[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Сакам да кажам дека ми текна на нешто убооооо...
    Мастиките на моето детство Чунга Лунга и овие во туба.
    Време за преживање. :?:

crazylady, eli25, glow and 9 others like this.
  2. happygirl

happygirl Форумски идол

Потресена сум..Уште една колешка од факултетот која годинава остана во Америка, починала.. :worried: Немам зборови, како може вака да се случуваат работите Господе?? Млади луѓе, полни со елан и живот. Првин беше девојчето во ураганот, а сега и ова.
    Да не му текне на човек да оди во Америка :worried:

3. Acerola

Acerola Истакнат член

И во мојот град покажува дека е -15 степени,ама јас само што се вратив дома па и не е така страшно и претерано ладно.Или не се точни прогнозите или мене ми е топло :D (затоа сум настината по 3ти пат во новава година).
    Тоа што ме плаши и ми е баш хорор е што е заледено насекаде.Вратите од колата на дечко ми беа замрзнати,едвај некако да се отворат.По пат се е како на лизгалиште да се наоѓаш,проѕирно заледено.Сакав снег,и сакав зима,ама не до толку да ни приредува уметничко лизгање по улиците.
    Почнува да ме плаши времето. :worried:

eli25 likes this.
  4. k.i.m

k.i.m Популарен член

СДК Новост - петел снесил јајце... сега вицот за петелот изгуби секаква смисла :|

5. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

...Тоа ти е душо...
    8 македонци погинаја во странство. Повеќето беа во Америка...
    Меѓу нив и мојата сакана тетка ;( :u:
    дефинитивно сум запрепастена :worried: :x

6. no.name6

no.name6 Истакнат член

сакам да кажам дека да не беше форумот ке пукав од нерви и досада :)

7. velesanka

velesanka Популарен член

сдк ВТОРНИК Е :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

8. Srekicka

Srekicka Популарен член

А јас па не знаев дека треба да се жвака и си ја голтав смесата. Многу убаво ми мирисаше. :D

Туку, СДК дека уживам во нејзиното височество Љубовта. Со големо Љ! И кога пружам и кога ми ја пружаат.
    А тој...тој е едно сонце што ме огрева со секој поглед.

Serafima, blond and IvanaMkd like this.
  9. Somnitelno-Lice

Somnitelno-Lice Истакнат член

СДК дека од сите чувства кои се дефинирани, а кои ги перцепира човековата свест, СТРАВОТ е чувството кое со најголема моќ ни дава до знаење дека сме живи :nod:

anneyy, julie77 and glow like this.
  10. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

СдК пак јас :D :wasntme: :emo:

Туку зборот ми беше, човек од што некои нешта болно ги посакува, му изгледаат тооооооооолку далечни, недостижни, а можеби и се премногу блиски, на дофат на рака, па од што толку посакува не ги гледа :!: :D :wasntme: треба само ширум да ги отвори очките, никогаш не се знае :geek: :D :wasntme:

Hiii, glow, IvanaMkd and 1 other person like this.
  11. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Тоа не е изгледа петел,некој хермафродит треба да е :D Или некоја генетична мутација :)

А иначе Tinkerbelll ако го прочита ова прочита да се јави на централа :D

tinkerbelll and k.i.m like this.
  12. innablood

innablood Истакнат член

Се чувствувам ужасно затворена во четири ѕида, дури и кога ќе здивам по улиците ја нема онаа слобода, ко да некогаш ја имало.. ама така ми беше зборот. Ладна, празна и туѓа ми е собава, се чувствувам како странец во неа, а и таа така се чувтвува претпоставувам, кога јас сум во неа.
    Немам конфорт и слобода, а никој ми го нема забрането, во спротивно дозволено ми е, како пијалак на шанк кога ти е понуден од некој џентламен, а ти место да искористиш, го одбиваш и си заминуваш.

Не е правило секогаш да излезеш со големо друштво. Сакам да отидам во паб, да седнам на шанкот покрај ѕидот каде секогаш седам со М, но овој пат сакам сама. Да пијам топло чоколадо со лист и пенкало пред мене, да си искажам се што ми лежи на срце.

13. creshicka

creshicka Популарен член

Во 00:05 добив преубава порака од него, ми ја направи вечерта убава, а и утрешниот ден. Сега ке си легнам и ке слушам антена 5 лав сонгс, и ке мислам на него. Го сакам бре многу, најмногу. :inlove: Имајте убава вечер сите, а и убав утрешен ден вие кои го славите Валентин, и оставете ги мрчаторите нека мрчат дека не славеле Валентин не бил празник на нашата вера, бла бла бла. Радо би ја славелаа љубовта него алкохолот. (иако секој ден ја славам :wasntme: )

IvanaMkd and tweety26 like this.
  14. tweety26

tweety26 Популарен член

Започнат ден со убаво расположение,оптимизам утринско кафе со мама и музика,секако убаво и ќе заврши. :)
    Станав со мојата омилена песна.
    Тргнав на интервју за работа,но автобус чекав 45 минути,си помислив некој малер ми тргнал,но сепак поминав добро. ;)
    Денот продолжи со попладневно кафе и муабет кај една другарка.
    И заврши со моите омилени серии. :)

15. najubava2010

najubava2010 Популарен член

...сите денес да се секснете и да се начукате.
    Немој да кварите празнична идила, молим лепо.

Поклонот под една мишка, виното под друга и ајт у провод.

А јас ќе шетам со Марама, ќе пазариме пардон шопингуваме, зошто ни се може.

И заљубена и пијаница сум, ама пак ништо не славам. Го сакам секој ден, а и вино пијам, не секој ден али поприлично често.

А вие сакајте те се, дарувајте се...ма што сакате прајте само немој да не ви се свиѓаат поклоните од парнерите, гарант од уста двоеле за да ви ги купат.

LilBaby, kate21, Annath and 4 others like this.
  16. Rubiii

Rubiii Популарен член

Почнувајќи од овој ден, ќе ги следам желбите прецизирани на парчето хартија, негледајќи назад, заборавајќи на солзи и падови.

Немам зборови да опишам колку сум среќна што имам родители кои дишат за мене, кои ми ја даваат целосната подршка за се и кои бескрајно веруваат во мене, а посебно ме погодија зборовите на татко ми вчера, кои направија солзите од среќа да неможам да ги контролирам...Ми рече:“ Ќерко, несакам да видам повеќе ни една солза на твоето лице, бидејки никој и ништо на овој свет не ги заслужува„, реченица која си ја врзав во глава како аманет.

Научив како треба човек да живее, кои да му бидат водичи низ улицата од животниот тек, што реално вреди да му посветиш внимание и љубов,а што заслужува да поминеш покрај него само со насмевка и самодоверба.

Некаде по патот од улицата, како еден знак поставен на работ, го сретнав и него, и уште неможам да си поверувам дека ликовите од соништата постојат и во јаве, само се потскриени и треба да ги побараш, или можеби ти се пред нос (како мене) ама не си знаел за нив.
    Тој е мојот принц по кој сонував долго врееме, човекот од соништата без прецизно отркиен и дефиниран лик кој ме бунеше долго време, ама сега се појави и сум среќна, бидејки ја имам точната претстава за зборот среќа и љубов.

За крај, сакајте го секого онолку колку што тој Вас Ве сака, доволна е таа количина, ништо повеќе ни помалку, и ќе видите колку е светот поубав, поспокоен, пореален и пред се посреќен.

Nymeria, enca.69, Noemi and 2 others like this.
  17. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Колку е само ироничен овој живот.
    До лани секогаш имав обврски на 14ти февруари. Од никаде ќе никнеа еден куп работи, испрашувања, тестови, испити, работни обврски и не можев да се опуштам и да празнувам.
    Годинава, немам апсолутно ништо за правење и гес уат?! Нема со кого!

Не, не се жалам.
    Туку несфатливо ми е. Зошто мора да биде толку комплицирано. Еден ден барем нека течат работите нормално. Уф, веќе и заборавив што е тоа нормално.

И така, ниту Трифун, ни па Валентин, нема да бидат среќни денес.
    Forever Alone Day, Here I come!

Е така ми е, сите кога сите фаќаа паметни дечковци, јас љубов барав.
    Сега, цврцки, сама ќе седам.
    За среќа многу серии излегуваат во вторник. Ама у пм, сите со Валентајн тематика. :devil:

18. angel92

angel92 Популарен член

СДК секогаш ги даваме најдобрите совети, и најубаво знаеме да ја процениме ситуацијата одстрана а кога се работи за нас - во заблуда сме и ништо не знаеме. Во последно многу време го гледам тоа на форумот. Испишани страници со драги совети кои многу феминки се потрудиле да објаснат, а ниеден од нив не се прифаќа. И не е само на форумот, го има и во вистинскиот живот. Обично сум јас таа што ја кажувам вистината во лице за многу работи на другарки, и секогаш се лутат. Ама нема што да се лутат, тоа е РЕАЛНОСТА на ситуацијата. Ако повеќе личности имаат исто мислење за ситуацијата во која си, можеби треба да ја преиспиташ поубаво ситуацијата а не во ѕид со глава да се маваш и инает да тераш.

WhiteAngel, drugarka and IvanaMkd like this.
  19. drugarka

drugarka Популарен член

Временска прогноза
    -19 Лудо време. Вртоглаво ладно. Брррр...

Нема да ме спречи да одам на факултет пак, може и Купидон со стрелка ќе ме погоди, пау-и право во срце.

20. rakce69

rakce69 Истакнат член

хехехеех поубав ден никогаш не сум имала, и знаете што сама си го направив да ми почне најубаво!!!
    По 10 саати спиење станав со насмевка, сама си се приметив дека си се смејам без причина.
    Почнав да пишувам поезија, а вечерва имав посебно голема инспирација за пишување, незнам од каде, едноставно така ми дојде. Што би рекол мојот другар, те посетиле малите слатки ангелчиња ноќеска и те посипале со љубовен прав :) Може е вистина не викам не, денес ке ми биде посебен ден осеќам ;)
    Кучето ми кидна по женски, па не мислам да го барам, сам ке се врати, немам време да се нервирам а и не му е прв пат ваква лудост да ми направи сабајле во 6 саат.
    Бај д веј не ми треба ден за да ја славам љубовта, ја славам секој ден откако го видов него, јес да сум без него, ама ете извлеков нешто добро, фактот дека знам вистински да љубам.
    Денес винце, после напорниот ден, ке се напијам и окцето нема да ми трепне :)
    Имајте најубав ден драги мои феминки и римембр Лав ис ин ди ер! *******

Thread Status:
Not open for further replies.