[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    СДК...и дојде уште еден четврток...Не знам дали е нешто до нас двајцата или до самиот ден, ама минативе два четвртоци, ни се случија најубавите работи.Или него му е среќен ден или мене ми е, а може и на двајцата да ни е :lol: Ај да не филозофирам, уствари сакав да кажам дека му се радувам на овој четврток, зашто се надевам дека ќе се повтори мојата среќа и тој пак ќе направи нешто интересно за мене.Не сум заљубена повеќе или барем така мислам, ама дефинитивно сеуште ми се свиѓа и иако го игнорирам, тој сеуште покажува интерес за мене...Убаво е да знаеш дека некој те има често во своите мисли... :inlove:

2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    оооопа ќе играм и јас на матурската парада со другарка ми 8) :lol: ќе биде интересно, едвај чекам да почнеме со подготовките 8)

3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    ... Срцекршачка ме потсети на наградната игра Тинекс (патем честито за твојата награда :) ), луѓето фино и културно ми го пратија списокот на добитници за нецели 5 минути...
    во 110 наградени, не само што ме нема никаде мене, туку и ниту една со моето име...

Бре, клето име. |(

Париче од Бадник... YOU SUCK!
    :doh:

На srcekrsacka, LilBaby и SexyLady им се допаѓа ова.
  4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Деновиве ми се од крајност во крајност... Дури е невозможно толку да сум збунета...
    Кафето, цигарчето и на фемина... И мисли на сите глупости што беа... Па не можам секој ден да шетам како вчера... - 8 е надвор, побогу.
    Фустанче и апостолки... во споредба со хеланки, хулахопки, панталони, боди, маица, џемпер, шал, ракавици, капа и јакна. Страшна споредба.

И си седам така сама, во топлово собче... Пишувам, а истовремено си велам „Што да допишам уште нешто?“
    Не ми е периодов за пишување, периодов ми е за гушкање, молчење и бирање на патот до дестинацијата.

5. Mameha

Mameha Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    490
    Ова СДК се почесто се појавуват вистинските мажи или се поќе и поќе се гледат романтични филмчина или пак има нешто трето шо јас не го знам, :D сепак БРАВО за момчево добро смислено и во прав момент се појави пред мојве очи, ме разнежни :lol: :lol: :inlove: :inlove:
    http://www.youtube.com/watch?v=-9fQGWa9 ... r_embedded
    А да и уште нешто и јас сакам една ваква да си имам дома за по цел ден да има кај да уживам

Прикачени фајлови:

На Rubiii, Hiii, Hopeful и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    СДК нема нема свадби и одеднаш оваа година бум :D Е баш сум среќна... Единствената моја братучедка втора ќе се мажи, со среќа нека и е, двајцата вујковци (и третиот можно е секој момент такво нешто да ни објави) и братот на најдобрата другарка... Е баш сакам да одам по свадби :lol: Значи годинава ќе се изнаиграм...

На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Mameha, не знам што ми стана, ама ме расплака видеото! Многу убаво, браво за неговата идеја :clap:

Си плачам јас, така од радост некогаш. Убави се тие солзи. :)

На LilBaby, L-enna, sesilija и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Ако секој мој здив и солза ја шири вселената, ќе ме фати страв.

:x

Вечер сум на роденден. Ќе се дотерам, иако имам подочњак ко модар патлиџан под очи. Што од умор, тоа и од стрес и мака. Но, доволно вриштев. Има и полоши работи на овој свет. Водолијата моја полни 24. Колку бргу минуваат сите здравици! Да ми е среќна. Да има космички мир, радост и љубов. Ништо да не и недостига. :*
    Важно, живи сме, за здрави, ќе видиме.
    Надвор не е пролет, но може во срце да биде.
    Си стоплив сарма, си пиев какао сама, на раат и слушам класична музика. Најубаво ми го толкува денот. Без ниту еден изустен збор.
    Имам дебилен роковник кој само го исполнувам со некакви датуми, термини, решенија за идни проекти и се’ ми се одолговлекува. Ко за инает.
    На разговорот со менаџерката поминав одлично. Мислев ќе се струполам и крахирам. Ми рече дека сум ја постигнала целта за 2011, сега во 2012 очекуваат да си се натпреварувам сама со себеси. Ми се допадна тој концепт, а богами и бонусот што ми следува. Сум заслужила. И ќе си го направам овој живот подобар.
    Не можам да ветам ништо, но морам да следам некои патеки.
    На мама и ветив дека ќе ме има во Теа Модерна.
    На тате дека ќе го носам во Дебар и на Радика, да лови риби иако никогаш ништо не фатил.

Даде ја гушкам, денес си ја сакам повеќе од се’. Jа масирам мама, за да не ја боли главата. И честитам на другарка ми со мала доза сериозност - да ни е добар животот. Се’ друго би било аздис. Ги поздравувам моите колешки, со кои живееме како да сме одамна во дружба. Моите случајни познанички, моите неверојатни обожавателки, минимални лицемерки, оние што не ме сакаат, оние што не ме познаваат, а мислат дека ме знаат... Денес е денот на врската меѓу Нас, жените.
    Ние го создаваме тој тенок превез на среќа на овој свет.
    Ние му даваме нежност, а цврстина.
    Ние, Жените.

На Hopeful и SexyLady им се допаѓа ова.
  9. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    На Strumfeta93, kate21, maca99 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129
    Креативноста на мажите опаѓа со доаѓањето на Валентајн. И тоа е факт.
    Зголемен е за 50% бројот на закажаните депилации пред Валентајн. И тоа е факт.
    Ќе се налеам со алкохолни пијалоци и ќе играм на шанк на Св.Трифун. И тоа е факт.
    Пак ќе кажам, почитувам љубов и остало, ама гугутки, плишани мечки, црвен долен веш и масовна потрошувачка на ружи(црвени стриктно) ми е тотално промашување.
    Премногу попримаме од најглупавата нација на светот.

Студов бричи, ама па сонцево ме мами.
    Многу е убав воздухот со снегов, таман за шетња и кафе.
    Денес ескивирав од факултет, со причина. Безмислено ми е да седам пет часа и да слушам реченици без контекст, додека на глава ми капе вода, од снегот стопен на покривот. Ако дознаам кој е архитектот на “прекрасното“дело -зградата на факултетите, ќе му испратам едно фино писменце.
    Не мрчам веќе, ве оставам во фино расположение, ко што ве најдов.

На Neytiri, Strumfeta93, Hopeful и 5 други им се допаѓа ова.
  11. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    СДК... Каков студ. :x :o Џабе е сонцево, само лаже да излезеш надвор, а дома баш како пингвин се враќаш. Денес не ми се мрда од дома. Сама ќе си направам да ми биде интересно. :) Ја собирам целата можна енергија за викендов. А до тогаш |-)

:lol: :lol: :lol:

СДК и дека бројот на луѓе на кои навистина можам да сметам во животов е мал... Но тие се значајни.
    Подобро неколку вистински отколку безброј лажни. Пријателите се богатство. Можам да им се јавам и во два по полноќ, разочарана и расплакана, како светот да се срушил врз мене.
    Знам дека ќе ме слушаат.

Ги чувам, и ќе ги чувам најдобро што можам, како капка вода на дланка. :l:
    Колку и да е тешко, се надевам дека вистинското пријателство постои, и дека нема да се докаже спротивното. Едно мало делче од моето срце сеуште верува во тоа. :f:

На maca99, crazylady и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  12. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    СДК животот е прекраток за нервирања...Место да се радуваме и сакаме,ние многу често се караме.Па луѓе нема да живееме сто години,попуштаме и со нерви и срце и сите останати органи во телото.САкајте се и нека не не нервираат машките.Незнам што им е во последно време,многу се разгалија и си зедоа слобода.
    ЈАс сакам повеќе да има како дечково наредно што ќе би го пуштам,мене ова пред малце ме исполни и дури и ми се насолзија очите :) Можда е малку лигаво за некои,ама сепак е убава постапка.Знам,знам,ќе речите зачестија јавните предложувања,ама нека,не мора да се сите во јавност,ама важно е како мажите ќе го направат.Јас овде гледам многу голема љубов од страна на дечкото,а таа е ко принцеза :) И таа го сака,се гледа...Мило ми е за нив и им посакувам многу среќа.
    Имајте ми убав ден :*

http://www.youtube.com/watch?v=-9fQGWa9zjc

П.С.ЛЕле Ајм сори :tmi: ,и Мамеха и Кенди го ставиле,не видов,само од што бев восхитена одма за тоа решив да напишам.Епа,веќе знаете :)

На cigarce, Look, Hopeful и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Времето надвор е-сонце гледам сонце не ме грее...

Овој ПМС ме убива,ме депримира,ми прави проблеми во врската,ме прави сентиментална будала...ај нека помине периодов веќе еднаш :(
    Имам толку многу работи да завршам а незнам ни од каде да почнам,се нешто ми фали,се нешто не е како што треба.Вчера и денес не ми се сите овци на број.

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mameha

Mameha Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    490
    ;( ;( ;(
    :( :(
    Многу сум тажна и ќе плачам ќе плачам и ќе плачам цел ден кој сака нека ми се смеј и кој шо сака нека вели, ми го изгазија кученцето :@ моето верно долгогодишно пријателче си го имав од 14-15 години ;( ;( веќе си го немам :( немаше да ми биди криво ако си умреше од старост со оглед на тоа шо имаше многу кучешки години, ама од несовесни, гнасни, никакви, безобразни идиоти шо не гледат кај возат е за такви пушката ;(

15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.564
    Допаѓања:
    174.865
    СДК....дали и јас еден ден ќе им бидам мотив,поттик на моите деца?
    Дали ќе се радуваат кога наутро ќе се слушнеме на телефон и ќе видат дека сум радосна,расположена дека одам напред-грабам од деновите со полни плуќа?
    Дали ќе биде како сега .....
    Утрово кога се слушнав со мајка ми ,нејзината беспричинска радост,нејзиниот глас ми даде сила и волја да ја преобрнам целата куќа.
    Одамна ја немав слушнато така да зборува,да ги погоди точните зборови кои сакам да ги слушнам.
    Како стареам ,така се повеќе ги сфаќам зборовите на мајка ми,солзите скришум исплакани ,ноќите пробдеани ,за мене,сестра ми,татко ми....

Ја прашував зошто не се фарба ,релативно е млада за да оди со пробелена коса,а таа само ќе се насмееше и ќе речеше -овие побелени влакна ми се спомен за нешто што било,што трае и допрва ќе дојде.

Не ја прашувам веќе ,не и сугерирам да се фарба.Почнав да ги барам белите спомени и кај мене во коса.

Мајка.....

На la-chicka, Bright, SuperGirl2010 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Ќе зазвучам како Ејшан, ама морам...
    Ви се случило некогаш во три работни дена да паднете четири пати??
    Мене да.
    Мразот и посилен од мене.
    Јас можам да паднам додека се држам за ѕид, можам да паднам додека некој ме држи за рака силно, можам да паднам излегувајќи од кола, ма можам секако да паднам.
    Едноставно е, потребно е малку мраз и гумени чизми. И фиууууууу се лизгам како со лизгалки.
    За мене само затворање дома и чекање да се стопи мразот.
    Со снегот немам мака, тој е за мене супер проодлив, ама мразот, проклетиот мраз, тој ми е проблем.
    Тато само ми вели: „Ако, денес падна, утре нема да паднеш!“
    Ама не е така, јас денес паѓам еднаш, утре два пати. Задутре, три ќе се сторат.
    И најстрашно е што никој не те прашува дали се удри, дали те боли, туку сите се смеат ко да не паднале тие никогаш.
    Ах, до кога? Поларните температури ќе се до крај на февруари, дали тоа значи дека јас ќе паѓам до крај на февруари?? Или и половина март ќе фати??
    Aааа, доџе ми да вриснем!!![​IMG]

17. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Потполно се слогласувам, баш пред 1 час ова си го велев, нема нервирање наместо карање нека има повеќе смеење и гушкања, ама ете машко како машко, секогаш знаат да не извадат од такт и кога не треба

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.774
    Ми се чинеше толку далеку и невозможно, ама..
    ГОТОВО!!!!!!!!!!!! Помина и последниот испит, положив се', толку од 3тиов проклет семестар!

Нема смајли што може да ме долови во моментов. Јес,јес,јесссссссс,јессс,фала Богу!!!!
    :sun:

На Strumfeta93, teddybear, AnaKarenina и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    СДК пак ќе пишам овде ама морав...

Жал ми е Мамеха,знам како е :( Смири се малце.Не можиме да го вратиме тоа,сеќавај се на убавите работи за него(можиш само пристојно да го испратиш) Мене со години ми беше жал за кученцето што ми го изгазија,премногу паметно беше,пудличе :( Потоа имав друго куче,кокерче,исто многу си го сакав,ама умре од старост пред повеќе од една година.Многу си го сакав и некогаш никој ко ќе не му обрнуваше внимание јас си го галев,трчаше околу мене. САкам пак да имам кученце или маченце.Моментално условите не ми дозволуваат,ама ќе имам.

СДК животните се прекрасни и прави другари,знаат да те разберат дури кога никој не те разбира.Особено мачките,многу осеќаат кога е човек тажен,се умилкуваат,се обидуваат да утешат.Што да кажам,понекогаш се попаметни од луѓето.

А Савана така е,незнам,некогаш треба да изреагираме ладно,да не обрнеме толкаво внимание и да креваме паника,ама кој што го можи тоа,не сите можиме.
    Јас се мразам што имам таква особина,кога сум пред тој што го сакам се топам и не можам да кажам лошо.А треба остро понекогаш.

И баш ми е жал за сосетката на bubili61,многу млади умираат,заради денешниов начин на живот (освен нервозите,тука се и поразвиената индустрија и многу други фактори) Жалосно навистина :(

На Mameha и WhiteAngel им се допаѓа ова.
  20. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Се радувам што читам овде... Љубов, љубов и само љубов.

Оптимизам...Само тоа не држи во тешките денови.
    -------------------------------------------------------

Прекрасно е чувството на прва оцена во индекс како мамичка ^_^

На bittersweet, cigarce, Bright и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.