[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека ништо не ме болело колку што ме боли тоа што моето сопствено куче ме гриза, т.е. сите не` гриза. Разбирам дека тоа му е играње и е до некаде океј, ама рацеве ми се буквално како со камшици мавани, плус и боли, понекогаш и крв пушта. А толку многу го сакам и ми доаѓа да го изгњавам и изнагушкам. Кај се старите добри времиња кога си седеше мирно, душкаше и лижеше... :(

На stylishh и tweety26 им се допаѓа ова.
  2. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Надвор прилично ладничко, а јас конечно го дочекав моментот во една ладна ноќ ко што е оваа да се најдам со чаша згреано винце в рака

Фала мамо :* :inlove:

На tweety26 и Libera им се допаѓа ова.
  3. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Springy :) Денес на школо, нашиот Штип ми изнуди жал за неговата снежна пустелија, за генијалците оставени на патот, за проклетите боеми во Џез кои јас проклето ги љубам и ги разбирам, за истите како мене и тебе кои не можат да се пронајдат во него, за улиците негови кои никако не можат да пркнат. Ме потсети на некој осамен старец. И најжално од се ми падна што толку го жалам. Зашто не треба, ние сме градот, ние го правиме збрчкан старец.

Знаеш кои го љубат Штип? Освен вечните носталгичари, нели... Заљубените и среќниците кои секое негово катче го облежале со малку, љубов, хармонија и му ставиле малку руменило и на неговото најзапустено место. Оние кои некогаш чекореле со страст и создавале историја која денес ја паметат.

http://www.youtube.com/watch?v=ZfsQSIE9Upk
    Не толку велик де :D

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    На tweety26 и sadangel им се допаѓа ова.
  5. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Е за ова не можам да ти помогнам. Така е било, така и ќе биде. Остај само шо пред легнување сите се кадрни и најпаметни, па и замарање за тоа паметување нема. :D Мислев дека те косат чисто љубовни маки за градот исто како и мене пошо немам волја за вакви предвидливи ствари. И за возрасните ќе дојде редот :D и ќе се сослушаат младите и ќе се зголеми бројот на млади креативци ...некогаш!

6. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181
    сакам да ме снемаааа,сакам да цркнам да не видам више бел свет да не видам бел ден зш како и да е немам веке сила да се борам со сите... ;( ;(

остајте ме,пуштете ме тргнете ми се сите па и јас имам барем грам душа,душа која полека полека згаснува :( :(

несакам јас да бидам крива виновна за тоа што вас ви се случува,неможам да слушам како мојооот роден брат ми вика сестро ти си крива,ова е ради тебеее а јас греота незнам од која страна да се фатам дали мама да ја смирам дали тато али ако знам дека господ е еден и дека кад тад се ке си дојде на место :(

;( ;( ;( ;(

7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Сон.
    Нешто непознато стана за мене ова.
    Немам време за спиење, т.е не сакам да спијам :wasntme:
    Зашто кога имам сто други попаметни работи да правам.
    Денес што се спасивме се спасивме, снегот ги исплаши и спречи професориве да дојдат, така и ние искористивме, како и секогаш :D
    И времето од пладне ми летна...
    Книга, малку тука, малку со филм, серија, разговор, интернет.
    Вчера си правев маратон со Шелдон и неговите нај Базинга-моменти и неможев да престанам да гледам.
    Очите ми клапаа, но не се предадов, пак си легнав во 3.
    Тоа изледаше нешто вака
    [​IMG] :D
    Никогаш доста од омилените филмови, серии, книги.
    Сега кога ќе се почне редовно со предавања и нормално учење, ќе морам да жртвувам нешто.
    Т.е многу :(
    снегов само ни даде дополнителна жанса да искористиме уште многу малку време за одмор и уживање.
    Мора да се најдат позитивните работи во се :)

На AnaKarenina, IvanaMkd, tweety26 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    СДК дека си го сакам брат ми најмногу :l:, Близнакот мој :D
    Ехх да не беше тој ќе немаше кој да ме изнасмејј.. :rofl:
    Те сакам бато најмногу :hug:

На maca99, tweety26 и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  9. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    We all try on old clothes from time to time, and sure we may even be surprised when they still fit, but that doesn't mean we should wear them again. Ever!

That's exactly what i want to say! bisou bisou :*

На glow и tweety26 им се допаѓа ова.
  10. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Ohhh на арно нека е све ова, на арно само дај боже да излезам више од овој лавиринт ....

11. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Изгледа на некого му е ептен досадно вечерва... |(

12. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    надвор бррр мразарница :D но мене ништо не успеа да ме спречи да отидам кај тета да се стоплам со топло кафенце и муабет ;) а потоа се знае кај него,да ме згрее малку и љубовта :lol:

13. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Знаете ли што јадам во моментов?
    Sweet mother of карамели!

Сосема случајно ги забележав во супермаркетот додека бев излезена со мајка ми денес, и само ги погледнав, а веќе ме вратија во едно минато време. Поинакво. А кога ги пробав... Вкусот и по толку години останал непроменет. Со секоја нова изедена ми се навраќаат случки, бои, мириси. Ах, детство...

(колку сум станала носталгична во последно време, навистина треба да излегувам почесто, хаха :D)

На Strumfeta93, sweet-cherry, Theodora и 8 други им се допаѓа ова.
  14. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Сакам да кажам дека ако некој ми каже дека не сум убава, ќе ме натажи и ќе го прегрнам...затоа што тешко е да си СЛЕП!!!

15. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    571
    копнеам по широки пространства,по големиот шарен свет..колку би сакала да живеам живот на номад,патник,со торбата на рамо,и да патувам,да живеам секаде,да отидам во некоја земја,некое место,и да го осетам животот,обичаите,лугето таму,да останам се до оној момент кога ке се осетам заситена,во тој момент ја пакувам торбата и заминувам кон некои нови простори,нов живот,слободна никаде неврзана...да не треба да задоволам ничии очекувања,ничии барања.да не се споредувам со ничиј успех,неуспех,да го живеам животот со полни плуќи,и дишам воздух необременет од секавања,каења...да бидам весела да се смејам и пеам,без да ми е гајле што ке помислат лугето околу мене..да се радувам на изгрејсонцето,да танцувам под месечината...зошто мора да сме робови на толку ограничувања,норми,правила?заробени на едно место во еден живот што можеби и не е баш она што го посакуваме..ама така било правилно..

На Danilela, Evellyn, Gordana10 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    сдк.. Има нешто што сакам, но незнам што е тоа, и ако не го добиам навистина ке се налутам
    го прочитав некаде не памтам каде, но навистина се пронајдов во ова
    Претходната недела ми е чудна, вчера бев најсрека на цел свет, а денес пак сум нервозна,тажна, па после 5 мин пак сум ок се ми е во ред. Чудни работи ми се дешаваат, по природа сум променлива личност (типичен близнак) но до волку променлива никогаш не сум била, дали е тоа резултат на тоа што пробувам да се откажам од цигарите?? или пак оти сум во пмс?? хмм кој знае, а може би тоа ми се случува оти сум суштество од женски род... како и да е се надевам дека ке ми помине пред да се навикнам на ново настанатата состојба, што веќе незнам дали ми пречи или не :)

17. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    571
    сењорита,може да има некои космички влијанија :) и ја сум близнак како тебе.и мене последнава недела нешто чудно ми се случува,јас сум инаку многу тешка на солзи,многу ретко да заплачам,а неделава за ситница,ке видам нешто на телевизија или прочитам нешто тажно на интернет или дома некој муабет со моите и мене одма солзи на очи.. ;( незнам што ми е,дали хормоните ми побеснеле или што е работа незнам.мензисот ми помина не е до него..изгледа планетиве,звездиве нешто.. :D или пак се собирало собирало и неможе да се собира веке.па си течат солзи без причина.. :?:

18. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    хахаха колку ме насмеа, а дали мислиш дека може вонземјани ни го напаѓаат телото и умот( го гледав цртанот со барби за тоа ми текна на тоа) хахахаха нема врска кој знае што е само да не не мачи многу или побрзо да се навикнам или нека престане. :D

На tanja6 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Уште една непроспиена нок.
    Легни - поспи, стани - ровари . Легни - поспи, стани - ровари ...
    И така неколку пати во текот на нокта и денот.
    Вероватно инстиктивно организмот се спрема за доагањто на бебчето.
    Инаку раатот на место, свекрвата си отиде.. :whew:
    Фала богу .. |(
    Имаме уште недела две каде што ке бидеме раат и сами, некој тоа драгоцено време сака да ни го зема без осет и око да му трепне. :envy:
    Изгледа дека треба да им се кажи јасно и гласно дека сексуалниот апетит во бременоста е на ниво на колуминација и ни треба мир и раат, мегудругото...
    Средете си го односот со свекрвата на време, дистанцирајте си се зашто колку и да изгледаат мили и фини на почеток еден ден ке успеат на глава да ви се качат, без разлика колку сте толерантни.
    ПА уште ако ви се погоди некој мамин син... :x
    Срека моево либе ја отсекол таа папочна врвка кога требало, па знае да избаласнира кога треба.
    И кажа јасно и гласно тоа што требаше. :devil:
    Ах, да денес влегуваме во 38 недела, на бубачево некако убаво му е не му текнува за надвор.
    Ке си почекаме уште малце.
    Имајте убав ден, сакајте се, себе си пред се.

На Divinebutterfly, Loritaa, glow и 2 други им се допаѓа ова.
  20. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Кафенце и Антена 5,љубов :inlove:
    Во позадина дискусии од утринската програма на канал 5 за тоа дали треба да се прогласи вонредна состојба....
    Тивко убаво утро,после кое следи интервју за работа.Знам,дека си реков повеќе не одам,ама ајде ме тера маж ми,за атер на него.Ништо не очекувам,ама баш ништо.Дури и може да се предомислам,па да тркнам на шопинг ако излезам :) Барем знам дека со едно парталче ќе се израдувам,место по незнае кој пат да се враќам разочарана дома :worried:
    Наздравје кафе :coffee: и уживајте во мојата омилена :*

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=0U-kOWYSD2I

На DeMelo, Divinebutterfly и Acerola им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.