[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    Нема посреќна од мене денес.
    Осмиче џглап во индекс.
    Немам веќе за учење.... ааааа...
    И да многу изненадувачки ми дојде со оглед на тоа што одев за мочана шестка.
    После тоа, секако кафе, па едно па друго... Од сега не се прибирам. :D :D :D :D

И едвај го чекам саемот на книгата, си имам заштедено парички, и бендисано една книга, само немам со кого да одам, сите што ги прашав, не сакаа :( Ама ако треба сама ќе одам.

И си ја видов симпатијата, не ме ни погледна, ама ако, ќе се заангажирам за него јас.. :lol:
    Се си кажав. :D

На LittleDevil, Abeja, eli25 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    6.772
    Значи колку сум отидена :D
    Утрово станав и си сварив кафе. Си ја зедов книгата и си читкав..Добра книга и кафенце наутро се совршена комбинација. По некоја случајност тоа е книгата што треба да ја преведам на македонски :wasntme: Среќна сум што имам каква таква работа, барем додека имам слободно време зошто да не се искористи . :?: И ајде си реков да го уклучам компијутерот и да се фатам за работа. Се сместив удобно на стоолицата а мачорот ми скокаше околу нозе , се гали милото ...
    Кога го уклучив компијутеров нешто почна да титка...ама онака константно титкање..Јас кренав паника бидејќи се има случено неколку пати да се расипи Петко мој, па се случувало и неколку дена да го немам, а хитна е работава. Веднаш се јавив кај пријателот од татко ми да дојде да види што се покварило бидејќи нешто почна и на изгорено да мириса. По телефон бев ептен возбудена :D Иди човеков цел затрчан да не ,,доизгори,, и само ја премести тастатурата. Впрочем слушалките ми биле на тастатура и затоа титкало ( била потисната од нив) . :x Се изнасмеа фино , јас пропаѓав в земја и бев цела прашалници па уште со намрштени веѓи го прашувам а што мириса вака на изгорено...И знаете што ми рече...па ти претекува млекото на огинот в кујна, женска главо !!
    Досега чистев :tmi:

На x.Daisy.x, crazyinlove19, LittleDevil и 16 други им се допаѓа ова.
  3. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Да да со големи букви .........ситуацијава ја прогласувам за алллармантна со нараквици седам на лаптоп ете до толку е ладно

На INSIDIOUS, Meggy, Cynthia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    А јас пак сакам да кажам дека баш оние кои велат
    "Не се замарам, не ме интересира, што сака нека прави, кој ме сака ме сака, кој не, не мора"
    се најповредени и најмногу се замараат.
    И досадни ми се за слушање, не знам ни што совет на тоа да дадам, ни како да им помогнам, кога самите не знаат да си помогнат и се очајни искомплексирани створења!

И ај, редно е да седнам да учам. :fubar:

На mysterious, Grunge и Meggy им се допаѓа ова.
  5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Во последно време, толку сум си досадна самата себе станата, толку се тупам само со книгиве, што прееска седнав и почнав да мислам како сум досадна.

Како студ во Јануари :bandit: .
    Како дожд во Лондон.
    Како пролив после слава, обично мрсна слава.
    Како мува во 6 саат сабајле, бззззззз.
    Како ламја без огин.

После, се префрлив на друга интересна тема, колку сум јас тоа способна да изедам.

Крофна.
    Мандарини.
    Смоки.
    Кревет.
    Маса.
    Столче.
    Макарони.
    Чоколадна банана.
    Мандарина.
    Трактор.
    Мојата рака.
    Мачката. :rofl:
    Баба ми. :!:

Трето, седнав и почнав да ја разглабам теоријата зошто ми дува од џамот, па земав го забаркадирав со перници. Како во вистинска лудница, не гледам бел ден, имам перници, ако земам да се џиткам низ собава, ништо нема да ми биде. И сега седам, квачам, и така. Вчера мама ми даде пари да сум отишла до кај баба, да сум се тргнела малку од учење, оти ќе сум споулавела. Па и со такси да одам дури, газов да не ми шета по ладното.

ЈАС?
    ДА СПОУЛАВАМ?
    НЕМА ШАНСИ! :D

На crazyinlove19, bittersweet, eli25 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Стана Ангел и заспа.
    А Ангелите кога заспиваат
    Заспиваат засекогаш,
    А засекогаш
    е толку долго...

Те сакам,
    Бабе! <3

На eli25, Srekicka, Divinebutterfly и 11 други им се допаѓа ова.
  7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    ^ Oвој е дел од една од моите омилени, ако не и најомилена песна DUST IN THE WIND

Now, don't hang on
    nothing last forever
    but the earth and sky
    it slips away...

што и така е, ништо не е вечно, за жал, па дури ни ние!

На crazyinlove19, Strumfeta93, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    СДК ... средно кафе ... пудинг павлака ... форум ... ве читам ... не пишувам

Сивило или бунило, слоу моушн ... досада, рамнодушност ... затворен свет ... без инспирација и потреба за нешто ... Ете тоа е отприлика сликата на зимскиве ладни денови кај мене. Просто не знам која дијагноза да си ја дадам ?? :?: :|

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    СДК дека сум пресреќнааа :rofl: Ослабев 4 кила за 10 денааааааааа :party: :party: :party:

На Elennaa и Doozy им се допаѓа ова.
  10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    СДК, дајте бидете насмеани,позитивни...немојте се здраво за готово да сваќате,да бидете накострешени и негативно настроени, се што ќе се рече погрешно да го сваќата, пробајте истата работа да ја перцепирате и од другата страна.
    Немора да значи ако еден конфликт, и конфликт е голем збор, значи едно не исто гледиште, или не исто мислење значи дека сме т.е. сте се скарале меѓу себе.
    Пуштете на форумов да влатее хармонија и позитивна енергија.

Ова да го напишам ме поттикна еден пост во темата Членка за која сте имале погрешно мислење, и покрај добрата волја зошто belieber ме сватила погрешно, и пишав ЛП, но не ми одговори.Ок нејзино право.
    Мислата ми беше, не избрзувајте, не сваќајте се погрешно, турете едно :) во постот ништо не ве чини, а сепак убаво изгледа.

П.С. форумите, и другите нет комуникации имаат една гооолема мана, никогаш не можеш да го чуеш тонот на соговорникот и гестот на телото, кои многу значат, за протолкување во која смисла било кажано нештото.

11. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    СДК Сакајќи го следната среда ќе биде понеделник.
    и наместо на Исток ќе тргнеме на Север, заедно… :inlove: :inlove:

12. mia9184

mia9184 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    296
    На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Сакајки да избегам од аморовата стрела таа ме погоди повторно :D ...Колку и да е студено сега,неговата љубов ме грее.Не чуствувам студ туку топлина.Благодарна сум на вишата сила што ми го среди проблемот.Го сакам :inlove:
    Ми останува уште малку време за да се подготвам за утрешниот пат,то ест да ги подржувам ракометарите во Ниш во живо :D Ке ви мафнам на камерата :$

На Divinebutterfly, Star19, AnaKarenina и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Да бидеш позитивен не е секогаш привилегија, пример на AIDS тест...

На Noemi, x.Daisy.x, crazyinlove19 и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.262
    Допаѓања:
    43.953
    Еј, знам дека сум расеана, ама фала богу, па ни вашиот стручен тим и не е баш некој си мотиватор! :P

Ете тоа.

Друго, што има везе. Зелник, одмор, фуриозност поради вечерва, ќе цугнам некое коњаче ради реда и ќе се испозанесувам. Ми се може. Знам дека тензиите секогаш се среќаваат една со друга, се судираат и на крајот останува само светкава прашина. Ќе запалам цигара на сцена, и ќе си нацртам бркови. Зошто, нели, да се биде маж, а да си всушност ЖЕНА, е некогаш проклето одговорна работа.

Не ми е јасно зошто во уста ме ставаат одредени луѓе. Ко да си немаат живот. Денес кревав среден прст секому, бев апсолутен хејтер, иако по природа сакам раат и не сум кавгаџика. Ама, ко што викаше дедо ми, бог да го прости: Со говедото, говедски ќе збориш. Епа така и јас некако.
    Се најадов глупости денес поради еден единствен факт - луѓе кои не го прошириле видикот од опинокот што им боде очи, никогаш нема да сфатат што е култура, што значи да не чепкаш нос ко да вадиш златна руда од него, што значи ДА МИЕШ РАЦЕ ПОСЛЕ ТОАЛЕТ! Аман заман, си викам, тоа дереџе е дојдено, да се гадам во 21 век од (не)културата што се сади ко плевел, а никој не ја корне?

Морам, морам да си кажам што ме нервира денес, од некултура, до лижење туѓи газови, пикање нос кај што не треба а згора на тоа и глумење памет, кај што го нема.
    Не дека сум јас светица и не знам ти каков репер, и јас сум во моментов будала што се нервира за будали, ама секој си го има денот, нели.
    Ме радува тоа што ќе ми дојдат убави луѓенца вечер на настапот, љубовта + другарките мои и сестра ми, ако ништо друго, барем тој уметнички свет знам дека и со декрет може да е улав, но така му стои.
    И така.
    Идам да си ја дојадам питата, а вие бидете умни и не фрлајте улошки во тоалет шоља, и не грицкајте нокти, ве молам.
    Однапред благодарна, Ш.

На bittersweet, eli25, zhap4e и 9 други им се допаѓа ова.
  16. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Не бидете тажни поради другите луѓе...Тие сите ќе пцовисаат. :D

17. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Што е работава со постојана опсесија на луѓето со годишни времиња? Зима е, не не сакам зима сакам пролет. Дојде пролет, ајде аман нека дојде лето на одам на плажа. Доаѓа лето, редно е залади малку многу е топло, кога ќе биде есен да тераме есенска романтика. Еве го септември, леле аман веќе нека дојде зима снег да падне, ракавички да облечам. Фала богу само 4 годишни времиња има. |(

Денес не ме разочара никој друг туку јас самата. А полошо од тоа нема. И не е за светска работа од типот Ете не успеав да го спасам светот, туку за глупост која мене ми значи. А како се надминува ваквото разочарување се уште не знам.

Се тешам во блага тиква и The Smiths. Се тешам во вечерашната средба со драги луѓе која ќе биде исполнета со смеење и варено вино. Сакав да одам во МКЦ, да ја видам Шилеа во претстава ама таква ми била среќата. Следен пат. ;) :D

Цепидлачки луѓе без став не сакам. А толку многу се околу мене како мачори околу мачка во февруари.

На eli25, INSIDIOUS, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    добарден женски, срцки мили ми недостигавте :*
    СДК дека убаво е кога можеш да кажеш на некој СЕ што ти лежи на срце без да дознаеш дали трачарел со колегите/пријателите, роднините или кој и да е позади твој грб, а исто времено да те почести со неколку пријателски совети, и секако добронамерни реални критики :)
    по се изгледа дека 2012та година ке биде година на промени-се надевам позитивни во повекето сегменти на живеењето :P
    и да :!: ГО МРАЗАМ ладново време, едвај чекам да дојдат потопли денови(пролет,лето) ама како што вели поговорката(трпение-спасение)

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  19. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Море,каков Титаник какви бакрачи.
    Јас си го изгледав Дамбо и се утепав од плачење. :fubar: :fubar:
    Ај наздравје! :wasntme:

На CoverGirl10, Doozy, CIA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    Колку е само топло надвор |(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.