[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.491
    Допаѓања:
    9.389
    Не знам што е полошо, ужасниов ПМС или ужасниот интернет?
    Сакам да пукнам, да експлодирам да се пепелосам. И после да се родам од пепелта како феникс без ниту еден проблем.
    Ми се вришти и ми се гушка. А и ми се јаде.
    И ми се гледа нова серија,филм, ама со кој интернет?!?!
    Одам да се стуткам во пештерата од ќебиња.

Кога веќе ги имам надворешните карактеристики на мечка, зошто не може да паднам и јас во зимски сон?

На Page и Dgirlll им се допаѓа ова.
  2. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    СДК I don't want to live on this planet anymore.

Џабе се зборови за ова. :fubar: :swear: :@ :headbang:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  3. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Дефинитивно на авторот на Лексикологијава треба да му доделат златен венец за најнеразбирливо напишан учебник :devil: :devil: :devil: :devil:

4. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Ми го пишаа на ѕид и баш ме насмеа.
    Вреди да се прочита.

Пијанството на женет човек

Перо се разбудил со жестока главоболка по Божиќната прослава во својата фирма. Во главно не пиел, но таа вечер малку се подзаборавил па дури и не се сеќавал како стигнал дома.
    Размислил што се можел да направи во таа состојба во која се наоѓал. Отворил очи и прво што здогледал до себе – неколку аспирини и чаша вода. А, покрај нив – црвена ружа.
    Станал, и што да види. Облеката спремна, чиста и испеглана. Гледал низ собата и се било во совршен ред.
    Го зел аспиринот и се извадил од памет кога на огледалото во купатилото забележал голема модрица под едното око.
    Меѓутоа, забележал и порака на аголот од огледалото напишана со црвен кармин и отпечаток од усните на жена си на огледалото.
    “Душо, доручекот е во рерната, излегов порано за да купам намирници за да ти ја зготвам омилената вечера. Те сакам драги!“
    Отишол во кујната – и што да види! Доручекот спремен, топло кафе и дневен весник. Син му си појадувал на масата.
    Го прашал синот: “Сине, што се случи синоќа?“
    Синот одговорил: “Па, се врати дома околу 3 часот по полноќ, пијан и избезумен. Падна преку масата и ја искрши, после повраќаше во ходникот и кога удри во вратата си ја доби модрицата“.
    Збунето прашува пак: “Како тоа да е се во најдобар ред сине? Ружа, доручек, кафе…?“
    “А, тоааа! Па мама те одвлече во спалната соба и кога пробала да те соблече, ти си рекол “Остави ме жено, оженет сум!“
    Наравоучение:
    Скршена маса – 6.000 денари
    Топол доручек – 200 денари
    Два аспирина – 50 денари
    Изговорена вистинска работа во вистинско време – НЕПРОЦЕНЛИВО!
    :D :D :D

На Serafima, BurstBerry, lolyta777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Завршив одлична! :rock:
    Се` се исплатеше.. Непреспиените ноќи пред сите можни тестови и испрашувања во првото полугодие и секако заслуженото излежавање цел распуст.
    Сега со наполнети батерии продолжувам да ги искачувам скалите кон подоброто.. Иако како што напомена Вајлд, ми иде да ги треснам од земја оние разлигавените пувежи чии татковци ги фатиле сите можни врски во училиштето. Ама не ми претставуваат проблем а најмалку пак конкуренција, не се споредувам со нив затоашто знам дека моето е заслужено, сум се изборила за тоа.. Се додека не се споредувам со никој правилно ќе можам да се оценам и вреднувам себеси. Они се само површни, избледена фасада што би рекла баба ми :D

На zhap4e, teddybear, AnaKarenina и 4 други им се допаѓа ова.
  6. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    СДК дека ми е многу криво затоа што постојано плукам по мојот живот и сум вечно незадоволна од се околу мене. Жал ми е за тоа што го видов денес , жал ми е до каде стасавте и животот навистина не е фер спрема некои луѓе . Сакам само да се освестам малку и да бидам задоволна со она што го имам, а имам многу ! Ми треба сила , мн сила за да си го средам животот и конечно да си го пронајдам својот пат.

На maca99 и Grunge им се допаѓа ова.
  7. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Машки солзи... Колкумина само не веруваат на нив, колкумина поверувале и се изгореле, колкумина не поверувале и пак се изгореле...!? Многумина. Но, на овој суров свет се уште има искрени машки солзи.
    Мислев дека тој не плаче. Дека се исплака пред 11 месеци. Дека за овие 55 години живот му пресушиле солзите. Знаев дека вечно ќе го жали неговиот брат, но дека го преплака пред 13 години.
    Не било така. Денес видов солзи во неговите очи на сцената од „Езел“ кога пораснатиот Мерт му се развика на Езел ноќта на улицата. „Колку го жали брат му“-рече.
    Се свртев и видов дека плаче. „Но, тоа е само филм“-реков не размислувајќи зошто таа сцена го расплакала. После размислив. Го допрела. И тој го жалел брата си, кој затворил очи на млади години.
    Зажалев што јас тоа чувство нема да го запознаам никогаш. Јас немам брат, ни сестра.
    Јас никогаш не сум прегрнала некој на кој му се обраќам со „бато“ или „дадо“, никогаш не сум делела ништо со бато или дада, никогаш не сум се скарала зашто бато или дада добил/а нова играчка, а јас не.
    Никогаш не сум проелала солза зашто бато или дада е болен/на.
    Не знам како е да имаш брат или сестра.
    Затоа и не знам колкава е болката кога тој/таа ќе се загуби засекогаш.
    Сите ме прашуваат како можам толку многу да го сакам моето домашно милениче? Не знаев, велев едноставно го сакам. Сега знам. Сфатив гледајќи го како плаче за брат му.
    Во миленичето најдов утеха. Тој ми ги исполнува празните, глупави денови кога сум сама, трчка низ куќа и не ја остава празна, ме гушка навечер и ме лизнува наутро... Ги слуша моите тајни и не ги издава.
    Го гледам како мое бебенце, барам замена за она што мама и тато не ми го дале.
    Љубовта која би му ја дала на мојот брат или сестра, му ја давам нему, на Цезар, колку тоа и да звучи апсурдно!
    Но, сфатив уште нешто: тој не ми е брат, тој нема да ми биде брат. Секогаш ќе имам недостиг на брат и сестра во животот. Ако имањето брат или сестра е ветување дека никогаш во животот нема да си сам, немањето е ветување дека секогаш ќе ти недостига некој толку близок. Некој кој излегол од истата утроба, некој во чии вени тече твојата крв.
    Тој го имаше и го загуби, сега плаче. Јас го немам и немам што да загубам, но секогаш ќе плачам.
    Среќни сте сите вие што имате браќа и сестри, сакајте ги и чувајте ги како најскапоцено богатство и секогаш имајте на ум дека никој нема да ги замени.

На 1209, kamikazus, Buttterfly и 26 други им се допаѓа ова.
  8. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
  9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.403
  10. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Безсмислено е...
    - Да ги мразиш сите ружи бидејќи те изгребал еден трн.
    - Да се откажеш од твоите соништа бидејќи еден не ти се остварил.
    - Да ги обвиниш сите пријатели бидејќи еден те изневерил.
    -Да не веруваш во љубовта бидејќи еднаш си бил изневерен или не ти било возвратено.
    ЗАПОМНИ дека секогаш:
    - Mоже да се појави нова прилика
    - Нов пријател
    - Нова љубов...
    Се надевам дека среќата и љубовта еден ден ќе допрат до мене, доста беше од плачења и повредувања...

На Serafima, Strumfeta93, WhiteAngel и 6 други им се допаѓа ова.
  11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.523
    Допаѓања:
    92.152
    Dozdot e za ljubenje ne za ucenje :/

На anneyy, Magnolija, Cacy и 10 други им се допаѓа ова.
  12. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Потполно се согласувам, само штета што држиме книга моментално во рака а не тој што го сакаме :(

На Divinebutterfly и tweety26 им се допаѓа ова.
  13. Page

Page Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    359
    сите сте срциња....ме навлековте на форумов ... од сите вас може да се научи по нешто ново паметно и уникатно ... добра ноќ ви посакувам со една многу лајт песничка http://www.youtube.com/watch?v=68U-A8hS8XE :angel:

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    убаво си поминав денес,после толку време со него на оброк во мкд :) :clap:
    и после дома десерт тортата роденденска на сестра ми :)

15. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Сдк многу е тешко да најдеш вистински другар, а многу е лесно да го изгубиш. Би сакала да е обратно.
    Не ми се верува дека полека губам еден од најдобрите другари на кој се му кажував и му верував ;(
    Ми треба силно да го гушнам, но се полека ја губам таа желба.
    Премногу му верував. Премногу..

На Juicy03 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    На Spell му/ѝ се допаѓа ова.
  17. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    СДК Само јад и бед околу нас . Во душа сте бедни !

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    САКАМ СНЕГ кога ли ќе се разбудам и ќе видам снег до колена. Аман во ова скопјево нема снег. Просто сум им љубоморна на сите градчиња и луѓе кој уживаат во снежната идила. САКАМ И ЈАС :@ :@ :@ :@

На Justice му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    СДК сум спремна за на забар . Кад је штета нек је лом мислам дека се 2 забчиња само дај боже само пломба да се става да не е поголемо нешто уф ќе ми олесни денес ако ми го направи бар едниот :(
    И конечно на кафенце да се расположам јухуу се надевам ќе ми тргне денов така како почетокот на денот а се надевам и крајот со победа :) :)

Имајте убав ден :*

20. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Ќе си купам цел пакет чоколади, бомбони и лижавчиња.
    Има еден згоден стоматолог на детско :wasntme:

На Bright, Cynthia, Serafima и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.