[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Толку ми е убаво што посакувам да се сменам за 360 степени.
    Да се свртам еднаш, и да сфатам што се имам, да бидам среќна што неговата љубов ме прави најсреќна на свет.
    Јас го љубам, а тој ме сака на негов посебен конплицирано софистициран начин . Замаени, ама среќни и заљубени.
    Ете тоа сакав да кажам.
    Ајт со здравје.

На kate21, TeddyGrey, Trendafilka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Абе нова вера нова библија е работава, а нема врска со никаква религија.

Епифоничен ден, која глупава маса сме ние жениве чудо едно. Која е поентата да имаш смртна противничка пред која секогаш мораш да се докажеш дека си нешто најдобро кое она никогаш нема да го достигне? Фала богу не сум до толку ненормална, ама вечерва имав можност да присуствувам на такво китење со перја помеѓу две ривалки, и глетката беше трагикомична, зачинета со сатира. Форсирање га*ови алијас модерно денсање, абе да пукнеш од мака што си женско.

А едно 5 часа претходно, фрустрација на нивоу како резултат од нестоење на зборот и проповедање празни глупости, кои не се толку празни,а уште помалку глупости, само се проповедани од недостојни луѓе.
    Цел живот сериозните работи се дискутираат зад затворени врати, а очекуваат отвореност од нас. Епа, треба малку да се замислиш колку ти самиот си пример за тоа што го проповедаш.
    Practise what you preach.

Је*еш га, искреност е меч со две острици.

А ќе заборавев, што е со филмот на-ти-го-дај-ми-го? Мора ли цело време да се чека од некого за потоа да му се врати демек на добрината? Или луѓево до таму стигнаа да чекаат да им се вратат сите важни и неважни услуги. Во склоп на рекламата од нашата ни влада, да речам - Направи го првиот чекор.

На Strumfeta93, Breezy и Noemi им се допаѓа ова.
  3. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    е за инат не правам скајп! уште мсн си фурам. 8)

едит: правам сеа муабет со една другарка, ми вика дали сум сакала да идам од февруари во теретана.
    и викам што така ти текна?
    па како што? за до лето да се направам рипче, па слики за фб ова она .
    :geek:
    еее до таму стигнавме, да вежбаме не за здравје него за слики на фб.
    ма не скајп да правам туку и мсн и фб и се ќе избришам, ај се у к***ц!! :swear: :swear: :swear: :swear: :swear:

На eli25 и Cynthia им се допаѓа ова.
  4. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    http://www.youtube.com/watch?v=fuj2T0BE9Ms

Постов намерно е во СДК,а не во музика од неколку причини. Ова ми единствената песна од Аца Лукас која ми се допаѓа. Многу ми се допаѓаат зборовите,како ги склопил и како ја пее... Никогаш не сум слушала турбофолк и нема ни да слушам,но оваа ме гаѓа во срце,во пета,во бубрег - некако како да ми плеска грешки мои и шанси пропуштени од минатото во лице,оноа дрско. Не знам зошто. Така си ја сваќам песната.. Не ми се верува колку луѓе има.

Песнава ми мава бедови. Сваќам дека многу работи ми фалат во животот. Сваќам дека многу сум се променила и тоа најверојатно сум станала подосадна од претходно. Иако имам многу повеќе пријатели и другари и односите со сите нив ми се одлични,се осеќам како да еден дел од мене не знам каде да отишол. На кафе не е,дека неможе едно кафе да пиеш две години. А некако се осеќам дека без тој дел не функционирам. Не знам дали е тоа љубов или внимание или нешто од двете или среќа...

Немам плачено не знам од кога. Тоа е лоша работа. Немора да плачете за нешто лошо,едноставно да си исплакнете душата и очите. А јас чим не плачам,значи ништо не осеќам. Нема за што да ми станува полесно. А тоа е лошо. Посебно за тежок садист,мазохист како мене кој сака и себеси да се мачи и другите.

Не кажав многу,ништо ново во пост на Мистериозната освен што секогаш се жали. Останете ми со здравје девојки. ;)

Koga briga ko nochas plache...

На CrazyStupidLove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк ех граду мој, ноќен животе мизерен наш .
    Голтни се сам во тоа мизеријата, сркни се со лажичка- црпалка.
    Оди човек на латино најт а таму сите македонски ора и се чудам да не сум згрешила дискотеката :^)

И така.
    Со пола шминка на лице, мрзливо натеганати пижами и мокро десно ракавче :lol: :lol: си ги топлам ноженцата со лаптопот во скут и ќе чекам сонот да ми дојде.
    Ножината бумбарчиња, штикли за мене нема по казна месец дена :!:

тамн додека минат испитиве нема излегување нема шЧикљи за мене.
    :hai:

На eli25, Noemi и Doozy им се допаѓа ова.
  6. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Јас и моите жени САМИ во кафана.....и кој ни треба друг? Никој! Nајубаво си поминавме...Неможе нам нико ништаааааааааа.........

На Betty.Boop и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  7. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    СДК американска книжевност, во понеделник ја полагам последната твоја целина.
    Уште утре ќе си бидам ваков без сон и налик-зомби...
    Ама потоа, ЧАО!

На gingerchild му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Утро почнато со мирис на цимет врз сутлијачот на мама... прекрасно.
    Чувствувам насобрана енергија, која чека да ја фрлам по некои улици, ќе биде!
    Сакав мераклиско утро. Ова е тоа.

Еден текст чека да биде напишан... ме мава карневалска еуфорија.
    Си мислам дека и мојата среќа си ги шири усните, не многу широко, но доволно за мене.
    За мојот живот, се препуштам на него.
    Ма, нека ме носи каде што сака. Знаеме ние што е добро за нас.

На eli25 и aaaaa им се допаѓа ова.
  9. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.262
    Допаѓања:
    43.925
    Денес е ден за шлагери, мекнеење, утринско кафе со мама, мјаукање на балкон додека мачаците се спремаат за февруарска ебална, за перење постелнина, клатење колкови на Елвис Присли, правење медени срца и лепење на истите со џем од сливи и криење од тате, за да не ги изеде сите. Денес е ден за гушкање сами со себе, со партнерот, со градските липи или брези (оние што останаа), за благи поздрави со соседи, лајливи кученца, исплашени џивџани. Денес е ден за полирање табани со чоколаден сапун и мачкање со Павловиќева. Денес е ден за песна, да се напише, испее, зачува, исчкрта со молив или пенкало, да се стутка хартијата и да се џитне во ќош, како во старите добри времиња. Денес е ден за инспирација од далноводи, стари весници, полнети бабури, трабант што го јадат свињи, за неважни а така познати работи. Денес е ден за чистка на фолдери, бришење history од стари логови, менување пасворди на виртуелниве мрежи, ден за заштита со еден голем имагинарен кондом од заразни луѓе. Денес е ден за домашна пица, колбавчиња со лут сос и домашна атмосфера што испарува и прави капки на прозорците. Денес е ден за слевање и славење, во себеси давење. За некои ситници што сте ги заборавиле.
    Клуч од дома, стара карта од автобус, билет за концерт, уплатница од факултетска рата, чизми што никој не ги запаметил, ниту ги носи повеќе. Ден за простување со некои спомени, а наместо нив простор за нови. Денес е ден за растење со кокичињата, ден за погребување на лошите сеќавања. Денес е ден за симнување добар филм, талкање низ сопственото маало како да е касаба од непознат вид, трагање по птицата Додо, отварање Пандорини кутии и затварање музички кутии.
    Денес е Ден, различен од секој претходен.
    Претворете го во сон - реалност, дајте му од Себеси, и тој ќе ве награди.
    Со уште еден здив, повеќе.

На mims-89, eli25, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  10. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Дека имав чуден сон. Го сонував момакот шо е до уши заљубен во мене. Седел кај мене у соба, одеднаш го снема. У другава соба па седел Иги Поп, до даске беше нафуран, очите му беа ко црвени дијаманти. :rofl: :rofl:

Еднаш ме зафркаваше дека ако се оженел некоаш со мене ќе ми купувал по три блок чоколатца и ќе ми ги оставал пред да се разбудам насабајле. Само што се разбудив, погледнав на фиокчето до мојот кревет и видов оставени три блок чоколатца. Оваа мајка ми у прав момент знае да ги остави, од памет се извадив. :rofl:

11. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    И тогаш кога се се руши , и тогаш кога сум насмеана а заправо не сум ..и тогаш и тоа е живот.

На teddybear, BlackSwan5, Cynthia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Ги гледам зраците Сонце како влегувааат низ моите ролетни и се радувам. Се радувам што ги имам овие две прекрасни деца до мене кои ми ја даваат нивната љубов безрезервно. Едното плаче и кенка, а другово го гушка и го теши. Прекрасна глетка за моите очи, коишто сеуште се исполнети со солзи. Ми недостига, и тоа многу. Сеуште ми е страв во овој чуден свет сама со нив. Но, знам дека ќе издржам.

На MacenceEna, mims-89, Bozica1980 и 26 други им се допаѓа ова.
  13. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    ... ми изгледа дека годинава ќе имаме ептен добар македонски филм! ^_^
    Можеби правиме навистина малку филмови годишно, меѓутоа малкуте навистина вредат. Очигледно е дека имаме многу добар сенс за филмови, навистина е штета што немаме буџет.

http://www.youtube.com/watch?v=qp9Rm3pNji8

На sweet-cherry, zhap4e, Cacy и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Nine25

Nine25 Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    1.726
    НЕДЕЛА ја сакам најмногу сите заедно лежиме се гушкаме се е релаксирано фино Ја сакам НЕДЕЛА да да ја сакам :inlove: :inlove: О Боже колку е убаво би сакала да трае и трае ....

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.514
    Допаѓања:
    288.557
    Една од најмалку ценетите работи на секоја домаќинка е дефинитивно сортирањето машки чорапи :devil:

Го гледам купчево '' несврзани'' и помислувам дека полесно беше него да го најдам одколку парот на секој чорап тука.
    Една планина чорапи и сите скоро исти :envy:
    споредувам нијанси, должини, некои буквички или бројки абе да пукнеш.
    Кај мене за мерак сите бои од виножитото, црвенко, зеленко, плавко....ти се чини сигналчиња ти даваат да ги сврзеш еден со друг.

Туку ај..... работа ме чека мене

На mims-89, imelda, Doozy и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Недела, колку спомени ми носи овој ден во неделата е нешто неописливо...
    И не кажувам друго ништо повеќе...
    Како вчера да беше пред три години и како денес да поминаа три дена, времево полека си поминува, како да ми најавува битка, а јас секогаш сум се тркала со него, сега оставам спонтано да си легне се, не му се тркам повеќе, дознавам дека тоа е побрзо од мене и од сите.
    Јануари си заминува полека, а за два дена нов месец.
    Февруари, месец на љубовта, на снегот, на зимата... па и на зимниците :lol:
    И самата помисла дека нешто ќе ми фали ме прави уште поносталгична, а јас мразам да се чувствувам носталгично. :sweat:
    И тоа, ахх колку е само тежок светот на возрасните, не дека пораснав и станав возрасна, самите години ме прават возрасна и уште позбунета, да признавам се збунувам, но светот на возрасните е така комплициран, покомплициран не може да биде.
    Некогаш посакувам да имам пак 3 години, ахх повеќе не ве трујам со мојава носталгија која морам да ја избркам...Недела, е таа не ми дава да се чувствувам поинаку.
    Следуваат подготовки за престојната недела, планови, организрање и пак планови и планови..

17. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.578
    Пред некој ден гледав "Ѕвон".
    Ни 5 минути не издржав да погледам,а мислев ќе се вратам во убавите денови кога пуштавме 10 метарски писма од хартија А4 формат. Незнам ни што имаше толку на писмата да се пишува, но знам дека писмото скоро секогаш започнуваше со "Драга/почитувана редакцијо Ѕвон"
    На хартиите лепевме и плико, па во пликото уште едно плико и демек некој подарок внатре или некоја поговорка.
    Сите сакавме да бидеме жени на Бред Пит.
    Мојот омилен актер,а не помнам дали сум гледала некој филм со Бред Пит. Најважно убав беше.
    Па кога ќе го видев во "Мила" , аххх..веднаш ножиците.
    Умирав и за Ник Картер.

Секоја генерација си го бара своето време.
    Не ги сфаќам новиве генерации и нема да ги сфатам.. но,сигурно и нив им е интересно..а, за мене е тапа.

На mims-89, Miss-Independent, tigerlady и 5 други им се допаѓа ова.
  18. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Драга Јас,

Кога ке ти се јави минатото, спушти му. И онака нема ништо ново да ти каже.

На mims-89, kate21, baguf4e и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.506
    саааакааам ваквоо цуцеееее :inlove:

Прикачени фајлови:

20. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Да можеш да се клонираш ќе уживаш ли во своја придружба?

-Да би, јас и јас барем на неколку часа.Да уживам во својот профил како сега,само јас и музика :^)
    Вака неколку часа сама во придружба на ладен нес со 4-5 лажици шекер и чоколадо.Исто како да е лето!И единствено расипаната тегла пинџур може да ми расипе расположение.

http://www.youtube.com/watch?v=QwSz85Cs ... ture=share

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.