[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. drugarka

drugarka Популарен член

Како си го искористив попустот во Матица, мх мх.. Богами, многу попуст испадна и со таа клуб картичка..

Ко пакетче да сум добила со полна кеса дома се вратив. (Њох, Њох) :)

Баба ми даде пари од пензија, а јас трк по книги... А мајка ми пуста-"Керко купи си фармерки, купи си тренерки ќе ти додадам, апсолвентска ти следува ќе кукаш немаш што да облечеш", ама не, планирани ми беа за книги и точка.
    Леле, ќе почнам уште од сега со читање, па кога ќе си ги наредам.. Мх Мх.. Мераци..

2. ines.h

ines.h Популарен член

Добро бре до кога ќе имаме бош телевизиии и куп смотани водители, новинари итн...(секоја чест на останатите оние со квалитет.

Гледам на канал 5 трчка некој водител по улици брка жени ,прашувајќи дали можеле со штикли да одат по снегот ....ало ало ало смотана рајоооо абре дајте нешто квалитетно да видиме макар и документарец , а не си прај емисија ти од едни евтини муабети по улица досадувајќи како некој подлизурко ,што е снегот нешто што прв пат го гледаме? :?: ...жени сне и си се снаоѓаме и да не се снаоѓаме не е интересна идеата за концептот на емисијата што сакаш да ја подготвиш.
    Ниско буџетни телевизиии аман веќе.

tweety26 likes this.
  3. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

http://s7.directupload.net/images/user/110405/6dldj74x.swf

awwww cuteeeeee ... се заљубив! :inlove: :inlove:

tweety26 and femina11 like this.
  4. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Ах што ми прави тој на мене :f:
    Ми се јави да ми каже дека му фалам многу и дека сака да ме почувствува блиску до него.Дека кога би можел,би дошол само да ме гушне силно.
    Оддалечени сме 100km.
    На почеток сме.
    Ама си фалиме еден на друг и тоа проклето многу.
    Ова е најубаво мачење за мене.
    Да се мачам без него 5-6-7 дена и кога ке ми дојде да неможам да му се изнагледам и израдувам.
    Како јагодка на шлаг.
    Би го ручкала и би го гњавела и ден и ноќ. :$
    Сешто би му правела.
    Се би правела со него.
    Ми влева сигурност.
    Ме одржуваат неговите зборови.Неговиот глас.
    Ми ја топли душата покрај овие поларни температури.

Вака гушнати би си лежеле.Спокојна сум само кога сум во твоите раце,во твоите прегратки...

Attached Files:

5. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

ооо, навистина ми е жал, нека му е лесна земјата кутричко ;(

6. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

За точно една недела, јас и тој ќе ја прославуваме нашата 5 годишнина.
    Ако некој пред 5 години ми речеше дека ќе се вљубам во него и дека ќе бидеме заедно толку долго време, сигурно немаше да му поверувам.
    Кој би рекол дека заедно ќе ги поминеме средношколските, за мене толку чувствителни години. Дека заедно ќе доживееме толку многу работи. Дека ќе успееме да ги преминеме сите сосема непотребни караници, сите неосновани љубоморни сцени и испади, сите измешани мисли и емоции. Дека толку многу ќе пораснеме и созрееме. Дека ќе се измениме, а сепак еден на друг ќе се прилагодиме.
    Кој би рекол дека ќе изградиме цврста врска во која главни столбови ќе ни бидат љубовта, довербата и почитта. Дека еден за друг ќе се жртвуваме, а истовремено толку многу од врската ќе добиеме.

Се започна со спротиставени мислења и непријателски погледи. Продолжи во вистинско познанство и пријателски односи.
    И прерасна во љубов.
    Што до ден денес трае.

7. anabel-a

anabel-a Популарен член

http://fancy.mk/PostPreview.aspx?PostID ... me_oneline

Snow-Queen, јеси ли то ти :D :D :rofl:

Него, СДК дека нема да бидам ни прва ни последна што мрчела за турскиве серии, и може ќе бидам досадна, али го претераа ебаго!!!!!!!!!!!!
    Може на сител и канал5 им се дига рејтингот на гледаност, али квалитетот на телевизијата опаѓа!!!!!

princesstiki, tweety26 and BlackSwan5 like this.
  8. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Ах што ми прави овој ПМС мене, тоа е ужасно .... ;(

Цел ден плачам, ко мало дете, а не знам ни зошто :tmi:

Само нешто да не ми е по кејф, и одма почнувам да плачам ;(

Ова се случува еднаш месечно, али јас денес се осеќам ко најранлива личност на светот! :doh:

И ми фалат гушки, а знам дека нема да ги добијам од ... ;(

Хормони, бегајте од мене ај ... :worried: ;(

9. Cynthia

Cynthia Популарен член

Сакам да кажам дека според она што го видов денес со свои очи, сватив дека сите сме луѓе но ретко кој е човек. :x

10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

во теков на денешниов ден слушнав две нешта од кои се шокирав, исто ко дамла да ме удри бев

професионална ракометарка со 15 години активно учество добила тумор во стомакот за кратко време тежок 12 кг,и сега не смее од лажица потешко да крене

а второво нешто покажува и докажува дека ниту приватниве клиники не се за верување
    млада жена забременила со близначиња, и дошло до компликации, добила сепса, ги спасиле дечињата(парче по парче) ги ваделе, ама потоа дошло до компликации, и жената добила бактерија на колкот, и почнал цел колк да го гризе, и се тужеле со болницата-се работи за Систина , ама ништо од тоа, сите знаеме каква ни е државава, и на крај да дојде работава до вештачки колк

а бидејки јас имам проблем со едната нога, ми е пократка оод другата за 1ипол центиметар и кога носам тешко ме боли, или кога сум уморна-последица од сообракајката пред 13 години, и уште пред неколку години, размислував за операција(да се изедначат двете нозе) мајка ми арно ми велеше немој, само полошо може да биде, и сега свакам дека била во право

што држава ке бевме,државно и приватно здраство КАТАСТРОФА

tweety26 likes this.
  11. Springy

Springy Истакнат член

Сакам да кажам дека онаму каде што има чад, ... има и загадување!

Друго што сакам да кажам е дека се раѓаат нови нешта на оние места каде што некои други нешта умреа. Промени, промени, промени. Малку ми е чудно, ама се‘ е релативно нели?

Мајка ми прави мини пици-лепчиња, мирисот до тука го чувствувам. Јадење вкусна храна и постоење, ахх, хедонистот во мене се буди. :)

Кофеин и никотин доволно во мене, ова ќе биде прилично долга ноќ, имам закажано дружење со математиката. Гуш!

12. ljubam

ljubam Популарен член

Денес се запрашав дали јас сум посреќна дека имам здрава нога а немам ништо друго, или девојката пред мене која беше совршено убава со вештачка нога, ама со љубов која ја бакнуваше цело време.

На фалкутет ме викаа девојката со баретката и фотоапаратот, додека бев со нив се смеев, не искрено ама се смеев. Чим излегов од зградата мислам дека го фрлив срцето на улица да го згазат не ми беше потребно веќе.

Бев работев. Имаме сторија за љубови, денес сликав еден дечко од Германија хомосексуалец, кој ни раскажа како сфатил дека сака мажи и за неговата вистинска љубов, и жена која на работа почнала да фелертува со шефот, со кој си испраќале писменца, се пипкале под маса со колена, на која и паѓале книгите пред него за да се наведне.. беа убава слатка приказна, и се суште се, после 14 години уште се дечко и девојка.

Сега се чудам на народов, девојки кои не ги ни знам ни познавам ставаат слики со мене за нивни профил слики. Ме чуди и претерано е, особено без прашање.. Ама што можеш секакви умови има затоа и направив репорт.. да видиме..

Страшно сум уморна од се'.

Ама знам морам понатаму, поради нејзе.. Ако сама не си помогнам кој?

Ја слушам траката од Шилеа, слушам предавања и пишувам за утре презентација. Морам да презентирам..како незнам ама морам..

http://www.youtube.com/watch?v=ABwiDjh4 ... r_embedded

cigarce, maca99, AnaKarenina and 2 others like this.
  13. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Многу ми е жал. ;(

Лито и монотоно.
    Како времето сум си. Час сонце,час ќе истури снег.
    Другарката се понуди да ми купи шубара за Валентајн! Јас ќе ја изненадам со меченце...
    Клише е,ама ако. :)
    Од друга страна пак,спокоен сум.
    Сфатив кои работи не заслужуваат толку мое внимание,и на пат сум да си ги средам идеалите...

Песнава опушта! :*
    http://www.youtube.com/watch?v=Ot5VS3WO ... re=related

Bright likes this.
  14. baguf4e

baguf4e Популарен член

СДК другарка ми ќе ми купи темно розева танга за валентајн. Fuck yeah 8)

srcekrsacka, anneyy, Ema.Sk and 2 others like this.
  15. Hipster

Hipster Форумски идол

Често зборуваме дека сите студенти не се студенти, дека секој нема капацитет за да биде студент и да дипломира утре, тоа е факт кој никој неможе да го оспори.
    Полека стануваме земја со вишок на академски граѓани, лажна слика за интелектулна средина.
    А што станува пак за професорите?
    Оние од кои учиме, кои се нашите ментори, од кои црпиме инспирација и понекогаш мотив.
    Но не е се така розово, напротив не се сите прави професори и достојни да ја носат таа титула.
    Ретки се оние кои со задоволство предаваат и ти е задоволство да ги слушаш, од кои имаш многу да научиш, па и да им се восхитуваш.
    Енергијата која ја пренесува добриот професор е бесценета, начинот на кој тој зборува за материјата, со љубов и желба да ја пренесе на друг. Понекогаш и со позитивен занес, со кој ти даваат мотив да бидеш се подобар и подобар, најдобар.
    За жал се поретки и поретки се, тие, вистинските професори.
    Секој ден гледам се поогорчени и позлобни, кои целта не им е да успеат да го извлечат најдобро од секој, туку колку можат повеќе студенти да бутнат некои па и по секоја цел, кои те гледаат со висина или со понижување, дека никогаш нема да знаеш колку нив.
    Строг професор не е лож професор, доколку те натера да научиш и те оцени правилно, те мотивира, па макар и да не ја добиеш највисоката оцена, туку рекалната.
    Лош професор е оној кој не се труди ни да го објасни она за кое е таму каде што е, туку неговата работа ја врши некој друг, трет.
    Лош професор е оној кој не се двои од својата книга кога предава, кој не ги ислушува своите студенти и не ги уважува нивните мислења и ставови.
    Тие за мене не заслужуваат да ја носат таа престижна титула.
    Не заслужуваат почит ниту восхит.
    За добро предавање од добар професор, вреди и да се седи на скали или пак стои, бидејќи тоа што ќе го научиш е многу повредно и заради кое и тие скали ќе ти изгледаат како меко перниче :)

bittersweet, LilBaby, maca99 and 5 others like this.
  16. MissSpark

MissSpark Популарен член

СДК дека, намалувам контакти преку социјални мрежи, програми за муабетење и слично. Лесно е да се вознемируваат личности од онака, ради досада. На тие на кои сум им потребна, ми го имаат бројот, сакати не се, ќе се снајдат, ќе го свртат, ќе ме слушнат. Ако не сум им, не мора.

Да не беше фејсбуков, ќе се заборавев со многу луѓе. Ете вчера имав собиранка со луѓе од средношколски денови. Немаш муабет. Се‘ е кажано. Знам за кој тим навива, која серија ја гледа, колку пати оди на тренинг, колку пати излегува месечно. Добро бе луѓе. АCTA и SOPA треба да делуваат на оние лични податоци, не на нешто кое е достапно за сите. Некој толку многу е проѕирен пред јавноста, толку е откриен, поради што губиш интерес муабет да му направиш. А тоа и не ќе да е добро.

Ништо не е случајно. Се‘ се случува со причина. И ќе се случува уште милион пати доколку не ја извлечеме вредноста на некоја навидум површна случуванка. Патешествието нема да застане, додека не се научи лекцијата. Но, лекцијата се учи и се заборава. Не се посветува толку внимание, ако не се изгориш на исто место повеќе пати, па страв да те фати да не си го изгубиш. Нештото. Моралот. Разумот. Принципот.

Не ми е јасно како некогаш не ни ску*чува од некои работи? Се повторуваат толку многу пати, што дури и не забележуваме дека има нешто гнило, па и ни е сеедно. А тоа си гние си гние, и кога ќе изгние, ќе избега и возот. А да се спие на станица, во ова сурово ладно време, не чини.

Најголемиот подарок кој што би можеле да си го дадеме на самите себе е реалноста. Да бидеме реални према нашето јас. Да не му правиме филмови, да не му мачкаме очи, затоа што тоа премногу успешно го прават другите. Промената е добра ствар. Желбата е честа, но имплементацијата е тешка. Но се‘ се може. All you need is love. Према тебе. Па потоа и за другите.

Divinebutterfly, Hiii, ljubam and 4 others like this.
  17. firequeenn

firequeenn Популарен член

Оу оуу what a day :rofl:
    Ми тргна ми тргна а а а а а ! Требало само местото да се најде :wasntme:
    Од среќа си се подновив со нови штикли , леле бе петоче ајде иди побрзооо :$ :rofl:
    Бадел-ов ме штипи за јазик али добар е за да ме зачува на столица да не урлам низ соба.
    Мене место не ме фаќа :x
    Утре се договоривме цела група да не одиме на пракса, поради временските непогоди . Е да бе , тие што се со превоз од околните места нема да одат сабање па зошто јас што сум без превоз да го друбам снегот..нек се угоде :D

18. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Го знаеш чувството кога некој те сака?
    - Не ! :)

WELL FUCK YOU TOO симпатијо!

19. nesa

nesa Популарен член

drugarka likes this.
  20. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Не, не не' разочаруваат луѓето околу нас, тие секогаш си се оние истите, злобни или добри, подмолни или искрени, дволични или прекрасни..Истите си се, само ние понекогаш сме слепи, живееме во заблуда и замисла дека гледаме нешто што го нема, дека постои некој кој не постои...
    И тогаш доаѓа оној тежок пад, по кој го обвинуваме тој што не' разочарал. Не, грешка, обвинете се себеси што не сте биле доволно храбри и способни да сватите која всушност таа личност..
    И убаво е да се оддалечиш малку, да видиш од страна што се случува, така барем нема да ти требаат очила..

После подолго време, имајте убава ноќ феминки..Секој заслужува мирна и убава вечер.. :hai:

Thread Status:
Not open for further replies.