1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Му разбудив насмевка на лице кога најмалце очекуваш тогаш ете добиваш тотално зашеметен го прими поклонот заблагодарувајќи ми.Ти благодарам Господе ............

Прикачени фајлови:

• Photo-2669.jpg
      Photo-2669.jpg
      Големина на фајлот:
      49,5 KB
      Прегледи:
      304
    На cinderella5, Doozy, kate21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Денес ќе им простам на сите што претерале. Ќе ги оставам да си патуваат по нивните патишта и да се дават во споственото сивило. Јас на мојот пат ќе гледам да си го просветлам без да плукам по некого. А додека некој не си ги пронајде првенствено грешките во себе, нема да биде задоволен никогаш од ништо.

Не е никој крив што ја немам нејзе, не ми е никој крив што мајка ми боледува, никој не ми е крив што сум сама, никој не ми е крив што се трудам толку многу. Едноставно таков е мојот пат кон Животот. Со секоја верба и надеж ќе продолжам да го живеам, со смиреност во срцето колку можам и со болка која ќе ме учи и со Љубов која ќе ја давам и примам. Вчера имав една убава лекција. Ја научив грешката. Внимавај Ирена кому се нудиш да помогнеш. Не се сите со чисто срце.

Денес она прашање на мајка ми - Чедо како си? Колку ми беше најубаво што го слушам, толку и ми беше тешко зошто неможам да и кажам како сум, после се што помина.. Ама добро сум нели?

Ќе му се насмевнам на сонцето што скржаво ме грее сега преку ролетната. Ќе му се насмеам и на денов.. кој знам дека ќе биде напорен, без задоволства ама постоечки е.. едноставно ќе живеам..

Го слушам Јирума кој ме потсеќа на песната на Тоше, чинам "Го лажам секој нов рефрен" или слично.. ми дава мир..

http://www.youtube.com/watch?v=jCSe66pW ... re=related

На WildCherry, Divinebutterfly, anneyy и 4 други им се допаѓа ова.
  3. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857

Незнам дали во задно време сум прочитала поголема глупост од оваа....мислам молим ти се средија се па сега и ова ,како може некој да ми упаѓа дома и да гледа што правам кога јадам ,кога пијам вода ,кога се бањам па и кога имам СЕКС.

-И за ова да биде потполно лудо, становите што имаат пердиња, завеси и ролетни, каде што нема да можат да шпионираат ќе ги сметаат за сомнителни и полицијата ќе има право да влезе во становите и вашите спални соби и да ви ѕирне под јорганите, дали се галите или се пипкате.-

Патетично се надевам оваа е една голема будалаштина и невистина , од кога тоа ЉУБОВ да се забранува ......во ред тоа кај малолетници 14-15 години и на јавно место но дома бре дома на брачен пар ли ќе му одат и ќе му кажуваат кога да прават деца.....ама сепак мислам дека е обично новинарско ср..е

4. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    ^А вие ова сериозно го сфативте???
    Боже Петра...

На Hipster, WhiteAngel и MSkorpionka им се допаѓа ова.
  5. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    65
    Секој нов ден е нов благослов.
    Не дозволувајте вчерашните грешки да ви ја уништат убавината на денешниот ден бидејќи секој нов ден ветува нова надеж, љубов и нова радост.[​IMG]

На Butterfly15, IvanaMkd и Libera им се допаѓа ова.
  6. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Кога денот официјално ќе ти започне со најслаткото задоволство преточено во кафе во шољата купена со мерак, со Фемина, и со гласот на Тоше тогаш имаш предуслови за добро почнат ден кој веројатно ќе продолжи да трае со таков елан.
    Гледам СДК се преточи во `Искажување на ПМС расположение`, ооооој девојки тука сум и јас. Што да искажам бре, не знам веќе што све збирам во торбичево мое наконтено. Демек не јадам после 7,8! :!:
    Арно ама, дотогаш што све не ќе ставам во организмот. Се тешам дека јадам многу овошје де.

Ееееех море златна Лил, сите ме тешат не си дебела дали си ти нормална, кој стомак го имаш. Арно ама никој не ме гледа кога ќе седнам така по прслук и гаѓи и стомакот мој во 4 слоеви се витка. ]:) Пролет, елај ми што побрзо! Да не го гледам кејот само од мостот додека одам накај факс, време е да се искуси патеката и мојата добро позната маршута која ја шпартав рано наутро, Божјото лето 2010`.

Но, додека дојде пролет, јас уживам во мојата благосостојба и мојата љубов кон храната.
    Никогаш не јадам храна зошто морам, туку затоа што сакам. Ќе пукнам, ама ќе јадам бре. :D
    Ех бре, мораше ли сите маани на татко ми да ми се врежат во мојот карактер, мораше ли...

На Divinebutterfly, Hipster, anneyy и 3 други им се допаѓа ова.
  7. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    На Dgirlll, anneyy и Nymeria им се допаѓа ова.
  8. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    513
    Веста е преземена од OKНО.мк :) значи не е вистинита

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    СДК дека многу сум нервозна и со задоволство би ги откажала сите планови што ги имам за вечерва.
    Ми треба време што ќе си го посветам самата на себе, а неколку такви часа тешко се наоѓаат. Сакам да останам дома, да размислам за се...

10. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    12.991
    Очите се најчистиот дел од нас. Преку нив можеш се да видиш. Страв, тага, радост, разочараност, лутина, умор. Не умор од работа. Умор од борбата за живот. Најтешко е кога ќе го видиш тоа во очите на 2 месечно бебе. Уште не и се измазнила кожата, а таа веќе нема сила да се бори. Машините ја исцицале. А очите нејзини... Крупни како џамлии, светли како небото. Едвај трепка. Од умор. А мајка и ја држи, ја гали, дава се за да се замени со неа.

На glow и maca99 им се допаѓа ова.
  11. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Ниту снежново невреме денес не ме спречи да го направам она што долго го замислував. Кога се сака се може се...
    Денес сум среќна, позитивна... би сакала да бидат сите денови вакви :)

На Divinebutterfly, crazylady, kate21 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    сВатив....не ,не свативме убаво пишав јас :) дека кога би било тоа како би било... ;) ;)

13. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    12.991
    сФатив е
    ;)

На beached, Divinebutterfly, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.295
    Допаѓања:
    259.305
    Да шкртнам и јас...
    Неактивна на секое поле освен над книгата.
    Уште еден и толку, уште некои 3 дена и потоа слободна.
    За филмови, серии, книги...
    Го учам последниот испит, и најомилениот истовремено. Мераци, ама слаба концетрација.
    Но чуствувам и некаква носталгија, крај е, нема повеќе, а јас мразам краеви, особено ако се работи за убави ствари.
    Факултетот мачен, напорен, каков и да е бил, сепак е едно прекрасно и преубаво поглавје од мојот живот.
    Спомени, и тоа убави. Нови луѓе, кои денес имаат посебно место во мојот живот.
    Период во кој созреав и се изградив.
    Штета што завршува, но така треба!
    Сега следува нов, нови обврски, нови луѓе, нови спомени.
    Следува период на остварување на самата себе и на моите амбиции, на моите скромни стекнати знаења и на реализирање како мајка, како жена.
    Многу, нели?!
    Искрено и се плашам, што понатаму, како, дали ќе успеам. Ваква бев и кога тргнав на факултет, се прашував дали ќе успеам, и еве ме успеав.
    Сега сум пред нов предизвик, уште потежок, уште помачен, ама можеби и најубав.

Ах носталагијата ме убива деновите, но во еден момент сум и среќна.
    Прешкртав некои работи како остварени, и ги гледам моите луѓе околу мене, и тие се среќни. Се радуваат на мојот успех.
    Сепак сум постигнала нешто, како за себе така и за нив. За мајка ми, за татко ми.
    Нивниот труд и мака се исплати.
    Вредеше!
    И ќе продолжи да вреди, верувам!

Студено е, знам, ама мене ме грее книгата.
    И печката де ;) .
    Љубовта на стенд бај...у мирување :) .

На tanja6, Lux, Doozy и 3 други им се допаѓа ова.
  15. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    И додека сите го сакаат и му се радуваат на снегот мене овој снег ме плаши. Сабајле се разбудив и веднаш погледнав кон прозорот,што ќе видиш пак врне. Ова не е работа,веќе има 1 метар.
    Седам пред пц, пијам чај од брусница и уште од сега се мислам за обврските што ги имам наредната недела, големи се и неодложни. Имам некоја тежина на душава. Дај боже се да помине во најдобар ред.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Проклето ми фали инспирација.
    Долго време немам ништо добро напишано :worried:
    Ме загрижува......

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Вчера бев покрај езеро, пејзажот беше чудесен, најубавото сивобелило или белосивило што може да си го замислите, создава чувство на трансцеденталност и да за момент добиваш делче вонземски мир... Како малечка сакав да бидам балерина, бидејќи ми изгледаа токму така како некои вонземски битија, пресовршени за да бидат вистинити... И онака сум човек кој тешко се фасцинира и изненадува, што не го сметам за доблест, напротив, ваквите мигови ми се своевидини откровенија...

Сега читав за еден хомосексуалец кој следел една лезбејка, со цел да набави компромитирачки материјали, со кои ќе ја уценува за нејзината сексуална ориентација :D ... Луѓенца, те тераат да ги сакаш, дури и кога им ги мразиш - слабостите... А, сите ги имаат. Сите. Без исклучок. Само не се сите свесни за сите свои слабости. А за туѓите пак видиш и отповеќе се свесни, дури во недостаток на доволно, ќе ја употребат и имагинацијата и ќе креираат нови...И под цела површина полни сме и со извесни површности. Денес гордо си открив уште една. Без нив целината би била нецелосна...

Мисливе ми се испомешани некако... И се навлеков на песнава, поточно на текстот и дури имам налудничави идеи дека ТОЈ (идниот де вистинскиот, затоа е со големи букви) ќе ми ја испее, или во најмала рака ќе ми ја пушти да ја слушаме заедно... и ќе му речам - таа сум...

http://www.youtube.com/watch?v=g_TpElzj4aU

На Strumfeta93, bittersweet, caroline.costa и 11 други им се допаѓа ова.
  18. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    227
    Оваа вечер, ке биде моја вечер.Ааа Боба има да блеска.Ке ви покаже на сите убаво.Ке се скоцкам тип-топ :makeup:.Има на гз да паднете кога ке ме видите :P.

Еее доста си игравте вие со мене, сега на мене ми е редот!Што си мислевте ќе седам дома и ке плачам,епа нема бе ке видите вие убаво :!:

Ке ви покажам што е силна личност :muscle:, можам да се смееам јас додека во себе плачам ;)

P.S Some things will never change..

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  19. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Надвор паѓа снег, а јас со шалче,капче си го шетам моето шарпланинче :) Јас радосна, со огромна насмевка на моето лице како снегулка лесно се движам по снегот а Рекс скока околу мене и лае по снегулките :) Времето денес е на наша страна, баш е пријатно.Конечно температурата е денес во плус.Кога видов дека температурата е 2 степени уште повеќе ми се стопли душата.А сега малку дома на топло чајче и да јади Рекс и потоа пак ја продолжуваме нашата хајка :D

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.191
    Допаѓања:
    124.690
    Убаво претпладне ,каде сама се упатив до Матица и назад.Времето прекрасно кога си пошол некаде за уживање,без да гледаш на часовникот,без да мислиш дали ќе стигне автобусот,дали ќе задоцниш,дали снегот ќе ти ја упропасти косата....Не ми сметаше ни што ми пропуштија чизмичките :lol:

Е сега ,ручекот се крчка а додека биде ,моето омилено хоби :mm:

На LilBaby, Strumfeta93, Lux и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.