[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129
    Is it possible??
    Лагано си седев и си потчитнував кога слушнав крици и пискања од надвор. На почетокот бев исплашена да не се случува некој масакр, ама како што се приближував до вратата од тераса, сфатив дека тоа не се пискотници од страв, туку од друго....
    Алал да им е на авантуристите (пре би рекла нездравите) што на -5 се сексаат во кола со отворени прозорци. И цело маало слуша! :rock: :rock: :rock:
    Храброст ли е, лудост ли е?
    Што и да е, браво. Им завидувам, малку, малкуцка. :wasntme:

Вечер молитвите ги испраќам до “прекрасната“ асистентка (потенцијална лезбејка) да ми дозволи утре да го правам, мојот, веќе историски есеј.
    Ако ми дозволи се надевам дека конечно ќе и се посреќи и ќе го запознае восокот за депилирање мустаќи и ќе добие минимален осет за облекување.
    Ако не ми дозволи.... нека остане како до сега. Доволно и е.

Петочки се мрцварам по дома.
    Кога бев средно, петок беше денот за пресврти.
    Сега е ден за ништо. Едно големо ништо.
    Гуд најт.

На Strumfeta93, JuLleE, Trendafilka и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Денеска сум мрчаторски настроена спрема нашата државичка, која не минува ден а да не ме мотивира за повеќе.
    Пред малку видов на фејсбук објава дека владата ќе добие барокна фасада. Е не знам дали да се изнасмеам или да си поплачам. Во некој тежок конфликт сме со самите себеси изгледа, Македонија не ни поминала покрај барок, а не пак нешто повеќе, ама важно нашата влада ќе биде во барок стил.
    Не знам дали сме задоцнети со времето, па од турско веднаш во барок преминуваме (прашање на време е кога ќе дојде модернизмот кај нас), или владата има идеја за, покрај досегашната мултиетничка држава, да си добиеме уште еден епитет, мултикултуриелна. Па така во Скопје ќе имаме барок, на западот среден век, само треба да се обезбедат доволно клади за палење на плоштад ама да се надеваме дека и оваа идеја е во тек на реализација од страна на владата, на исток ете нека има уште малку од турското за да не се заборави Гоце Делчев, а на јужнине ќе им ја доделат Античка Македонија, па ќе ги снабдат со доволно оклопи и мечови.
    Можам да ја замислам сликава, во парламент сите со чајче и со перики, ваму на запад се гори секој еден Македонец јавно на плоштад у стилу witch-hunt, источно импровизиран Гоце Делчев во обид да ја спаси државата, и јужно Александар Македонски со фалангата во поход на нови територии.

Сака владава да направи од нас културни луѓе, за наше добро е тоа, за секоја запалена црква, оп, нова фасада.

Искрено, малку ја ставам под знак прашалник нашата историја, значи јас како Македонка се прашувам, а не па некој од страна, што ако и порано имало некоја будала на власт која ете градела споменици од херои кои не припаѓаат на нашата држава, исто како што сега се украсуваат објекти со стил кој воопшто не е својствен за државава? Што ако за 50 години во учебник по историја се најде податок дека за Македонија во периодот од ---- до ---- година бил карактеристичен барокот?

Не за џабе турлитава е македонско јадење (или бар се надевам дека е).

На ibanez, enca.69 и kamikazus им се допаѓа ова.
  3. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Некој паметен, не знам баш кој кажал дека полесно е да се воздржиш на почетокот отколку на крајот. Од било што! Ама, ете |(

Како и да е, пешачев многу вечерва. Смрзнав, ама вредеше. Мирисот на Ноќта има навистина прекрасен вкус :)
    А јадењето вкусна храна баш во овие часови ми делува навистина смирувачки, прави меланхолијата и тагата што ја донесе периодов да биде неважна.

На TeddyGrey и Hipster им се допаѓа ова.
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.224
    Допаѓања:
    81.774
    Сакам да кажам дека не можам да им одолеам на момците со очила.
    Е не можам бе! :devil:
    Не сум pedobear, нели? НЕЛИ? :angel:
    2 години бе, ништо не се - кај две таму и три. :D
    Aма шала на страна, убав и израсен дечково - би му дала '92-ра без проблем.

И убава ми е улицата во ваков снежно-бел пејсаж.
    Романтики, од i:=1 to n.
    А јас придремувам и испитувам тек на функција и скицирам графици.
    Све то због љубави ...
    Бизарно.

5. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    СДК Живееме во свет каде што имаме привидна слобода на движење,на мислење,на говор,на живеење. Бариерите секојдневно се поставуваат,оние кои мислиме дека ни прават добро ни кратат уште толку. Да не филозофирам многу,сакам само да допре ова бар до некој,гледате секојдневно како насекаде по светот младите се бунтуваат против светските влади,ние сме едни од ретките што седиме и ќутиме за се,дури и кога треба да се протестира против екстерни тестови,ние во тоа гледаме прилика да киднеме на кафе или да отидеме дома порано. Седиме и мрчиме по форуми како се ни смета,а ништо не правиме во врска со тоа. Да бидеме барем еднаш обединети,и да покажеме дека сме заедно. Знам дека мислите дека сето ова се празни филозофии,сепак разгледајте ја сликава убаво.

На ibanez, MandyLane и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  6. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Да,да,еве уште нешто...Беше на бугарски,ама го има на англиски па така го постирам,полесно ќе го разберите. Па ако го воведат ова,нема зошто да се користи интернет воопшто,кога би ги знаеле сите податоци за нас,се би се плаќало(дури можи и фб и скајп),а и нема да смееме да пишиме ништо.
    На Замунда и воопшто во Бг веќе организираат протести и пишуваат мејли до владата и се.Кај нас не верувам некој нешто да прави,можи на сите ќе ни текни отпосле што се случило :x
    https://www.accessnow.org/policy-activism/press-blog/acta-protest-feb-11
    http://okno.mk/node/16499
    http://it.com.mk/eu-ja-potpisha-kontroverznata-acta/

Разговор од форум:
    ХаХаХа само,че забравяте,че има една лееека подробност... дори и УМРЯЛАТА АКТА не може да спре единствения и непробиваем PIRATEBAY.ORG тей,че пак ще има от къде да теглим! ;]

"Леееката подробност" е, че интернет доставчиците ще ги задължават да следят трафика на своите абонати? Ще си изтеглиш от PIRATEBAY, и като ти цъфнат на вратата куките със заповед за обиск, като ти конфискуват техниката, за да я проверят за незаконно съдържание - музика, филми и програми, да не се чудиш как се случва това! Глобите за подобно притежание ще са страшно големи. Става въпрос за стотици хиляди, а може да се стигне и до милиони /зависи какво са набарали в компютъра ти/! На почти всеки двд диск с филм, концерт и т.н. има текстово предупреждение от ФБР, в което изрично предупреждават, че всяко копие на този филм е криминално деяние и се наказва с глоба в размер на 250 000 долара и до 5 години във федерален затвор. Доста американци вече са подведени под отговорност за незаконно притежание на пиратски копия на музика и филми. Водят се съдебни производства. В САЩ законите са такива. Чрез "УМРЯЛАТА АСТА" всичко това ще ни дойде и на нас до главата. И тогава "непробиваемия" PIRATEBAY.ORG няма да може да ни помогне, защото ще ни трябва добър адвокат. А както са го замислили в основната си идея, даже адвокатът няма да ни помогне. С тези промени, целият Интернет ще го превърнат в пусто и скучно място, където ще трябва да внимаваш къде цъкаш и какво пишеш.

You probably do not know what is ACTA. It is abbreviation for “Anti-Counterfeiting Trade Agreement”. A lot about it is shrouded in secrecy. Ultimately it should protect intellectual property and stop the production of fakes globally. Such a mechanism against fake merchandise is, actually, needed. Everything would have been fine, if three obvious threats were not present:

- ACTA’s limitations far exceed just the authority on fakes, and accept quite a wide definition about “stealing” in internet.
    - ACTA practically do not allow countries to form their own laws and enacts imprisonment for minor infractions such as listening to pirate music!
    - ACTA have been discussed entirely in secrecy without public discussions and nongovernment organizations.

This is not just about seizing torrents! This contract bounds all countries to give up to multinational corporations any kind of private information regarding presumed criminals and acts outside any legal boundaries in these countries. Those who are to be punished by the law are both the “thieves” who “steal” intellectual property and those who transfer the information – such as internet providers and hosting companies.
    It is very poorly explained what exactly is the definition of intellectual property and this may even concern bloggers, mentioning trade mark in a critical article. The same implies to smaller companies, cheaper alternatives and generic medicines, which are, not to the liking of big corporations.

7. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Веќе некое време немам што да кажам. Или само не ми се зборува. Не знам.
    И телефонските разговори ми се сведени на минимум. Арна сум, арни сте, шо правите, чао пријатно..
    Удрив на гледање филмови. Од авион се гледа де - се активирав во темите за филмови. :D
    Времево само за книги и филмови е. И за музика нормално.
    Пред некој ден му водев инат, си реков ај да не дозволувам да ми го попречува животот. Излегов, шетав, мрзнев, премрзнував и за 2 дена се разболев. И ај пак седење дома.. Се помирив - излегување само по потреба. И тоа итна. Како што беше пред некој саат одењето до најблиската продавница по благо. Шта чеш - криза. Кафе и палачинки и одма животот е поубав! :inlove:
    Два пара чизми неуспешно го поминаа тестот на издржливост на снег и вода. Од утре во патики ќе си одам. Барем ќе очекувам мокри стапала и нема да се изнервирам толку.
    Прочитав некаде дека во иднина се' повеќе ќе се намалуваат врнежите во Скопје. Може така е и најдобро, барем за пешаците. Скопје дефинитивно не може да се справи со вода..езера на секој пешачки премин. Како и да одиш, како и да скокаш не можеш да поминеш сув..

8. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.468
    СД ви кажам дека Дедо Мраз и официјално не постои од денеска т.е од пред 4-5 часа.
    Јас го изедов. 8)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    Минатото го остајв во 2011..
    Сега вртам нова страница, нов лист.
    Многу сум среќна, конечно малку среќа и за мене :D
    Еххх, мислам дека почнувам да се заљубвам, :$ , имав преуба вечер, од кафич до кафич :lol:
    Симпатијата ко ќе ти е во кафичот откаршија и да замрзниш не тие гајле само да го видишшшш, ех љубовв :$ , две-три чашки алкохол и све е океј, пеење и играње до сега.. :dance: :dance:
    Пренајубав помин :D
    Ај да не тупам..

Имајте добра ноќ :hug:
    Ади ве сака :*

На Ema.Sk, CIA, Annie.mk1 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Еден другар ме прашува:
    - Ирена дали си заљубена?
    Го погледнав и му одогворив:
    - Не знам.
    Ми рече ајде да се заљубиме, да љубиме да ни биде пролет цело време, ионака не знаеме кога ќе не снема.. ајде да љубиме..
    Го погледнав и само му се насмеав.

Завршив со онлајн курсот пред еден час. Треба да сум мртва уморна само од 3 часа спиење, ама сепак инсомнија се располала на креветов. Солзи ми виреат оти ми се чинат работите тешки. Знам дека има излез за се', и треба да ги затворам очите и да продолжам како до сега ама..

Под прозорот слушам тропотења на штикли, и трескање на шишиња во кеси. Девојки се смеат. Им ја посакувам безгрижноста која ја имаат.

Одам денес на изложба на фотографии во друг град. А потоа собиранка со жени на топло чоколадо. Ќе си посадам цвеќиња утре во душава, ветувам и сакам..

На FortuneTeller.xD, 1209, teddybear и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    денес е денот на слободата
    2 дена ќе одмарам од школо се пореметив веќе од тоа 2 недели да одам 1-ва смена у школо
    цела недела немам пишувано на фемина и баш ми е криво за тоа
    но тоа што сакав да кажам е дека по цел ден вее снег
    не ми се излегува надвор само ми се седи дома со книгата во рака во топол кревет и топло чоколадно млеко или топол чај
    не ми се мрда нигде
    од денес решив малце почесто да пишувам во темата сакам да кажам (тоа имало толку многу интересни теми а јас сега гледам :tmi: )
    феминки останете ми поздравени и имајте убав ден :)

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Ми треба силно гушкање и организација. Втора смена на работа. Низ дома се ори мирис на омекнувач, мама перела завеси. Тате пуштил документарец за мајмуни и се’ нешто потпрашува, не разбира добро англиски. Јас, тонам во своите размисли, мисли.
    Ме разбуди топењето на снегов. Кап, кап, трес, пљус, од горната настрешница.
    Не знам дали нешто треба да сторам или да чекам Универзумот да го стори своето. До понеделник ќе чекаме да се смират страстите, па да се организираме.
    Го љубам. Ме нервира кога не се наоѓаме со брановата должина, па се објаснуваш.
    Е тоа не е ич фино. Ќе му однесам супа и ручече. Се грижам.
    Знам дека и тој. Будали и блесави, ќе се изгушкаме како мендовци и знам дека топлината ќе ни го стопи и снегов од умор и паника што се создаде.

Знаете... Некогаш не се работи за емоции што доцнат. Ами за оние што однапред го бојат вашиот ум, душа, срце. Очекувања. Некогаш знаат да бидат крајно превртливи. Меланхолија како магнолија. Мириса убаво, грациозна е, те води во нови светови. Си думам, понекогаш сакам да сум како дечињата во Ај ти замижи, и да лупам глупости, да прашувам илјадници прашања и нормално - на ниедно да не добијам конкретен одговор.
    Со очи како дете, се прашувам постојано. Не ми мирува срцето а ни умот.
    Сакам да можев барем еднаш да се разбудам без концепт и прашалник на крајот од денот.
    Да ми се оствари барем еднаш сонот без препреки и скратеници.
    Ама нема.
    Знам дека нема. Мора борба, до последен атом, како да е тоа војна секогаш сам против себе и сам против светот.
    Сите ја имаме таа борба...

Ми се пее. Сакам да ја гушнам сцената. Да исчезнам на неколку денови, да не знае никој каде сум. А ниту пак да се прашува. Ете така. Ми треба внатрешно согорување, како чкорче.
    И после како Феникс, да добијам златноцрвени крилја, да излезам од пепелта и да полетам кон новото Јас.

Многу барам? Не. Ќе си остварам, како знам и умеам.
    Убав викенд, и бидете храбри, секогаш.

На JuLleE, 1209, Magnolija и 5 други им се допаѓа ова.
  13. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    сд ви кажам дека улајцата ме фати од 7:30 леле на г.з немам седнато :$ ,еден куп работа кафе од нанога пиев :rock: ама пиев важно,едвај појадував, :worried: стомачето почна да ми свири а луѓе еден куп :o ох како би излегла на едно чајче да ми се прмоени темпово |( ке издржам силна сум јас ;)

14. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    :!: :!: :!:

На CharmedGirl и dancing.queen им се допаѓа ова.
  15. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Нема поубаво утро од она кога ќе се разбудиш во прегратката на тој што го сакаш :inlove:

На Meggy, Star19, srcekrsacka и 3 други им се допаѓа ова.
  16. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Ако за некој се би направила, тоа си ти.
    Ако некоја подршка ми значи најмногу, тоа си ти.
    Aко нечии совети ми значат, тоа се твоите.
    Ако нечии шали ме смеат, тоа се твоите.
    Ако нечие карање ме нервира, тоа е твоето :lol:
    Би сакала да можам да ти вратам за се што имаш направено за мене.
    Би сакала да си горда на мене.
    Би сакал да си здрава уште 100 години, среќна, весела и успешна.

На bittersweet, lunicka, JuLleE и 22 други им се допаѓа ова.
  17. Auditore

Auditore Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Некогаш не вреди да веруваме на тоа што ќе го видиме и слушнеме. Некогаш интуицијата и вербата ни е доволна да согледаме што навистина е точно и реално.

18. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Ах,абе мораше ли да се стопиш...асално снег не видов повеќе од 2 дена,Се надевам дека од понеделник пак ќе врне,многу многу снег,и дека часевите ќе ни бидат по 30 мин :lol:

СДК2-Абе кој ме натера жити се да одам кај фризерка што не ја знам...оф мори мамо,ќе бидиш ти за воа.Се ишишав цела педа,и тоа рамно ишишана,а оваа кравава дури не ни знаеше да ми ја изртечи асално...баш па и пред роденденот и забавата најдов да се шишам ќе пукнам :@

СДК3-Вчера пред да заспијам ми замириса на пролет.И јас не знам од каде,ама ми мирисаше на пролетта,на сонцето,на цвеќињата.Се потсетив на возењето точак со другарка ми,на трчањето на стадион,на одењето во манастир,дури и се потсетив и на минатата пролет,кога ми замириса на лето :D
    П.С:Со мирисиве партал правам,се мене ми мириса на нешто :D

19. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.704
    Допаѓања:
    37.989
    Нема потреба да се коментира...сликата се кажува :) :)

Прикачени фајлови:

На srcekrsacka и Butterfly15 им се допаѓа ова.
  20. 20062006

20062006 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    8
    Сакам да кажам дека ова стварно не е фер.До кога ќе биде овака? До кога?
    Некој да е вреден,да се труди,да се мачи,а после друг само да помине и да ја земе заслугата.
    Исфрустрирана сум...и разочарана.. :( ахх...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.