[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Денот вчерашен, и денов денешен. Некако ми се среќни.
    Како исполнета се чувствувам. Се смеам, расположена сум. Интересни работи ми се случуваат.
    Можеби малце самобендисано, или како и да е веќе, од моја страна. Но, сакам вака да ми продолжи годинава. :wasntme:
    Само воопшто не ми се допаѓа снегов.
    Мислам јас го сакам, ама само на распуст.. Ако не се дотепам утре до школо, еве на.
    Утре е други, други. :wasntme:
    А вие останете ми со здравје. И помалце мрчење, околу лајковите, и таквите работи. :$ :wasntme:
    Сепак е ова еден виртуален свет.

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Јас малку досадна, ама ги гледам сликиве од старо Скопје. Ме нападнаа емоции, и мемории, што не се случуваше на оваа фонтана, фонтана на Љубовта! Колку дечковци фатив таму, шмекања, дружби, лудувања.. И сега е со нов тотален изглед, измешан со барок, антики, и се што чуле и начуле. Само една фотографија колку знае да те згрее, и исполни ах..
    Погледајте ги останатите слики..

http://www.primetime.mk/%D1%80%D0%B5%D1 ... %BF%D1%98/

Прикачени фајлови:

• 004-300x272.jpg
      004-300x272.jpg
      Големина на фајлот:
      33,4 KB
      Прегледи:
      313
    На LivingGlam, tweety26, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    СДК дека многу ми е чудно да ги гледам некои луѓе онакви какви што се навистина, не онака како што тие се создаваат слика за себе си, а што е трагично мислат дека незнам.Уништуваат се што имаат, притоа не знаејки дека тоа што го имаат, други го бараат, а не можат да го најдат.Во нив има нешто добро, но не го прифаќаат, мислејки дека спротивното од тоа е правилното.Би сакала, тие да можат да застанат на мое место, само за момент, за да си ги видат своите постапки и начин на размислување, за да разберат дека се погрешни, најверојатно би ме разбрале.Убавите нешта, кратко траат, но треба да знаеме како истите да ги задржиме, за да не бидеме потоа изненадени зошто се уништиле,откако ќе биде предоцна за да се вратат.

И сакам некои нешта повторно да се случат :) :angel: :angel: а ако се случат, онесвестуем се :rofl: :wasntme: ^_^ ама здравје... :)

На tweety26 и Abeja им се допаѓа ова.
  4. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Жално е што некои луѓе единственото нешто што го имаат се пари. :tmi:
    - Нешто што одамна сум го прочитала но дури сега целосно го разбирам... :|

На tweety26 и Star19 им се допаѓа ова.
  5. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    СКД1 Времињата беа подобри кога Apple i BlackBerry беа само овошје. :tmi:

СКД2 Се осмелив само еднаш да ја прегазам мојата городост. Не ми беше гајле за неа. Се осмелив да сакам еден маж. Така како што умеам само јас. Се осмелив и плаќам за тоа. Плаќам за моето незавршено минато. Денот има свое Против а ноќта свое За.

На tweety26 и Hipster им се допаѓа ова.
  6. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    4.232
    СДК му простувам на форумов што е толку строг.. ;) :hai:

СДК дека се чувствувам полна со енергија да поработам на моето тело за рекламирање во лето :P :lol: 8)

Also, СДК дека се чувстувам чудно.. Не знам зошто, не знам како ама чудно чувство имам.. Чудно ми е... :?:

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Љубам, ти благодарам, од срце, ме врати барем едно 10 години наназад :)
    Кој вели дека Скопје не било убаво, дефинитно не си го познава својот град.
    Ги додавам сликиве

И моето најубаво маало!

СКОПЈЕ ТЕ САКАМ :l:

Прикачени фајлови:

• 37413151.jpg
      37413151.jpg
      Големина на фајлот:
      22,8 KB
      Прегледи:
      214
    На LilBaby, tweety26, ljubam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Прв пост од мојот лаптоп.Епа со здравје да си го служам и многу постови да си пишувам тука од него :D Пеперутка им пееше на нејзините за коледе дека сака лаптоп, и стварно после не цел месец доби лаптоп. Сеа дел од вас ќе си речат, ааааууу разгалено девојчеееее :x , но навистина не е така. Компјутерот што го имав беше крш невиден, а и заслужив нов.
    Ме нема последниве неколку дена многу на фемина, си решив да го искористам слободното време до максимум, прво убаво да се изнаспијам, малку повеќе да прошетам и да си седам со оние кои ги сакам.
    Му се израдував на снегот, конечно и ние во Скопје да видиме малце снег. Сакам да продолжи да врне, да натрупа ептен за утре како мало дете да се стркалам во него. Знам дека од една страна ќе има мнооооогу нервозни возачи кои ќе се жалат, но од друга страна ќе има многу насмеани детски лица поради снегот. Не сум дете но во моментот баш така се чувтвувам.
    Папагалот мој од прееска не престана да јаде чипс, што и до некаде ме загрижува, ке се превртува вечерва, ммхмм така ми изглеа мене :worried: :worried: .
    Се прават некои планови, нешто се спрема, дали ќе се реализираат ни јас не знам!
    Eте такаа ... :*

На Nightwalker, Meggy, srcekrsacka и 3 други им се допаѓа ова.
  9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Некогаш во животот работите идат многу едноставно и лесно, дури и очекувано, а сепак се болни.
    Некогаш и добрите вести, се болни.
    Како кај мене денеска. Иако првата реакција беше смеа, тумачејќи ги работите и не се баш смешни.

Не е воопшто смешно да слушнеш дека човекот кој го сакаш кажал дека те оставил ОНАКА ДЕКА МУ ДОШЛО ТАКА во моментот... Ама барем не била првата причина на која си помислила, па и олеснувачко е малце...

Пресмешно е да чуеш колку мизерно му оди во животот, а и во љубовта... Ама кога ќе размислиш, тој прокоцка се` што имаше... А јас бев неговото се`....

Ми заеба неколку месеци од животот, само и само поради тоа што е недораснат и што не знае што сака. А чудна работа, сите околу знаеме што сака. Дури и тој знае. Ама чудна игра игра судбината. Барем можеби судбината се смее кога вака ги плетка конците. Барем некој се смее.

Се смеам и јас, можеби не онака како што умеев до лани... Ми фали некое мускулче на лицето што ми ја кочи насмевката. Ама со тек на време ќе го набилдам. Се надевам дека таа повреда нема да ми влијае понатака.

Многу работи ми проаѓаат низ глава.
    Претежно сум супер.
    И научив да се преправам и кога не сум.
    Уметност.

На vendiii, Divinebutterfly, drugarka и 6 други им се допаѓа ова.
  10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Надвор е толку тивко... :)

Прикачени фајлови:

• IMG_0092.JPG
      IMG_0092.JPG
      Големина на фајлот:
      310,8 KB
      Прегледи:
      142
    На kate21, eli25, drugarka и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Em4ii

Em4ii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    СДК дека незнам како ќе станам за на училиште!!

На eli25 и tweety26 им се допаѓа ова.
  12. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    денес имавме фамилијарен ручек со семејството на тетка ми :)
    сите собрани на куп,наздравивме со црвено винце и почнавме со јадење,уфф а колку само беа вкусни специјалитетите на мама :clap:
    чувството од овој ден е непроценливо,едноставно бев среќна :D :rofl:
    а вечерта ми заврши во прегратките на мојот сакан,шепкајќи ми колку многу ме сакал :lol: :inlove:

На AnaKarenina, mims-89, Divinebutterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    На tweety26 и femina90 им се допаѓа ова.
  14. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    СДК срцево ми трепери , од возбуда , од паника од страв ... ?

Вечерва се почуствував САКАНО како никогаш досега . Ми кажа ТЕ САКАМ за мнооогу кратко време , се надевам дека ќе потрае оваа идила . Ок не е се совршено но силата се чудам од кај ја црпиме . Расправања , натегања , инаети и ни тој од мене се откажува ни јас од него . Дали го сакам не знам . Знам дека опасно ми се вовлече под кожа ... Дека ме освојува полека ама сигурно . Му значам повеќе одколку тој на мене НО како што тргнал сака да пишува бајки со мене , крои планови за во иднина а јас не знам ни до утре што ќе ми падне на памет . :doh:
    Ама ќе му вратам двојно повеќе , двојно подобро за овој третман . Сега засега ме држи како капка на дланка ( пу пу да не се урочам ) :D Го заслужи најдоброто од мене , несомнено ... Толку работи ми толерира со мојов тежок карактер некогаш ни сама не се поднесувам , а колку му ја полнат од страна главата ...
    И покрај се тој е со мене , покрај мене , и знам дека би сторил се за да ми помогне , подржи , утеши . Ви посакувам да си најдете ваков човек ... :)

Добро каков е овој пост па ова не личи на мене :o :tmi: :|

Ама ако убаво ми е , убав ми е моментов . Многу било поинаку кога некој ќе ти даде до знаење дека му значиш . А ти да умееш да го прочиташ тоа од неговиот поглед ...

На Rubiii, julie77, mims-89 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Случајностите се она што ги грди филмовите...

16. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    топла канцеларија,топло кафе, чоколаден кекс и прекрасен призор низ прозор...

оваа прекрасна зимска идила единствено ја нарушува ужасната болка во стомакот и помислата на состанокот кој што не сакам да го имам...

На mims-89 и eli25 им се допаѓа ова.
  17. bubili61

bubili61 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    67
    За возбуден стомак голтни си една голтка мастика или др.жесток пијалок....помага верувај ми....ќе бидеш поопуштена...ПС.Немој да претераш,доста само голтка.... :$ Со среќа

СДК - ми се спие ми се плаче....морам да поплачам пошто сум на работа ;( :D

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.480
    Допаѓања:
    120.981
    На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    No school today! :)
    Додека јас се радувам дека нема да одам на училиште, дека ќе излезам надвор и ќе шетаме со лепотанчето уживајќи на оваа белина, моите другарки не можат од дома да излезат.
    Сериозно, се слушам со моите соученички од Лабуништа и ми викаат од дома дека не можат да излезат од снег. Тие не го сакаат снегот. Им оневозможува да уживаат.
    Па кој би уживал ако не може од дома да мрдне... :?:
    Ама, како што вели татко ми, нивни проблем. Да им помогнеме не можеме, а да дискутираме можеме до утре...
    Кој како си ја наредил така ќе си живее. :D
    А снегов богами убаво си ја нареди.
    Сакам да го искористам слободниов снежен ден. Сакам да уживам еден ден не замарајќи се со ништо.
    Така нека биде.
    Let it snow...more and more!

20. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Убаво ми е вака кога од дома ја гледам оваа снежна идила,но сочувствувам со сите вас кои едвај стигнале на училиште,факултет, работа,на кои им доцнат автобусите,кои едвај ја исчистиле колата :worried:
    И јас го мразев кога требаше да одам на факс или работа :(
    Маж ми се возел цел саат на работа,кај оваа населбата Железара било катстрофа низ тоа угорнината,го мислев додека стигне.

Јас стандард, уживам најрано што можам во утрата,убави ми се вака тивки,оние тропкања на штикли низ зградата и заклучувања на вратите поминаа пред неколку минути,сите отидоа на работа,па сега е тивко со звук на убава музика од компјутерот,моето утринско кафе и Фемина :inlove:

На la-chicka, Divinebutterfly, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.