[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    СДК Очајно ми треба некое хоби :yawn: Се надевам дека тоа нема да биде чистење снег, не сакам повеќе да заврне :talk: И така, немам друго што да кажам... :emo:

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.
  2. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.274
    Допаѓања:
    6.771
    Никогаш немојте да се потпирате на стара слава. Секогаш има нови личности кои можеби ќе бидат подобри од вас и затоа не си чекајте се во тацна , здраво за готово . Додека чекате барем трудете се да останете на истото ниво , не залегнувајте . Дури и тоа во што сте биле многу добри може да избледне и да се претвори во пепел. Ако си ја бркате работата како што треба ќе дојдат и вашите 5 минути и да , ќе траат повеќе од 5 минути :D
    Некогаш и тацната може да се скрши и се да отиде јабана.

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Сакав да кажам уште нешто, ама сепак...една слика-илјада зборови ;)

На srcekrsacka, sweet-cherry, Cacy и 5 други им се допаѓа ова.
  4. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    http://www.youtube.com/watch?v=6um7raJx61A

And tonight I settle down easy, beneath this big sky dome, times are strange,and my mind could change..

Драг дедо,
    што друго да кажам освен да почиваш во мир. Јас немам баш по што да те паметам, но сепак сум ги внука. Не ми се свиѓаат тие церемонии што им ги прават на мртвите, до толку црнила и депресии, сето тоа.. не дека сум сега нешто лошотилук, клетотилук или без осет суштество, но сето тоа би можело да се заокружи на друг, помирен, поубав начин бидејќи смртта е сепак природен процес кај човека, и можеби треба само мирно и убаво да се испрати, и да се памети по убави работи. Сеа..со плачка досеа никој никого не вратил, нели? :worried:

Испомрзнав. На овој минус три илјади и шесто по мацанине клупички, а бе голупчичи сме ние, глуфец.. јас стојам на клупава, а ти со кичма прекршена до мене :rofl: си ме гушнал, сме се згугурчиле, измрзнав ама убаво ми беше. М? :inlove:

Шо сакав друго..раније сам дошла кучи е работава :emo: ванредна ситуација што да се прави, ама шознам, леле, морам да оХладам јас за некои работи, не ја бива вака ваа. На се секиранција не се тура бе, кај ми е мене крајот така? ццЦ :drunk: :x

5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.231
    Допаѓања:
    67.739
    Уф, сакам да пишам еден онака сочен пост, ама ај, па и деца читаат. :rofl:
    Него деновиве само на љубов сум. На љубов и на алкохол. И убаво ми е.
    Цветам, мхм. :f: :smirk: :*
    И колку само сум се смеела на сликава. ќе си направам една ваква пред свадба. :D :rofl:

На kate21, Buttterfly, BoaVista и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    хахахах,каков ден...малку тркалање кај него во собата :P ,малку кроење планови и готвење за роденденот на неговото братче...ке направи 6 години...сонце малечко и убаво...едвај чекам утре да му го дадам поклонот.
    Туку денес баба ми и дедо ми си купија плазма телевизор,ох ох ох...ке има гледање Декстер на рамен екран... :D
    Сега немам многу време за мрчење низ форумот,морам да се спремам зошто ке одам да се дружам со книгата.Време е да си ја сфатам озбилно работата. :wasntme:

На kate21, Nightwalker, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    65
    На crazylady и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  8. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    -Ајде кажи ми сега која мома те сака.
    -XXX ма дадо, само се врти назад за да ме виде и ми ѕирка во тетратката :|
    -Е сега дека ти ја сакаш и затоа мислиш дека и она тебе.
    -Ама ме гледа во фацата и се трчкаме постојано.А вие се трчкате?
    -Аха се трчкаме :rofl: :rofl:

Епа вака слатко одамно не сум се изнасмејала.Хаха а будала јас плачев дека не сакам братче туку сестричка за заедно да мотиме кулки.А гледајте сега колку ми е интересно со братчето, а за кукли одамна ми помина времето.Абе денот не можам да си го замислам без него :D

Оф одам сега да учам, држете среќа да научам до утре перфектно :angel:

На BlackSwan5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    СДК
    Сум се се изнаспијала пре убаво :geek: . Ваков сон богами ни мечките во зима немаат , како сум легнала така сум станала :D

10. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    http://www.youtube.com/watch?v=nWuZMBtrc1E

http://www.youtube.com/watch?v=rD7qveSCQIw

Бон Џови плејлиста секогаш кога сум скарана со него, со моите, со било кој. Ме смирува и некако знам дека се ќе биде во ред.

А вторава е на рипит од проста причина што насловот кажува се што треба да се каже.
    Го мразам јануари, го шуткам побрзо да си оди, ништо добро не ми даде, и ништо продуктивно не излезе од него за да би останало како спомен.
    Стуткана во кебе, обиколена со страв, размислувања, филмови, и книги. Се фатив себеси како ништо не можам да научам.
    Секој човек во животот има лоши периоди па сакале ние или не сакале.
    Има луѓе што ништо за нас не сториле а ги сакаме.
    Има луѓе што тврдиме дека ги сакаме повеќе од се.
    Има луѓе што ништо не ни сториле а ги мразиме.
    Има луѓе што не повредиле а сме простиле.
    Има и луѓе што ги сакаме премногу, и несвесно ги повредуваме.
    Се почувствував како сунгер, кој впива и впива вода и кога ќе му прекипе се растекува.
    Се прашувам дали ова иде со растењето? Дали утре ќе можам пак да бидам на правилното место во правилното време за да соречам да се деси тоа што можеше да се деси ...
    Многу е лошо да имаш безброј прашања а да немаш одговори. Но што е уште полошо е да ги имаш одговорите а да не сакаш да ги прифатиш ... а најлошо од се е да се соочиш сам со себе.
    И признавам, се најдов тотално разочарана од себеси, се најдов како шетам сама по кеј без никој околу мене и ронам солзи додека не ги осеќам прстите, ни носот, а косата ми леташе и леташе, и плачејќи уживав. Чудно ви е тоа чувство ... колку сакав и еден дожд да пласне ... да ми биде филмот комплетен. Лошо е да ве разочарал некој што го сакате, но полошо е да се погледнете во огледало и да видите дека одразот од огледалото ве разочарал. Мислам, реално, болката е преголема ...
    Не сфаќам како до толку ги испуштив конците од рака, не сфаќам како се најдов овде.
    Не знам дали да препишам се на пмс, или да си удрам една. Не може пмс да ме држи цел Јануари ...
    Лошо почна годинава ...
    А јас како лејка се смеам ... се смеам за да не заплачам. пак.
    Сфаќам дека му простив на најдобриот другар што сакаше да направи глупост а јас не сакав и ме испонавреди и го видов и лошото од него...и најдов сила да простам, за одново да го изгубам зошто не сум му отишла на роденден ... тогаш не знаев, зошто од кај и да го викнам доаѓаше да ме гушне кога ќе бев скарана со овој мојов, не знаев зошто е тука за мене секогаш, го нарекував брат ... а тоа беше лани, и годинава, се видовме, и не е веќе тоа тоа ... го изгубив, потполно и целосно. И болката е иста. Тоа требаше да го сфатам од поодамна, а не сега да ме удри.
    Сега ме удрија и сите мани што овој ги поседува ... ме удрија, и не може до мене да допре неговото извинување, не може и не може ...
    Не знам што ми е, некој си балон околу мене, некој си ѕид, и крив е и не е крив ...
    Не сакам да пораснам, не знам дали имам сила да се сносам со се, не знам дали можам да запрам се што не сакам да се случи, не сакам и не сакам.
    Се вртам низ собава, гледам работи и ситници од него, се од него, се чувствувам како да сме раскинале, како да го нема, а само пред два дена ми рече засекогаш ќе те сакам ...
    Се прашувам каков би бил мојот живот кога со него дефинитивно би го ставила крајот? И сфаќам дека не можам да го знам одговорот на тоа прашање, затоа што не би ставила крај, го сакам, и и еднонеделните паузи што ги правиме ме излудуваат. И ме ужаснува помислата дека можеби тоа е тоа, а не ни знам што е што уствари.
    И смачено ми е од муабетите дека со еден ку* не се умирало, дека сум млада, дека не треба така да бидам во долга врска, дека не иделе работите така ...
    А како одат бе леле?
    Ми ја нарушувааат психата, ме полудуваат, и кога и да се подкараме некој ѓавол од внатре ми вика еј, во право се, што ти е на тебе, остави го, мораш, мораш, не смееш да бидеш со него гледаш се скаравте ... и тогаш заборавам дека тој со еден поглед ми го полни срцето, со еден збор ме смее, со еден допир прави да треперам, заборавам како се чувствувам кога ќе го гушнам, и како душата ми на место кога во тие плави очи ќе се видам себеси.
    А кој не се кара?
    Зарем треба такво да е другарството? Да ми е страв да им кажам дека сме се скарале само за да не ги слушам тие муабети? да се затварам во себе, и да плачам сама со себе постојано. Сфаќам дека кога е за смеење имам многу личности во животот, навистина еден куп, ама кога ќе ми е тешко ... само него. И тој него прави милион грешки неделно, и тој знае ужасно да ме повреди, да каже многу работи што не ги мисли ... и во него како да се гледам во огледало. Стварно, ама стварно тешко функционираме, и стварно не сакам некој што првично немал ни дечко во животот да ми дели совети дека треба да раскинам.
    Се чувствувам толку растргнато, немам сили да му кажам дека ми е потребен, да го гушнам и да плачам и да липам и да му изнакажам се а тој само да ме држи, да знам дека е тука.
    Немам сила моментално со ништо да се сносам, а утре ме чека полагање, последна шанса за која секако не сум спремна, ме чека долг разговор во четири очи, ме чека долг ден на лажно смеење ... пак да ми тежи лицето од таа маска, а цело време ќе посакувам да сум дома, да се стуткам со слушалки во ушите и тивко да липам носејќи нови одлуки, решенија ...
    Јас не направив список што сакам да постигнам оваа година, а можеби е време да направам еден.
    Долгиов, грд, тажен пост, го препишувам на длабоково пмс во кое сум навлезена ...
    Со непмссоиден заклучок дека можеби, т.е повеќе накај сигурно е, дека е време да застанам, да се соземам, и за прв пат во мојот живот, да ми биде најважна мојата среќа.
    А верувајте ми, за јас да бидам среќна и да се смеам од срце, не е потребно многу ...

Имајте убава вечер, и убав викенд.
    Ви посакувам од срце, со извинение за долгиот пост.
    Ве гушкам.
    :hug:

Прикачени фајлови:

На srcekrsacka, kate21, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Сд ви к’
    Најлошо што можете да направите за себе е да живеете во минатото и да жалите по работите кои сте можеле поинаку да ги направите. Исто така, не сонувајте за совршена иднина која не постои и не се грижете за некои работи кои не се и можеби никогаш нема да се случат.
    http://www.youtube.com/watch?v=vmdv0EmsNbk

На Adi888, mims-89 и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Кашлица, мрсули и кивање...
    Ми мавна на психа...

Пробувам да бидам подобро...Тапкам во место... Дури и фигуративно.

Добрата вест - ми проработе усб кабелот за телефонот.

Подосадна вечер не сум имала... Едвај чекам да ми се приспие...

И ај некој ако може нека ми купи пуканки.... Прити Плиииис :wasntme:

13. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    што читав дека бадемовото масло е најдобро за нега на раце е сосема погрешно,МАСЛИНОВОТО масло е тоа што ги омекнува и пред се негува рацете и мислам дека секоја девојка или жена би можела да одвои 10-15 минути од своето време за еден ваков домашен третман-дури ни во козметичките салони го нема :lol:

14. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    ..само дојдов да ве поздравам и да си кажам дека ќе бидам почесто овде, бидејќи не бев..
    Останете вакви, јас ве љубам..
    Ааа и да! Ќе заборавев..
    Периодов ми оди се како подмачкано!
    Брилијант и се е како подмачкано :D . Сакав да ја употребам фразата де, ама па ми оди и ништо на светов нема да ми го расипе расположението кое ме држи па веќе подолг период.

Поздраaaв!
    :*

На Neytiri, Ema.Sk, maca99 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    СДК
    Dear whoever is reading this , YOU'RE BEAUTIFUL and someone out their is crazy about you , so please dont ever forget to SMILE

На kate21, ViktorijaMari, keti.kety и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Совршено!Ми измами насмевка :)
    Ти благодарам HeelsLover :hai:

На HeelsLover и Waka-waka им се допаѓа ова.
  17. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Колку е поубав животот кога го гледаш со розеви очила . Генерално сум песимист ама има неколку дена во годината кога сум неверојатен оптимист . Можеби мојов оптимизам не е реален ама убаво ми е! Сакам и јас да се научам да живеам со позитивна енергија и најважно од се да не ја губам надежта..како и да е сега , утре е нов ден , нов почеток и нова шанса за да почнам да живеам на друг начин. Се чувствувам исполнета и задоволна без конкретна причина , среќна сум ...

На maca99 и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  18. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    СДК само едно.

На srcekrsacka, Meggy и thelittle17 им се допаѓа ова.
  19. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Sakam da kazem deka malce gresev koga gi pocituvav svoite pravila malce zboruvav za drugite zosto ne me znaimse zivotot na drugite no zakluciv deka koga se naogas opkruzen so luge koj zboruvaat za drugite postepeno nezabelezitelno stanuvas kako niv, pa normalno bev glupa sto i drgo ke se zboruva so takvi luge, zatoa mnogu zgresiv zboruvav toa sto ne go ni mislev samo kako da se vklopam e kolku bev glupa zalm sto so mojte zborovi ja navrediv svojata prijatelka zalam sto go napraviv toa iako ne go mislev duri kako da zaboraviv koja bev kako da stanav druga licnost zalam sto sekoj den se budam so taa misla zosto go kazav toa zosto bar da go mislev no nema vrakanje izvini uste ednas ,jas mojte greski ke gi plakam a toa so golema cena bez ti da mi kazes odeluvaki se od tebe zosto nesakam nikogas da pomislis deka jas sum ti neprijatelka, sekogas ke gi pametam zaednickite vreminja pominati sto jas gi unistiv za2minuti ,zatoa za site sto citate pazete sto zborete da ne go dozivuvate ova sto jas do kraj na zivotot ke go minuvam :yawn:
    [mod-kirilica:1cx68xtb][/mod-kirilica:1cx68xtb]

20. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    Толку многу вложен труд пропадна во вода ... ако сама сум си крива што превише попуштам на некои шо не засужуваат -.-

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.