[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.262
    Допаѓања:
    43.949
    Мекнеам. Се изнасмеав на еден миличок клип за едно глувче што хрчи.
    Ми смрзнаа вчера сите делови од телово. Се испокрив, пиев чај, ма џабе. Кога си уморен, се предава и физичката сила, се губи во просторот. Ти ме разгали. Не ми се стануваше.
    Мачкосување, по сите прописи.
    На работа најдов мини фотоапаратче, играчка. Розево, па уште со блиц. Се чкрапавме со колешките и ми текна како кога бев мала, ги собирав сите ситни додатоци на Барбиките во кутии од чевли. Ме фасцинираше маленкоста на штикличките, чешлињата, малечките облеки, огледалца.
    Цел свет на мини радост. Задржана среќа.
    Какао и Air за возбудливо утро, попладне. Што било.
    Скриени неколку зборови на дното на фиокава, да ги соберам, од нив да направам еден расказ, мек ко памук, осамен ко топола. Два дена сум слободна, некако ми се прави чекор плус, ми се менуваат нештата, се занесувам во случувањава, ме води импулс.
    Има плата, има и желба за реализирање некои работи.
    Спиев на столчето вчера, вратов ми знае што мака претрпе. Слушавме музика со колешка ми, замислувавме кокосови коктели и плажа, додека надвор мрзнеа и солзи.

Се менуваме. Се’ менуваме.
    Работите се како патници во воз. Сменети вагони, станици, испишани страници. Животов врви, аплаузот и во темнина убаво звучи. Немам грам енергија за нервоза денес.
    Ќе си кснам од грашокот и ќофтето што мама го прави. Ќе си ја дочитам поезијата на Никола, секогаш ме радува, ме стоплува. Како враќање Дома после долг исцрпувачки пат е.
    Случајно го најдов албумот на Коор, ја заслушав:
    http://www.youtube.com/watch?v=Qlw-V1nz ... re=related

Ќе дојде лето, ќе мириса поинаку...

На Lilit, bittersweet, Feminkaa и 2 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.087
    Допаѓања:
    257.343
    Не си единствена Дузи, и јас не си одам дури до март :D .
    Овде, во станот парното пука, јас и на кратки ракави седам, само со ќебе се покривам.
    Дома и јорган, и килими, па и монтка не ме спасува.
    А моментот кога треба да се бањам, леле, мислам дека мрзулци ќе ми излезат, ко на некој кров :lol:, па во фрижидер подобро да седам :D :D .
    Протестирам, додека не се стави и кај нас парно, не си одам.

На Noemi и Doozy им се допаѓа ова.
  3. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    Сдк, утре одам да се сликам за Апсолвент, шуќур дочекав. :D
    Сега само ми останува да се мислам, дали кошула со јака крагна, или со руска крагна. Хихихи.. :lol:
    Боже, Боже, за што дочекав да се замарам, ама па ќејф ми е. :D

И ќе се смеам на сликата, еден осмех кога ќе упатам има да цветам таму низ излозите во ГТЦ кај што ќе ни биде изложено таблото.
    :rofl:

Smile is the best make up.

На la-chicka, marama, Serafima и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Фала ви на сите за честитките :hug: , јас сум пресреќна :D
    18* :l:
    Еххх, не е мала работа, од денес сум малце повозрасна од вчера.
    Сама ги донесвам одлуките и сум свесна за нив.
    Од денес личната карта ќе почни да се употребува :D
    Повелете на торта, ако воопшто има останато нешто. :^: :^: :d:

Имајте убав ден.
    Ве сака Ади :hug:

На Serafima, Feminkaa, AnaKarenina и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.026
    И кафето станува ice по два-три вовлечени дима од цигарата.

А ова е најтажната песна која ја нема на листата на најтажни песни. Ерик Клептон и неговата Солзи во рајот. Посветена на неговиот трагично загинат четиригодишен син.

http://www.youtube.com/watch?v=JxPj3GAY ... detailpage

На Serafima, mims-89, AnaKarenina и 5 други им се допаѓа ова.
  6. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Многу мразам кога не можам да помогнам некому... Да гледам дека се нервира, а јас не можам да помогнам никако, досадни станаа и зборовите: Во ред ќе биде, ќе помине. Тоа секако дека ќе помине, ама сепак се чувствувам бескорисно :worried:
    Се мразам и поради тоа што пак и пак ги ставам туѓите проблеми пред моите, не знам до кога вака. Се и сешто носам на мене, секаков непоребен товар.
    Тоа сум јас, некогаш камен ладна, воопшто не се замарам со непотребни работи, ама некогаш сум премека, да видам мравка на подот ќе и дадам трошки да јаде и ќе ја изнесам надвор полека наместо да ја уништам. За жал, ова второво е почесто |(

На Serafima, Divinebutterfly, Adi888 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Сакам да дојде летото,веднаш...сега...не можам да издржам ваков студ...Сакам да дојде Недела,сакам утре да биде Недела...мојот роденден...
    Сакам риба и компирчиња,и чоколадна торта како десерт.
    Сакам сега да ми ги дадат поклоните...веднаш. :D
    Ме фака носталгија за старите денови,кога одев на модерен танц,кога правевме коерографии и правевме фестивали со останатите градови...
    Кога игравме на песните

http://www.youtube.com/watch?v=Q91hydQRGyM&ob=av3e

http://www.youtube.com/watch?v=9jK-NcRmVcw

Ги сакам назад гимназиските денови...

Сакам пак да го гледам Јунајтед во живо...Сакам пак да се врати еуфоријата за ракометот или кошарката.

Сакам да идам Скопје ама нешто не ми дава.

Многу сакам ама ке почекам.

Имајте убав ден :hug:

На anneyy, Nightwalker и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  8. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Иритира да да ...

Прикачени фајлови:

• demotivacija.jpg
      demotivacija.jpg
      Големина на фајлот:
      64,1 KB
      Прегледи:
      372
    На Rock-a-Fella, Serafima, Divinebutterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  9. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    СДК, знам дека сум досадна со одбојка натпревариве, али едноставно МОРАМ да ви се пофалам.
    Пресреќна сум и сакам да ја споделам среќата со вас. Победивме на последниот квалификационен натпревар со Кочо Рацин и сега сме 1ви на квалификации. Значи влегуваме во полуфинале и во петок (изгледа) се бориме во влез за во финале.

На Divinebutterfly, Bright и LivingGlam им се допаѓа ова.
  10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Заборавив да ви кажам дека се верив :$ , вчера падна прстенот и тоа го планиравме одамна
    (скоро десет години)така да немаше прстен у ќебапче :D , јас си го избрав прстенот заедно со вереникот, и чудно на двајцата ни се допадна а мене највеќе, не е од оние со камен подигнат повисоко (дека ја домаќинка ќе бидам па таков ќе ми смета при месење леб, миење садови, перење..). Мојот е со камен на средина и мали циркончиња околу него, си се зезам дека како од барокот да ми е, многу си го сакам и целата сум збунета сега во некоја еуфорија, во недела е веридбата и сега некако вишок ми е ова трчкање купи ова, купи она, и едвај чекам да дојде недела и да почнам секоја вечер да си легнувам и станувам со љубовта моја, ууууф едвај чекам, знам ќе ми биде тешко бидејќи си бев како венчана со мојата соба, ама сега задоволството ќе ми биде уште поголемо.
    Ви посакувам на сите да си ја најдете љубовта на својот живот и да бидете среќни дури повеќе од мене (ако е возможно тоа ]:) )

На Neytiri, zhap4e, ines.h и 60 други им се допаѓа ова.
  11. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Вчера љубовта ми вика: „Абе ти си ми баш како жена, во здравје и болест, во беда и богатство...“
    Тогаш се насмеавме и двајцата и во ист момент рековме: „Далеку сме ние и од двете, не сме доживеале ниту беда, а најмалку па богатство!“ :)
    Како што се врти календарот и од 31ви доаѓа на 1ви за мене времето како пак да се враќа назад.
    1ви е почеток на месецот, но и почеток на многу убави работи.
    Трагајќи по совршеното, се сопнував на трња, и конечно го најдов. Совршеното во несовршениот.
    И сфатив дека убавината на љубовта е во тоа ако си го пронајдеш твоето друго јас во друг човек.
    Потполноста е создадена, среќна сум.

Некој ќе каже љубовта не е доволна. Некој ќе каже `од љубов не се живее`.
    Се додека се слуша тој `некој` дали гласот во себе, или некој друг од страна, времето си тече. Барајќи нешто друго во личноста, дали пари, моќ и сл. се губи суштинското на животот, на врската, на бракот, а тоа е љубовта.
    Конзервативна сум за некои работи, но љубовта е најголемиот двигател во животот.

Денес се трупаат убави и среќни вести.
    Освен тоа што е 1ви, денес дознав дека ми е одложен испитот за + 4 дена. Не дека немаше да се спремам, но ми оставија простор за уште поубаво да го совладам материјалот.

C'est la vie!
    Таков е животот!
    La vita è bella!
    (Гледајте го извонредниов филм, во случај да не сте го гледале!)
    Денес со позитвни мисли јурам кон нови победи во нови битки, вреди за што да се живее!
    :hug:

На marama, Artemission, Nymeria и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Loving someone is fine, but they have to love you back or it doesn’t work.

На Annie.mk1, SuperGirl2010, Springy и 3 други им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.120
    Допаѓања:
    124.395
    Плазма и кремче-и веднаш денот ми се разубави :)

Друго-зошто не прогласат вонредна состојба за ладново? Не се седи ни на работа ни дома :worried: Ама барем дома ќе се грееш со ќебенца,чајчиња и љубов,а вака кај ладно кај се расправам со луѓе кои очигледно дома немаат ништо паметно па се чудат кај да појдат да тупат :envy: Дури и на -13 степени :|
    А трето-ако има вонредна состојба-сигурно ќе ја почитува некој! Може државните,таму се под стаклено звоно,а нас приватните кој не прашува :worried:
    Барем некој медал да ни дадеа за храброст и издржливост за успешна работа на никакви услови |(
    Мотивација,нешто :?:

На maca99, Strumfeta93, AnaKarenina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Сакав нешто да пишам, да се ослободам од ѕвоното во кое се имам затворено. Во кое се гушам. Но, не. Нека е. Ќе помине. Секогаш така велам, нека е така и овој пат. Одам сега, па што биде нека биде, сигурно нема да се случи нешто посебно, нешто до сега невидено. Пусто секојдневие. Сакам да кажам толку многу работи, а не можам, не сакам! Но, ќе помине. Ќе помине и ваквото чувство... Се' ќе помине. Ќе дојдат и поубави денови. Денови во кои сите ќе бидеме среќни и весели. Како на филм... со среќен крај :hug: .

15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Се потврди моето мислење, дека денес ако имаш различно размислување, и ако се дрзнеш да го кажеш, ќе те нападнат со камења па богами и со артилериско оружје :^)
    Нема место за дискусија, не само на форумов, општо и во светов, изгледа владее анархијата на истомислениците и искоренување на гласот на разумот, барем оној малку кој ни остана, на НЕКОИ :!:
    Работава беше толку банална, толку глупа, да неможам да разберам да бидам демонстративно нападната..
    Значи "катастрфата" беше фактот што оние фејмос локови ОПИ ги донеле и кај нас, незнам каде, некаде, небитно. Се унесе колешкава моја, која некогаш и ја сметав за другарка, дека одвај чека да зема еден-два.
    Јас како што ме дал господ, неможев да се воздршам, и искоментирав дека е најголема бизарност е да даваш 800, 900, 1000 за ЛАК, ало лак, каков и да е за пет, максимум 10 дена ќе ти се излупи. Ај тоа ба и уште помалку разбирам да се утепуваш од барање и јавување на телефони за еден скапан лак
    Да беше за нешто друго немаше ни со прст да мрдне, да најде некоја книга :fubar:
    И ај тоа има секакви луѓе, ако и толку мерак нека го земе, и готово, нема да се сруши светот,туку после таа моја реченица бев буквално бомбардирана со комантари како буквално од се и свашта, и работи кои немаат врска со лакви, купување на лакови, битно јас морав да бидам надвикана. Јас останав вака :o
    Абре жено божја, научи веќе еднаш да си ги браниш ставовите и да не се надвикуваш со празни зборови, викотници и обвинување, како да и реков не го убивај човекот а не за еден смотан лак.
    Се подзамислив малку, дали нешто не е во ред со неа, или со мене.
    Заклучив дека е со мене, што воопшто и дискутирам со неа.
    We need to agree to disagree!
    Ама на човечки начин не со надвикување и ниски коментари.
    Не ти доликува, на 21 година, утре адвокат ќе бидеш, ти незнаш едно мочано мислење дека сакаш да купиш лак да одрбаниш. Смешно е ова знам, ама што ќе биде утре кога ќе се работи за нешто значајано, ќе натепа некој ако и рече нешто спротивно од нејзиното.
    Боже помогнии и да излезе од овој мрак, само уште чудо остана.

На marama, Divinebutterfly, AnaKarenina и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Колку пати ќе дојдам до темава да напишам нешто, ама нц... пишувам и бришам.
    Па вие се‘ си знаете, нема што да ве поучувам или кажувам што ми се случува наоколу, нема потреба да мотивирам или демотивирам, убаво ми е вака кога си молчам зад монитор, слушам добра музика во позадина (Inxs :inlove: ) и мозокот ми е на пасење.

Ама да не е безвезен постов, ве поздравувам со еден строго охридски виц :lol:

- Здраво, црна боја мат имат?
    - Мат немат, имат немат.
    - Сеа шо имат шо немат?
    - Немат мат, имат немат.

На la-chicka, Acerola, Serafima и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    4.232
    СДК дека форумов станува место за терање мајтап... Не знам како и зошто но кога се зачленував бев толку воодушевена од помагањата меѓусебно, мислев дека е се розово, а тоа да ти биле розови само буквите од фемина..

Штета да се претвори во страшно место за бој..

На drugarka и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  18. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Moi aussi j'ai une fée chez moi
    sur les gouttières ruisselantes
    je l'ai trouvée sur un toit
    dans sa traine brulante
    c'était un matin ça sentais le café
    tout était recouvert de givre
    elle s'était cachée sous un livre
    et la lune finissait ivre
    Moi aussi j'ai une fée chez moi
    et sa traine est brulée
    elle doit bien savoir qu'elle ne peut pas, ne pourra jamais plus voler

На glow му/ѝ се допаѓа ова.
  19. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Си пројде и славата, со еден мањак оваа година, ама готово е, помина...
    Два дена не отидов во школо со дозвола од татко ми, така да, да, супер ми е :D

Од што ми е убаво деновиве ќе почнам да си се галам, обожавам кога можам да си ги видам промените на себе, и кога малку по малку си станувам свој човек, си се наоѓам некаде, со некого, никако со секого.
    Имам уште тон фурни леб да јадам, ама и 18кава си го прави своето :D

Школо, излегувања, откачени луѓе околу мене, по некој дечко за разонода, матура, Белград, работа, Швајцарија, факултет...само тоа ме интересира, сега и уште некој долг период :lol:
    Еве за муабетов што си го направив, нешто што го слушам овие прекрасни денови и ме крева до небото високо високоооо:

http://www.youtube.com/watch?v=D63bFxu1uYo

20. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Значи времево колку брзо лета лелее 1 ви еј и месецов исто одма ќе летне можеби тоа сакам јас да дојде мојата пролет најубава колку ми беше убаво овие 2 дена сончево убаво па си се лизгавме ахх прекрасно беше а денов каков е .. темно , ладно бррр . Сонувам како го носам пролетното јакниче , маичка , фармерки и ташничето и ништо друго ни џемпери , дуксери , ‘‘бунди‘‘ 300 чуда :D
    Сега кога ќе си се избањкам пак некоја фризурка да направам хахаха онака за промена да си поуживам со долгата моја коса додека не ја скратам :emo:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.