[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191
    Положив добар дел од испитите и фатив услов :party:
    Мајка ми е пресреќна, а јас искрено не сум задоволна.

Денес времево е прекрасно. Со страшни болки го шетав градов и уживав. Чаршијата беше магична, луѓето дел во сон, а дел со насмевка од 6ка до 6ка.
    Најмили ми се насмевките од работниците кои иако држат лопати во рака ти посакуваат убав ден.

И повторно се вратив дома без да си купам некое парталче. Кога немам желба за шопинг, не сум арна, не сум.

На Miss-Independent, Peppermint, Strumfeta93 и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Си седам и си чекам да ми порасне косата. Уште подолга.

...

:o: :headbang: :muscle: |-) :envy:

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.713
    Допаѓања:
    38.134
    И покрај срамежливото појавување на неколку зраци на сонцето,јас повторно седам дома...Мхм...што да се прави бре се умре веќе од досада.

4. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    СДК... Денов ми го разубаве една цврста, долга прегратка, и еден искрен разговор. Убави зборови кажани од срце.
    На прв поглед мали, но толку значајни нешта.

:l: :l: :l:

5. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Тоа ние СИГУРНОО........., затоа кажав еден столб. Vе гушкам и двете

6. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Сите како мали сме го мрзеле ова …

:wasntme:

На Mrs.Cuper му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Уф забов како ме боли леле, а јас пусти страв од забар што имам никако да појдам да ми го извадат :( Глупа сум, место да ми го извадат да не се мачам, вака само на тоа мислам. Али тоа е теле како мене не се учи :D
    Инаку ме израдува денеска сонцево, конечно алиштава ќе ми се сушат на сончева светлина како што треба,а не на печка, па да неможам јас убаво да се стоплам :@

8. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Ми доаѓа да си ја удрам главата од ѕид, со надеж дека ќе станам глупава како и моево опкружување и на тој начин за момент нема да се потресувам за се битно и небитно.

Не ги разбирам луѓево, не се разбирам ни себе како дел од популацијата ни многубројна. Што е поентата на сплетки, перпетките?! Не можеш јасно да кажеш вака и вака и да завршиш со мелодрамите?!

Жито со многу мускатно оревче ете тоа е врвот на денешниот ден. Освен можеби тортата после, ако ја има се разбира.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Сакам да кажам, дека видеово ми се допадна, како го направиле, случки од дневниот живот да асоцираат на спортовите....солзички ми одат, ахххх таа олипијада во Лондон, до крај ќе се борам

Еве го официјалното видео;
    http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... cwiGIGMjSg

На IvanaMkd му/ѝ се допаѓа ова.
  10. palavoto.devojce

palavoto.devojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    135
    Одамна немам пишувано па денес имам доста убава причина да си ја споделам радоста со вас изминатиот период навистина ми беше прекрасен се е убаво кога си со личности кои ги сакаш ;) дознав дека ќе станам тетка и тоа не на едно тука засега на 2 понатаму може ке има повеке :lol: (нека ми се множат)тоа ме радува,втората работа што баш сакав да ви се пофалам е дека освоив бесплатно потување во Банско,и трето денес е посебен ден за мене бидејки со дечко ми правиме 7 месеци од нашата врска :P :) ете само тоа сакав да ви кажам и да ви се пофалам ви посакувам секој изминат ден да ви биде се по убав и посреќен :* :* :*

На esperanca, kate21, Meggy и 8 други им се допаѓа ова.
  11. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Моментот кога ќе ја голтнеш на НЕсакано мастиката :yawn: :lol:

Прикачени фајлови:

• Orbit_Gum.jpg
      Orbit_Gum.jpg
      Големина на фајлот:
      24,2 KB
      Прегледи:
      354
    На anneyy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.563
    Допаѓања:
    174.859
    СДК...дека ниту сончевите зраци,ниту огинот кој пуцка во каминот неможе да ги стопи мразовите кои некои луѓе ги прават со своите отровни јазици.

Па добро бе ,мислише дека вечно така ќе имаш сила со тој отровен јазик да сееш омраза и непријателство меѓу луѓето со кои јадеш леб?
    Мислеше дека си вечен и некршлив како каменот?

И сега....виде што се случи,се најде некој кој и тебе те здроби,те скрши на милиони парчиња кои нема шанса да се состават без помош на други.
    А зошто?Зошто беше како ѕвечарка?Зошто едноставно не си го јадеше своето парче леб?
    Своите проблеми требаше да си ги решаваш,а не да ги препишуваш на другите.

Птицата која лета високо многу ловчии ја држат на нишат,а ние колибрите-сме мали ,незабележливи ,ама тука сме,постоиме ......

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Ако порано јас бев таа што не сакаше да оди во школо, а мајка ми ме тераше - сега дефинитивно некако ни се сменија улогите. Јас сакам да одам на предавања, ама таа не ме пушта. Ме чува од студот како под стаклено ѕвоно. Вели премногу сум била зимурлива и подложна на настинки, а и предавањата од првава недела не биле толку неопходни.
    Кренав раце и се предадов. Мама мора да се слуша. :wasntme:
    Откако убаво се наспав и одморив, си направив чај од нане и удобно се сместив на фотелјата покрај огнот. Цело попладне уживав во непредвидлив, криминалистички роман кој ми ги активираше мозочните клетки.
    Со штрудлата моја шетавме малку на снегот, премногу е хиперактивна и не и се седи дома. Штом го слушна синџирчето како тропка, скокна целата возбудена што ќе одиме на прошетка.
    Со тато печевме колачиња, па како некое мало дете си правев срциња, ѕвезди и детелини.
    Ги премачкувавме со мармалад и ги наросувавме со шеќер во прав.
    И не ми е грижа што надвор е ладно, се додека мене ми е топло на душата. :)

Прикачени фајлови:

• DSC00190.jpg
      DSC00190.jpg
      Големина на фајлот:
      219,1 KB
      Прегледи:
      291
    На LittleDevil, tweety26, Oxymoron и 19 други им се допаѓа ова.
  14. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Добро бе колку пара чорапи треба да носам за да се вратам без смрзнати нозе?
    Чизми дебели + 2 пара чорапи и пак камен ладни.
    Не бива вака.
    Не биваат снеговиве, пукнав дома, пукнав надвор, измрзнав, вода, кал, прскање, мраз, лизгање, јајниците ми плачат, никакво бре.
    Па и нервози, ако вее снег викендов и ако неможам да отидам заради неисчистен автопат на свадба на една од најдобрите другарки е значи ќе го проколнам времево.
    Љубимци на зима и снег ве молам одете си на планина и не го викајте снегов тука повеќе.
    Пролет доаѓај молимти се!!!

На AnaKarenina и LilBaby им се допаѓа ова.
  15. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Теее, ќе нема некое време на форумов и се некоја препирка ќе се случи. Да не сум јас малерот де? :D

Тукууу да се навратам на темава.
    Ова факултетов ти е место каде што ништо не е како што пишува. Значи што и да видиш напишано по прирачници, брошури, и останати помагала се само тешки bulshit. Дур не ја доживееш голготата од чекање пропратена со промаја, седење малтене на плочки со саати, исчекување тешко од типот „ to be or not to be “ е само пропратен дел од тоа што ќе ме чека. Мајко моја. :x
    На факултет се запишав, или во Железара ме вработија на неопределено, само тоа не знам.
    Ако го доживеам крајот од овој тунел во блиска иднина ќе бидам наполно среќна.
    Затоа што не, не зависи се од мене и моето учење. Тука имаш X фактори што влијаат на твојата оценка во индексот: на која нога станал професорот/ката сабајлето, дали имал/а се*с по сабајле, дали има доволно цигари за цел ден, дали му/и е досадно веќе да прашува, дали му/и се спие, дали сум добро облечена, дали ноктите ми се лакирани или не, дали имам среќа, дали му/и се допаѓам на лик, дали правам гестикулации со рацете...Оооооох да, човечките мисли се претешки за анализирање.
    Само ќе кажам: „Боже, ми помози!“ :|

Вчерашниот ден беше ден кога мојата светлост, на кого и го должам мојот живот, славеше роденден.
    И овде да кажам, нека и е најсреќен, и цел живот да ја прати здравје, среќа, и убави моменти.
    Те сакам. :hug:

На MandyLane, Hipster, AnaKarenina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    24.061
    Супер ми почна сесијата. Прв испит денес - и прва десетка за оваа година :)

На bittersweet, MandyLane, SuperGirl2010 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Распиздени, разгалени, размазени, растресени и распрдени, најголемата траума во животот им била кога ноктите на двата палца не им растеле истовремено, се жалат, кукаат! Имаат родители, имаат дом, имаат семејство, имаат се што една нормална душа може да посака и нив животот им бил тежок? Од што бе, не ви е срам да писнете, разлигавени детишта. Оо, неблагодарни суштества, навистина ме нервираат а се повеќе и повеќе ги сретнувам.

Треба некој убаво да ги исплеска и да им ја истресе прашината од газот, барем така ќе имаат причина за кукање и жалопојки. А не оти имале само два капута, наместо еден.

Плитко, навистина плитко.

Од петни жили се трудам да си го задржам разумот во еден ваков свет, мајке ми се трудам. :x

На bittersweet, crazylady, Cynthia и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Има ли нешто поубаво од романтика на снег? :D И не ми е гајле,ке шетам ке шетам и ке шетам,и ке дозволам на срцево мое да се заљуби.Времето ме тера на ова. :)

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  19. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    ме боле желудникк :@ :@ :@

20. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Јас сум вредна пчелка и сакам пролет :( Зашто исто како и нив и јас хибернирам во зима. А штом дојде на Дионис ќе му се клањам ако треба и жртви ќе му принесам. Сладострастие и осумнаеската ме чекаат верно на крајот од пеколот.А сама себе свој Вергилиј. Пролетно дете сум јас, продукт на променливата баба Марта. :dance:

http://www.youtube.com/watch?v=NJiC6cA3dUA
    Ќе си почекам :inlove:

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.