[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    сега свакам колку е точна машката психологија
    убава и згодна девојка со која веке не сакаш да ги делиш интимните моменти- по некоја случајност ти е бивша па и глумиш лудило да ти биде другарка и постои можност да ја поканиш на кафе некогаш :tmi: хахаха јака финта :!: (ова важи само за оние кои ти оставиле еден мал белег на срцето) а за другите не би рекла баш :P

2. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    На dancing.queen и teddybear им се допаѓа ова.
  3. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Само бидејќи имаме различни мислења за некои работи, незначи дека не сфаќам.
    Ма нема врска, живот иде понатаке.

Најубав ден. Студено, снежно, замрзнато - синоним за ЗИМА.
    Ама зима мразам, бидејќи треба да носам чизми. Уф, замрзнато + несмасно = модрица на мојот задник.
    Добро е што не ме виде никој. Ма, прекрасно е. Ма го сакам тоа замрзнатото. Го сакам тоа што неможам да се мрднам 20 метри без да паднам.
    Го сакам тоа што ова време ме инспирира.
    Го сакам тоа што повеќето го мразат, а јас им се смеам.
    Ма го сакам секако.

Кога веќе ѕвониш со скриен број, зборуј да си праијме муабет. :call:

4. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.085
    Допаѓања:
    5.204
    Убаво е чувството кога знаеш со факти дека некој зборува за тебе, и ништо не велиш а после некое извесно време добиваш шанса се во лице да плесниш. Е дечки дојдoja и моите 5 минути. Другаркава сакаше да се исфилмат пред колеги/другарки и јавно ме нападна на фб како да сум направила нешто лошо и кога почнав да и кажувам се што знам - дека зборува зад грб, дека секогаш ја викам за излегување, фино лепо си се повлече - ги избриша коментарите и почна да се понаша нормално.
    Затоа драги мои,немојте да брзате со информации кои сте ги дознале - почекајте... Ќе има време кога ќе ви требаат и ќе се совпаднат во сложувалката ;)

На Star19 и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  5. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    :rofl:

Како сум се сплескала на сред улица колку што сум долга и широка, морав да ви кажам :rofl: Ќе се лизга мечкава, се излизга поштено се најде на газ и си лежев ли си лежев како будала хахаха :rofl: и еден дедо од комшии ептен што ме сака, застанал и ми се смее ми вика а море младо мевце падна а јас гледај ме како прч одам ... туку гледај гледај и кога се лепна и тој :rofl: Му викам еее чичко стојче(рандом) не си истиот прч како во младоста чекај да ти помогнам и се смееме, вика побрзај ќе излезе баба ти цвета(пак рандом) кој ќе ја слуша да се клешти :rofl:

Пукнав, пукнааав од смеење. :rofl:

Ми е гајле беее јас уште си ја сакам зимата. Зимата е љубов, фебвруари е љубов, јас сум љубов ... се е тоа љубов. :rofl: Утре има снешко да правам и пак да се лизгам и да се смеам и со децава а и со него што толку ме размазува и ме чува како капка на дланка, а всушност нема потреба ... зошто кога веќе простив, не сум злопамтило и не враќам, ама смотанко е тој, а мене ми одговара, и на снегот ќе се ваљаме и ќе си се грееме додека уживам во романтиките подготвени од негова страна иако и без нив признавам дека никогаш човекот не би ме изгубил, ама мора малку муки да мучи за паметот да му дојде :lol:

Што да се прави тоа ќе да е љубов... ништо повредно од задремувањето во таа прегратка и неговите прсти по мојот грб додека ми шепка ти си ми се.... аххх убава беше оваа вечер :inlove:

На LilBaby, BeYourself, crazylady и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    СДК баш се интересни луѓево, едно ќе каже човек, одма трета верзија на толкување на истото тоа што го кажал :rofl: на нероден петко, капа му скрои ја :D секако ова метафорично кажано,грешки во преводот :rofl: и после ми поминува во глава една мисла, се појавува од никаде...во пола шала, има и пола вистина :wasntme: :?: којзнае... :?: :^) :D Обично човек од што сака некои работи побрзо да му се случат, не ја гледа реалноста онаква каква што е :!: :geek:

7. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Не се можам себе си :rofl: Некој од страна да ме гледа би си направил стомачни од смеење :D

8. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    :)

На BeYourself и baguf4e им се допаѓа ова.
  9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.189
    Lesno e na drug da mu gi kazesh manite, no tesko e da zastanesh pred ogledalo i da si gi vidish svoite.

На sweet-cherry, AnaKarenina, baguf4e и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    СДК после сто години гледав филм, и зажалив :!: Филмот беше без врска, џабе потрошени 2 саати . Глупав амерички хумор, уште поглупи глумци и сторија. Го враќам филмот назад, и се прашувам, што филмови имам изгледано јас во животот ? Глупави амерички траги-комедии, срцепарателни романтики, и детски мјузкли, и тоа во времето кога бев повредена и заљубена тинејџерка. За среќа ги надраснав тие времиња.
    Ќе ја читам Game of Thrones, што ме тераше да влегувам во темата,ме заразија, до лето нема да ја прочитам, отиде и учење и работа и се по ѓаволите . После тоа ќе ја гледам серијата. Сакам да почнам да гледам вакви средновековни филмови, со прекрасни глумци, сторија и музика (во стилот на Game of Thrones, Eragon, Tristan and Isolde, Lord of The Rings ) ... Со прекрасни и храбри мажишта :muscle: и храбри и убави жени , воини, замоци и да се топам на музиката :inlove: [​IMG]

СДК 2 Епа умрев од смеење [​IMG]

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    СДК дека овие не се нормални :D Додуша не се само тие,што не почнаа луѓето да прават веќе за да ги има на Фејсбук и Јутуб :x

http://www.youtube.com/watch?v=6o-EllVkTJw

На Loritaa и Hipster им се допаѓа ова.
  12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Имало и легално убиство... Денеска го извршив :)

На AnaKarenina, CIA, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека многу убаво ми дојде прошеткава на снег со другарка ми и кученцето. Трчка насекаде, рипа, а снегот му дошол до муце од што е малечко. :D Ми фалеа старите добри муабети и смеења за глупости. Штета што сега имаме многу помалце време за да се гледаме. :(
    Дур ја молев сабајле мајка ми да не идам во школо денеска за да не ме испрашаат, падна кладба дека ако не ме испрашаат денеска - утре ќе одам во школо, ама ако ме испрашаат нема да одам. Си кренав сама рака, ме прашаа што ме прашаа, си знаев се, арно ама друго дома пренесов. Урла женава дома, ама збор си е збор и мора да се испоштува. За неа било шала, ама за мене не е. :D Многу лошо направија сега со 10 неоправдани што викаат родител на советување. Кој родител не би го оправдал детето знаејќи дека ќе треба да оди на разговори со психологот. :rofl: Мора да ме оправда, сакала или не. :D :lol:

На baguf4e, Serafima, Loritaa и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Мјауу :) мачки насекаде. :lol:
    СДК дека бев на неколку места денес, испив неколку кафиња, си купив еден куп лакови, а една женска ми гледаше и на карти. :D

Знаете, за да ве повреди некој тој прво треба да ви значи. За да ви ги видат солзите треба прво да им ги подарите насмевките, за да ве убијат со зборови и да ви го допрат срцето треба прво вие да го дадете вашето. А малку нешта би започнало ако веќе им се знае крајот :?:

Еее да можев да ги растегнам минутите на денов да траат подолго.Ама утрешниот ден ќе понуди повеќе, секогаш :hai: гушки

На Hopeful, Serafima, Loritaa и 2 други им се допаѓа ова.
  15. I.Radman

I.Radman Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    29
    СДК дека денес си купивме маче со дечко ми.....

Толку е нежно кротко,мало,слатко....цело попладне го минав со него,ја запоставива љубовта.....

Се шалам поминав прекрасно поладне со љубовта моја,со моето ново милениче,во топла атмосфера,и со чајче во рака....прегратки,нежноти,бакнежи,топлина,и едно маче околу нас кое само се кроте и си наоѓа место помеѓу нас да се топле.....ах тие очички уште ги гледам како светат во ноќта!!!! :l:

На Hopeful, Serafima, Meggy и 3 други им се допаѓа ова.
  16. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Денес се чувствувам најужасно, ко никогаш до сега. Незнам зашто ама мнооогу ми е тешко. Имам прекрасно детуле до мене, неможам да се опуштам да се препуштам на емоции, неможам да го отворам срцето за да го сакам како што заслужува, а незнам зашто се тоа???
    Ке си побарам стручна помош дефинитивно утре, ке одам на посета на психијатар, можеби он ке ми даде одговор.

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    разочарана сум многу ;(
    штотуку дознав дека испитот што бев скоро сигурна дека го положив,сум го паднала :(
    ако не успеам на продолжителнава да исчистам уште некој и да направам нешто ако може...пропаднав ;(
    ке треба втора на квадрат да ја довржувам :( лелееее

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Часот е 04:00h и толку од моето рано легнување/станување. Траеше цели 5 дена. Или 4? Lol dunno, за време на распуст сум целосно дезориентирана.
    Муабетот ми беше, се вклучив на Гламстик денес. Проверував меил и имав еден меил од таму па ми текна да се вклучам. Генијална идеја! Дури и јузерот и пасвордот си ги паметам, па се логирав. Боже мили, какви глупости сум пишувала пред 3 години. Имаше една тема какви мажи сме сакале и си го прочитав мислењето таму.
    Колку се смениле работите.
    Колку ми било полесно.
    Колку сум била наивна, колку малку сум знаела за животот и љубовта. Ignorance is bliss.
    Се чувствувам толку сменета, порасната, а поминаа неполни 3 години.
    Па почнав да се прашувам, што ли ќе се смени во наредните 3 години? Како ќе се чувствувам за 3 години?
    Понекогаш посакувам светот да заврши во 2012.

На AnaKarenina, Mishela, Springy и 4 други им се допаѓа ова.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    СДК
    Денес внук ми тргна на училиште, стана прваче :inlove:
    Го испративме цело семејство, 1000 слики направивме, не секој ден се почнува на училиште, ново поглавие во животот негов, new milestone.
    Не дека ми е внук ама ептен убаво изгледаше во униформата, маже убаво на тета, само тоа капата што мора да ја носи надвор му пречи, од бебе не сака капа :D
    Го гледам среќен е што оди на училиште и се мислам кога поминаа 5 години, како вчера да беше кога се роди, чувствата ми се баш како никот bittersweet, и среќна и тажна сум, не е веќе само дете, почнаа обврските.
    Среќа негова што се родил тука а не во Мк, па на училиште во ранецот да носи само храна, а не како во Мк да ти е грев да ги гледаш децата, ранците потешки од нив :sweat:

И да не можеше да помине без обавезното потурување со вода по него, да му тргне :rofl:

На Hopeful, Serafima, marama и 9 други им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.182
    Допаѓања:
    124.680
    Петок е,а причина за радост како да нема.
    А порано петок-беше поим за мене.Со нетрпение чекан.А сега времето лета,не застанува.Вчера понеделник,денес петок :^) Ко без компас сум ,во трка со негои секогаш ме надминува.

Може ќе ми се разубави ако ми стигне убава вест дека патиштата се расчистени убаво,и дека едно место на патот накај дома е расчистено ,за да можам да си наполнам батерии во семејната топлина.
    Плус ,на мајка ми и сестра ми им накупував на попустите,па едвај чекам да ги израдувам.Пак ќе си појдам дома како Дедо Мраз :lol:
    Мајка ми се лути,и не сака да трошам на нејзе.Плаче кога и давам пари и не сака да ги земе.Секогаш на поаѓање и оставам скришно и кога си тргнувам и кажувам каде и ги оставив.Пак плаче ;(

Но мене мерак ми е кога ќе ги израдувам нив.Колку заслужиле,не можам да опишам.
    Се надевам дека времето денес ќе направи да се израдувам најмногу,и после работа да го извадам куферот и да заминам :)

Наздравје кафе :coffee:

На Hopeful, bittersweet, AnaKarenina и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.