[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    воа прво во микро печка, и после одозгора сладолед... не бавча... Pај ќе ти стане душата :lol:

На sesilija и LivingGlam им се допаѓа ова.
  2. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.434
    Толку различни дејства се изиграа периодов. Сцената само што не попушти од толку луѓе насобрани на едно место. Мене за прв пат не ме плашеа, танцував и разговарав спокојно. Отворено срце, ум и душа! Имаше место за сите.
    Мнооогу луѓе..
    Некои од нив веќе заминаа, некои се спремаат за да заминат, третите ветуваат дека ќе останат засекогаш. А чудно ми е тоа што ветувањето го даваат оние кои најмалку ми требаат, додека пак оние од кои станав скоро зависна веќе ги нема. И ќе ги нема..

Како и да е, мене иако ми е тивко, радост ми е. Целиов период, воздухот што ги дишам, ѕвездите што ѕиркаат зад облаците, магијата на населбата во која живеам, неговите допири и бакнежи, нивната среќа, хармонијата, мирисот на домот, првите насмевки на најмалото во семејството!
    Толку е едноставно сево ова, а понекогаш се чини недостижно.

Ма јас имам се`, се што некогаш сум изгубила ми се вратило во многу поубава форма и ме усреќило двојно-тројно-неописливо многу повеќе, така да..
    Гајле ми е за минатото и за луѓето во него. Некому сонце, некому дожд.

Тоа е тоа. :hai:

3. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Ок е но поинаку, не сум истата знам! Не се ни другите исти, не знам дали е до времево или |(
    Више ни искачањето не е тоа што беше.. ни луѓето..
    Како сите да скренаа.. како да сакам да избегам од сето ова што ме окружува..
    Ми недостига бившиот :( а знам дека ништо нема да се смени...
    Хаос..
    Со еден збор сакам да кажам дека се е ХАОС !! Се трудам се оттргнам од оваа негативност ама понекогаш толку многу паѓам во депресија :x
    Сакам да кажам дека време е за нешто ново, некоја нова аватура. било што, макар и кратко да биде да ме тргне од местово :)

4. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    се разбудив расположена понеделнички,значи добро ми тргна :^) :D
    и една другарка ми дојде,што ми е мило значи неделава може да ми се подобри социјалниот живот,ми фали разговор со другарки...

5. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.073
    Допаѓања:
    5.147
    Знаете што приметив?? Штиклите на Бершка и на Аванти се од исто место набавени...Само што тука поефтино се продаваат а во Бершка се 10 пати поскапи.

6. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Се возам во автобус прееска и имав ненормална желба да се издерам на цел глас.

Глуп ден, мутав ден, туп ден.

Од 1 до сега гледам филмови и серии, како зависник некој само за да не размислувам. Затоа што мозоков мој дал сам се програмирал, дал некој друг го програмирал толку сака да мисли и обмислува, посебно безвезни ситуации. Буквално осеќам како ми го пецка срцето. Ѓубре едно мозочно. Ако може да го вратам назад одма го пакувам. Ни пари не сакам, ни никаква надокнада.

7. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
  8. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.233
    Допаѓања:
    12.681
    Убаво ми е. Прекрасно.
    Дури и би останала надвор на ладново само за да сум блиску до него.
    Дури и моето ХУ ми личи дека е во облик на ЉУБОВ.
    Ееее млади години. Заљубени и изгубени.

На marama, Serafima и glow им се допаѓа ова.
  9. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.979
    Како слатко си се накркав домашно манџуле, мф! Во право време ми дојде.

Одам сега по комшилук, да делам кафиња и флаери по повод Роденден на уметноста. Бев на генерална проба во МКЦ, наредено е сето, се надевам ем верувам дека ќе биде убаво во среда.
    Си натокмив реквизити, ми преостанува уште едно луле да најдам, брк спремив, па вуала на будалаштии во среда!

Заборавив што сакам да кажам. А, да. Со Иван конечно си се изнасмеавме по повод недоразбраните пораки, смешните буцкања и промени на љубовно поле, си фрливме два три ќотека од мерак, онака другарски и го цитиравме Хармс, како во старите добри времиња. Што ти прави една шолја планински чај, средба со драги луѓе и музика што едвај ја слушаш. Мекости.

Го добив најубавиот комплимент од Бушко. Додека се гушкавме, за да си одам, ми рече: Мирисаш на детство, Анушке!

Ме прерадува. Јас, што од умор, што од велерадост, во автобус почнав да чкртам поезии. Хроники на хронично сивиов град. Го гушнав асфалтот по незнам кој пат, веќе и се повторувам. И тегнев милион флаери и постери раздавајќи наоколу.
    Почнува динамична недела и копање по старите фолдери со поезија, да го смислам концептот и да родам едно стихозбирно бебуле.
    Ве гушкам, оти тоа подобрува метаболизам, а богами и стоплува.
    И ви мафтам со новите лажички со срциња на врвот, не знам како од сега не сум го забележала тој детаљ.
    :*

На kate21, 1209 и Trendafilka им се допаѓа ова.
  10. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Среќна сум!

На sweetgirl92, Divinebutterfly, marama и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Доста ми е од се. Неможам веке да поднесам мислам дека ке полудам. На работа нервози, дома нервози. Постојано јас него не го разбирам постојано. Дали мене некој ме разбира. Постојано се трудам да бидам позитивна и насмејана ама не можам веке доста ми е од се. Ми доага да избегам од се. Ке пукнам од нервоза. Се ми се собира. Плачам и тешко ми е на градиве, лошо ми е. Се е поважно. Само него нека му е ок, а мене... кој ме шиша. Не можам повеке навистина.

12. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Мајкл Џексон на радивце, прекрасни нови парталчиња(панталоните ми го прават газот грооом хохохо) и мирна душа.

Какви прекрасни 4 дена, ја сакам мама, го сакам и Карпош, и Партизанска...тука дишам.
    И утре се враќам назад во затвор, каде секогаш сум на штрек, секогаш имам направено некоја беља, не смеам да излегувам и види богати, пак сум цело време излезена.
    Нејсе, наполнив батерии, и решив, од утре малку похрабро.

Тој е сеуште мил, денес се гушкавме и се галевме, кутрето меѓу нас во кревет, ма ужива, од денес сме му мама и тато :D Додека гледав како онака мило го пази и го мази, си го замислив како татко, колку ќе биде грижлив. Не можев да не му кажам, и се договоривме дека тој ќе им попушта на нашите деца, а јас ќе бидам лошата мајкица :smoke:
    Зелена, цел живот брзам да пораснам.

Во четврток 18, некако се загреав, ќе си ги соберам најблиските дома на кафе, салатка со оревчиња и кифлички, и торта направена од мои раце секако!

На Loritaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    СДК...инспирација, мотивација, нема...чавка...ништо...туку да одам да се удавам во виноно со Dawid Bisbal и да чукнам уште некоја добра ритмика за плачење! |( Кад пукло нек пукне...или како беше...

Ехееееех...

Башка што СД ви К оти ја земав Малиот принц за да се потсетам на оние времиња и да размозгам дали тогаш добро ја сфатив :geek: :)

14. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Сите ние кои сме имале глупи и банални мислења на почетокот на користењето на форумов. Јееј :rock:
    не ми се верува дека некои мислња јас сум ги напишала :x

На Hiii, anneyy и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  15. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Сдк едвај чекам да ми стават дома нет.

Па неможам бе,неможам без нет да издржам :(

Мн ми фалите девојки се надевам дека наскоро пак ќе се дружиме како порано..

Ајде сега ве гушкам :hug: :hug:
    Поздравв :*

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.387
    Допаѓања:
    142.826
    Отсекогаш сум се прашувала што сака да каже Габи Новак во песната Он ме воли на свој начин.
    Каков може да е тој свој начин, и на какви ли начини може да сакаш некој ?!?

Особено што во песнава се работи за муж што сакал на свој начин. А баш мислев дека мужите сакаат на еден начин, два евентуално :D

Шо да е...

17. lolly-1

lolly-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    Овој пат посилна, ќе издржам......што се не сум издржала па сега......

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Сдк победивмеее :rock: :party: Јеее :D
    Клубот во кој учевствувам победи на конкурсот за месец Декември.Секако тоа се должеше на нашиот голем труд кој го вложивме во хуманитарната акција за Нова Година.
    Доволно ни беше нам што направивме добро дело и помогнавме на многу семејства но еве уште една благодарност и скромна награда :)

На Buttterfly, Hopeful, Strumfeta93 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Star19

Star19 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    70
    СДК незнам зашто ама некако многу бе ми се свиѓа бројот на мислења што ми се допаднале незнам зашто :lol: Веќе нема да стискам "ми се допаѓа" да ми остане таков :D
    Ете само тоа сакав да кажам.

20. Fallin-ForHisSmile

Fallin-ForHisSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    180
    Сакам да и кажам на whitebutterfly5 да ми прости заради сеирот што и го пукам во новата статија за Камерон Дијаз, но не моев да се воздржам :rofl:
    Ваљда е погрешила, но јас се свртев од смеа :rofl:

Едит: Star19, добра сиии? :rofl:
    Исто и јас, чесен збор. :D

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.