[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Monroe

Monroe Популарен член

Ова ладново време почнува да ми годи. Се навикнав.
    Ми буди мир и спокојство.
    Луѓето се некако посмирени, нема голема врева надвор, студот ги штипе по образите и со сила ги втерува внатре, во домовите- на топло.
    А белиот снег го прекрива хоризонтот и ја дополнува идиличната слика на зимата.
    Па кога и подобро ќе размислам пролетта, па и летото, можат слободно да причекаат.
    Убаво ми е вака, дома стуткана во удобна фотељата свртена кон печката си ги топлам рацете
    со топло чајче, лечам болно грло со печени јаболка и мед и се дружам со паметувањата на Достоевски.

Имајте убав ден. :)

2. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Додека имаш дечко си магнет за други дечки, кај и да одиш секој ти обрнува внимание, се запознаваш со милион фаци, правиш триста муабети на милион теми од прво гледање што се вика, ама нели, имаш дечко, се е тоа на пријателска база.

Раскинуваш со дечкото и по дифолт стануваш неинтересен човек, ништо не ти се случува, не можеш да сврзеш два реда муабет со никој.
    Епа Марфи проклет да си!

Rubiii, SuperGirl2010, anneyy and 9 others like this.
  3. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Ех, мојов инает не успеа да го победи ниту снегон надвор,висок метар и пол.
    Така е кога си јарче.
    Си ги реализирав плановите за денеска,се врткав низ град ко ништо да не е,едноставно за мене нема тешко и нема одложување. И на крај си се почастив со книгичка од Агата Кристи. Конечно нешто што не е стручна литература.

Сега,цела вечер е пред мене за читање и за гледање серија,убавина,не знам од каде да почнам.

:sun:

Dulceee likes this.
  4. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

5. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Сакам да кажам добив чашка од браво кафе, ќе се помочам од среќа :lol: :lol: :lol: (си ја скршив не сакајќи чашата од nescafe) конечно ќе имам убава чашка за кафенце пак. Си лешкарам во кревет и се наканувам да седнам да учам, ама пустото тешко ми иде. Папагалкава ми збрлаве, прави акробации на лулашката, сериозно размислувам да ја дадам во некој циркуз :D главна атракција има да им биде на сите. Нееее :!: , не ја давам неа па и милиони да ми даваат. Срцка моја. Мајка ми пак ме израдува, нова книга од Мисо за читање. Прекраснотии :), и снегот ме радува, штета што немав време да одам на скијање некаде годинава :( , можеби подоцна не знам. Убави работи ми се случуваат во последно време, не дека оние неубавите ме одминале, но решив веќе да не им придавам големо значење. ете така.

crazylady likes this.
  6. ljubam

ljubam Популарен член

И јас би ви пратила една приказна како Батерфлај 15.. мене бар ми е многу моќна...

Едно момче ја прашало својата мајка: “Мамо, зошто плачеш?”
    “Затоа што сум жена.” – му одговорила таа.
    “Не разбирам.” – рекло момчето.
    Мајката само го прегрнала и кажала: “Никогаш и нема да разбереш.”
    Подоцна го прашало својот татко: “Зошто мама плаче без причина?”
    “Сите жени плачат без причина.” – било единственото што таткото можел да му каже.
    Момчето пораснало, станало маж и сеуште се прашувало зошто жените плачат. На крај го повикало Бог.
    Кога го добил, го прашал: “Боже, зошто жените толку лесно се расплакуваат?”
    Бог му одговорил: “Кога ја создавав жената мораше да биде посебна.
    И дадов раменици, доволно јаки за да ја носат сета тежина на овој свет, а сепак доволно нежна да може да пружа утеха.
    И дадов внатрешна сила, да го поднесе раѓањето и одбивањето кое често пати го добива од своите деца.
    И дадов цврстина која и овозможува да оди напред кога сите ќе се откажат, и да се грижи за своето семејство во период на болести и неволји без приговор.
    И дадов чувствителност за да ги сака своите деца без оглед на сè, дури и ако нејзиното дете многу ја повредило.
    И дадов сила да го носи својот маж низ неговите грешки и ја сочинив од неговото ребро за да го штити неговото срце.
    И дадов мудрост за да знае дека добриот маж никогаш не би ја повредил својата жена, ама дека повремено ја тестира нејзината сила и одлучност постојано да биде покрај него.
    И најпосле, и дадов солзи за да се исплаче.
    Тие се само нејзини и ги користи кога и да и затребаат.
    Гледаш сине мој, убавината не е во облеката која ја носи, во нејзиното тело, или во начинот на кој се чешла.
    Убавината на жената мора да се види во нејзините очи, бидејќи тоа е влезот во нејзиното срце – место каде што живее љубовта.”

7. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Од секогаш сум сакала во вакво време да се најдам во некое џакузи, во просторија со гооолеми прозорци. Снегот надвор нека си паѓа колку сака, јас да го гледам и да уживам. Мммм... мераци.
    Мора желбава да си ја исполнам.
    А во меѓувреме, ќе си го гледам од прозорец, од топличко и ќе се мислам дали вреди да се излезе надвор или сепак не :)

Meggy likes this.
  8. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Надвор се е толку убаво подбелено што чинам ме повикува да излезам, носето смрчи, грлото боли, коските се вратија на место, но мускулите не се отпуштени како треба. Се на се, катастрофа сум.
    Болно почна 2012, болно продолжува...
    Седам пред лаптоп со отворен Ворд, но без инспирација.
    Текст по повод Св. Валентин во кој ќе има примеси и за Св. Трифун. А мораше јас??
    Има еден куп други кои би го напишале тоа...уај ме??
    Љубовен текст... Да беше онака, за да ми стои во компјутер или да биде објавен на форумов ќе го скоцкав за кратко време, но за да биде јавно објавен во нашето скормно весниче со мое име и презиме долу не е баш лесно. Мислам, мојот лански текст на истата тема доживеа успехче, но во него стоеја податоци најдени на интернет преаранжирани во мој стил. Но, сега јас избирам: наслов си задавам сама, концепт сама, зборови бирам сама. Испирација, мој проблем каде ќе најдам.
    А на интернет дефинитивно нема да ја најдам.
    Уствари можда и на интернет ќе ја најдам ако се пријави некој дечко... Само за инспирација ми треба после е слободен. :D
    Ох Господe, што ли да напишам, што ли во понеделник да предадам?
    Некоја љубовна мелодија во позадина, но не доаѓа до израз од љубовното смрчење на моето носе...
    Тука е проблемот. Во носето.
    Ќе скоцкам нешто, знам. И инспирација ќе најдам, за кратко...

9. julie77

julie77 Форумски идол

Еве за вашите текстови има тема
    nasmevka/interesen-tekst-t2138/

10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Mojoт сон станува реалност. Немој некој кошмар сега да се деси.

enca.69 likes this.
  11. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Денов ми почна работно. Сабајле ги завршив обврските. Научив, напишав, и што е најбитно си го прередив шкафот. Сега се ми е на место. :) И како награда за тоа, си уживам на интернет, со фејсбук и фемина. Вечер изгледа ќе излезам во друштвото (за инат на ладново :devil: ), и така...

12. Look

Look Истакнат член

Сакам да си се посветам на себе си.
    Ми се здосадија излегувањата,ми се здосади училиштето,ми здосади овој дволичен свет околу мене.

Сакам да сум сама дома барем една недела.Скрос сама!
    Сакам да си направам една добра депилација,сакам една тола бања,сакам теретана.
    Сакам нова шминка и облека.
    Сакам да се разбудам и да легнам сама.
    Сакам ова глупаво,монотоно време да го снема.
    Сакам да се разбудам и да видам убав сончев ден. :sun:

Оди си снегу,ТЕ МРАЗАМ!

cigarce, crazylady and Chocoholic like this.
  13. ljubam

ljubam Популарен член

Со оглед дека таа тема е помалку читана не гледам некој проблем ако некој се почувстувал тука да је сподели.

14. glow

glow Популарен член

Љубам, те цитирам тебе за да не објаснувам многу..ама сепак не прозивам никого..

Сакам да пишам веќе некое време, ама ај си викам да не бидам мрчатор, си има модератори ќе средат.
    Не се води ред во последно време што се објавува тука. Нешто ве заинтересира - без разлика дали е видео, слика, текст или било што и без да проверите дали има веќе постоечка тема објавувате тука..
    Изговорот дека не се читани темите не го прифаќам, не се читани затоа што слабо се активни.
    Вака само замира форумов, една тема активна - другите трпат.

Без повреди и навреди ве молам, ова за доброто на форумов го пишав..

ljubam likes this.
  15. ljubam

ljubam Популарен член

Не секој има време да ги проверува сите теми реално, работата не е една тема, има голем број на теми, не знам што би била фатална мојава грешка што сум постирала овде, ама доколку треба сите теми да се активираат промовирајте, еве јас не знаев за оваа тема признавам, не сум ја посетувала, ама еве мојата грешка ќе ги натера и другите да ја видат таа тема.. и искрено не би можела сите теми да седнам и да ги проверувам имам и други обрски, многу пати сум пронашла тема ако била во активни теми.. претежно сум се задржала на оние што ми биле интересни, сум сакала да ја пренесам овде сум го сторила, ако е моја грешка има модратори кои ќе ја префрлат таму каде што припаѓа, без правење 34567 опомени и правење тензии. Јас ги прифаќам забелешките ама затоа има кои ги одржуваат правилата.. ете доколку вас ви смета тоа што сум постирала овде место таму, молам модератор да го отсрани мислењто..

glow and LivingGlam like this.
  16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Aлелуја ми дојде, цел ден ме мачи, и никако да дојде |( Aјде да ги преживеам првите 2 дена, па после супер ќе биде :D

17. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

СДК...ма нек иде све у п.м.!Ич не ми е гајле за никого, ни за него, ни за неа.Никако не можам да се одлучам-страв ми е, а уживам во моментите со него.Уф, па барем да беше малце поконкретен, па може и ќе знаев што да правам.Ок, заборавам на него, и се враќам на книгата...И имам само уште едно нешто да го кажам-Девојки, сакајте се себеси, и секогаш да знаете дека има некој на кој што сте му совршена, без разлика на тоа што мислат другите идиоти...

18. firequeenn

firequeenn Популарен член

Јас да ви кажам дефинитивно си ги ставив сите работи пред учењето . Од кога епочнато полугодиево јас не сум салам седната да фатам книга, а не да имам за учење куп ми се има собрано .

Де негде одам , де порачки за орифлем прам , де на кафина излегувам....Ова под хитно мора да се смени ..уште вечерва вака се занимавам со бош работи кои не ми се приоритет и од утре почнувам . Нема да кукам овде :lol:
    Ама ќе ве дружам и вас :wasntme: :*

19. martinuska

martinuska Популарен член

20. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Да бидеме реални, ако земеме да ги преместуваме сите мислења низ темите кај што треба да бидат треба темава да се заклучи.
    Речиси за секој пост има тема, за поговорките, цитатите, текстовите, па дури и за во Што би му кажале почна тука да се пишува. Или за Испукајте се, или за Како се чувствувате денес... За Добро утро, Добар ден, Добра ноќ, за снегот, за времето општо, па развивање на цели дискусии за јавни фаци, видеа и сл.
    Да, точно почна да се претерува во темава, ама јас не можам да бдеам тука и да ги преместувам мислењата, а не е фер еден пост да биде преместен, друг да биде оставен тука.
    За оваа тема администраторите се тие што ќе решат што ќе се прави.
    Во меѓувреме можам само да ве замолам да си ја одберете темата каде што ќе го сместите постот, има многу теми форумов создадени токму за таа работа, па нема да бидат неактивни и нечитани. :)

Divinebutterfly and Gordana10 like this.
Thread Status:
Not open for further replies.