[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. anabel-a

anabel-a Популарен член

Ново утро, нов ден :)
    Понеделнички ненаспана и денеска, втора смена у школо... :geek: Great |(

2. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

I would give anything to go back to school.
    Полагам денес. Многу нешта ми зависат од овој испит. Wish me luck :) .

3. teddygirl

teddygirl Популарен член

Сдк дека е доволно одмарање од спиењето.Времево си поминува и треба да почнам да учам затоа што овие два дена пред испит секогаш ми се и најкритични, колку повеќе читам толку повеќе мислам дека не го знам :(
    Дечко ми се труди вчера да ми ги разбистри мислите да не мислам на испитите барем тие 2 часа што сум си ги дала за пауза и што би рекол тој да се - издувам- али не и не, онме бакнува мене ми се вртат дефиниции од лексикологија во главава :tmi: :( ајде ќе издржам, ете уште Среда и Петок и пак после фри :)

4. innablood

innablood Истакнат член

Кога би посакала како да ми почне утрото одма асоцијација ми се кафето и цигарите.
    Така сакав да ми почне и ова сабајле со валкање низ постелнина, замислување моменти што би сакала да се случат. Потоа да си сварам кафе, и тука + цигарче.
    Мхмх има нешто поубаво?
    Ова само пушачите можат да го сфатат.
    Успат у позадина да ми погодат песни на Vh1 и да си читам книга или евентуално весник. Еј кога веќе спомнав весник од кога не сум читала ваков вид штампан материјал, да решавам крстозбор и да ги читам стриповите и вицовите од последните страни или пак не дај Боже да се начека у Вест онаа страната со Зграпчи го денот :D

За разлика од тоа плодот на мојата имагинација што го замислуваше јас сабајле закаснив за на училиште. Станав и на брзарака се облеков со хулахопки наопаку и забораив некои ствари. Бев заглавина во сообраќајот и ги пцуев у себе возачите бидејки штом подоцна излезам од дома, ја фаќам гужвата и згора на тоа проблеми имав со некои си документи и такви административни ср*ња.

ПиЕс 1:Ме вадат од кожа граматички неправилни статуси на фејсбук.
    ПиЕс 2:Стиска палци за победа на ракометарите, као за прв ден и добредојде ќе киднам од последните часови ако не не пуштат.

maca99, MandyLane and MacenceEna like this.
  5. Tedi16

Tedi16 Истакнат член

СДК Живејте го животот како да ви е последен ден од него и никогаш не заборавајте никогаш нема да бидете помлади од овој момент! ;)

6. angel92

angel92 Популарен член

Секој одмор,надвор од живеалиштето е добредојден ама дома си е дома :)))
    Back to reality :*

kate21 likes this.
  7. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

СДК дека денес после толку денови над книга си заслужувам одмор :o цел ден ке се излежавам ;)

8. Spell

Spell Популарен член

СДК не знам што да правам сериозно не ми текнува ништо до 4 за да ми помине времето а не ми се дреме пред компјутер сакам нешто да правам ама што бе ?? :D

9. Hipster

Hipster Форумски идол

Сега знам дека ништо незнам, и уште колку имам да научам :!:

Serafima likes this.
  10. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Сакам да кажам, не за џабе се вика персонален компјутер. Мојов деновиве немаше ни п од тоа, а моиве деновиве немаа ни п од почит за персоналност. Па и што би очекувала од компјутер што гледа кон целата соба. Ах лап-топче, толку ми недостигаш, иако знаеш да ме нервираш понекогаш. Исто ко и мојот партнер.

Кога станува збор за магичните моменти, и магијата си има рок на траење, а мојата веќе одамна згаснува. Ја оджува едно жарче за кое не сум сигурна ни дека постои, или јас си го форсирам зошто така ми одговара. Треба да потпишам декларација за зависност од љубов, и да прогласам самосвесност за официјална глупавост. Ќе почнам да делам виножита кога ќе ми тргне на тоа поле, зошто изгледа ми го диктира животов...за пофалба е до некаде, успеа да го истурка факултетското во мене. Би било задоволително само и само кога ќе успее да го истурка режисерското од мене, тоа ми е најголемиот проблем и коренот на сите зла, абе способност од ништо да направиш проблем, со потенцирање на безпотребноста од истото. Ах женска главо, неуморна за глупости, уморна за други работи. Треба да ја пуштам реката да си тече, не јас да ја насочувам, ама анализирање на секоја ситница гради големи насоки во погрешен правец. Само не ми е јасно од кога тоа јас станав ваква, очигледно се занимавам со погрешните ситници.

А таму некаде далеку, владее бесчуствителност ко и месецов, толку ладен што не му е гајле дали имаш каде да се стоплиш. Да речам дека живеам во пекол моментално, не е до толку топло, ама од друга страна пак, 9тиот круг на пеколот беше замрзнат. Како и да е, психолошки пекол преживувам, преувеличен психолошки пекол. Февруари, сите надежи се вперени во тебе, и да ме разочараш ми е гајле, важно да се мрдне од проклетава точка.
    Ми треба посета на Тhe Shire, рајот на земјава, за да можам полесно да ги пуштам бесмисленостите и тортурите на месецов да пливаат во водите на Не-ми-е-гајле-повеќе.

11. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Иако сите го проколнуваме овај ден дека е почеток на второто полугодие сите длабоко во душичките сакавме да дојди и овај ден и потајно си се радувавме :) Секако не се радувавме дека повторно ќе поминуваме 7861542 сати над книга за да ги постигниме саканите резултати туку поради моментите што ги поминуваме заедно со нашите соченици :)
    Колку денес беше денот lovely, ненаспани лица насекаде, бушави коси, многу прекратки, бакнежи и желби за мирно и успешно полугодие. И да посебен се моментите кога класната задоволна ќе влези во училницаа и ќе кажи дека го има најдобриот клас, во најак просек во генерацијата а втор во цела гимназија и кога ќе го земиме во предвид дека класната е млада и многу амбициозна и уметник и + тоа прв пат е класна денес едноставно не можеше да сокре колку многу не сака :)
    Па дечки имајте добро и успешно полугодие :)

12. Baronessa

Baronessa Активен член

СДК дека секусалното задоволство е поголемо од секое друго... но не и од љубовта...

Star19 and minimouse like this.
  13. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се разбудив со главоболка, па ако нема кога спијам вкупно 14 часа.
    Дома нема никој, а дневната беше хаос. Среќа беше топло, па не се изнервирав уште толку. Мачето спие повторно на прозорецот, му дадов да јаде.
    Ги вртам програмите... нема ништо освен фокс лајф, си пуштив музика. Сакав да го слушам цд-то на татко му, но малце ми е рано за таква музика :lol: Нека започне денов со Синатра и Диана Крал.
    Зелен чај со мед за да ми помине главоболката и интегрално лепче со путер и џем.
    Несакам да јадам сама, а сакам и некој да ми донесе џус од портокал.
    На некого добро утро, на некого добар ден :f:

Attached Files:

maca99 and Baronessa like this.
  14. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Кога ќе ги слушнам средношколциве или основциве како се жалат оти пак почнале на школо да одат, ми иде еден шамар да им влепам! :^)

Статуси на фб - Почна кошмарот, бла, блааааааа .... ! :worried: ;( ... |(

Секој со негови проблеми, тоа да, али камо среќа јас да станував во 7 сабајле пак, да си го поминував секој ден со класот, да се смеам, да си учам само за тест или за повторување, да се зафркавам со животот, да не се секирам за ништо ... итн.

Али не, јас пораснав у пм, сега не учам од септември до декември и од февруари до мај ... Сега учам секој ден од септември до август!!! Добро, не се погодило август да полагам, али од септември до јуни!!!
    Еве, секој ден мора пак истиов материјал да го поминувам оти мојов драг професор реши да смени збор-два во одговорите и така сега јас пак мора 500 стр да поминувам!!! Го мразам бре, нека цркне! Ебати гадот! :devil:

Немам време да се наспијам, месец дена не ни јадам ко што треба :D, ај тоа убаво е, не се смеам ко порано ни 20%, станав ептен побожна личност (секој ден се молам да положам, оти ако уште еднаш треба да го поминувам материјалов, Вардар нема да ми избега :D), така да, факултетов е секако полооооооош од средно! ;)

Дај уживајте во преостанатите години од слободата и безгрижноста, без жалење! :!: Има полошо од тоа, а тоа допрва треба да го доживеете! :D

15. Hiii

Hiii Популарен член

Леле не можам веке ќе си пукнам [​IMG] Оваа е само некоја случајност!

Инаку денес ни ги даваа евидентните ливчиња и на никој не го покажувам освен на мама и тато.Колку за да удрат по еден потпис де :| Друг кој и да види знам дека ќе рече -ее браво и со сето тоа оди индиректно значање ајде фаќај магла, не е интересно оваа :( :D

16. Loritaa

Loritaa Истакнат член

После 20 дена спиење до ниедно време,лежење по кревети дома и излегување секој божји ден,дојде денот кога сите тргнавме на училиште.
    Второ полугодие.
    Втора шанса.
    Втор почеток.

Се ке се смени од оваа полугодие,а воедно и второ поглавје.
    На подобро,секако. :!:

Имам многу работи за поправање...
    Прво оценките,па љубовниот живот,па нередовната менструација,па мојата соба,па односот со извесни особи...
    За мене ова е еден нов почеток во кој уживам моментално. 8)

И начинот на кој правам макаронки го сменив.
    Сега се далеку поубави.
    За некоја минута ги вадам од рерната и се спремам да го јадам целото тавче ... :) :D :lol: :rofl: :rofl:

minne-mouse likes this.
  17. anneyy

anneyy Популарен член

Полна сум со позитивна енергија. Имам и за продавање. Пулам во огледало и си викам: "Аах ваква те сакам :$ "
    Срцка сум. :D

18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

многу ми се спие ;( ах тоа школооо :@ ама ај уште малце остана до крајот за четврта година :rofl:

19. LilBaby

LilBaby Популарен член

Ооооооооох, куку мени, и останати пцовки зачинети со редење на сите роднини по можност женски, и редење до недоглед на животни упатени до личноста која го предава овој усран предмет!
    Аааааааааах леле, помолете се за мене и мојата среќа утре, да ми се паднат барем полесни прашања, и да ме послужи меморијата тогаш највеќе, оти кога ми се отвараат прашањата пред мене инстантно ми се укочува мозокот, и заборавам на се што сум учела/повтарала последната ноќ и претходните.

Верувајте, ако сакате жива/здрава/наспана/со позитивна енергија да се вклучам на форумов пак, надевајте се потсвесно дека се ќе биде во ред, и дека ќе поминам утре, зошто ако не поминам, ќе се сторам ужасна демотивација, каква што ни поразот од Данска нема да ми биде рамен!

Благодарност до вас ако го прочитавте ова очајно мислење од уште поочајната ви форумџика! :hai:

marama and moonlight-girl.55 like this.
  20. girl.23

girl.23 Истакнат член

СДК Саваш срцка си. :inlove:
    Остави ја Јасмин, која те користи, дојди јас да ти кажам што е права љубов. 8)
    Хаха, се зафркавам бе џенцки. :emo: Знам дека е женат срцкава. ;(

Можеби грешам, зашто се` е само филм....ама ете си правам споредби на овие главниве јунаци со нашиве мажиња. :wasntme:
    Пример: г-н Саваш. Си ја почитува фамилијата, ама жената му е на прво место. Прав домаќин е, културен, со речник, а на работа со почит спрема сите. Вешто се справува со сите ситуации, не е мрзелив, одма му работи мозокот.
    Дотрчува до Јасмин, само за да ја `држи за рака`. (А, нашиве мажи: Ако не падне секс, не ти ја палам колата да доаѓам до дома ти. :^) ).

Да не пишувам долг пост, ама нашиве мажи може да се огледаат на г-н Саваш и да видат што значи да си маж ипол и да се поучат малку. :!: А, не да тераат напред со своето его, некултура, непочитување и што ќе каже мама-тоа. |(

Adi888 and Divinebutterfly like this.
Thread Status:
Not open for further replies.