[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Спуштив ролетни, затворив врата и исклучив телефони.
    Се облеков во најудобните пижами, ставив маска на очи и се пикнав под јорган. Дури и си вклучив фрешер со мирис на лаванда. Научно докажано е дека лавандата помага во опуштањето, олеснувајќи го сонот на луѓето кои страдаат од несоница и го смируваат нервозниот нервен систем со аромотерапија.
    За прв пат после толку време легнав да се наспијам и да се одморам без да уклучувам аларм.
    Се вртев и превртував, неколку саати, за на крај да завршам со главата под перница. Мислејќи дека таму ќе си го најдам сонот... |(
    Проклета да е несоницата. Проклет да е Марфи!

На crazylady, crazyinlove19, Lepaaa и 3 други им се допаѓа ова.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.906
    Допаѓања:
    45.331
    СДК денес ја добив првата оцена од моите изминати студентски денови, задоволна сум.
    Се постеше денес, а јас се омрсив во секоја смисла :sweat: Да ми прости Господ изумев навистина...
    Ама не грешам уште душа па да речам и дека се покајувам, зошто убаво ми беше, како што бев премрзната се гушкавме и галевме, ми стопли срце и тело, љубовта моја.
    Исполнета сум и среќна.
    И да го сакам премногу,силно,најсилно...

На Lepaaa, MandyLane, Hopeful и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Денешниов пост во Сдк решив да го посветам на најважната машка особа во мојот живот- мојот татко! :l:
    Човекот на кој вечно ќе му се восхитувам...
    Не можам да опишам колку ми е мило што сум ја имала таа среќа да имам татко како тебе и исто така ми е многу мило што сме толку блиски и имаме навистина многу добар однос!
    Ти благодарам за неизмерната љубов која си ми ја пружил досега, уживав во секоја приказна од твоето детство која си ми ја раскажувал со огромна насмевка на лицето!
    Не ми се верува како е можно да те бива за речиси се! :x
    За мене си вистински херој, бидејќи знам дека навистина имаш поминато низ многу работи...
    Се надевам дека за некоја година ќе можам ако ништо друго барем да готвам како тебе, не сум видела никој да готви со повеќе љубов од тебе... Па и најобични шпагети сварени имаат неверојатен вкус бидејќи си ги правел со тооолку љубов...
    По некогаш знаеш да бидеш строг но сфаќам дека навистина е за мое добро, и извини за секое потресување што си го доживувал кога сум се вратила покасно од излегување без да се јавам...
    Сево ова ми е тешко да ти го кажам во лице бидејќи не знам како да почнам... :$
    Не ми е гајле колку е лигав постот, морав ова негде да си го кажам :!:
    Сакам да ти посакам од се' срце СРЕЌЕН РОДЕНДЕН! Да си ми жив и здрав уште мнооогу години...
    Те сакам. :) :l:
    http://www.youtube.com/watch?v=AzMh7zHir1I

На srcekrsacka, bittersweet, zhap4e и 19 други им се допаѓа ова.
  4. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Човекот попрво ќе врати за навредата која му ја нанел некој отколку за некое добро дело што му го направил истиот, бидеќи благодарноста е терет а одмаздувањето задоволство ! :clap:

На crazyinlove19, HoneyBun, Lepaaa и 12 други им се допаѓа ова.
  5. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Во моментов само едно не ми е јасно -
    Манифестациите за најубаво дете/бебе. Хах, јас не ни мислам дека постои такво.
    Мислам, глупо е, иронично, шантраво, лудо, и се’ во непозитивна смисла. Боже мој.
    Зар постојат грди деца?
    Не сфаќам, стварно. Има многу работи кои не можам да ги сфатам, ама кога ја слушнав оваа, чинам, другите паднаа во гола вода.
    Фактот дека едно дете може да биде најубаво, а друго најгрдо, уште повеќе го потврдува фактот колку е човекот факинг глупав, и тоа толку многу за да му дојде ваква факинг глупава идеја. А овој првиот факт , уствари не е факт, мислам, факт е ама само кај оние ... знаете де...луѓе. Кои немаат трошка памет во глава.
    Најубаво дете на Балканот.
    Не се сомневам дека постои најубаво дете, а притоа цврсто го поткрепувам фактот дека сите деца се убави! Душички!

На Springy, bittersweet, Lepaaa и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Понекогаш потребно ми е барем еднаш во денот да се исплачам, па макар и без причина. Да се испразнам, па дури и да зборам сама со себе. Неверојатно е чувството, после плачење, се чувстувам како да сум отфрлила еден голем камен..

7. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк почнав да се губам во мислите.

Има нешто сеуште, таму тлее, гори и ме тера да ми шараат мислите.
    Сакав да сум слободна да ми шара погледот, си давав слобода додека тој притискаше и чекаше.
    Убаво ми беше знаев дека има нешто помегу нас што не сврзува и си велев ќе уживам во слободата па кога ќе ми здосади ќе се вратам на него.
    СЕБИЧНО створење сум јас, :swear: смотана :swear: ...

Се лажев самата дека не сум вљубена и верував дека можам да живеам без љубов .
    Сега кога сфатив дека ептен сме се оддалечиле дека само сликата за нас стои во мојата глава а онака воопшто не постои ми се иде да си трескам самата воспитни по фаца.
    :punch: :punch:

Тој живее, во буквална смисла на зборот.
    А јас, јас живеам но не уживам во тоа.
    Не сум навистина среќна.
    Има моменти кога сум со искрена насмевка но тогаш реалноста и ова во душава ме шљапнува по фаца и емоции и пак ми се појавува тој пред лик.

Би го вратила времето и сите мигови кога имав шанса за нешто а ништо не направив, просто и бегав на среќата.

Премногу размислувам, премногу заборавив како е навистина да се живее суровиот ни планетски живот.

Себична сум, себична .
    Роди ме мајко пак, да почнам од почеток.
    Вака не знам .... што сакам.

Ова ми делува на после менструален период.... :x

8. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Се мислам кој е следен од луѓето околу мене за штиклирање во листата на користољубиви безчуствителни суштества, се мислам кога ќе ми олесни оваа луда факинг бешика па нема да трчам на секои 5 минути да мочкам 2-3 капки, се мислам што позитивно ќе ми се случи во животов како знак за подобро утре ,за живот ,енергија ,оптимизам...се надевам ќе го препознаам, или не ...со оваа луда депресија и негативност,тешко. Колку подлабоко размислувам, толку повеќе се разочарувам.
    Една мала шопинг терапија не е на одмет ,не дека ќе помогне али колку толку ќе ја ублажи болката , саат два или ден . Многу ладно и стресно време, за мене. Да бидеш следна на роднинската листа за стапување во брак а имаш статус сингл- интересно. Како да треба другите да одлучуваат за нас кога ни е време. Тие досадни,досаден тој, досадно времево и досадна јас со ширење негативна енергија.Знам кога е доста ,јас барем имам кочница ,а нема тој ни тие...
    Тие и тој на едно место, јас сама далеку од сите ,на ново место со нови тие и нов тој (1,2,3... колку што треба) почнувајќи нов живот,нови успеси ,нови авантури.
    Јас сакам ,можам и ќе успеам :muscle:

На Trendafilka и eli25 им се допаѓа ова.
  9. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.634
    Допаѓања:
    2.474
    сдк изгледа само мене не ми е ладно
    изгледа само мене ми е се идеално
    изгледа само јас немам проблеми
    изгледа само јас никогаш не сум била повреда
    изгледа само јас сум себична и за никој друг не ми е гајле
    изгледа само јас си уживам во животот....
    изгледа само јас си носам розеви наочари
    изгледа само моето семејство е среќно
    и изгледа само јас морам да слушам кукање, жалење, во каков суров свет живееле они.. :x

На Lepaaa, eli25, L0ve и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    162.666
    И после само Берлускони бил ненормален...
    http://www.makfax.com.mk/4/275442/kapet ... spasuvanje
    И после не ќе ги спопадне криза...
    Луди се мајке ми! :rofl: :rofl: :rofl:
    Се сопнал бре,со се цела посада оп у чамец! :D И како го потонал бродот,за да го поздрави другар му! И капак,отишол да си купи чарапи! :D
    Мислам трагично е,ама смешно е побогу! :D

На crazyinlove19, Lepaaa, Doozy и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    аман од овие женски проблемии.од овој крвав период :lol: :$ нека помине веќе ама ај уште утре :rofl:

12. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Ми недостасува виолината... беше дел од моето детство :l: :music: .

13. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Во главата ми е хаос.
    Не знам дали да ги прифатам работите (и луѓето) околу мене такви какви што се и да се навикнам на живот кој баш и не ми се допаѓа, или да се борам до крај за она што го посакувам, иако не сум сигурна во резултатот. :?:
    Ако прифатам знам дека ќе ми е подобро, ама сепак нешто во мене не ми дава да се предадам.

И друго, мразам што премногу се трудам да ги разберам и да ги оправдам луѓево, а кога се работи за мене никој нема обзири...Тоа морам од итно да си го сменам :|

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    536
    Значи има ѓаол во мене и крај на приказната . Баш денес бил стог пост, мајка ми не построи дома , ни забрани мрсна храна. И сега ми се јаде ми се плаче благо. Има една чоколада во кујна, ја слушам од овде како ме вика :sweat:

15. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    На Cynthia му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Степенот на неуспешност на состојбата три чекори напред, два назад, е далеку повисок од фазата на тапкање во место.
    Барем првото, е нешто налик оро, весело, а спојува најмалку две особи кон една насока.
    Добро е да знаеш дека не си сам.

На TeddyGrey, Theodora, LivingGlam и 8 други им се допаѓа ова.
  17. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    СДК премногу празници во краток временски период + повеќе од вообичаеното количество на разновидна храна во домот = прекумерно конузмирање на истата храна, и дебелеење на човекот кој ужива во храна.
    Математика јасна како ден. :sun:

А мене ми е сега уште појасно дека треба да почнам со активно трчање од март/април, дека треба асално да го стегнам гзот и да седнам асално да научам, посебно за испит!
    Под асално не се мисли на една недела пред, или неделата за време на сесијата, туку неколку недели пред тоа!

Ајт поздрав, ред е и јас асално да се посветам на учење. :hai:

18. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.218
    Допаѓања:
    12.612
    Ич несакам проѕирна бисер хулахопка. Одвратно стои на нога.

На starfish му/ѝ се допаѓа ова.
  19. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    СДК дека само што го гледав нашиот концерт на телевизија и искрено многу се изнанадив, па ние сме билее преубај, не дека сме наши ама навистина убо сме играле! И да премногу сум среќна бидејќи нашиот концер имаше прилика да го гледаат сите оние што ја фаќаат ТВМ! :) :) :)

20. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    25.762
    Напишав еднаш и морам пак:
    quiet people have the loudest minds.
    А не верувам дека некој знае колку е гласен мојов.

Се релаксирам,наместо да учам и си го поставувам истото прашање веќе еден месец:
    Ќе се исплати ли ова, некогаш?

http://www.youtube.com/watch?v=Sr7QZs3mBjM

На zhap4e, Meggy и Nevermore им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.