1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    12 molbi jednog psa:
    1) Moj zivot traje 10 do 15 godina. Svaki rastanak od tebe za mene znaci patnju. Razmisli o tome pre nego sto me uzmes.
    2) Voli me onakvog kakav sam, jer si me ti birao. Ja nemam tu mogucnost, da biram prijatelja i gospodara....
    3) Daj mi vremena da shvatim sta od mene trazis. Pre nego sto me, u
    toku obuke, izgrdis - preispitaj sebe, mozda ti gresis ili ja ne mogu
    da shvatim sta ti zelis.
    4) Voli me, ja živim od tvoje ljubavi.
    5) Ne ljuti se na mene i ne kaznjavaj me. Ti imas svoj posao, svoje prijatelje, svoju razonodu, a ja imam samo tebe.
    6) Pricaj sa mnom! I ako ti se cini da te ne razumem, ja ipak znam sta ti mislis i osecas.
    7) Znaj da ja ne zaboravljam kako se sa mnom postupa.
    8) Pomisli, pre nego sto me udaris, da te ja sa lakocom mogu ugristi, ali ja to nikada ne radim.
    9) Ne uzimaj me kao igracku, dok sam mali i sladak, da bi me kasnije odbacio, jer je moja ljubav prema tebi vecna.

10) Brini o meni kada ostarim, ostanem bez zuba, ogluvim i prestanem da
    se krecem. I o tebi ce se neko brinuti - starost je ista za sve.

11) Prati me na mom poslednjem putu. Nemoj nikada reci: "Ja to ne mogu
    da gledam" ili: "Neka se to dogodi u mojoj odsutnosti". S tobom je za
    mene sve lakse. Neka ti to bude dug za moju vernost i nasu lepu mladost.
    12) Kada me vise ne bude bilo, nemoj tugovati, vec usreci nekog novog psa i voli ga kao sto si mene voleo.

:( :( ;( ;(

На BoaVista и Juicy им се допаѓа ова.
  2. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
  3. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    СДК дека е убав сончев ден јас иако имам за учење и иако треба да спремам семинарска си уживам на компјутер, после ќе си шетам таман е денов за избегнување на секакви обврски :)

4. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Денес моите сироти намачени очиња добија окалки :geek:

На Ema.Sk, JuLleE, Beauchamp и 6 други им се допаѓа ова.
  5. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
  6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Не сум добра деновиве, ме нема ни на форумов како порано... Не можам ни да ве читам баш.
    Си го преорганизирав времето, за да бидам цело време зафатена, да немам ден да останам цел ден дома. Убаво ми е така, ама вчера се фатив како немам време да се доисплачам, не можев солидно да ги обележам трите изминати прекрасно ужасни години. Затоа денес имам време.

Јас, црвената ми тетка, спомените за него, љубовта кон него и моето повредено его денес ќе плачеме... Не ми беше во план да плачам, ама пишувајќи го постов, ми се наполнија очите со солзи.

Да, не сум добро. Да, ќе бидам. Тешки ми се деновиве... Срцето ми се пара, доживувам реална физичка и психичка болка.

Не знам како да си се обратам на сама себе. Дали „Помина САМО месец дена, во ред е, ќе биде подобро.“ Или „Помина месец дена, алоооо, зашто уште ти е тешко“

Во состојба сум да се расплачам на секое зборче, само што седам во собава и го гледам креветов и ми навираат спомени, а и тие ме расплакуваат.
    Не сакам во дневна да отидам, се е лом, не можам да средам таму, ужасно многу потсетува на него, дури перницата кај што најчесто седеше уште го има неговиот мирис, или пак можда јас си го оживувам неговиот мирис.

И за пред крај, сакам да го чујам, да го прашам дали е добар, да му кажам дека ги положив сите колоквиуми, дека сум релативно добро, да ми каже дека и он е добар... Само нека биде добар. Нека биде среќен.
    Болката која ми ја нанесе евентуално ќе ми помине. Нека биде жив и здрав.

И за крај, оставете ме да се исплачам, или кажете што да направам, зашто веќе јас не знам што. Знам само едно, дека сеуште ми значи, а не треба!

На baguf4e, aaaaa, MandyLane и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Belieber163

Belieber163 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    444

На eli25, dancing.queen и julie77 им се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.628
    Допаѓања:
    23.841
    Нека им е вечно името на сите по име Јован, Јована, Иван, а вечна слава на оние кои ја имаат денес. Еве вака и јавно да му честитам именден на брат ми, да е жив и здрав и да го слави уште многу години. :)
    Од сабајле во припреми, руска салата, кифлички, се да биде ко што треба за вечер, а не дека ќе имаме многу гости, само најблиските.
    Правам се, само не учам, а веќе е 20ти. Од 6ти ми почнува сесијата, јас гајле си немам. Не знам како ќе полагам. :worried:
    Нетот ми е крш, сме го минале лимитот од 100 гигабајти, и јас не знам како, за 20 дена само :^)
    Останете ми во добро расположение, се читаме.

На Peperutka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Леле бе, ми текна на времето кога од школо ни делеа гратиси за на лизгалиште. Секоја сабота претпладне, задолжително се одеше. Четири години по ред, исто ЦД се вртеше, исти песни по ист распоред.
    Којзнае, ако отидам сега, дали пак истото ќе го пуштат.
    Жал ми е, да ви кажам, што не се наоѓа инвеститор, па да го средат, да го направат убаво, профи лизгалиште. Да се радуваме сите пак, како мали деца. Јас би била пресреќна. :wasntme:

Сега пуштив некои плејлисти што сум ги направила God knows when.
    Тие ми се спешл за лејдис најт, па сум ги наредила почнувајќи со пристојно музиче, некои миксови и чуда, а завршуваат со .... Ај, подобро да не кажам. Ама не е до мене само, жениве тоа го сакаат кога ќе се опијат. Ми треба пијанка, сериозно сериозна.
    Во секој плејлиста ја има Livin la vida loca. :D Тоа е фактички пресвртот.

Уште не можам да се помирам дека Рики Мартин е геј.
    Па прва љубов ми беше бе пааааа, сите тетратки со него ми беа.
    Гомце!

На JuLleE, thinkerbell, Smilly и 4 други им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.150
    Допаѓања:
    124.524
    Денот ми почна со најомразената работа на сите-посетата на стоматолог,која овојпат храбро ја издржав!Па и не било страшно :emo: Сериозно,срамота беше веќе 26 годишна девојка да се стиска,да вика,да се жали :shake: Си реков дека мора да истрпам и бидна.Дури ми се оди и пак :wasntme:
    Шлакнат ден денеска.
    Со колешка ми од работа на пауза тркнавме до Шутка,од каде си купивме џемперчиња по 200 ден,цел ден се смееме без причина,и ич не ми се работи. :yawn:
    Дали до петокот е,дека следат денови за полнење батерии.

Едвај чекам кога ќе помине мм да ме собере и да си тргнеме дома на викенд. :hai:
    Се радувам,иако знам дека брзо ќе поминат тие 2,3 дена.Како и секој ден.
    Времето лета,не чека,не прашува за ништо.Не го ни осеќаш.
    Во трка си со него,а тешко се стигнува....
    Неосетно,се менуваат многу работи,а дури се свестиш-тоа поминало.
    Делиш совети на друг дека времето треба да се искористи до максимум,зошто еднаш се живее-а приметуваш дека и ти самиот не ги применуваш.Сфаќаш дека време е,и тоа крајно,она што советуваш,да го примениш на себе.
    Така и ќе биде.
    Велат дека ретко советите дадени на друг ги применуваме на себе.Полесно ни е да дадеме совет,отколку истиот на себе да го примениме.А би било подобро да не е така.
    И нека не биде ....

На minne-mouse, Strumfeta93, Noemi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    182

Да расчистиме еднаш за секогаш

На Belieber163, WhiteAngel и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  12. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    СДК дека сношти се надминав себеси со пиење и незнам како си дојдов дома и дека денеска главава ми тежи ме боли. Треба да викнам кран да ми ја кренат. Готова е ќе падни негде ќе ја загинам :envy:

13. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    СДК...не ми се верува колкава мрза сум!Три недели одмор, дома, уживање и сега ме мрзи да одам до библиотека...Каков идиот! :tmi: :o

14. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.526
    Допаѓања:
    9.462
    Денот кој значи многу за нашиот дом.
    Именден на дедичко и куќна слава. Секоја година ја одбележуваме со семеен ручек во поширокото семејство.
    Додека сме сите на број ништо друго не ми е ни битно.
    Минатата вечер неможев да заспијам. Почнав да се плашам што ќе се случи ако не се разбудам, ако некој од моите не се разбуди наредното утро.
    Се разбудив во 7 само за да ја гушнам мајка ми. Пиевме какао,ја испратив на работа и мирна се вратив да спијам.
    Таа е центарот на мојот универзум.

За мене денес официјално се заокружува сезоната на празниците.
    Честит нека им е именденот и славата на сите кои слават денес! :d: :d: :d:

На esperanca, eli25, MandyLane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    СДК Сакам идниот мој маж да биде готвач :D Вчера гледав еден како готви, какви специјалитети правеше, со каква сласт и посветеност мх, мх :mm: А јас вака како што сум по јадењето, нон стоп ќе имам насмевка на лицето и очи како 5 денарки :D Јас да бев маж, ќе се учев да готвам озбилно, немаше да има жена што нема да ме сака :P :D

На mims-89, esperanca, eli25 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.247
    Пак да ни се смејте дека било -20 и некој степен. :D
    Денес ин Битола дури +3 степени :lol:
    Среќна сум бе, ајде уште еден дожд да падни и кефојјјј :rain:

Имајте убава вечер :*

На macysh и Butterfly15 им се допаѓа ова.
  17. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Можам во часови да седам во библиотеки и книжарници. Со часови да читам од кратките содржини на кориците, да отворам некаде случајно, да прочитам ред или два, да ја земам или не...
    Со часови можам да загпавувам во места со книги, со часови да читам, читам и читам и никогаш да не се задоволам од читање.
    Со часови можам да зборувам за веќе прочитаните дела, да дискутирам, да фалам и критикувам...
    Со часови полека да бирам од понуденото, да не земам секое дело кое ќе го видам, туку внимателно да си изберам што ми се допаѓа...
    Можам, зашто ги сакам книгите и кога ќе се задлабочам во нив крај ми нема. Сакам да трае и трае, ама секоја книга има крај. Како и животот!
    Се распишав, а се што сакав да кажам беше дека си се почестив со три дела денес. Селектирав уште неколку, ама ги оставив за друг ден кога ќе присоберам уште некој денар. :)

На sweet-cherry, sesilija, firequeenn и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Butterfly77

Butterfly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    77
    СДК дека конечно добив бело цветче :D

На Maroon5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    За секое мислење си имам по еден лајк (во просек)...Добро е, значи некој ме чита, не пишувам за џабе ^_^

На love-222k, Offspring, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    не си сама...исто потполно исто и мене денес ме снајде ;( ;(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.