[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Незнам како вие го сфаќате ова, ама јас мислам дека е сериозен проблем!? Виртуелниот свет е КАТАСТРОФА!!!

На Mrs.Cuper, crazylady, anneyy и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.666
    Допаѓања:
    10.046
    Мрзлива недела со Radiohead и пријателски муабет.
    Социјалниот живот ми стагнира заради снегот, па фала му на интернетот.

Правете мали гестови, така допринесувате за нечија насмевка.
    Можеби вашето придржување на вратата од зградата или продавницата ќе биде единствената светла точка во нечиј ден.
    Посебно ако сте млад и згоден дечко :wasntme:

На bittersweet, Magnolija, L-enna и 7 други им се допаѓа ова.
  3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    СДК денес смрзнав цел ден :worried:
    и двајца негативни ликови си отидоа од мојов живот-сопстеничката на салонот каде што бев(зверка), и еден колега( да бидам искрена не беше толку негативен колку што беше плашлив, ми се иска ама не ми се стиска работава :D јас рак тој скорпија, и ме избриша од ф.б :devil:
    да го вратам времето наназад т.е. студентските денови, би се дружела со него, да го запознаам подобро, ама ете немав шанса-не ни било пишано да се запознаеме подобро, и можеби нешто повеке :| веке ми е дежа ву, и се обидувам и ке се обидувам оваа 2012тта година да најдам работно место-асално и да си ги продолжам студиите, едвај чекам,иако по се ми изгледа дека живот ке ме чини сето тоа, ама борец сум и не се откажувам :) и дури сега свакам дека еден рак т.е. јас може да го уништи само ЉУБОВТА ништо друго, уф колку пати се обидувам да се дистанцирам, ама ете секогаш ко за беља заглавувам :doh:

4. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Денес сум посебно среќна, без некоја посебна причина.

Џанам, сите коцки ми се наредиле, но не, тоа беа само кифличките на мама. Топли, меки, солени прстите да си ги излижеш. И кога таман, мислев ќе престанам со јадење, на секои пет минути си поткаснувам плус една. Апетитот ми се покачил на завидно ниво, морам да признаам, но не се жалам, има време ќе ослабам за некое фустанче да ме собере летоска :D

Во љубов ништо ново, но утре е нов ден, нова недела па се надевам на благо подобрување, може во текот на оваа недела и ќе застанам тет-а-тет муабет да направам со симпатијата. О Боже, се читам што пишувам, звучам осмоодделенски, но не, не, ова го сакам. Дури и поинтересно ми е цело бркање-правење па не правање муабет, периодот на запознавање. Давам се од себе,но не сум нешто многу нападна, напнувам се живо (другарките само знаат колку) за него, симпатија број еден моментов.
    Го сакам овој период кога некој ќе ми привлече внимание и правиме држ-недај, кој на кому му се свиѓа, кој колку погледи упатил.
    И да не се случи утре ништо, мило ќе ми биде што нешто се променило кај мене, инспирацијата се зголемила, и желбата да се заљубам е сеуште присутна.

http://www.youtube.com/watch?v=EtzZ5AxZGQA
    Реков јас, осмо одделение и бетер сум.

На mims-89, Hiii и IvanaMkd им се допаѓа ова.
  5. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Недела навечер, МекДоналд`с оброк, покер и занимации на компјутер, и гледање тв. Со еден збор - одмарање.

6. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Добро би било утре да изгрее сонце,потребна ми е сончева светлина за да ми го подобри расположението и да ми даде енергија која цела измината недела ја немам ,би ми годела и прошетка ,убаво би било кога би имала можност да заминам некаде надвор од градов,на некое тивко место ,да се одморам од се .

7. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Сите е*ано добри страни за филмови гледање се затворени поради проклетите СОПА, и тоа ми ствара еден невиден револт во мене!!!! :swear:

На MandyLane и Doozy им се допаѓа ова.
  8. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Најдобриот начин да согорите калории и да ја исфрлите негативната енергија од себе е да излезете надвор и да го исчистите снегот од дворот.
    После долго прпелање во снегот, а после и чистење на истиот се чувствувам толку лесно, толку убаво што не можам да ви опишам.
    Нека врне почесто, па јас ќе бидам се помалку и помалку нервозна. :)

На IvanaMkd и Hopeful им се допаѓа ова.
  9. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.122
    Допаѓања:
    5.303
    Мислиш на ACTA? :)

10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752

11. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Не,не,го има и Сопа,тоа е во Америка мислам и тие веќе го воведоа и затвараат страници,а ако влезе АСТА на сила ќе е насекаде така :doh:

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    На fallenangel, Divinebutterfly, srcekrsacka и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Estoy loca,
    loca por tu boca
    Ay que me toca!

Ма не бре, не сум луда по ничија уста туку по музика.
    Луда сум за танцување, луда сум по една добра сала.
    Мрдај лево, мрдај десно, тесно е но многу лесно.Синоќа бев на латино хаус журка :dance:
    Ху,ху уште ми се денса и мрда бесно.
    Ми недостига салата во кое го поминав цело лето, а вчера (т.с. денес :lol: ) и партнерката по латино.

Сала, огледало, музика и високи потпетици...Тоа е сон за мене!

http://www.youtube.com/watch?v=VUHc7xMc2I4

Имајте убава вечер феминки и не заборавајте да танцувате ;)

На Ann.94, srcekrsacka, L-enna и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.274
    Ги читам внимателно вашите пораки, вашите поздрави, искрени желби... Зборови напишани со душа и срце, кои измамуваат солзи радосници. Ви благодарам :bow: и простете за мојата недостојност за нив.
    Ги впивам како сунгер во себе, ги споредувам своите дела (подобро кажано недела) и плачам за нив.
    Не сум заслужила ни збор од она што е напишано, ни буква од вашата помисла за мене.
    Толку е темна душава што само еден Зрак ѕирка во неа и ја осветлува помалку.
    Бидете ми благословени и преблагословени, радосни и весели, полни со безгранична љубов. Зашто само таа ги топи и најголемите ледови во срцето. Оставете ја отворена врата на срцето, Тој што треба да влезе ќе најде убаво и мирно прибежиште во вас.

И, конечно најдов една во потполност автобиографска мелодија. Непрекинато ја слушам и воздивнувам. Која бев, која сум, и што ќе бидам во иднина?! Едно големо ништовало, беднотинка невидена.
    Простете на песимизмот, но тоа е мојата душа, пуста и темна!
    Спомнете си некогаш за мене, бедната Серафима ;( !

Ви ја испраќам и вас од срце :angel: .

http://www.youtube.com/watch?v=sU6gRM_5 ... re=related

На kate21, WildCherry, A-j-a и 24 други им се допаѓа ова.
  15. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Моментот кога си легнуваш во кревет, ги затвараш очите, вдишуваш и сеуште го чувствуваш неговиот парфем кој се задржал на твојата коса. Прајслес :wasntme:

На Meggy, anneyy, Divinebutterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Секој пат штом ѕвездите направат свод над мојта глава, чекам да ме повикаш од другата да те крадам.
    Доаѓаш облечен во мириси на зумбули, набрани во туѓи градини..
    Ти си тајна отровна од сите што ја кријам, кога крв ми зоврива и не дава да спијам, се што разум зборува срце не може да чуе, љубовта ме лекува љубовта и ке ме отруе.
    Ја кријам својата љубов ко другите што кријат злоба, ноншалантно - ко да ми е срцето празна соба.
    Заплеткана во свилена пајажина од грев и страсти, жива сум само кога на саат или два, кога сме сами.
    Ќе ги носиш моите бакнежи ко да се бисери.. Во ѓердан нанижени.

Владо Јаневски, Тајна Отровна. Ми ги опиша моментите. :bow:

17. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Научив да уживам во Недела.
    Типичен семеен ден. Полна чинија домашни тостови, крофнички и пукање сеир на вајп аут па уште ред такви квизови и шоу-а. Само во недела сме блиски, вртиме муабети и не се расправаме.. Контраст од настаните од изминатите 6 дена.
    И скоро секое неделно утро прво што ми навира во мислите е: „Сите среќни семејства си прилегаат едно на друго, секое несреќно семејство е несреќно на свој начин.“ од Толстој

На anabel-a, Hopeful, anneyy и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Сакам да кажам дека, немам што да кажам. Јас сум таа која што секогаш е добро, и така и нека биде. Барем јас знам колку е потребно понекогаш да имаш еден стабилен столб во животот, иако длабоко во себе сум најнестабилната личност и еден камен може да ме сруши. Ако, надворешноста е важна ионака.
    А и секогаш е подобро да си се насмееш на несреќата, отколку да драматизираш околу тоа. Повторно нешто што важи само на хартија во повеќето од ситуацииве од животов.

Инаку, толку сум блиску до крајот и толку ми е преку глава и дури размислувам да се откажам...ама нема, барем колку што е во моја сила ќе истрчам до крајот.
    Има нешто што ме држи, а и се вљубувам одново и периодично, па можеби тоа е тоа што не ме остава да се откажам. Најубавото чувство ме одржува во живот, кога ме допира нежно со носето имам чувство како светот да е мој. Е за тоа вреди да се живее, и да е само еден единствен момент, вреди да се вдиши целосно, тоа едно делче од времето кога светот ти е на дланка и имаш некоја чудна сила во твоите гради која чека да излезе на површина. Да, тоа е животот на кој ќе се сеќаваш по 10 години.

На Strumfeta93, L-enna и Izaabella им се допаѓа ова.
  19. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Силна Жена е онаа која наутро собира сили да се насмее, иако цела ноќ ја поминала плачејки...

СДК го прочитав ова сега и тотално се согласувам.Не е лесно,ама мора да се потрудиме.Животот секогаш ќе ни носи лимони...Епа ајде ќе си направиме лимонада,па наутро кога ќе станеме ќе се освежиме ;)
    Сепак и лошите мигови ни носат поуки.What doesn't kill you makes you stronger ;)

Be strong girls!!! :* :hug:

Serafima беше и ќе останиш наш ангел :angel: не се потценувај,прекрасна си! :*

На kate21, Strumfeta93, Serafima и 10 други им се допаѓа ова.
  20. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    571
    значи стварно не ми е јасно како се менуваат лугето со текот на времето,го запознаваш човек како таков,и мислиш дека секогаш ке е таков,а уствари тој од ден на ден,година на година се менува.сигурно и јас сум се сменила не викам не,ама..дали промената кај нас не ја забележуваме толку,а повеке кај другите,мене ми се чини дека сум истата,ако не одсекогаш барем последниве 5 години да речеме..
    текстов ми е инспириран од дечкоми :D значи порано знаеше да ми направи изненадување,романтични моменти,ситни поклончиња,знае дека уживам во такви работи..,сега(после скоро 3 год.врска) абе треба со стап да го тераш за нешто романтично :D он и понатаму ме сака многу и попрво за мене би потрошил неголи за себеси,ама романтика,изненадување нулааа,море испод нулата :D му викам за валентин да излеземе на вечера нешто така,ми вика еј зашо па тој не е наш празник,па зашо да трошиме треба да мислиме на приоритетите,па скапо е,и воздухот шо го дишиме се плака :@ епа ај да седиме и да не праиме нишо да не трошиме и да чекаме да умреме :@ така ме изнервира значи!! толку е домакин шо е претеранооо :D обично се жалат жените дека мажите им се параспури трошат дома неносат ама ја се жалам од мојов дека е премногу домакин,аман да и се тресело на парата толку,еден е животот и шо сеа ке ги штедиме парите ке се лишиме од ова,ке се лишиме од она и зашо живееме тогаш,ако не уживаме у животот??

На JuLleE, baguf4e, drugarka и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.