[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Smilly

Smilly Популарен член

Глупава недела!
    Ма не недела,туку доцните саботни часови.!
    Додека таму некаде животот нормално си течеше со чашка во рака,и тело на подиум,јас, па посебна приказна.
    Испружена на фотејла со еден куп чоколада околу мене, и кофа пуканки.
    Како тие тетките од американските серии после раскинување на долгогодишна врска,е таква беше мојата саботна луда треска.
    Со мислите ја прошетав цела Европа,па и подалеку...како ангелче си пловев по совојот пат со бродчето.
    Калориите во моето тело ја надминаа нормалната граници!Кул..

Чоколатцата можат така убаво до го зачинат секое парче болка..ми беше убаво,меѓудругото!
    Пријатно попладне, :f:

2. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Attached Files:

WhiteAngel, Look, IvanaMkd and 7 others like this.
  3. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

We make our own fortunes. And then call them fate. And what better excuse to choose a path than to insist it's our destiny. But at the end of the day, we all have to live with our choices. No matter who's looking over our shoulder. :)

angel92 likes this.
  4. CIA

CIA Популарен член

Додека читам во недела како е кај вас дома,весели,цело семејство собрани,се прашувам зошто и кај мене никогаш не е така...а се седне во недела на ручек одма кавгите,кога ќе се оставале,кога ќе си заминела од дома,абе веќе преку глава ми е од вас.Туку,што се вика се навикнав сите овие години да го слушам истото,како сите се дерат,па и веќе не влијае многу многу на мене.Веќе,гајле ми е за се.Гледам почна да се намалува бројкава на луѓе кои седат у недела на ручек,се мислам кога нема да остане ни еден,Кога ќе почнат сите посебно да си јадат,каде сакаат и кога сакаат.Мене и поарно ми е 100 пати така,барем нема сите да ве гледам на куп како си барате рачка да се испокарате еден со друг,нема да ве слушам како ме замарате,кобожем судија сум ви јас вас,па ќе кажуам кој е во право кој не.
    У вторник ми било роденден ?!? Немам такво чувство,инаку отсекогаш барем 1 недела порано сум се мислела кој ќе викнам,како ќе бидам облечена,каква торта....сега знам дека ова ми е последниот роденден со целото семејство,туку и дали можам ова да го наречам семејство.У вторник има да си се затворам во соба и да си се изнаплачам.Пријатно.

5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се спуштав на санка од крстот до средно водно и ЖИВА СУМ!
    Сега можам да кажам дека нема спас од мене :devil:
    Убаво е со скии или борд ама санка рулз :rock: Го знаете она боб санкање? Епа да, ова беше тоа само шо санката пред мене леташе по козјото патче :D Жива и здрава сега се смеам, тешко мене ако се лупнев у некое дрво, ама ете помина. Ми требаше вакво адреналинско доживување, сеа сум спремна за нов почеток.
    Останете ми насмеани и искористете го снегов за некоја лудорија :P

kate21, Nymeria, Hopeful and 4 others like this.
  6. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Циа и јас поминав низ истото кога бев на твоја возраст и само едно имам да ти кажам.Не се секирај.Продолжи си со твојот живот,радувај се на роденденот.Со времето се ќе помине или евентуално ќе те направи посилна.
    А јас сакам да кажам дека едни вкусни теганици ми го менуваат денот на многу подобро :) .

CIA likes this.
  7. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

Почитувај ги чувствата на нечие срце...
    а не изразите на нечие лице..
    бидејќи изразите се само формалност ...
    а чувствата ...реалност :)

crazylady likes this.
  8. CIA

CIA Популарен член

Оф,до каде стаса светов,важно да се напише кој починал бидејќи сите пишуваат,иако немаш појма за кого станува збор :x :x :x

mims-89, IvanaMkd and angel92 like this.
  9. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

Никогаш нема да можеш да ги избегнеш злобните коментари и озборувања на твоја адреса! Без разлика што правиш или не правиш, што зборуваш или што премолчуваш, секогаш ќе има незадоволни! Едноставно запомни, дека ако беше никој, немаше и да те коментираат!

Животот не ти ги дава луѓето што ти ги сакаш. Тој ти ги дава оние од кои имаш потреба. Да ти помагаат. Да те повредуваат. Да те сакаат. Да те напуштат. И да те направат човекот што треба да бидеш…

Љубовта е да ја раздаваш душата без жал и во истиот миг да заборавиш кому што си му дал!

Нема полесна вежба за срцето од тоа да протегнеш раце и да го подигнеш духот на некого!

Ако остануваш – остани за секогаш!

Ако заминуваш – стори го тоа денес!

Ако се промениш – тоа нека биде на подобро!

Ако зборуваш, биди убеден во тоа што го кажуваш…

Понекогаш она што ти дава сила е твојата слабост…

Не секогаш е лесно да зборуваш тивко…Особено кога живееш во опшество на глуви!

Пазете се од луѓе кои се обидуваат да ги омаловажат вашите успеси и амбиции. Малите луѓе секогаш ќе го прават. Додека вистински големите ќе ве направат да почуствувате дека и вие можете да станете големи!

Кога си навистина важен за еден човек, тој секогаш ќе најде време за тебе – без извинување, без лаги и без неисполнети ветувања.

Можеш ли да бидеш сигурен која болка е полоша – шокот од тоа што веќе се случило или болката од она што никогаш не било?

Кога ја пишуваш историјата на својот живот, не дозволувај друг да го држи пенкалото!

Животот е премногу краток, за да го поминеме во чудење. Ако сакате да направите нешто, направете го. Секогаш! Дури и ако после се покаете, дека не било тоа што сте си го мислеле…

Живеј за себе и запомни – пред да зборуваш, слушај, пред да пишеш, мисли, пред да повредиш, почуствувај, пред да мразиш, сакај, пред да се предадеш прво пробај, пред да умреш, живеј!

10. anabel-a

anabel-a Популарен член

CIA, ханчи, I totally understand you :rock:
    Само, знаеш, кај нас тоа се случува на многу потрагичен начин, така да веќе ми станува досадно, изморена сум од тоа, и не се замарам.

Него, јас сакам да ви кажам, дека денеска ЈАС победив во војната со снегот!!! :rock:
    Се стокмив, испеглав коса и се' тоа, и излегов надвор. Си земав чадор и го носев, за да не ми се извитка косата. Изгледав премногу чудно, затоа што и не врнеше многу снег (не врнеше воопшто), ама јас сепак, за секој случај.
    Кој како ќе поминеше ме загледуваше, а јас само му праќав еден поглед назад и продолжував гордо со мојот чадор. :rofl:

CIA likes this.
  11. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Денес имам милион причини да бидам тажна, да се треснам во креветот и да се отепам од плачење, ама напротив, расположена сум, цел ден слушам позитовни песни и си денсам низ дома. Дали денот ми е среќен или пак силна сум и ќе продолжам и наредните денови да бидам, не знам. Само се надевам дека ќе издржам.

kate21, bittersweet, zhap4e and 8 others like this.
  12. ljubam

ljubam Популарен член

Оваа недела чувствувам ќе ми биде пеколна очекувајќи одговор, од кој ти зависи дали ќе се радуваш понатаму, и ќе го продолжиш потомството. Некако животов ми испраќа многу искушенија. Не знам зошто..

Серафима тука сакам да те спомнам, ми влеваш мир девојче, нереално си ми, од таа добрина во тебе.. имаш љубов за сите и трпение, и ми го даруваш, благодарна сум ти. И тоа што како да знаеш кога треба да ми испратиш нешто и влееш надеж. После тоа што ми го прати заминав во природа, онаму кај што знам дека го имам својот мир и возбуда, заедно со апаратот. Начекав стадо срни, маглата ме спречи да доловам убава фотографија, а ниту пак јас сакав да им влеам страв..само го гледав мирот нивен додека стоеа по осаменото дрво, кое секогаш го посетувам.. во секоја доба и малото езерце кој е моментален дом на ова стадо..

Ќе живеам за моменти, и ќе им посакувам на сите само да имаат убавини во животов.. И благодарна сум на горниов што ми дари Бисер.. нејзе.. деновиве ми покажаа дека сум ја направила најумната одлука во мојот живот, што застанав против сите и си го задржав бебето.. и сега сум мајка, и плачам додека ви го пишувам ова зошто имам уште едн живот удар, кој ми кажа колку сум богата дека си ја имам..

Препуштам на судбината од денес, а ќе живеам за моментите.. и ќе се помирам со која и да е информација во иднина..

Еве ви слика од денес.. јас и срната..

Attached Files:

13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

СДК дека денес денов ми го разубави :f: Serafima :f: со нејзината преубава ЛП која ми ја прати, фала ти Serafima,фала ти на прекрасниот поздрав :*

Serafima, Tenna, maca99 and 1 other person like this.
  14. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Не одевме на школо претходната недела, кога беше потопло и кога немаше дотолку снег, сега во сите снегови и во повеќе од 50 цм снег, ќе одиме. Абе, толку акал имаат.. Мајкоо!

15. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Сосема обичен ден. :)
    Студено надвор, а во срцето ми е топло. Среќна сум. :l:

Ме израдуваа со мал, но многу значаен гест. Тоа ми треба, тоа ми е доволно за цел ден да сум расположена, и да не обрнувам внимание на малите несовршености.
    Насмевни му се на животот, и тој ќе ти возврати со насмевка.
    А знам дека после се, не престанав да се смеам. За радост на оние кои ме сакаат...

Прекрасно е кога љубиш. :inlove:
    Уживајте и вие Феминки, ве гушкам! :hug:

16. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

СДК дека денеска денот ми беше мнооооогу глупав...

17. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

СДК човек треба да ги сака другите луѓе и животот воопшто, бидејки животот е премногу краток, за човек да го помине нервирајки се за работи кои и самиот не може да ги смени.Секој го знае ова, само некогаш некои работи ќе не потсетат на истото, само за да не заборавиме :)

18. angel92

angel92 Популарен член

СДК незнам зошто многу ми е глупо купувањето подароци, одење на вечери, спремање глупави изненадувања за Св.Валентин. Сто посто сега мислите дека немам дечко. Но, не е баш така. Можеби дечко ми е далеку во моментов, ама лани имав дечко кој што беше од мојот град и убаво му објаснав дека несакам поклон. А ако сака да ми купи поклон, нека ми купи и да ми го даде во било кој ден од годината освен фев 14. Глупаво е да ја собериш цела љубов во еден ден и во тој ден да ги искажиш сите емоции кон таа личност или кон своите сакани (сепак не е само за својот партнер). Не сум женско со застарено мислење, баш имам отворени мисли за се околу мене, но вакви гестови на овој ден се малце смешни. Кој што си прави ритуали на тој ден, со убаво се да ви испадне, но овој е мојот став :) Се надевам ќе најдам некој маж кој има исто мислење како мене :)

La.Reina.Del.Sur likes this.
  19. MissSpark

MissSpark Популарен член

СДК дека I don't wanna learn what I'll need to forget. Така да пазете, на што ме учите :)

BeYourself likes this.
  20. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Можеби само јас сум талент што си ги пријавува сопствените мислења кај модераториве... :wasntme:

Thread Status:
Not open for further replies.