[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
  2. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Сдк да се пронајдов во текстот на Хипца..

Ние лугето чудо на чудата сме крајот не ни се наога ,секогаш го бараме обратното од она што го имаме ,од ништо не сме задоволни никогаш ни ни е доста и секогаш нешто ни фали...

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    4.792
    Цел зимски распуст ми отиде во пропаст.Ништо добро не направив.
    Барем да си ги средев мислите! Имав време за тоа.
    Што ми се дешава во мојата глава?
    Понекогаш се прашувам до кога јас вака ќе се однесувам?
    А знам точно што да правам и знам точно како да постапувам.
    Што ли ме кочи?
    Како да се вратам во колосек?
    Не сум јас ова веќе.

На IndieGirl и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

На teddybear, bittersweet, Bright и 9 други им се допаѓа ова.
  5. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Сабајле тргам за Белград, ПРЕсреќна сум, и официјално го имам најдобриот чичко, нема друг таков!

Але але! :party: :party: :party: :party: :party:

На Noemi, Bright, Buttterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.149
    Допаѓања:
    124.523
    Да,моментите кога сакаш да си сам со себе.....
    Мм спие,а јас до каминот на удобна столица,со убава музика....
    Колку и да има добри песни денес,сепак пак се навраќам на оние од мое време,што би рекла јас.... :)

Убава тивка вечер,неизбежна е некоја солза....но по нејзе,како нова,се надевам.......

Уживајте во оваа петочна вечер :coffee:

http://www.youtube.com/watch?v=IUjwZJXopEU

На Hipica и glow им се допаѓа ова.
  7. Dayse

Dayse Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    133
    Денеска си се изнамуабетивме со моите најсакани другарки !! На по едно топло чоколадо :coffee: отидовме и муабет до анасана :D . Неможевме да си се изнакажеме новости, а не дека не се гледаме секој ден сме заедно ама ете ни се погоди вечерта. Па и музиката беше одлична! :music:

Инаку премногу ми се оди за Белград .. ама пусто немам среќа да одам :D си се тешам ај во наредна прилика !! :lol:

8. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Невозможна мисија
    Да се стане од пред компјутер и да се фати книга... :angel:

На Divinebutterfly и Elika им се допаѓа ова.
  9. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    СДК денес паднав, ко зрела крушка во Септември.
    Не паднав ве лажам бре, ама и ако кажам дека положив пак ќе ве излажам, така ти е тоа на Правен, ќе чекаш неколку недели за да знаеш дали си положил или не...

Како и да е, не се надевам многу многу, чувствувам дека ќе го преполагам во казнена, зошто не сум задоволна од резултатот, и зошто знам дека можам многу подобро.

Прееска се нервирав, и нормално Петко не бил Петко, доколку со зборови не ме тресне од земја, и освести дека џабе е.
    И да не го положам нема да ми биде прв, само се надевам дека ќе е последен, неможам повеќе да си играм со факултетот, треба да запнам малце само и се ќе се среди.

Туку прееска поминав покрај средното училиште во кое поминав 4 прекрасни и безгрижни години, и со Петко почнавме дискусија колку безгрижен и лабав ни бил тој период.
    И повторно се срчкавме чие училиште е подобро, моето или неговото.
    И така додека одговорно тврдев дека Борис е бољи од ЈБТ ми текна колку само животов е еден континуиран процес, кој одново постојано го доживуваш.
    Во градинка плачевме по мама и сакавме дома, во основно сакавме повторно да сме во градинка и по цел ден да цртаме и боиме, во средно пекавме по добрите наставници од основно, а сега на факултет пекаме по средно и сета слобода која тоа ја пружа.
    За некоја година најверојатно кога работни обврски ќе ни натежнат на врат ќе ги бараме факултетските денови, а кога ќе дојдат деца и обврски окулу нив со насмевка ќе се сеќаваш на работните обврски, па ќе почнат децата да раснат и секоја година ќе биде потешка и покомплицирана, и се така се додека некој Вторник или Петок не се качиш во автобус со три кила кромид, 3 страка праз и кукаш како ние кога бевме млади бевме покултурни и станувавме на постари.

Се си мислам дека тоа уствари ти е ствар поврзана со човечката филозофија, дека штом наиде на некоја пречка човек веднаш се сеќава на споменот од едно завршено поглавје, кое колку и лесно и совршено да изгледа во одреден период си имало своја тежина.
    И така...

Без гајле девојки, се ќе биде во ред, само бидете упорни и ништо не е невозможно ;) .

На LilBaby, teddybear, eli25 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Star19

Star19 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    70
    СДК сите што ќе одите утре за Белград убаво поминете си и највивајте силно, дајте им сила на ракометарите да се радуваме заедно на уште една победа :*

11. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Грди периоди надоаѓаат. Јануари секогаш ќе бидеш омразен од мене.
    Почеток, како и секој, тежок, рапиден и одвај чекаш да помине за да можеш да се адаптираш на промените, ете тоа е Јануари. А ако треба да се адаптирам на ова што моментално ми го сервира, ќе ми треба помош од виша сила. Никогаш не го сеќавам кога поминува, а поминува брзо, што е добро, при толкава турлитава од мразулци, лажна празнична атмосфера и плиткост сервирана во повеќе оброци, украсено со по некоја светка, колку да мислиш дека не е до толку лошо, вистината се губи ко игла во сено, слободните денови со истата среќа, скоро и заборавив дека треба да го свртам погледот кон себе си малку.

А тек кога го свртев што ли видов. После толку подли игри со светот, после борбата да останеш на нозе, гледаш дека од тебе останало само едно големо ништо. Не сум човек денеска, не сум човек веќе подолго време, и нема ни да бидам додека голем дел од животот ми зависи од некој друг. Конечната слобода ќе ја добијам кога ќе им кажам збогум на моите чувства. А човек без чувства, не е човек. И така ќе се вртам во некој парадоксален круг, додека не дојде некој да направи пресврт во мојот живот. Или додека самата не се погрижам за тоа.

Животот е еден голем маскенбал, играта на улоги е ко тркалото на судбината, постојано се врти, и постојано менуваш маски. Дури и искреноста се преиспитува, и од другите и од самиот себе, во сомнеж дека и тоа е една од маските. Што останува друго освен да се препуштиш на музиката, да си го одбереш твојот партнер соодветно на маската, и, да танцуваш. Вистината е секако нешто што не можеш да си го дозволиш.

На love-222k, Divinebutterfly, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека на кутрево ќе му купам памперс пошто јас навистина не можам да бришам повеќе измет. А толку е мило. ;(

На Meggy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Го знаете чувството кога ке излезете со друштво на кафе и една другарка ке зборува како си поминала во Австија,друга ке зборува како си поминала во Холандија.После ке зборуваат како се возеле во метро и како се сликале во тој и тој музеј.Како јаделе баш од таа храна и какво било чувството.Како си купиле едн куп алишта од манго и њу јоркер и како сите биле пресреќни кога ги мереле улиците...

А дали го знаете чувството кога ке излезете со друштво и сеа сите носат повише пари а ти само скапани 100 ден и пред да одите во кафиќ одите заедно да јадете пица,а ти негираш и глумиш дека не си гладен,дека си на диета само затоа што немаш пари да си го приуштиш тоа задоволство и ти да јадеш пица со нив....

Ах гадно си поминав вечерва,како некое тринаесто прасе или како црна овца во стадото..
    Мило ми е што си ја видов другарката која се врати од Австија и која ми донесе преубава шоља за млеко,за чај и мило ми е што се изнасмеавме после толку време.

и да не ширам негативна енергија по форумот и да не мрчам ке престанам! Всушност кажав се што сакав ..

На love-222k, sweetgirl92, Hipica и 3 други им се допаѓа ова.
  14. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Место на ладно си останав дома на топло. Место вештачки кукли и напумпани мушкарци две дами во хеланки. Место комерцијала, мајка ми со дезодоранс како микрофон ми пее оригинали од 62. Опасни романтики, тешки патетики и југоносталгија во целокупност. Совршен петок.

Еден од фаворитите:

http://www.youtube.com/watch?v=koVMqwKnn30

На Hipica и eli25 им се допаѓа ова.
  15. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Сакам маче. |(
    Мало, убаво, да го гњавам. ]:)
    Ама нема. |(

16. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.239
  17. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    25.762
    Абе мува? Среде зима ја имам мува у соба и не ме остава раат да спијам.

..само сакав да кажам:
    Февруарииии едвај чекам да дојдеш!!

На Hipica и Nymeria им се допаѓа ова.
  18. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Успешно завршен прв именден на бебушко :clap:
    Добра ноќ :hai:

На FortuneTeller.xD, Strumfeta93, kate21 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Ја читам "Вештица" од Венко Андоновски сакам да ви цитирам нешто-"Не срами се од твоите мисли. Тие, на еден посебен начин и не се твои. Сите зборови што ги користиш за устројство на една мисла, се веќе безброј пати употребени во други мисли."

"Колку за пример таа мисла за која мислеше дека е твоја, мене ми е позната. Сигурно ја има смислено некој друг, умен, пред тебе и мене. Но тоа не значи дека таа мисла помалку вреди кога ќе ја изговори твојата душа: дури вреди и повеќе оти сам си дошол до неа: си ги принудил зборовите да се сетата на претходното нивното житие.“

Туку денес задоцнив на вежби, ме чекаше Индијчето (мојот асистент). Ми рече Ирена касниш, носеше мајца на нејзе пишуваше I'm attracted by you! И јас место да му кажам извинете јас му го прочитав тоа на глас. Хахах типов се збуни оти не му текна дека тоа му пишува тоа, тоа црно фациче даде таков срамежлив осмех, кривото запче му излезе надвор, ми идеше да си мавнам една, ама се насмеав и му кажав убава мајца.
    Темпово ми е неверјоатно секој ден до 17 на вежби, и после кога сум одморна 4 часа онлајн курс. Денес првпат ми се случи од умор да зaспијам, а сега правам пауза од предавањево па да шкртнам малку.

Љубовта ми пишува -

Da si ziveel,znaci da si sakal? Vo toj slucaj, mi darila zivot. Ne e malku. Ni oddaleku..i ne i e dovolno. Mi go boi i sonot, do vcera crn. Vakov e posakuvan i dobredojden na mojata pernica. Da ti objasnam? Na crna hartija naslikaj svetli boi, pa ke sfatis. Desno od mene e podotvoren orman od koj me povikuva nejzino fustance, so cvetovi. Igraat za mene vo ritamot na nejzini dvizenja koi gi gledam jasno pred sebe. Levo pokraj mene e kniga koja I bila vo race.zborovi koi gi vpivala. ..zad mene e sveka koja so paleta na boi krasela noki vo koi sum ja ljubel..nasa privatna aurora koja treperela na zidot izmesana so emocii I vozdiski..aurora koja se pojavuva samo koga e taa ovde ili koga sme tamu. Ama samo koga e, taa..

Ете така.. аурора ли е или не, мене меко ми е на срцево, си тонам.. инаку да сакам да ја видам Аурора Бореалис, ќе гледам да си подарам едно северно патување во март кога се гледа од Шведска..сакам да ја доживеам и да се восхитувам, да се прелеам во боите нејзини и да се штипкам дека постојам додека ја доживувам..

На Strumfeta93, kate21, Hipica и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    СДК дека започна владеењето на Водолијата. Кај и да е, треба да излезам ;) уште 25 минути

На anneyy, x.Daisy.x и najubava2010 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.