1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Сабајлето ме потресе една вест,дека другарка ми го изгуби бебчето,имала спонтан......така се вратив неколку месеци наназад,кога едвај го преболев-ако може и да се каже тоа.....маж и ми рече да поминам да ја видам.Ама како? Како ќе ја утешам кога и јас поминав низ тоа?Затоа ќе останам дома,а таа ќе сфати,да не и отежнувам уште повеќе ;(
    Единствено,ќе се наоблечам убаво и ќе тргнам низ населбата ,да поодам,да ми се разбистри умот.
    Се надевам кога ќе се вратам ,лошите мисли нема да ги донесам со себе.Нека испаднат низ улицата по која ќе одам

2. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.633
    Допаѓања:
    37.072
    http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=3 ... ntId=86257
    како е можно да постојат вакви монструми не ми е јасно?Се потресов од ова што го прочитав. Зарем животот се брише со гума и повторно се пишува? Каков е тој ум што се одлучил на ваков чин? Почнувам да останувам без зборови....зарем проблемите се толку големи да се решаваат на ваков начин?

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Уште ме држи еуфорија за вчерашната победа на нашите јунаци.Едвај заспав бидејки мислев само на тоа.
    И сега наместо да се спремам да го дочекам него јас правам осмици и се чуствувам како пијана кокошка.Сета моја срека што има фудбал па ке ме раздрма :D

4. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    ....бев до Пренди и си купив 2 џемперчиња, и доаѓам дома и мајка ми ми кажува како еден наш близок пријател, силувал жена (а женет е, дете има) и прееска дошла полиција го уапсила... Останав ваква :o :o :| :fubar: Боже Господе, уште не ми се верува, неможам да се соземам............ :shake:

Леле ако некогаш случајно го видам на улица, жими се ќе бегам.... :bandit:

5. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    227
    Доаѓа и тој ден, кога сите околу тебе ги мразиш, и почнуваш да плачеш без причина.Никогаш не ни помислив дека и јас ке дочекам таков ден, но еве дојде и тој ден.Плачам, плачам без престан, солзи ми наидуват на очите додека го пишувам и ова.Помислувам, можеби ова е добро,можеби после ќе се почуствувам по добро, како да сум симнала огромен товор од мојот грб, искрено се надевам на тоа.Се надевам на подобро утре..

Имајте убав ден! :*

6. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Денес изгледа станав на лева нога :doh:

Станувам и влошката УТОП! Одам до дедо и велам ДАЈ ПАРИ!
    Прво до обложувалницата тркк! УФФФФ уште тоа :swear: :fubar: Одам како да потрчнувам, а една моја комшивка:Ти си нормален ли си колега?! :fubar: Човекот вози велосипед на снег :fubar: и вели :Не сам со сите! Стигнав до обложувалницата и чуствувам ми тече :doh: Седнав како во базент! Таа па една нова и прашува по другата 15 мин. се трткаше. Ми се идеше да и залепам една... А другата :fubar:
    Генка (така се вика) : Тие се нормални ли? Шест страни допуниии :swear: :swear:
    Едвај упалатив и трчам до маркетот...И правоо дома Дедо:Многу брзо дојде.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Осеќам дека денеска не ми е денот.
    Штом уште од сабајле сум изнервирана,до крајот на денот којзнае што ќе биде :) .Подобро денеска сите да бегат од мене и јас ќе бегам од нив.Чудно им е зошто сакам да сум сама? Зошто не зборувам?
    Затоа што во ваков период сакам да сум самата со себе и крај.Не гледам ништо трагично во тоа.Не можам да се смешкам и да се лигавам кога нешто не ми е во ред.

Сакам исто и да кажам дека малку почнаа да ме нервират постовите во кој се вели дека форумот не е ист како што бил :^) .Овде сум само пола година,не знам каков бил но не ми е јасно што сака да се каже со тоа.Дискусија не може да се води од проста причина што овде не се почитува туѓото мислење и крај.Размислувам двапати па и трипати дали да напишам нешто во некоја тема но секогаш се предомислувам од проста причина што не сакам караници и да се живцирам уште толку.Форумот го сфаќам како место за забава и искажување на ставови а не и овде да се нервирам за се и сешто.

На Abeja и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  8. Tedi16

Tedi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    54
    Денес се чувствувам толку мутаво што утрово си ставив течен сапун на четката за заби :swear:

9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.084
    Допаѓања:
    257.295
    Само да појаснам постот не ми беше мрчаторски.
    Не мрчам јас овде, мрчат други.
    Ако кажам што се случува, тоа не значи дека мрчам.
    Додуша постот не е за сите, ќе се пронајдат тие за кои е наметнат.
    За навредите и нападите спомнав бидејќи веќе се претера, не се внимава што ќе биде напишано.
    Едноставно некој не може да прифати дека некој друг има поинакво мислење од неговото.
    Реплицирај, контрај, ама без навреди!

И да, и јас го сакам форумот, затоа сум и овде!

На zhap4e и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  10. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Јуле, барем јас не напишав конкретно за твоето мислење. Пишав како одговор на сите кои се бунат дека форумот е веќе фаличен. Едноставно досадно е да се чита што било порано, што е сега, наместо продуктивна дискусија.
    Во секој случај, форумот изобилува со теми за сечиј вкус, па секој си пишува на темата која го интересира.
    Ние го составуваме форумот, и сами може да придонесеме да живне или да замре. Провоцираме, одговараме на провокации, навредуваме или покажуваме дека не допрела нечија навреда.
    Од нас зависи изгледот на форумот. Следствено, колку луѓе, толку карактери, оттука и несогласувања и препукувања, живост на форумот и потреба да си тука, да научиш нешто или да ги пренесиш своите знаења.
    Недостигот на инспирација пак, не е производ на случувањата во форумот, туку пред се е нешто приватно. Барем за себе можам да кажам, кога ми цути емотивната состојба во позитивна или негативна смисла, имам што да кажам. Кога сум во фаза на стагнација ќе си ќутам, макар и за моите омилени или ранливи теми да се спори и говори.

На Noemi, mims-89, MSkorpionka и 7 други им се допаѓа ова.
  11. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    Добро, каде отиде човечкото во луѓето ?
    Еден млад живот прерано згаснат. Зошто? Читам и не можам да се изначудам. Ја познавав девојката, на моја возраст беше :(
    Па уште читам изјава од убиецов дека поради нестручноста со ракување на оружјето ја застрелал. Да, бе да. Па баш в глава се погоди да ја застрелаш. АБЕ МРШ !!!

На eli25, Divinebutterfly, maca99 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    65
    Мудрите изреки се оние кои остануваат и се споменуваат низ времињата. Вреди секогаш да имате барем дел од нив на ум, затоа што можат често пати да помогнат и да ве направат побогати и посреќни.

1. Дури кога ќе престанеме да се плашиме, почнуваме да го доживуваме секое искуство, болно или радосно; да живееме во благодарност за секој миг, да живееме изобилно.

2. Стори го тоа сега! А чекаш совршени услови, никогаш нема да го направите.

3. Животот е толку убав бидејќи никогаш нема да се повтори.

4. Не оди по веќе истапкан пат, каде и да води. Место тоа, оди таму каде што нема пат и остави трага.

5. Штом ќе почнеш да веруваш во себе, ќе знаеш како да живееш.

6. Животот е полн со разни обврски и одговорности, но основна и најважна е одговорноста што ја имаме кон себе.

7. Кога ќе помине денот, раскрсти со него. Си сторил се што си можел; некои грешки и глупости сигурно се провлекле; заборави ги колку што можеш побрзо.

8. Дали сакаш да бидеш среќен? Тогаш направи го својот живот едноставен како дишењето,

9. Ако внесувате среќа во животот на другите не може, а да не ја чувствувате и самите.

10. Светот можеби нема да оддаде признание на храброста на малите луѓе, но би се распаднал без нивната храброст и издржливост.

На Serafima, Divinebutterfly и eli25 им се допаѓа ова.
  13. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.416
    Последниот пост во сдк чинам ми беше за бабите, и за мојата мила бабичка која со душа ги чекаше коледарчињата.
    Сдк дека таа мила бабичка сега е болна, многу.Не сум подготвена да ја изгубам, всушност никој не е.Имаше среќа еднаш, сега ја пазиме и чуваме.И во главно сакам да кажам додека можете покажувајте ја љубовта, помагајте, зборувајте, љубете, затоа што откако човек ќе почине се е џабе.И пак ќе кажам сакајте си ги бабите, полни се со мудрости.
    И да не биде цел пост вака тажен, да ви се пофалам дека денеска славам една година откако сум зачленета на форумов.Можеби не пишувам многу, но ве читам редовно.Оваа година на форумов беше исполнета со многу интересни теми, дискусии и секако прекрасни форумџики.Би сакала да ви се заблагодарам затоа што секогаш има некоја што ќе даде совет, ќе те утеши и секако ќе те насмее :)
    И да ве почастам :D

На Cynthia, Izaabella, Serafima и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.345
    СДК дека се поминаа сите можни граници на прифатливо човечко однесување ;(
    Кој има толкава сила да одземе живот на една млада убавина? Кој е тој да и одземе она што никогаш не и го дал?
    И најстрашниот опис на пеколот е малку за нас...

На Divinebutterfly и Serafima им се допаѓа ова.
  15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.519
    Допаѓања:
    92.110
    Падна и првата понуда за брак и останав :o вешто го избегнав одговорот префрлајќи се на неговата смисла за хумор и несериозноста. Можеби и не сакав да го сфатам сериозно, иако се обидуваше да ме убеди во неговата сериозност. Ништо одиме до трета среќа. :lol: Колку и да не сум романтична не сакам по телефон :wasntme:

После ова почнав да размислувам дали сум спремна да направам таков чекор. Не само јас, дали ние сме спремни за таков чекор. Никогаш не ми било во план да се омажам млада, да имам куп деца. Можеби би се верила за слободно да си шетаме наоколу, без никој да ми суди зошто го имам нели прстенот на рака.
    Срцето ми бие и се молам да не е сериозен.

На tinkerbelll, LaDyDoLl, bittersweet и 47 други им се допаѓа ова.
  16. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    СДК дека многу ми е убавооо, прекрасно се чуствувам во мојата кожа, денов ми е совршен се надевам дека и вака ке заврши. СИТЕ ВЕ САКАМ :*

17. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Како сте срцушки? Навивате? БРАВО сакам да кажам за ракометарите! Се гордеам што сум Македонка!!! Си го пишав на статус знамето на МК! И од Бг да гледаат :D Значи ве гледам на Зулу и се наежив кога цела публика викаше ЗА МАКЕДОНИЈА!!! Прекрасно нешто е на плоштад! Ајде пејте сеа да ве слушам,Излези момче! Ги гледам овде како скокаат :D

А јас? Јас зедов еден од државните испити! СРЕЌНА СУМ ААААААААААА!!! Ко еден камен од срце да ми падна! :dance: :party: Уште 4 остануваат до дипломата,ама ќе паднат и тие ;) Има да ги смачкам! :D Затоа ме немаше...ЌЕ имам доста за читање и на Фемина :lol: Ве сакам!

АЛЕ АЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!! МАКЕДОНИЈА!!!!

На Rozich, zhap4e, mims-89 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Сакам да си купам рибичка и да ја крстам Дуле. :inlove:

На zhap4e и mims-89 им се допаѓа ова.
  19. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Ми се допаѓа продолженито на "Излези момче" :rock:

На Breezy, Divinebutterfly и Abeja им се допаѓа ова.
  20. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181
    Среќна сум! Горда сум што сум Македонка!
    Среќна сум што нашиве ракометарчиња повторно барем за малце направија да се радуваме да заборавиме на све лошо,срекна сум што нашава мала државичка но голема по душа и срце се собра на едно место и ги пречека нашиве великани како што им доликува!!!!
    Повтроно им докажавме на сите на Европа на светот кој сме и што можемеее!!! :muscle:
    Полека полека и ние успеваме да се искачиме на светските пиедастали.
    ај да не ломотам многу сакам само да кажам браво момци браво што повторно ни донесовте радост што пак успеавте да не соберете на едно место сите браво МАКЕДОНЧИЊА НАЈДОБРИ СТЕ!!! :inlove: :bow: :inlove: :bow:

и да сакам да кажам вчера станав кума :rofl:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.