[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tessie

tessie Форумски идол

Баш ми е супер што станав денес порано. Понаспана се чувствувам, а имам и повеќе време...уште да ми прераснеше во навика... :coffee: :)

Едит

Значи да не беше eli25 којзнае кога ќе ми текнеше дека е Св. Трифун/Валентин. :lol: :headbang:

eli25 likes this.
  2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Ставам наочари денес и се преправам дека е лето... 8)
    Ме здиве веќе ладново.

ines.h, AIT, Annath and 2 others like this.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

СДК...неможам работите со сила да ги правам.

И што ако денес е Св.Трифун и Св.Валентин?

Па тоа е еден ден во годината?Што со останатите 364 дена?

Треба да чекаме јас и мм да дојде 14 февруари за да си подариме нешто или да се опиеме,од вино или љубов?

Кај што има љубов,она вистинска ,секој ден треба да биде 14 фрвруари.
    Исто е и со 8 март-„јас на мама ќе и подарам цвеќе“.Па подари и и некој друг ден,не чекај да дојде 8 март.

Животот е како оние брзите тжв возови во Француска -оди напред со 300 км. на час,нема назад.Една грешка и толку,ќе пешачиме после.

Како и да е ,не се силувајте самите себе,не замерувајте ако не го поминете празникот со саканиот онака како вие што си замислувате целата година.
    Можеби и тој ваш партнер токму како и јас ,повеќе сака да ги слави оние 364 дена во годината отколку само 14 февруари.
    Ве сакам сите.

Annath and roberta-rubi like this.
  4. Mayyya

Mayyya Популарен член

Парното на работа не работи, па се туткам со топло чајче. А нема ни што да се работи, па ќе си ја читам книгата. :wasntme:

Картите за концертот на Жаклина Стефковска се пред мене, ќе биде ова убава вечер, со убава музика, а остатокот не го планирам, ќе се водиме според чувствата.
    Се додека се будам покрај него, убаво ми е.

Noemi likes this.
  5. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Happy Valentine's Day! :inlove:

И Трифун, богами :lol: 8)

sonce777 likes this.
  6. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

Љубовта не е секогаш блиску до нас - на дофат на рака. Треба повеќе обиди за да се пронајде некој кој нè разбира, воодушевува, ни краде насмевки и некој со кој би можеле да бидеме апсолутно свои!

7. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Преубав е денов, а уште поубав е кога не размислувам што ќе славам дали св. Трифун или св. Валентин, да размислувам дали е наш празник или не, едноставно - ќе уживам во слободата што ми ја нуди денов,кој сама си го направив неработен.
    Преубаво е утрово за да го уништам со празно размислување.

Имам винце,а за саат време ќе имам и мачор и мафини и што повеќе ми треба?
    Уствари знам што ми треба, никој да не ми ѕвони на врата наредните 4-5 саати. :lol:

Имајте убав ден женски!

8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Деновиве, ќе се разбудам од сон, ноќе. И си викам, ај баш да видам на новиот соновник што значи тоа.. Ќе станам од спиење, сум го заборавила сонот. |(
    Прееска сум седнала до отворен прозор, и и викам на сестра ми.. Леле, многу почнале да дуваат прозориве.
    Пиши, бриши, и јас. Тоа е.. немам ништо паметно да кажам.

9. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Фин, празничен ден. Станав порано. Ме разбуди мирисот на свежо испечени колачиња и топол чај од јаготки. Чајот е црвен, да ме потсетува на вино на овој вљубен, пијан ден; баба така ми кажа. Прво нејзе и ги честитав празниците. Колку добро ми дојде нејзината топла, како мајчинска прегратка. Моите не се дома. Сите по работа.. А баш сакав со некој да поделам насмевка денов.. Ништо, ќе се препуштам на задоволството наречено храна додека го гледам Ѕвон, после во незадоволството наречено домашна.

И ај, среќни ви празници! Опијте се од вино, а некој може и од љубов. :*

Annath likes this.
  10. mamita

mamita Истакнат член

Многу сакам вакви денови кога се чувствувам моќна.
    Вечер ќе му пркосам на мразот, ќе носам високи штикли и црни чорапи,ќе се смеам и ќе уживам.Решено.
    А,Вие ценети мои феминки без разлика што празнувате,бидете среќни овој ден...

11. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Ипотресеа се децата со Валентин.
    Отвори календар, секој ден е црковен празник. :nod:

Doozy, Lov3, booba and 5 others like this.
  12. gothchick

gothchick Популарен член

Tonight will shed a lots of blood!

Валентајн нели. Од утре, па натаму очекуваме зголемен број на постови во темата Дали сум бремена? И Првиот пат... Со среќа малолетнички вечер, ќе се молам за вас да поминете со помала болка.

:D :D :D :D :D :D

Честит св. Трифун :d:

Meggy likes this.
  13. Magnolija

Magnolija Популарен член

Му се качив на главата за да ми ја врати книгата, која со толку љубов, ја напишав за него. И си ветив дека откако ќе ја искинам на ситни делчиња, ќе ја запалам. Сега кога ми ја врати(поклон со Валентајн :inlove: ) и кога стои пред мене немам смелост ни да ја допрам, а не пак да ја уништам. И не можам повеќе да негувам спомени и да ги гланцам како некои трофеи, а уште помалку па да ги убијам.
    Ништо повеќе ми нема смисла, а најмалку моите постапки. И се чудам што станало со луѓето, кои немаат ниту резон ниту пак чувства. Пауза, ве молам!

14. starfish

starfish Популарен член

Станав рано, иако немаше потреба.
    Сонцево ми проби во соба, така ме намами, морав да ги протријам очите и да станам.
    Најубаво ми е кафето, со првите зраци и радиото пуштено до даска.
    По сабајлечки се смеам со мачорот. Мене ми е жалче за гулабите и врабчињата па секој ден им ставам по малку пченица и лебче, за да преживеат кутрите. И штом отворам прозор, мачоров оди на прозор и го јаде лебот :D Многу сака леб, пустиот. А кога ќе дојдат гулабите, бега! Немоќен е пред 10-тина гулаби.
    Мутле е.

Волку сонце не сум видела од лани.
    Денов ми мириса на убавина, а ноќта на добар провод. ^_^

TeddyGrey, mims-89 and Mrs.Cuper like this.
  15. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Конечно да се разбудам како што треба. За среќа се разбудив пред да ми ѕвони алармот, бидејќи многу ме вади од такт. После ми се јави дечко ми демек да ме разбудел али џабе му е го зафркнав јас :D Инаку уште нерасонета јас си се фатив за работа да спремам за вечер гостите што ќе ми дојдат и така.
    Надвор што убаво сонце конечно има, колку толку.
    А да денеска ќе славам од се по малку :)

16. Elina

Elina Истакнат член

Какво клише-оние што се single нели нормално го слават Трифун,плукаат по другите како можат да слават празник кој не е наш,како ќе си слават со виното и уште пред да го пробаат нив ги фатило, а оние па double се бееескрајно заљубени,ставаат слики,срценца,редовно известуваат како течат подготовките за изненадувањето :!: на партнерот.Среќа што постои ваков ЕДЕН ден иначе ќе немаа кога да ја покажат љубовта |(
    Штета што темата не е активна и неможам да ве прашам што ќе славите бе девојчици? а за 1 Мај каде? некакви планови за одмор имате? :D
    Што ке им биде на луѓево ако се потрудат да не се замараат толку со денов?убав е како и сите останати,а исто толку и лош.

А јас да,ќе славам,роденден на тато :)

Nymeria and MandyLane like this.
  17. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Среќен Валентин и на тебе

(*украдено од рандом фацебук група)

LivingGlam and Elina like this.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Што убави вести слушнав за работава моја, мераци!
    Ако испадне како што слушнав, животот ќе биде лесен!

19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Чувството кога подарокот за роденден го добиваш по еден месец и 6 дена вечерта пред Св. Трифун... ама сепак подарок на место.. си знаел што сакам :lol:, а како и да не знаеш синоооко мое хахахаха супер сум од кога те видов ла ла ла ла :rofl: :rofl:

20. Unica

Unica Популарен член

Сакам да кажам дека ми се кака од глупине слики со срциња и мрциња по ФБ, јас сум православна и си го славам Св.Трифун, празникот на рожбата, на плодноста на виното..
    Не ми требаат тралалајки од типот на Св.Валентин кој за мене е комерцијален празник, т.е сорри, ден.
    Мода , мода е овој ден според мене. Глупости на тркала. :^) :x

Thread Status:
Not open for further replies.