[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Сакам да кажам дека ГО САКАМ СНЕГОВ... Ич не ми е гајле што се нечисти улиците, сакам само да се проодни.
    Сакам да седам во некој голем џемпер, или да се греам покриена под ќебе... (+романтики :inlove: :inlove: )
    Пред некој ден правев Снешко, ме врати во детството, вриштев од среќа.. Убаво ми е! :) :)
    Дури и што се истрескав пред факултет, лизгајќи се на мразот, не ме предомислува! :) :lol:

2. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

...Денес приметив дека веќе ги немам оние 45кг. И не ми е жал, воопшто. Тогаш бев преслаба, а сега?
    Не, не...Болеста ли е? Што ли е? -Незнам. Но јас морам да се вратам на стариот живот. Олку нездрава храна никогаш не сум јала. Јадење после 19часот до скоро беше, невозможно!
    А сега, јадам дури и во 3 после полноќ, а осеќам дека ми смета... Забушавам и со часовите со зумба, со тренинзите... Добро, ги откажавме поради времето, но домашната зумба, каде е? Немам време...
    Книга, фемина, обврски, ваму, таму... Немам време што би си го посветила себеси...
    Се плашам да се качам на вага, колку ли ќе покаже?
    Морам да се вратам на старо! Ова не е добро за никој, нити за околината околу мене, а најмалку за мене

Divinebutterfly likes this.
  3. drugarka

drugarka Популарен член

Кога ќе познаеш некоја другарка, не е фер да не и кажеш дека знаеш, и која си ти, нели? :^)

Чесен форумски збор, на сите што сум ги познала (и што сум им кажала) дека никогаш од мене нема да излезе ништо, впрочем ако само зуцнам одма да ме кажат и мене...

И тоа сакав да кажам, ништо посебно... :D

sanjalica likes this.
  4. imelda

imelda Популарен член

Шит! Јас и мојата радозналост/досада...мислам дека се пријавив за работа како шпион одговарајќи прашања на што би и како би во која ситуација би како би, епа квиз луѓе ми давате, не можам да ви одоелам. Секако, они ќе ме проверат :D, ама ако ми избришат тетрис поените јас војна ќе почнам!!!!! читате? аха! ќе речат пак некоја улава е :fubar:

5. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Си напраив една домашна маска на лицево си лупнав мајонез на косава со тешки маки го извадив али добро е го извадив си ги налакирав ноктите со некоја јака розева и конечно седнав малце на феминчево нормално придружувана од Чоколинооо :lol:
    Сеа ке поуживам малце па ке се фрлам ласта у кревет :)
    убаво ми е.. Се осекам буквално како големо бебе...

6. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Мојот проблем е што јас не можам да останам лута на никого..... Секогаш им простувам, иако знам дека не заслужуват!

Chocoholic, Hiii, drugarka and 2 others like this.
  7. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

овдека има ли тема некоја за мобилни тел позз знам дека не е за овде ова ама барав неможев да најдам

8. anneyy

anneyy Популарен член

opsti-diskusii/mobilni-telefoni-t1172/

9. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Дојди рацете да ми ги видиш какви ми се изедени и изгребани, па види дали не може да те повреди. :rofl:

Воедно, СДК дека Македонија е христијанска земја и утре треба да се слави Св. Трифун, а не Валентајн којшто не е наш празник. Си имаме ние наш ден на љубовта, но жално е што малкумина го знаат тоа.

Cynthia, GarpovaV, Annath and 4 others like this.
  10. mimitka

mimitka Активен член

луѓе ве молам за помош очајна сум,сите ме заебават мн сум била дебела глупа ретардирана само зашто не сум опуштена какодр да зборам глупости во школо..дека сум била ваква таква цел живот се фатиле за мене.незнам што да правам ?? и ке си фатам дечко и ради тие муабети ме откачува мн лошо зборат за мене ,а јас сум многу добра добра душа имам само си плачам и си ќутам на никој му немам напакостено а сите на мене ме исмејаваат и ме ми се иде во школо затоа ;( смрт ми е =животов

11. lovelife

lovelife Популарен член

Филинг коа пред валентајн ќе се скараш со дечкото.Фала богу пак се си е на место 8) ...не дека нешто големо ми претставува...не ни го славам си го сакам јас него секој ден до бесконечност ха :inlove:
    Утрово као демек ќе станам и одма на диета све...арно све тоа ама неможам бре неможам да одолеам.АЈ АЈ
    ќе ми ја каже мене викторија тајната па и ја ќе бидам слаба :rock:
    Ти се плукнам у заебаниот баксуз...што фини чизмички абе за мерак уште да не ми пливаа чорапите од што пропуштаат ,сега како сељаче ќе си иду у патичиња по тињава.Ма ич не ми чуе бре! :emo:

Само јас останав периодов неразболена..дома сите кршоини..ама знам и јас ќе бидам :!: и тоа тогаш коа најмалце ке ми треба :tmi: шмрц!

12. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Аххх бе, деца деца, за вас само вака :roll:

crazylady, blond, BlackSwan5 and 2 others like this.
  13. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Можеби секој ден не е убав - но во секој ден има по нешто убаво.

LivingGlam, Monroe, anneyy and 2 others like this.
  14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Од тој шо најмалку очекуваш, тој ќе те разочара.
    Знајш шо?? Такви другарки ко тебе не ми требат, шо ги знај пола град како....
    Сеедно не се замарам, ти глупа испаѓаш на крајот, јас не :)
    Се мислиш дека ако се крениш, попаметна си?? Не бе срце исто ти се фаќа грам мозок немаш, капиш??
    Температура 38, горам, не знам кај терам, неарно ми е вкрај. :puke:
    На роденден преубав помин, иако ојдов со температури.
    Среќен роденден бумбарче, знам дека нејќиш така :D али ај ако, В година повесела да ми бидиш :*
    Се надевам дека побрзо ќе оздравам и да се префрлам малце на учењето, запоставив се скроз :|
    Ади бе шо ти се дешаваа??

Имајте добра ноќ :hug:

15. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Неколку дена пишувам, па бришам. Никако да кажам дека никогаш не барав премногу... Јас сум човек што ги сака малите нешта, оние мали нешта во кои јас ги гледам животните радости. Сакав само да се бориш да опстанеме... Ти и јас... Јас и ти. Ама ти не сакаше.
    Никогаш, никогаш не барав премногу. Сакав само една насмевка која што ќе ми ветува дека ќе си тука кога и да е потребно. Секогаш мислев дека се смееш од таа причина. Оф..а зошто толку проклето ветувачки се смееше? Бесполезни прашања. Се прашувам зошто само тоа и умеам. Точки..точки..и по некое прашање. После тебе само точки. И по некое смотано прашање. Останав без резервни зборови во грлото... Ги потрошив трудејќи се во сите мигови да те разберам, да ти помогнам. Сега немам ни за себе кога треба да се вразумам. Можеби ги изгубив патем и оние зборови што ми останаа... Сакав само да ме разбираш, сакав да ми раскажуваш за сите глупости и сите сериозни работи што си ги доживеал во текот на денот, јас без проблем и по неколку пати ќе ги слушав. Сакав само да имаш поголема доверба во мене, сакав само да останеш, по ѓаволите ! Ете тоа сакав !

И не нема да откорнувам нокти или да се фрлам на подот гребејќи по острите рабови на паркетот... Луѓето кои што вредат никогаш не би те довеле ни до помисла на тие будалаштини..зар не ?
    Ти не заслужуваш. Никогаш повеќе нема ни да дојдеш до допир со мојата болка. Не би издржал. Не би умеел да се носиш со нејзината распарченост . Никогаш не си дознал колку знае да биде остра, а истовремено и тапа. Никогаш не би умеел да се спасиш кога ќе те повлече да тонеш. Нема да дојдеш ни до моето срце. Не ме залажувај дека твоето ми го даваш на дланка... Не си доволно храбар за да го направиш тоа. Премногу си себичен за туѓи чувства. Премногу си слеп за очигледната среќа. А јас никогаш не барав премногу.... Можеби тука е бездната меѓу мене и тебе.

Тик так. Тик так. Тик так. Овие секунди постојано имаат навика да ми кажуваат дека времето понекогаш залудно си го трошам. Размислувам за работи кои не се поправаат и кои можат само да се констатираат..и ставам точки , а потоа додавам прашалници...па оставам простор и за запирки и за три точки и повторно крај, а всушност пак е почеток...

Тик так . Тик так. И ова од лево ја има истата грозна навика да ми кажува кога ти од некаде се појавуваш. И тогаш јас знам зошто се насмевнувам и знам дека ќе бидам тука да те разберам.. И повторно онака спонтато ти трчам во прегратка, а ти само онака ладно ме пропушташ во твоите раце навидум сигурни, а всушност се премногу смирени и слаби, доволно слаби за да ми предизвикаат чувства на неприпадност и сомнежи...

Никогаш не барав премногу, но што ти можеш да знаеш што е тоа многу, а што малку.

Тик так . Тик так. Повторно. По којзнае кој пат. И којзнае до кога така.

Непослушно е ова од лево.

Тик так. Тик так.

Ќе заврши ли ова некогаш ?

Во тишината повторно се слуша истото познато треперење...

И тогаш знаеш дека нема да заврши , по ѓаволите !

16. Bright

Bright Популарен член

Здраво здраво :hai:

~ Jaс да ви кажам дека научив да правам палачинки. :!: И ептен се радувам ^_^
    ~ Не му се лутам на снегот што не престанува да врне, ама повеќе го љубам сонцето.
    ~ Имав прекрасен весел и друштвен викенд... баш ми недостигаше журкање! :dance:
    ~ Се заљубив во три нешта: во него (пак), тартар сосот од Полимарк и во Afterglow (inxs).
    ~ Ноктите ми пораснаа и се осеќам баш girly :lol:
    ~ Сега сум под ќебе во „детската соба“ и си штракам и баш ми убаво што вака ми опуштено и безгрижно... барем за момент.
    ~ Ми недостига мама, сакам да ја гушнам. Сакам да ја видам внука ми, да си поиграме кафе куварки и да и раскажам нови приказни.
    ~ Ги убедувам другарките на промени, малце сјај и веселост да внесат преку мали, но многу важни ситници.
    ~ Сношти го гледав Vanilla Sky и се збунав. :geek:

и така. :sun:

Mishela, L-enna, LivingGlam and 3 others like this.
  17. Steff.Unique

Steff.Unique Популарен член

Зошто ми е толку тешко да им верувам на луѓево?!

18. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Сакам да кажам дека само што забележав дека надвор покажува -15... Брррр...... Одам во топол кревет ;)

19. rossonerka

rossonerka Популарен член

Koнечно дојде и тој ден.
    Го чекав со месеци.
    Се подготвував.
    Ни снегот ни студот нема да ме сопрат во мојата цел.
    Не купив подарок, тој ќе ми подари.
    Ќе славиме.
    Победа е нашиот збор.
    14 фебруари конечно старт на Лига Шампиони.
    Ајде Милану мој, части ме 3 бода и победа, да славиме после тоа.
    Какви празници, какви американски срања од американскиве филмови и американски батаци. Главата ни ја наполнија со глупости и тинејџерски патетики.
    Среќа има момци и девојки кои сеуште немаат испран мозок.
    Ќе си земеме чипс, скопско и дома пред тв ќе си гледаме фудбал и ќе се радуваме на победа.
    Поубав 14ти фебруари нема да можам ни да посакам!
    Или да сум модерна и да се изразам не романтично, оти тука нема романтика, него да се изразам амерички...
    AC MILAN will you be mine Valentine? [​IMG]

Go-Girl, anneyy, JuLleE and 6 others like this.
  20. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

и јас ке дојдам , 50 дена врни снег во бт, а тоа е цела вечност :( , а и имам врски за во душевна свекрвица таму работи, ке имаме супер третман ;) :D

Thread Status:
Not open for further replies.