[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    СДК дека сум заљубена до уши. :$ :$ :$ . Два часа во неговоте прегратки за мене се малку. Сакам уште. :( . Ах колку е убаво чуството да имаш некој покрај тебе и да го сакаш што би рекла јас до небото дупче и подалеко. :lol: :lol: . Се чуствувам исполнето и среќно. Туку што ми стана постов ми е ко на некоја тинејџерка. Се разбира никој да не се навреди. Убаво е човек кога е заљубен.

отидов јас да си спијам мирно и среќно.

На Serafima, TheCandy880, maca99 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    СДК дека прсти ме заболеа, и очи ми отпаднаа во темницава, пишувајќи го постот во темата НАПАДНИ ДЕВОЈКИ :whew: -ама морав :lol:

На Serafima и tweety26 им се допаѓа ова.
  3. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Постов ќе биде крајно искрен и директен, и е резултат на гомнава што се дешаваат на форумов, а од кои мене ми е ску*чено.

Премногу дволични гомна има на форумов, знаете?
    Исто така, има и премногу тролови на форумов, за кои ни самите не сте свесни и мислите дека се нај нај.

Лизни мазни овде, лизни мазни онде, и после плукај по кој стигнеш, злоупотребувај се што ти е кажано. А зошто? Само за да бидеш фаца на форум, само за да имаш више лајкови и саааамо за да си ги испразниш фрустрациите.
    Добивате ли сила? Добивате ли сила што намерно плескате се и сешто,а сте свесни дека тоа некого повредува ?!

Лелелееееееееее душиче тоа, мња мња мња денес, а утре леле оваа па оваа аман веќе со тоа, исфрустрирана ваква, таква.

Кога се зачленив, имаше многу активни членови, имаше многу развиени дискусии...А, сега? Ништо нема, само тролови, дволичност и ниту една отворена дискусија.

Тешко дека ќе пишувам пак овде, освен кога ќе ми затреба нешто.

На Hopeful, Ema.Sk, Rubiii и 6 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.121
    Допаѓања:
    257.788
    Моментот кога имаш уште само два испита до крај и кога не ти се учи.
    Стануваш мрзелив, имаш аверзија од книгата и ќе го исчистеш цел стан.
    Ситуацијата станала алрмантна. Е тогаш навистина не ти се учи.
    Критични се овие моменти, или ќе биде или не, ама мрзата веќе надвалдеала.
    Чаре?
    Е нема!

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. minimouse

minimouse Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
  6. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    конечно добро поминат испит,без нервози :)
    од утре сум слободна за другарките и дечкото ;)

7. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    СДК дека ми се јаде благо и ништо повеќе :) .

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Се пореметив. Од 3 сум станата. |(

Искрено, ме мрзи да ја отворам устата и да го изедам последново залче.

9. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Ти ја прочитав статијата, исправи си ги просторите помеѓу запирките и буквите, искрено не сум нешто многу импресионирана како си го скоцкала ова, може и многу подобро.. ќе ти дадам ноќеска криткика кога ќе се вратам од факс.. не е работа да напишеш колку да го имаш, толку да делува ок..

Поздрав.

Туку утрово шарено, денов долг ми се чини, ма плаши малку..

И се почесто се пишува за некои игри на форумов, убаво е што сум на страна од сето тоа, ама не е убаво кога читам како се плукате..

Имајте убав ден..

http://www.youtube.com/watch?v=ZYRfUoR9 ... re=related

10. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
  11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    СДК дека денот ми започна со ;( со песната звона звонат на скај радио
    а тоа што прочитав дека 9 месецно девојченце има епилептични напади :x душичка малечка
    За корисниците на Т Мобиле: 070 143 122
    За корисниците на ВИП : 077 143 143
    За корисниците на ОНЕ : 075 143 171
    со вртење на бројот донирате 100 денари.

Број на жиро сметка (Тутунска Банка) 210-5016472508-48
    Име Дарија Калиновска

бидете хумани, и донирајте, јас веке донирав

На maca99 и Serafima им се допаѓа ова.
  12. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Станав во 7, иако заспав во 2 и несто а и денес полагам, но ако не се жалам мојата најдобра другарка ми дојде на гости :) Уште од сабаље кафина, трачеви аааа веќе 3 недели се немавме видено, баш ми е криво што не студираме во исти град :( али затоа овие 2-3 дена има да ги искористиме максимално ;)

13. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    да не мислеш на песната од Тоше Уште една скала ?

14. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    не, од една србска пеачка ја пее песнава

На maja.kostovska му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Па јас веќе само од потреба пишувам. Прашувам и ретко кога добивам одговор. :?:
    Презафатени се луѓето со расправање по другите теми. :!:
    Ако... нема врска.
    Доволно ми е тоа што си го подобрив јазикот (кој ми беше од многу корист), си направив неколку пријатели, ми се промени мислењето за многу работи и само што се разбудив, не знам што друго да кажа, воглавно тоа е...
    Не се замарам... :yawn:

Тууу, веќе 2 пати редактирам, ги испомешав зборовите, ај нид мор слип !

16. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    СДК од денес почнувам да внимавам на исхраната, време е да почнам малку поздраво да се хранам.
    Чајот веќе е на масата :)

На srcekrsacka, maca99 и Serafima им се допаѓа ова.
  17. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    СДК требаше да имам осмица, беше грешка, ми стави деветка (пресметки, уф) и сега само космичка среќа нека се појави и оваа да ми десетка.

Да му кажам да ми напише десетка? Или многу е? Хмм...
    Па и не е лошо деветка, имам една осмица, и две десетки, оваа деветка нека ми поврзе, нека ми разбие.
    Како и да е, со Господ напред и среќа да ме прати за уште една десетка.
    А од друга страна, да не дудлам многу, некои немаат ни 6ка.
    Бар убави оцени да имам кога во љубов сум катастрофа над катастрофите. Од една симпатија што не правам муабет, погоре не можам да мрднам. А не сум лоша, бреј, ама се пофалив, ич не сум лоша.. хаха

Како и да е, како што не сум мрднала од дома, си викам бар да живеев на поткровје, да ми падне некој од небо, али на прв спрат, потешко..
    Нема бе нема, еден ми се свиѓа само зошто јас се терам да ми се свиѓа, колку да се дешава нешто.
    Ако стане аларманта ситуацијата и оглас ќе дадам. хахаахаа...
    Коми-трагично.
    Очај, жими се. :)

На Grunge му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mameha

Mameha Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    490
    СДК колку би било фантастично неко утро да се разбудиш покрај типов
    аааауууууууууууу :^) :^) :D :D :inlove: :inlove: :inlove:
    неверојатен е
    btw ќе го силовам :$ :rofl:

Прикачени фајлови:

• rayan.jpg
      rayan.jpg
      Големина на фајлот:
      54,6 KB
      Прегледи:
      228
    На minimouse и Ashling им се допаѓа ова.
  19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    СДК ... пијам кафенце покрај форумов, читам првиве постови од позади и ми дојде идеја нешто да кажам ...

Читам и слушам општо како на студииве имаме се висок просек на студенти. Браво. Но, студиите сега и до пред некоја година не се исти. Тежината е различна и начинот на студирање и полагање е сосем подруго. Хмм, ве читам се од 8 па нагоре ви се оценките и просто имам чувство дека и за тоа само учите, за оценка и просек( кој патем лесно се добиваат приметувам), а не за да нешто научите. Додека ние студиравме секако полагањето беше посложено и потешко затоа што немаше бодување туку пишувавме табаци и табаци хартија, усменото полагање беше уште позезнато ради професорите ... И со тоа знак ? дали ќе положиш без разлика дали си напишал се или одговорил се. А на страна беа семинарските и др проекти кои не ти ги ни бодуваа. За да добиеш 10 беше лесно, но за да добиеш 6 е тоа беше потешко. Сфативте нели што сакам да кажам?
    И да, имаше кои се бореа за просек но другите со мачење, паѓање на испити по не знам кој пат, полагање по не знам кој пат, сакале или не ќе научеа материјал и така се стекнуваше знаење. Не ме земајте погрешно ама мислам вие тешко ќе стекнете некое знаење, полесно ќе направите висок просек кој и не значи нешто многу. Само подигање самодоверба и его. Може нешто е олеснето во студиите но знаењето е отежнато, квалитет нема да има.
    Затоа нека ви е важно дали и колку ќе научите отколку која оценка ќе ја добиете. Понатаму во животот оценката не е мерило за тоа кој како ќе се покаже на професионален план, туку вашето знаење и умеење ... квалитет. А др фактори како протекции, снаоѓање итн се др приказна.

На MandyLane, Hopeful, marama и 5 други им се допаѓа ова.
  20. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    Да кажам колку се сложувам, малку се зборови.
    Се пронајдов, па затоа ќе реплицирам. Премногу си во право, но..
    Далеку од тоа дека се правдам, но ќе зборувам лично за себе. Точно, сега моите оцени се заради мојата сатисфакција и его, кои оцени патем, ги добивам прв пат, еднаш кога почнав засилена во прва година, и ми беше премногу тешко, многу се мачев, и сега во четврта кога конечно сфатив дека можат многу лесно да се добијат. Кога станува збор за на некој начин превласт, зошто да не се борам меѓу да речам `најдобрите`.
    Но меѓу беше тешко. И јас учев за да научам, и што се случи, паднав маркетинг, паднав менаџмент. Зошто конкретно можам да зборувам за економски, мора да учиш на памет и да имаш среќа.
    Така ни е направен системот, што да правиме? Не имаат тотално осакатено.
    И далеку од тоа дека не правиме проекти. Има предмети (зошто сум на е-бизнис) каде што не можеш да поминеш без да научиш да правиш маркетинг комуникациски план (со фирма), без да научиш да правиш дата база, еве сега и Пантеон 5,5 го полагавме (патем да се пофалам го положив со 98 бода, а толку не се добива лесно, беа тоа вежби и вежби, учење и работење дома).
    Навистина не сме ние виновни што таков е системот, но ако сакаш да научиш нешто, секако дека нема да биде тоа на факултет, не денес, не кај нас...
    Лично јас, сум била на пракса на две места, сама, без помош од факултет, пракси каде што не сум варела кафе, каде што не сум купувала бурек. Туку на едната сум учела, на другата сум работела истото што и тие го работат. Само дома моите знаат колку ми било тешко секој ден да одам полно работно време, да одам на факултет и да стигнам да положам се на колоквиум, тој период и мајка ми беше болна па морав да ги вршам сите работи дома.
    На некои може им било лесно, мене ми било тешко, признавам.
    И муабетот ми е, добро поминав, одлични препораки имам, кога почнав ништо не знаев, ама се се учи. Дури и работата.
    Секоја приказна е различна, сите оцени различно се добиваат, некои ги стекнуваат полесно (дарба за бубање) некои ги стекнуваат потешко.
    Точно е дека ништо не знаеме, но доколку си вреден за да постигнеш успех, ќе можеш утре да се надоградуваш, и да учиш, ќе бидеш вреден и на работно место.
    Системот е многу сменет, секој оди на после дипломски студии, сите магистри (моја генерација), премногу би ми било криво и јас ако не сум од нив. Чисто, ради лична сатисфакција..

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.