние сите вака :^) и ни вика човекот ,,Е, во ранецов носам фармерки и кошула, за на работа се пресоблекувам, а по воз одам со термо панталони и палто за скијање, буквално,,. :x

Ој, земјо мила, јадна и страдна... ФИВЕРРРРРРРРР, ју гив ми фиврррррррр! :envy:

На dancing.queen, Divinebutterfly и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.