[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. moniquee

moniquee Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    * Snow snow snow... WHY ???
    I hate !!!
    I like sun,water,beach,party,friends and much love :(

2. stefigirl

stefigirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    124
    Допосападнопо епе :P
    Које ме разбра подоле нека пише или у порака! :lol:
    2 смена сум у школо :^)
    До сеа и праќав на наст. по германски некојси е маил таму :@
    Ви посакувам убав ден!
    Ја идам да се спремам за у школо и да напишам домашна математика хххх :devil:
    ПС.Не го чекајте ПЕТОК пополека сам ќе си дое :angel:

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
  4. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Кое е задоволството да копираш мислења од Фемина, а? И теми и идеи се црпат без срам! За некоја си слава на фб :fubar: Ако те толку бива напиши нешо свое ебаго, а не само ми копираш тука некои си глупи фрази и статуси шо циркулират по фб, а на фб па обратно од тука црпеш као демек инспирација :puke: Поарно нека се престане со ваквиот копи-пејст успех, за да не пукне брука! А бруката јас ја гарантирам 8)

На n.a.t.t.y, maca99 и Doozy им се допаѓа ова.
  5. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    синоќа додека го правев списокот на книги што сакам да си ги купам од матица ме обзеде тага, толку многу прекрасни книги непрочитани...

би сакала да работам како преведувач на книги, тоа би ги комбинирало моите најголеми љубови, читањето и јазиците, но колку е платено веднаш се смести прашањето во мојата глава... ах пусти пари зар секогаш тие ќе го водат нашиот живот? зошто да работам со нервози секој ден кога можам да уживам во оваа работа? :D

се чуствувам како сидарта обземен од секојдневните обврски и парите го изгуби сето она во кое што веруваше...

како и да е имајте убав снежен ден а јас ќе продолжам да сонувам

На maca99, Divinebutterfly и Magnolija им се допаѓа ова.
  6. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    ЈАВИ СЕ ХИТЛЕРР!!!

ме напнавте уште рано сабајле .... зошто сте толку без осет бре -.-.. разберете коа кажам НЕ кажано е !

7. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Вчера буквално бев ваква :o
    Тој!!!!!!
    Помина 100km,помина ужасен пат на ладново време,на лизгавото и страшното невреме..
    И дојде. :x
    Ме изненади,ме израдува!

И не ме прашувајте како сум поминала.
    Ке пукнев од среќа. :rofl:

Инаку и покрај сите убави работи,денеска не сум добра :tmi:
    Времето ме ужасава! Ме нервира!! :devil: Уште 1 час треба да заминам на училиште.... :sweat:
    Снег ке вее до среда.Невремето продолжува.Ниските температури остануваат ...
    А јас,јас се нервирам зошто неможам да функционирам како нормален човек.Се нервирам што изигравам робот со сите алишта кои се на мене.Се нервирам што неможам да излезам надвор да се прошетам и да ме фати воздух.
    Дома седам и се нервирам ...

АЈДЕЕЕЕЕЕЕЕ НЕКА ПОМИНЕЕ ЗИМАВАААААААААААА ВЕЌЕЕЕЕЕЕЕ :devil: :devil:

На maca99 и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  8. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    СДК дека до пред половина час незнаев кој ден сме денес-мислев недела, а било Понеделник :lol:
    сонував како пешачиме со една од феминките, сестра и, и нешто ми објаснува како планира да замине за Нови Сад(а таму планирам да го испратам брат ми летово)да се дружат со братучед ми(врсници се)и си мислам како кога бев помала толку многу сакав сестра а имам брат што ни 100 сестри не би го замениле :) моето мало мило братче-ама мало маж 190 цм :wasntme: и приметив дека му е мило што успеав да дојдам до некаква работа, само што потешко ги изразува емоциите(лав) и дека првиот дечко што ми беше некако беше многу поврзан со него, а и овој сака да го донесам дома да го запознае, ама некако мама се бунеше(иако одамна не сме ја отвориле таа тема на разговор) а кога татко ми е под дејство на алкохол го избегнува, дури и се закануваше дека ке си оди од дома :worried: дури еднаш дојде до тепачка(мислев дека ке го убие татко ми во пијана состојба, страв ме фати, сепак маж е)
    се надевам дека братучед ми ке ми помогне малку да го смени, да го социјализира, му благодарам на господ што имам таков братучед :)

мамичке, ти благодарам што си имам и јас братче многу си го сакам :* , а таа тетка ми т.е. не ми е вистинска тетка што ја измисли таа глупост дека е непланиран Господ и врака не ми е јасно како можеше да каже таква глипост поголема од неа, се прашувам како сум можела да ја сакам толку кога бев мала :fubar: -дете :P

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.150
    СДК да имаше тема „Што последно си купивте ЗА СЕБЕ“, ќе напишев книги. Да, баш така, книги :) едно убаво купче по багателна цена, па дури и размислувам да се вратам пак, што поскоро, да земам уште :wasntme:
    Срцкото мој ми кажа дека ќе ми направел полица за моите книгички, специјално за мене... и не се сомневам во неговите способности, едвај чекам да видам што ќе измајстори. А гледам и ѕверчето сака да ги „чита“ книгите на мама, ама си има тој свои, мама не го заборави него!
    Таман им се пофалив на моите, си ја збогатив библиотеката, ете го коментарот на мајка ми: „Уште ли купуваш книги?“ :^) Мамо бре... |( ако се омажив и родив дете не треба да престанам да читам |(

Ама :!: никој, баш никој не може да ми ја расипе радоста денес... дури ни мајка ми, дури ни снегов, дури ни ладното време 8)

На bittersweet, Serafima, kate21 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Уште едно ново утро и работна недела осамнува, а јас поспана и морничава.Полека се истегнувам од постелата и ја подавам главата да ѕирнам кон прозорецот.Белина се покрила, ништо не се гледа.Не покрил снегот, покрила маглата што се спуштила.Излегувам на балкон, се растегнувам и вдишувам воздух.Не е ни воздухот веќе ист, и тој се променил.Го нема веќе онај што ми ги полнеше градите, на местото негово сега некоја тешка миризба и чад го завзеле неговото место.Погледнувам надолу, неможам да ја видам раскрсницата и метежот од возила кој што се движи пред булеварот на мојата зграда.Фрлам поглед на горе , гледам само небо и бели облаци.Се чувствувам како да сум во облаци, понекогаш е и убаво да живееш на 12ти кат.Снегот повторно почна да вее, а студеното време и ветарот штипат по лице.Зимска идила конечно и во Скопје.

11. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499

Надвор времево ме нервира. Ме иритира боље кажано. Сите планови ми ги уништи |(
    Ама утре, утре нема рецка ич да му мавнам :devil:

После еден разговор сабајлево, некако на душата ми се олесни. Се чувствувам ослободено...ама и тажно.
    Некако ограничено. Ах.. :worried: Толку испомешани чувства. Толку испомешани мисли...
    Не, се лажам себе, не се чуствувам ослободено, туку глупаво. И повторно незнам што да мислам...
    Се осеќам како да имам ставено кеса на главата и ја игнорирам реалноста.. Ја избегнувам..
    Што се би дала да живеам во некој друг свет, во некоја друга димензија, каде се' би било поразлично...Би немало толку многу грижи.. Ах да, еве ја уште една на листата долета од никаде.

Се трудам да не погрешам, д не повредам нечии туѓи чувства, но мене ме повредуваат.Незнам веќе ни што да правам.Мене никој не ме разбира. oh God, зарем сум толку единствена и чудна, зарем сум толку неразбирлива?Имам некое чувство во мене, се да променам од корен... Од најмала ситница, се'.
    Ама се плашам... Дали ќе успеам?! Знам дека нема да можам? Или пак сепак можам?! Ах бре девојче глупаво...Опамети се главо букова!

12. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    СДК дека сум многу пријатно изненадена од девојките кои ми го честитаа роденденот!
    Thank you girls, love you! :*

13. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Убав мејл утрово. Ме израдува, избарана меѓу шесте фотографки на Р.М кои ќе имаат изложба за Скопско Културно Лето. Полека си ја спремам изложбата и за Париз. Нека има повеќе изненадувања им се радувам како мало детенце на сладолед.

Понекогаш мислам дека од болка сум создадена, ама ги собирам трошките среќа околу мене. Срцето ми е изрезбано од моменти посакувани и непосакувани. Ама го направија вакво. Издржливо.

Копнежите заспани ми се будат, создаваат слика за една среќа. Ќе ја имам еден ден.. знам..

Денес ќе се радувам на веста и ќе посакувам, ќе мислам на нејзе и ќе се трудам, ќе го учам недоученото и ќе создавам.

Имајте убав ден.. и копнејте..

На Go-Girl, bittersweet, JoxyTheFreak и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Сакавте снег?Епа тражили сте гледајте!И трпете.
    И ја ќе трпам,ама и ќе мрчам!
    Глупав,глупав снег!!! |( Ради тебе не можам ни на козметичар да отидам,и ќе се шетам сега како Гоце Делчев.Дури почнувам да мислам дека ти си виновен што и страната на факултетот не ми се отвара,и не можам да си го видам распоредот!
    Зар и интеренет сообраќакот успеа да го закрчиш,а?Копиле едно!
    Дали си свесен како ми косата ради тебе?Ни три кила лак не ме спасуваат!

Те мразам,те мразам,те мразам! :devil: :devil: :devil:

Eдит:Е вака ќе почан на комшиите да им свирам!Што да праиш...тоа ни е у крвта на нас Босанците :D :D :D
    http://www.youtube.com/watch?v=fHfpdf3- ... r_embedded

На eli25, Doozy, marama и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Dayse

Dayse Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    133
    Вие имате снег .. А ние мраз се ни е заладено ... вакво нешто немам видено па тоа е чудо се ама буквално се е заледено. Па се прекршив одејки на училиште.Гранките, тревата, оградите се е премрзнато :D

Па и на училиште нема да одиме и после цело лето на настава .. ;(

16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Не ме закачај-не те закачам!
    Зошто некои луѓе не го почитуваат тоа златно правило? Зошто мора да се толку примитивни створења? |(
    Ама ако, ако... Се се враќа. И тоа не дупло, туку тродупло! ;)

Времево нема осет! :D Не ме остава да си ги извршам секојдневните обврски. Вее ли вее, ќе не затрупа! :devil:

17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    СДК ... сакам да претрупа снегов, да се изнаврне ... да бидеме Република Бела Македонија, белки ќе не исчисти од "прашината, ѓубрето, нечистотиите" кои се натрупани со години. А и воздухот да ја исчисти и наполни нечистата и празна внатрешност на македончето ...

СДК ... не се стегајте да прашате, да замолите, да побарате услуга но на фин и искрен начин ... секогаш резултатот е позитивен. ;) Она што ќе го посакате и ќе го добиете само ако сте со став, милозност и благодарност.

На bittersweet, Serafima, kate21 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.406
    Допаѓања:
    143.077
    Се е бело, се е бело,
    И во град, и во село...

19. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Пред влез, Снешко,
    стапалки од мачки.
    Каква идила - возбудени страчки.
    Римувам и зимувам, снегувам, Љубов негувам.
    За чај до мај.

Се’ ќе биде во ред.
    :*

На Serafima и lolita97 им се допаѓа ова.
  20. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Ако ги доближиш е и бело, настанува сосема друга смисла на реченицата ]:) :D ...

Туку СДК -

Дремеж и досада посилни од дрога, baby...
    Купен мир и тишина, пострашни од војна, maybe...
    Ко да не сум одовде, не, јас никому не припаѓам...
    :dance:

На Serafima, kate21, Oxymoron и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.