[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    667
    ...zna4i epten go otupevte so samosozhaluvanjeto, mnogu ste dosadni, ne vi se slu4uvaaTT samo lo6i raboti na vas!!!!!!!111.

Него, шала на страна, ме лупа ПМС или што и да е, и често си подкакувам денеска, ALL DAY!

Menstruation...
    Y U NO come quicker?

На thelittle17 и gingerchild им се допаѓа ова.
  2. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Окапав над книга.
    Барем да запомнев нешто...

Чао. :bow:

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  3. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Белград е прекрасен, колку сакав да останам уште... тука е тој, ќе му се вратам на подолго, имам уште мнооогу улици да поминам.
    И колку и да си го омаложуваме народот понекогаш, вчера сфатив колку сме само големи, ма огромни. Кое чувство е да одиш во туѓ град, а да се осеќаш дома, секаде црвено-жолто, сите весели и расположени...штета што траеше толку кратко.

Србите се одлични, не знам од каде тоа дека не не сакаат, колку беа гостопримливи. Презентерот цело време не нарекуваше "брача Македонци", и тие што беа дојдени да го гледаат и нашиот натпревар навиваа заедно со нас.
    А пред да почне нивната утакмица и се изнасобраа Срби навивачи, се изначудив, кој од кој поубав и позгоден, мераци! Останав сама меѓу нив, и видела-не видела, морав да се тргнам од таму, немав од кај да поминам па ме кренаа во раце преку сите столици и ме пренесоа. :wasntme: :inlove:

Се на се, преубав провод, морам да се вратам таму, и тоа во прва прилика.

На FortuneTeller.xD, Breezy, crazylady и 10 други им се допаѓа ова.
  4. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Денот снеговски ќе пробам да го грабнам ако можам за некоја фотографија, и прошетка со сама себе.

Приметувам се поздравувате заради "чисто онака" и "без причини" почна да биднува некој тренд изгледа..

Книги имам еден куп околу мене капацитет за помнење минимален се исфорсирав ама веќе кога сум почнала терам до крај нема назад..

Снегов сериозно паѓа необично мирно, убавината е што ниедна кола не поминува да го наруши тој мир.. ти се лепат на прозор и споро се топат..

Чекам повици, оставам љубовни пораки, гушкам од далечина, сонувам посакувам.. се трудам ух нека годинава биде крај за мојот мастер и почеток за некоја совршена работа од мојот сон. Или пак некој докторат ќе ме израдува и ќе дадам се од себе да успеам, ионака се лишив од многу сладости од животов за да успеам.. можат да ме наречат кариерист ама подобро тоа отколку да чекам горниов да ми фрли нешто.. планови ризици, каде треба да застанам ќе си покаже..

http://www.youtube.com/watch?v=vh9Fzfd58sg

На miljkovic, green.eyes и gingerchild им се допаѓа ова.
  5. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Цел распуст*

На Marilyn-Monroe, kate21, Breezy и 9 други им се допаѓа ова.
  6. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Денес конечно ќе си ги видам цимерите и либето :rofl:

Ја слушам мајка ми од сабајле во дневна нешто мрчи, уклучила правосмукалка ми усисава постелнина у вакуум ќеса, леле,леле како ќе сум си одела многу работи биле, дај татко ми да ме однел. Ама јас магаре, не, со автобус ќе си одам. :rofl: :rofl:
    Па се разинатив тука почнав да и кажувам како ме нервира кога вака крева паники, малце се напнавме посабајле па до сузи допре работата, многу ме испровоцира со тие нејзини песимистички ставови, шо да и праам. :rofl:
    Али у главно стварно немаше смисла за толку да ми крева бука за ја да се распењавам, па глеам и татко ми го избркавме од дневна, абе жени. 8) :rofl:

7. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    ..today is the end of another story. Од утре пак déjà vu!
    Таму каде што застанав, од утре пак од таму продолжувам. Можеби сакам да се вратам на тие ритуали, но нешто ми вели ајдее, кога ќе помине ова?!
    Многу пати се жалам и повторувам на моите дека неможам да издржам, но секогаш ми велат ти го избра овој пат, живеј го тој.
    Иако се жалам, длабоко во себе не се каам. Тоа е што е.

Друго. Доаѓа мојот месец. Сонцето конечно влезе во мојот знак. Ме очекува гозба на почетокот и на крајот. Средината е секогаш релативна. Незнаеш што ќе се случи. Оставаш да тече како што треба.
    Не волим Јануар, но затоа Февруари е мој и го сакам!

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    25.752
    Сакам само да кажам дека овие зборови the road to hell is paved with good intentions, не постојат за џабе.
    Уште луѓево да беа помалку слепи пред сите тие искрени добри намери.

На bittersweet, Hopeful и julie77 им се допаѓа ова.
  9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Денес се вратив барем 10 години назад, во детството, кога секое неделно утро безгрижно се туткав во креветот и се молевме да јадам и да станам, а најголема грижа ми беше дали ќе ги напишам сите домашни, и каков план ќе правиме за граница и каде ќе се скриеме!
    Толку многу брзаме сите да пораснеме, а нема ништо поубаво од безгрижното детско утро, ден и ноќ.
    Секогаш ќе бидам со еден дел од срцево дете и ќе мечтаам за толку колку било безгрижно и слободно и добро моето детство :)
    Затоа не брзајте да пораснете пребрзо, нема ништо поубаво и повредно од тоа да се биде дете-искрено, невино, мило, прекрасно :sun:

На bittersweet, smiley-94, gingerchild и 3 други им се допаѓа ова.
  10. LinaMcCalebb

LinaMcCalebb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5

Исто и јас... :D Али ајде,се надевам дека ќе имам време наредава недела :wasntme:

На Tedi16 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Синоќа, едвај извадивме жива глава.. А денес, за прв пат годинава, станав во 12 саат, просто невероватно.
    Па уште и наспана, а едвај заспав во 5 саат, си го држевме стравот со сестра ми. Една ќе замижи, другата ќе ја буди, ај уште малце, поседи будна, не ме оставај. Страв ни беше пак да не се случи нешто..
    Од утре во школо.. можеби и недела дена ќе си останам без компјутер, ако не и две. Ама ништо страшно, во случај нешто да се повтори тоа од синоќа.. барем компјутерот да се спаси. х)
    Денес почна пополека да ми влева стравот, за 2012, односно крајот на светот. Незнам ни јас зашто, до вчера се смеев, ама денес..
    И доста квачење, чао, пријатно.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    ..Why is everybody so serious? :?:

13. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.524
    Допаѓања:
    92.156
    Здраво девојки, арни?
    Јас сум супер, само да ве поздравам.
    Деновиве ми се одлични,топли. Си гугуткаме по телефон и кроиме планови. Се изненадив позитивно од некои личности. Негативноста деновиве ја нема.
    Испитиве пола се спремени, уште да полагам.
    Се прерадував, професорката нема да ми оди во пензија, па еден доста постар испит ќе можам кај неа да си го полагам. Ако си отидеше ќе дипломирав тек за 2,3 години. Сеедно, дојде паричката и тргна годината.
    Имајте убав ден и мислете позитивно.

На kate21, LilBaby, Buttterfly и 16 други им се допаѓа ова.
  14. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

СДК дека од утре се заозбилувам! :D

15. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    22 Јануари- Недела и плус смрт ден за мене.
    Не, нема да плачам, си ветив самата на себе дека во 2012 ќе се обидам да бидам посилна и спремна сум да го постигнам тоа, Цел живот е пред мене се надевам дека Господ и за мене одвоил малку среќа.
    Господе, мене стварно тоа ми треба, ама знам дека тоа ќе се случи кога најмалку очекувам.
    Пола од денот помина, ајде уште малце и нека дојди ноќта побрзо, не можам поќе.
    Го организирав цел ден за да не слушам музика шо ме потсеќа на него, да не сум дома, го забаталив и мобилниот, ве посетвам само вас.
    Одам негде да поуживам во самотијата, и пред се да размислам за се она што ми се дешава.

Имајте убав ден.
    Ве сака Ади. :hug:

На L-enna, Divinebutterfly, BlackSwan5 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Лесно е...
    Лесно е да се откажеш од било кого...
    Лесно е да отсакаш некого...
    Лесно е да бидеш позитивен....

Тешко е тоа да се одржи континуирано...
    Тешко е да растеш... Кој и да вика дека не е, лаже!!!

На kate21, crazylady, teddybear и 7 други им се допаѓа ова.
  17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Единствено љубовта е тоа што не го добиваме толку колку што сакаме... но и единствено нешто што не го даваме доволно.

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Aко не ми иде љубовта здравјето ми е феноменално,а ако ми иде љубовта здравјето ми е урата копата...
    Mother of God,целата сум здрвена како Пинокио кога го направил она старчето Џепето(така мислам)...може тој треба да дојде и да ме раздрма малку :D

19. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    И здравје, и пари, и внимание, и подадена рака така да...

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Џабе правиш нешто што не го сакаш, џабе ако е без емоции. Зар не? Барем јас не можам така, се чувствувам виновно и ме гризе совеста. Плус не можам да бидам мирна ако некој ми извршува притисок, цело време ко да сум заробена. Ко да сум само негова, а всушност не сум. Не сум му ништо освен другарка. Каде јас - таму тој, цело време. Ме гушка постојано, а со тоа ми тежи и ме гуши. Не можам.

Реков ќе почекам и дека нема да избрзувам со одлуки, можеби повторно ќе се предомислам. Да видам како ќе ми биде кога нема да го гледам цела недела, освен за викенди. Ама како што одминува времето така сум се поодлучна дека не сакам повеќе со него. Сакам еден, друг ми е постојано во умот, а на него ретко и да помислам.

Инаку, за чудо сум среќна. Посебно на ваков ден, недела - ден пред школо, а јас по дома скокам од радост. Да не ми пишеше немаше да бидам вака среќна, ем во тие доцни часови ме насмеа и расположи, ем за добро утро ми направи убав муабет. Другарките ме убедуваат во едно, а јас верувам во друго. Ќе видиме чиво мислење ќе се покаже како точно, времето ќе покаже. Потајно се надевам дека тие се во право и се убедувам да мислам и јас така ама кога не оди - не оди.

А сега планирам да ја слушам песната што ми ја прати.
    http://www.youtube.com/watch?v=ub8J5SSn8DA

На MandyLane, L-enna, Hiii и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.